Приятелят ми иска да заминем, а аз не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Приятелят ми иска да заминем, а аз не
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2023 пъти
Здравейте! От 2 години сме заедно с приятеля ми, но когато сме говорили да заминем някъде заедно не сме имали скорошни планове, а мислехме за далеч в бъдещето. На скоро се случиха едни премеждия и той се нанесе при мен и майка ми и иска след две седмици да заминем, но аз не се чувствам готова да замина с него. Имаме някои различия, които трудно ще изгладим може би защото не сме склонни да правим компромиси. През деня ми 80% от времето ми са заети с кучето ми според него. Обожавам го, но моя приятел много често му посяга, бута и твърди, че му досажда и мрази мърсотия. Не иска и да чуе когато опитам да му обясня какво е за мен кучето ми, въпреки че знае колко много преживях докато го изправих на крака (взех го много малък). Обичам да го гушкам и постоянно да му се радвам, давам му от моята храна, обичам да ходя на дълги разходки с него. Общо взето както всеки би обичал домашния си любимец <3, но не знам защо моя приятел постъпва така. Замислям се след като е толкова безотговорен и безчувствено бута кучето, дали ще може да гледа семейство някой ден, дали ще мога да разчитам на него. Дали изобщо да замина с него... Моля за някакъв съвет, как да постъпя, как да променя нещата, дали от мен зависи това дали той някога ще промени държанието си към животните като цяло...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: f69fbcb99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Някои хора просто не обичат животните, не им харесва да имат домашен любимец и не могат да разберат удоволствието от тези взаимоотношения. Няма как да промениш това. Но едва ли означава, че няма да е грижовен към дете. Обаче може да е проблем да задържиш кучето при вас.
При всички положение, ако не се чувстваш готова и не си сигурна, просто не заминавай. Предполагам че става въпрос за друг град или чужбина...
Предложи му първо да се отделите на квартира в настоящето ви населено място, за да имате възможност да свикнете да живеете заедно и да се опознаете в този аспект, преди да добавите стреса от живота на ново място.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 48c7684be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Любовта е уважение и разбиране. Когато я има, компромисите са най-естественото нещо на света и не ги чувстваш като компромиси въобще.

Била съм в много сходна на твоята ситуация. Моят приятел беше решил, че ще замине и не го интересуваше, какво ще правя аз. Не се чувствах никакъв фактор, не заминах с него и се разделихме.
Според мен е важно човекът до теб да уважава всичко, което е твое и обичаш. Важно е да чувстваш подкрепа и разбиране. Естествено, това трябва да е взаимно. Аз исках да заминем след година-две, той не искаше да ме изчака и не прояви разбиране. Ако за нещо толкова важно не разбира, как ще бъдем екип в живота и ще вървим заедно напред? Дали някога мнението и чувствата ми ще са от значение? А твоите?

Щом не искаш да заминаваш и си несигурна, по-добре не го прави. Това не е като да отидеш в съседния град, тук говорим за чужда държава, където ще си сама с него. Ако любовта ви си заслужаваше, компромисите щяха да са най-лесното нещо на света за вас.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 079ce52aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Бягай далеч от хора, които посягат на животни! Това не са хора! Има голяма вероятност един ден и на теб да посяга. А и щом не искаш да заминаваш, просто недей!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a414e3bf83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз обожавам животните, и не бих живяла с човек който НЕ обича животните! Има много различия между вас, не заминавай с него, скъсай с него по-добре ти, защото като той замине в другата държава без теб, връзката ви е приключила! Не тъгувай, ще дойде по-добър човек в живота ти. А този го остави да замине сам! Животните са част от семейството и къщата. 10 години страдах заради котката която загубих, тя ми беше като семейство, но такива хора не очаквай да те разберат, УСПЕХ!

Садна

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b25a625dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Какъв ще е тоя мъж, дето се натриса да живее при жена и майка и? Пък и ще и посяга на кучето? Този или е някой прикрит психар, или просто не вдява, че се намира у вас и трябва да се съобразява с обстановката и реда. Като не му харесва мръсотията от кучето, да се изнесе на квартира и като един нормален мъж да живее там, да те кани на гости и да сте отделно. Ама сега хем на готово живее, хем капризи. Любов, любов, ама малко съобразяване трябва.
От това партньор не става, защото очевадно не може да се съобразява с никого. Като отидете в чужбина какво мислиш, че ще е? Ревнува и мрънка от кучето, бие го, прави чупки и фасони, и ти си мислиш, че като отидете на 1000 км примерно, ще стане ангел? Какво ще работите там? Начален капитал до заплата имате ли? Жилище, квартира? Това уредено ли е, проверено ли е? Или просто той иска да вади кинти ей така? Имате ли изобщо план какво ще правите като стигнете там?
Изумяват ме представите на жените за любов, мъже и какво е нормално. Този хем живее у вас, което лично за мен е срамно за мъж, хем коментира твоя любимец, хем му посяга, хем ревнува от животно. Прати го да си пътува сам извън страната.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bc97007d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Началото в чужда страна е супер трудно и стресово, даже когато на 100% можеш да разчиташ на партньора си и той е доказано в състояние да мисли и да се грижи и за друг човек, освен за себе си. Нека замине сам, да уреди всичко с квартира, да се ориентира кое, къде, как, да започне работа и чак след няколко месеца, ако всичко е наред, да те вземе при него. Това е по-отговорният вариант, би трябвало сам да съобрази и предложи вместо да те натиска да тръгвате заедно в пълна несигурност - особено пък сега насред корона времената и всевъзможните ограничения. Може би просто се чувства притиснат от обстоятелствата в момента, не вижда изход и затова иска да замине по-бързо. Но помислете обективно - ако в момента е закъсал в България, въобще няма гаранция, че точно сега ще му излезе късмета в чужда държава. Навсякъде в Европа в момента нещата са зле с безработицата заради короната и икономиките са пред криза. Пазарът за неквалифицирана работа ръка е по-стеснен от всякога. Вие ще пристигнете някъде и ще сте без език, без квартира, без сигурен и проверен работодател, без здравни осигуровки, без приятели и хора на които да разчитате, без да знаете какъв е редът по институциите... без много неща. Нека пробва да замине първо сам и ако се справя и всичко е наред да те изтегли при себе си.

Но мен ме притеснява повече това, което споделяш за кучето - човек, който те ревнува от домашния любимец и реве така за внимание, ще ревнува и ще се чувства пренебрегнат и когато имате дете и времето ти на 80 % е окупирано от грижи за него. Аз не бих понесла човек, който ми мрънка така и си позволява да посяга на домашния ми любимец и то в моя дом, когато не е на своя територия и се предполага че се съобразява. Идва въпросът какво ще си позволи, когато е на своя територия и ти зависиш от него?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 950c010a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ще ми дойде в къщи и че ми посегне и на животинката.. буаххаха дали няма да изхвърчи с потрошени ръце? !
Много си смотана и жалка! Търпи си го щом си такава, но намери свястно семейство за животинката!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: fc4d71aa19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Най-добре го остави да заминава сам и прекратете отношенията си. Имам приятел, чиято приятелка преди десетина години искаше да занимават заедно, а той нямаше изобщо желание. В крайна сметка тя замина сама, първо да учи магистратура, и уж щяха да имат връзка от разстояние, но след няколко месеца я прекратиха. Впоследствие приятелят ми си намери много добра работа, намери си друга приятелка, ожени се и е щастлив. Предишната му приятелка завърши, поработи няколко години и се върна, купи си апартамент и като цяло е ОК, но не успява да случи на човек до себе си и още е сама. Макар че постигна доста неща със занимаването си откъм образование и пари, мисля, че досега още съжалява за това, че прекратиха връзката си и не може да намери друг като моя приятел... Просто твоята история ми напомни на този случай и реших да го разкажа. Не се притеснявай да се разделите заради това, че той иска да замине, а ти не.. Да не говорим за историята с кучето...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9307513b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 8

Звучиш като човек, който никога не бит ...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 434aeabade
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мила махай го съседката ми преди години беше в сходна ситуация с първия си мъж, нанесе се у тях и започна да пие и да посяга и на нея и на майка и с кучето не знам как се е държал. Разведе се с него когато синът и нямаше още 6месеца. След като детето навърши 2 годинки се омъжи за втори път за прекрасен човек, който прие сина и като свое дете даже му е повече така от биологичния такъв след това им се роди и общ син. Колкото до купето в негово присъствие ставаше кротко като агънце. Веднага го гони този от дома ти и си намери някой свестен човек, който ще те приеме и с кучето ти. Зарязвай преди да си се оказала в положението на съседката ми.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b25a625dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   12, якото момче живее наготово в чужд дом и коментира неща, за които няма право. Кой е глезеният- мъжа, живеещ наготово и мрънкащ, че не му харесва, или жената? Посяга на животно и това го прави мъжа мечта? ! Просто типичният бг мъж, мрънкалник и комплексар. Не стана ясно план за чужбината имат ли, нямат ли, или просто момчето си мечтае да рине с шепи кинти.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e2741d2e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   15, ако разхожда Шаро два пъти на ден и тези разходки са "дълги" (какво е това, един, два, три часа? ), та после се и умилкват един-друг, това какво намеква? Тя верно се е лепнала за него, друго не я грее. И пак, ако 2 години са още в диапазона на близкото бъдеще, кога е средното, де е далечното? 2090-та? Да се разделят с въпросния "бг ъж", да си гледа Рошко. Явно той е нейният принц.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker