Някой чувства ли, че е роден в грешния континент? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Някой чувства ли, че е роден в грешния континент?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1663 пъти
Посетих или живях в Англия, Франция, Белгия, Нидерландия, Австрия, Унгария, Словакия, Чехия. Някои места ми харесаха, но омръзнаха бързо. Други не ми допаднаха изобщо като климат, култура и атмосфера. Като цяло почти никое място в Европа не ме е привличало, ей така да искам да го видя или живея там. Или ако ми харесва е зле икономически.

Жалко е, че най-красивите държави с най-топлите хора са все бедни - Португалия, Испания, Турция, Азербайджан, Армения, Албания, Мароко, цяла Латинска Америка... И ние (е хората у нас не са мн приятелски настроени извън селата и Родопите). Чувствам се мн зле, толкова хора им харесва в Европа, ходят и правят толкова пари там, а аз така и не мога да свикна там, искам колоритност и екзотика. Влечат ме Португалските острови, Мароко, Азия, Америка (Мексико, Канада, Панама и др. ).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: c673a63b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   И при мен е нещо подобно...
Като цяло, дори и ако стане въпрос за култури, единствено европейското не ме влече(с изключение на балканските, включително и нашата) в сравнение с африканските култури и архитектурни постройки(Египет, Арабия, африканските племена...), американските(маите, инките, ацтеките), азиатските култури и т. н. и т. н.... Изобщо от към обстановка, култура и всичко, за което се сетиш:)
Не знам.В тях има усет за живот, има цветове, има разнообразие и е като в приказка, докато френското, английското и европейското като цяло са някак... Сиви, бездушни;под всякаква критика...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 40c0225b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Просто никой не избира къде да се роди, това че си роден в БГ примерно не означава че твойте желания са свързани с страната, примерно аз си обичам България но имам чуството че не съм за тази страна, просто манталитета ми е друг, чуствам се чужд в собствената си страна, често сънувам сънища как съм в друга страна няма да казвам коя е, и там се чуствам на мястото си, обяснявам си го че просто съм си роден за друга колтура но на грешното място, както казва коментар 1, Европа не е мойто място, лошото е че ни да си тръгнеш ни да останеш, все пак колкото и да харесвам другата страна, там винаги ще съм чужд!!!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b336482c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Континент? Аз се чувствам родена на грешната планета по грешното време.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2cc02cda13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От съвсем малка знаех че, не съм се родила на "правилното" място. Никога не се почувствах у дома си в България. Също знаех че, в Испания ще ми е най- добре въпреки че, тогава не знаех почти нищо за Испания, беше просто вътрешен усет.
8биколила съм и аз много страни в европа, е... никъде не се чувствам у дома. Но определено най- близко до "у дома" се чувствам в Испания. Останах си да живея съответно тук (Испания) но и покрай други неща около 10 г разследване на тема свързана с моите гени, предци, след разговори с много хора от цял свят с подобни... установих че, просто не съм у дома никъде тук. Така че, съм избрала без да знам тогава мястото където има най- много подобни, където много назад в минали епохи голяма част от тогавашна цивилизация са придошли насам.
Сънувам, а понякога съм и виждала ей така като на филм галерии на някои пирамиди, Най- ясно и силно Серапеум на Сакара.
Даже бях писала в един чужд форум на археолози да питам за една галерия защото видях неща които ги нямаше в публично пространство... там се запознах с една археоложка с която в последствие и се сближихме.
Душата си знае...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ffa5f63f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не мисля, че има нещо като грешен континент. Целият този свят е започнал от континента Евразия, който се е разпаднал на няколко отделни континента. Така с е зародил и светът. Да Ви кажа, може би не континента е грешен, може би е грешно времето-то просто не е подходящо в момента. Но когато то се оправи, светът и континентите, които го изграждат, не просто, че от неподходящи ще станат подходящи, те ще станат нормални-както за посещение, така и за отдих и за живеене. Моят приятел, другар е канадец например, но и той казва, че не му харесва там, където е в момента. Защо? Защото е цял ден затворен в къщи и излиза само до магазина или там каквото е там при хората в Канада. Но пък страхотно се забавляваме, когато си пишем и си споделяме как е ситуацията с коронавируса и света като цяло. Може би за това имате такова чувство, предполагам поне така. Ако не е така, ами, то не е така значи. Всеки сам избира къде, как, защо и с кого да живее. Дали ще бъде Португалия, Канада, Франция, Китай и така нататък-това не са лоши континенти, лоши са ако изборът на човека, избрал дадения си континент да живее на него не му допада. Човек трябва да избере къде иска да живее, при условие къде ще се чувства най-добре. Аз съм си от България, малък град, но се чувствам невероятно щастлива, когато съм с любимите ми хора, с тези които обичам, с тези които мога да изляза на разходка в парка или с тези, които готвя, танцувам, пея. Извинявам се за излишната философия, която Ви изнесох, но мисля, че това има значение.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9bbb3fb46d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Даааа... От една страна си падам по някои азиатски неща, но пък и съм фен на испанския език и латино културата. Та и в Южна Америка, и в Азия все щях да съм "ток и жица".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d5db91e946
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "все бедни - Португалия, Испания, Турция"

Бедни? Добре. В тези страни се живее по-добре, отколкото в България.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e56e85b10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8 бедни спрямо Северна Европа. С 1500-2000 Евро заплата и 1000 Евро наем трудно се спестява.
Иначе от северните страни само Швеция, Финландия и Германия (Бавария) ме влекат, но ме плаши студа.

Според аюрведа съм основно Вата доша, т.е. на топъл климат със слънце ще ми е по-добре. И наистина най-гадно ми беше в Англия и Холандия - облачно, силен вятър и огромна влажност. Усещах студ до костите. Но вече и на големи жеги не издържам, пък уж Швеция и Финландия били по-сухи и слънчеви (все пак имат лято). Но как ще издържа зимата?

Идеалът ми е зима, пролет и есен като в Мадейра и Канарите, лято като в Швеция. Но колко хора живеят така от място на място като прелетни птици? Та се чудя дали да не пробвам Мадейра за живот или поне Порто? Там май не е такава жега лятото като в Атина и Испания.

Автора

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 614def8358
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре де, не го разбирам това. От няколко години пишеш теми кои държави ти показват звезди, аюверди и тем подобни и все още никъде не си отишъл.

И как точно ще отиеш в Мадейра? Това нито е популярна дестинация, че да се уредиш с посредници нещо, нито вярвам да имаш там познати, при които да отидеш? Едва ли дори и езика знаеш. Добре, изтърсваш се на летището и какво правиш после? Нямаш квартира, нямаш работа, нямаш познати, език не знаеш. А и там в момента е страшна криза, защото разчитат предимно на туризъм, а в момента туризъм няма. То за тях няма работа в момента, тебе какво да те правят там?

Винаги са ми били странни хората, които гледат на глобуса някаква държава и казват "търгвам", ама дори и език не знаят, остави да имат познати там. И в крайна сметка нямат и реално намерение да тръгват, а просто им е писнало от България и така се успокояват, че има място, където уж могат да отидат. Хора като теб са хора с прекалено много свободно време и нямащи връзка с реалността, или просто имат психологическа нужда от идеята да имат алтернатива и реално мечтаенето само ги задоволява и никога не предприемат нищо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 01fe561d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 9

Звучиш като разглезена госпожица...

И успех с какъвто и да е социален живот, ако "въртиш" местата в които живееш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e56e85b10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10 ами не всички ходят с посредници и при познати. На място създаваш познанства.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 447b937f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12, като гледам от колко години ги пишеш едни и същи теми, няма и да създадеш познанства, а ще си останеш със звездите, аювердата и оглеждането на глобуса.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e56e85b10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   10, 12 хаха бъркате ме с някой. Големи сте заядливци. Направих цяла дузина приятели в един град в чужбина за по-малко от година. Все едно само един човек вярва в аюрведа и т.н. Ще ви се, на интервю за работа ме питаха чета ли Луиз Хей.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: dfa061d3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Континента си е добре. Родена съм в грешната държава.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e56e85b10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15 и аз така. Крум Зарков да е политик, един летец президент, а пожарникар премиер може само тук.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker