Искам екзотика като по филмите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам екзотика като по филмите
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2182 пъти
Като бях малък много се впечатлявах от екзотичната природа по филмите. Не знам, но има някаква магия в палмите, белите пясъци и тюркоазената вода. Нещо такова

https://s23444.pcdn.co/wp-content/uploads/2013/12/1-Bora.jpg.webp

Произхождам от бедно семейство, но подобна природа толкова ме омая, че още като малък се зарекох някой ден да отида, каквото и да ми коства. Сега вече 25 г. по-късно имам известна сума, с която мога да си го позволя. Най-голямата ми мечта бяха Хаваите или поне Сейшелите или Таити, но като видях колко пари са офертите, се отказах. Най-евтините варианти са Малдиви, Занзибар и о. Бали. Тези мога да си ги позволя. Разгледах няколко оферти, там пише кой е хотела и ги гледах със Стрийт Вю. Огледах плажовете около тях и честно казано останах доста разочарован. Няма нищо общо с това по филмите, ами си бяха обикновени плажове като нашите. Реших, че нещо не търся правилните плажове, затова отворих класациите на най-красивите и екзотични плажове. Отидох до най-красивите пак със Стрийт Вю и пак не останах очарован.

Ето как изглежда уж най-красивия плаж в Бали

https://static.thehoneycombers.com/wp-content/uploads/sites/4/2019/05/Nusa-Dua-Beach-Bali-Indonesia.jpg

А как изглежда в Стрийт Вю реално

https://goo.gl/maps/JE483ZtDX5fmZP4Z8

Не че е лош, ама някак я няма магията. И нещо се разколебах дали си струва да дам толкова пари за нещо, за което съм мечтал от дете, ако има голям шанс да се разочаровам.

Има ли някой, който е ходил на такива дестинации и как изглеждат нещата на живо? Също и някакви препоръки за място, което да е хем супер екзотично, хем да не е скъпо като Хаваите. До 10-тина хиляди мога да си позволя за двама възрастни с дете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 756567fd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виждали сме ги на живо, но може би като деца не сме мечтали толкова за тях и затова не се впечатляваме толкова. Разбира се няма да намериш точно места като рекламните снимки, те не съществуват, това е фотошоп за реклама, тези снимки струват стотици хиляди на държавата която се рекламира със тях.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7e091765fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз съм била на Малдивите и на тайландския остров Ko Phi Phi. Да ти кажа, изобщо не е като нашето черноморие. Особено на Малдивите имаше много красиви корали, екзотични риби, мек пясък и кристално чисти води. Няма как да е иначе, след като почивките там за толкова скъпи. Няколко пъти правихме водна екскурзия с шнорхели и плувахме над корали, заедно с морски костенурки и дори видях акула в дълбините на един риф. Никога няма да забравя тези пътешествия и мисля, че си заслужава да се отиде поне веднъж в живота. В Тайланд също е много красиво - имат невероятни скали, изкикващи от водата и там бяхме на нощно гмуркане във води със светещ планктон. Есичко в тези страни много ми хареса, с изключение на високата влажност на въздуха в комбинация с горещината, които много те изморяват. Също така местното население на Малдивите живее много бедно и е в пълен контраст с лъскавите бунгала за туристите. Това е тъжен факт, но предполагам, че на повечето такива места по света е подобно.
Със street view няма как да добиеш реална представа. Затова намери някоя добра оферта и заминавайте за поне седмица. При всички положения си заслужава да се дадат пари за тази уникални спомени.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8cea43fe07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Добри пари си спести, аз искам в Египет, наблизо е и е евтино. Може и в Тунис. На колко е детето?
Аз никъде не мога да ида с две деца, а мъжа ми не иска.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6220e6a4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   На Малдивите по курортните атоли може да видиш реализирана мечтата ти от детството - много кокосови палми, тюркоазени топли води и фин бял пясък.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 63fc29f909
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Оф сега като почнете да парадирате с парите си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b33f8cc376
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   2, има ли нещо вярно в това?

https://pbs.twimg.com/media/DehuzVcW0AAtA9W.jpg

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6518ba2e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   В момента има чартъри до Малдивите - цените с включен билет, трансфери, хотел, храна започват от около 1,2к евро на човек. Според мен там си е това, което търсиш - 1 остров, 1 хотел, няма външни хора, няма мизерия. В Бали е мръсно и мизерно, излизаш от ризорта и е пълно с боклуци. Хаваите са доста далеч, а и на тях доста често им затварят плажовете заради бактерии. Мисля, че няма стрийт вю за всеки остров на Малдивите обаче. Не знам какво си гледал.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 756567fd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторе вероятността да се разочароваш е огромна, такова място като по филмите няма, но пък ако идеш ще можеш като 2 и 7 да се тупаш в гърдите пред българите, че си ходил на хотел с басеин и шезлонги, ама на Малдиви.
Не е това нещо за средностатистически хора да си дадът всички спестявания, това е за хора които могат да си позволят много повече и не искат българи да ги снимат по наши хотели и плажове, а и да се похвалят на приятелите си, иначе хотелите и плажовете почти същите, или айде не като обслужването на нашите, но като турските.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 581aa32eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От 2 до 6: била съм точно там и не е като на втората снимка, защото тогава бяхме само нашата група на плажа. Доколкото знам вече има някакви ограничения против струпване на туристи. Не беше обаче и като на първата, защото пристигнахме по време на отлив и корабчето спря доста далеч от брега, затова трябваше да ходим по каменистото дъно покрай скалите, което си беше болезнено преживяване. Обаче не бях разочарована, а напротив - наслаждавах се на красивата гледка (въпреки липсата на вода до плажа), а мъжът ми ми нарисува сърце в пясъка по повод на първата ни годишнина от сватбата.
8, не се тупам в гърдите, че съм ходила на тези места. Както виждаш не съм пуснала тема да парадирам, а просто отговарям на автора, който иска да знае как е в действителност. Признавам, че ако мъжът ми нямаше финансови възможности, едва ли някога щях да посетя тези страни. Не разбирам обаче защо хора като теб и 5 искат да ми вменят вина, че те не могат да си го позволят. Аз мога да живея с 2 и 200. Малдивите бяха сватбеното ни пътешествие и според мен който може да си позволи по-големи разходи, най-смисленото нещо са пътешествията. Била съм също толкова щастлива и в Гърция на нискобюджетна почивка, когато е била с любимия човек. Така че не е важно къде си, а с кого си там. От нас си зависи да създаваме уникални спомени, дори да не можем да ходим на екзотични плажове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 756567fd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е №9 и какъв ти е извода? Точно като моя, че хотела, плажа, шезлонга същите, като всички други, разликата е с кого си и самата мисъл че си на Малдиви. Автора не говори за придружител, а за точно като по рекламните снимки гледки, и отговора е не авторе не са като по снимките. Разбира се скалите от втората снимка съществуват, но е снимана в точно определен ден от годината в точно определен час е хванат кадъра и е обработен и с фотошоп. Точно както всяка манекенка, сутрин като се събужда, без грим, си е обикновенно рошаво момиче и съвсем не е като на снимките по списанията.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ab86b47789
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9 до 10: Да, за мен е най-важно с кого си. Но ако вие и авторът искате да чуете, че на Малдивите плажовете са си същите като на нашето Черноморие, няма как да го кажа, защото не е истина. Едно е да си поръчаш дюнер, пак е вкусен, но не може да се сравнява с вечеря с някой изискан ресторант на звезден готвач. Екзотичните острови са наистина уникални места с кристално чиста и топла вода, меки пясъци и палми с хамаци на плажа, вкусна местна храна и коктейли. Има и бунгала, от които стълби водят директно във водата, в която плуваш заедно с красиви риби, а със шнорхел можеш да наблюваш коралите.
Бих посъветвала автора да отиде и да види сам, щом му е мечта. Ако избере правилното място, няма да остане разочарован. Качеството обаче си има своята цена. Ако избереш нещо нискобюджетно, ще получиш толкова, за колкото си платил. Разбира се, човек не трябва да дава последните си спестявания за екзотична почивка. Това е за хора, които имат високи стабилни доходи и тези пари няма да им направят дупки в бюджета. Веднъж в живота е хубаво да се види, но няма нужда от такива почивки всяка година.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c6b66e6b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " Но ако вие и авторът искате да чуете, че на Малдивите плажовете са си същите като на нашето Черноморие, няма как да го кажа"

О, аз искам да чуя точно обратното. Иначе защо да дам 10 бона? Като стана въпрос за 10 бона, това нискобюджетна почивка ли се води? Питам, защото не ми се дават 10 бона на вятъра. Ако е така, ще спестя още, но да е както си трябва. Ако няма да видя нещо много по-различно от нашето Лайноморие, няма смисъл да ги давам, ами да дам повече, но да си струва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ab86b47789
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   10 000 лв. са една добра сума за почивка за двама на хубаво място, ако намериш изгодна оферта. На нас ни беше малко над 5000 евро (живеем в Германия) и помня, че бяхме хванали някаква промоция. Не сме били в най-скъпата хотелска верига, нито в бунгало със стълбички към морето, но бяхме точно на плажа и с all inclusive (то няма как да е иначе, тъй като обикновено на един остров има само една хотелска верига и нямаш избор къде да ядеш). Така че, без допълнителни глезотии като масажи, спа процедури, круизи или скъпи сувенири, тази сума напълно те устройва. Все пак не е нужно за една почивка да даваш цяло състояние. Споменаваш, че ще сте с дете, това ще оскъпи малко нещата. Ако детето е малко и така или иначе нищо няма да разбере от почивката, по-добре идете сами, ако има на кого да го оставите. Като цяло на нашия остров не помня да е имало двойки с деца, съответно няма и детски кътове и забавления, затова трябва да се потърси някое място, подходящо семейства с деца.
В Тайланд също си бяхме избрали по-изгоден хотел (пак бунгало, но бяха по-нагъчкани едно до друго и срещаш повече съседи), там вече островът беше по-голям и имаше избор. Бяхме се разхождали и сред наистина скъпи хотели (под хотели разбирай самостоятелни къщички), верояно с повече удобвства и 5-звездни ресторанти, но в крайна сметка всички бяхме на един и същ остров. Това е като да пътуваш в първа или втора класа - едното е по-удобно, но в крайна сметка и двете кацат по едно и също време. Та там ходихме и до едно малко градче с местни жители, където стоките и услугите бяха доста по-евтини, отколкото в туристическите курорти. На Малдивите пък ходих на екскурзия до съседния остров, където живее местното население и там намерих много по-евтини сувенири от скъпотиите в хотелския магазин.
Като избереш дестицания, съветвам те да четеш коментари на хора, които са били там, а не да гледаш само примамливите реклами с фотошопирани снимки. Търси информацията на английски най-добре. Гледай да отидете за поне 10 дни, тъй като дългият път иначе не си заслужава. В първия ден от пристигането си скапан от пътуване, в последния трябва да си тръгнеш рано и ако отиваш за една седмица, накрая имаш прекалено малко време за всичко, което искаш да видиш и направиш.
Напоследък чета, че е модерно да се ходи в Занзибар, защото там се живеело все едно няма корона. Може би при други обстоятелсва бихме отишли, но имаме малко дете и няма как да тръгнем толкова далече.
Разбирам какво търсиш и мисля, че в Индийския океан ще го откриеш, защото там има невероятна и екзотична за нас природа. И естествено, че не като на Лайноморието, кой иначе ще плаща луди пари да отиде там. Но не си давай последните пари за подорба екскурзия. Ако изплащаш кредити или имаш по-важни разходи - тогава не си струва. Пиши, ако имаш други въпроси.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 79d03ce6ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Няколко съвета от мен. Бали не се слави изобщо с хубави плажове, но пък е евтино и може да караш сърф. Малдивите са много острови, но имай в предвид, че ще прекараш цялата почивка на един остров без да може да обикаляш много и трябва да гледаш да е ал-инклузив, защото цените в курортите са доста солени. Ако си сам, сигурно ще ти е скучно. Според мен, най-добрият вариант е Тайланд, може да посетиш различни острови, има много атракции, има оферти за всеки джоб и е доста по-цивилизовано от други места в Югоизточна Азия. Ходил съм сам в Тайланд и изобщо не ми е оставало време да скучая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker