Защо европейците са толкова студени? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо европейците са толкова студени?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2916 пъти
Латино американците са по-приятелски настроени от испанците. Мароканците и канадците от Квебек са по-добри от французите. Американци, канадци и австралийци са по-приятелски настроени от англичаните. Май от всички европейци, които са имали владения и колонии по света само португалците са приятелски настроени и топли. Не си падам мн по турската култура, но и те са приятелски настроени към мен, египтяните също. А от французи, немци, англичани, чехи имам само разочарования.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 65879e8076
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Защото са високомерни, егоисти и роботизирани хора. Ако си чужденец те гледат като някакъв изпаднал бедняк, отишъл да им слугува. Бил съм във всички съседни на България държави и най-добро е отношението в Турция...въпреки историческите проблеми, днес такава е реалността.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1b8f41a9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   А защо трябва да са приятелски настроени и топли към, когото и да било, включително и към един с другиго? Живял съм три години в Германия и не ми беше проблем, че са студени, дори напротив. Никой не се интересува от животата ти, не те разпитват какво работиш и колко е заплатата ти, кога ще се жениш/омъжваш, как си с коленете и зъбите, т.е. зачитат ти личното пространство. Ако искаш да те разпитват за такива работи, първо трябва да станете маного, ама много близки приятели, като дори и тогава сам трябва да си споделиш, защото те няма да те питат. Но пък в същото време си клюкарят (особено жените, както е навсякъде де), с кого се те видяли да пиеш кафе, просто няма да го направят пред теб.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4104231d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   2 защото се предполага, че хората сме социални животни. На мен и хората в София са ми дръпнати и студени.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: ef7ffc9f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Прав си маналитета им е такъв, така си възпитават и децата.
Моя приятелка е омъжена за французин от 16г, тя вече е възприела тяхното мислене. На няколко пъти ми направи впечатление промяната в начина й на мислене. Разказва ми, че имат планове да се преместят да живеят някъде в южен Китай, Филипини, Малайзия, за да имат достъп до евтини слугини. На мой въпрос как е на френски думата туземец, тя ми казва pauvre, което всъщност е бедняк.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3748ddfd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защото е хладно при тях.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6261a844a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз съм на същото мнение като автора, но все пак смятам, че италианците са приятелски настроени към всички :). Това важи само за тях, другите европейци са груби и нахални (особено германците).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c2b74be283
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Защото са били империи- тоест те са били господарите, а повечето от тези, които пишеш, че са топли, са били слугите. И този маниер се е запазил. Освен това съм съгласна с ном 2. Тези хора, които описваш като студени, са просто добре възпитани. Те не ти се бъркат в личния живот, не клюкарстват после зад гърба ти. Не те прегръщат и целуват без да те питат искаш или не.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 95cd2c4c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Немците не са струдени. Просто уважават личното пространство, възпитани са, няма да направят нещо, без да са сигурни, че нямаш нищо против и не са първосигнални като балканците. Точно от балканците да те е страх, защото те както са топли, така са и невъзпитани и могат да те злепоставят или да направят нещо, което не ти е приятно, без дори да се замислят.

Ей го примерно една шопкиня през 5 мин идва в кабинета ми на лаф мухабет, без изобщо да и минава през акъла, че аз си имам работа или че наглото и поведение не ми е приятно. Няколко пъти и обясних, че за разлика от нея аз не бия кучето по цял ден, ама то дори не разбира какво му говориш с телешкия си типично шопски поглед. Това много ли е хубаво? Да ти таковам и "топлината" честно.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8157e0a895
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Честно казано няма голяма разлика между отношението на един “софиянец” към човек от провинцията и отношението на един англичанин към чужденец . Даже в някой случаи второто е по-добро . А изглеждат студени, защото живота им е роботизиран и пълен с отговорности и задължения, и не им остава време да гледат в паницата на другия и да се занимават с неговите проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 95cd2c4c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9 го каза много добре. Всички реват, че чужденците били студени, но никой не се замисля самите българи се делят на голЕма и малка работа и отношението на голЕмата е невероятно грозно, само защото видиш ли били от Софията - този невероятен космополитен град, за който трябва да целуваме земята на ставане и на лягане, че сме имали невероятния късмет да попаднем в този рай на земята.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a511a0dd09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Колкото по-горещ е климата и колкото по-малко пари има, толкова повече хората са по-сплутени и отворени един към друг.

Колкото по-студено е и колкото повече пари имат, толкова повече страничат един от друг.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3748ddfd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11

Сплотени хора? В България? Явно живеем в много, ама много рзлични българии.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 28e7b5b5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Мен пък лично много ме дразни тоя балкански манталитет да ти се врат в личното пространство по най-наглия начин.Отиваш на работа и все едно трябва да им даваш отчет за личния си живот.Аз отивам на работа да работя, а не да клюкарствам с колеги и да ме разпитват за интимни неща.Всеки втори продавач ти говори на Ти все едно сте най-близки приятели.Врат си носовете всички в живота ти и нямат грам възпитание и култура.По-добре по студени и сдържани хора, отколкото такива нахалници.Аз самата съм по-затворена и не желая да ми се врат някакви с тъпите си въпроси, нито аз ходя да се бъркам в чуждите.Според мен даже това не е студенина, ами възпитание и уважение на личните граници.Преди си спомням имаше една братовчедка на баща ми дето всеки ден се изтрисаше в нас- звъни на вратата, влиза си и седи 5 часа.Абе чакай малко бе, някой канил ли те е, хората си имат ангажименти за да им се натрисаш.Е за мен това е лично голяма простащина, бъркано от много хора за топъл човек.Кое му е топлото - да не му пука изобщо ти дали искаш да го виждаш и да ти се натриса по най-наглия начин.Питат те най-нагло кога ще се жениш, кога ще имаш деца, откъде пари за това или онова.Хайде довиждане, не е ваша работа, научете се на елементарна култура.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4104231d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   5 в Исландия и Ирландия също е студено и мрачно, но всички казват, че са добронамерени.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4104231d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   13 изобщо не говоря за разпитването и гости без покана по никое време. Имам предвид т.н. смол толк и бързо топене на ледовете.

Автора

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f4f805d784
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Дано преживеят личното ти разочарование тези народи. Иначе вече някои коментиращи го посочиха: не всеки иска да е "топъл", каквото и да значи това за теб. Хората си имат свой живот, не са длъжни да се раздават на непознати.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c33d753bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Това което пишеш авторе са пълни глупости. Ама пълни.

Чисто и просто зависи от индивида на когото си попаднал. Наистина. Зависи и от социалната му класа и това как те вижда тебе човека и твоята ти социална класа. Зависи дали има и предрасъдъци точно както ти имаш предрасъдъци. Ако е някой европеец който знае че за България се пише все че хора от там са хванати в корупция, пране на пари, фалшифициране на документи, трафик на нелегални имигранти, проституция и прочие, както и за това че страната е бедна - ами може да ти набият предрасъдък за това що за стока си ти. Ако е някой дето даже не е чувал за страната би имал някакъв неутралитет. При всички положения зависи ти какъв си и как те виждат на първо впечатление други различни индивиди които си срещал. Също зависи обстоятелствата при които сте се срещнали и емоционалното състояние и на двама ви. Логика.

Ти ако си ядосан и срещнеш някой дето не познаваш и нещо започне да ти плямпа докато на главата ти изобщо не й е до приказки - ами много ясно че шанса да не харесаш човека е по-голям, за разлика ако си в настроение, както и евентуално и човека отсреща.

Фактори много. Опира си до индивида накрая. Той не представлява никой освен себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3748ddfd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ирландците са пияндурници, котио страдат от тежка депресия, защото не могат да решат какво да направят - да ядът картофите, котио са малко или да ги направят на уйски и да ги изпият.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 70df93265f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Н 14, очеизвадно е че, никога не си бил в Испания, не си измислям, живея тук (Испания) 16 години.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4104231d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   23 къде са Исландия и Ирландия, къде е Испания.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4104231d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Кажете как да скрия че съм от БГ, че е лоша реклама. Как да отговарям на въпроса "От къде си?" в чужбина? В университета хората бяха отворени, но на работа са си тесногръди, типичен офис планктон от село дето мрази Източно Европейци заради пресата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1b11958a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До 14

Иралднците са алкохолици, а исландците са малоумни и неорганизирани - факт!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 309c816954
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   До 18

"Смол толк" между непознати при скандинавците е неуместен. Или провеждаш разговор или казваш здрасти.

Повечето хора няма време за разговори, защото ако не отиват на работа, то отиват или да си гледат кефа с приятели или да се занимават с някакво хоби или начинание. За тя студеното отношение е, да им губиш времето със "смол толк". Или казваш, каквото имаш да казваш или ги оставяш намира.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b9b4d3f9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Не са студени. Те просто нямат културен код. Нямат общество, традиции и фолклор. Това са сбор от индивиди на едни място.
Някои хора го намират за добре, имигрират там, влизат в тази картинка на повърхностни отношения и се задоволяват с това.
За мен това обаче е интровертно психично отклонение.

Живея в Лондон и имам около 800клиента. Само с 4ма от тях бих могъл да си отпусна душата и да си кажа какво си искам, без да се налага да съм политически коректен, а просто да бъда себе си. И 4мата са живели по света повече, отколкото са живели в ЮК.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: f4f805d784
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   29, да не си ходил там тогава. Друга страна, други маниери. Най-много ме радват мрънкащите, които доброволно се местят и после се оплакват как другаде било друго.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: fc032dc34c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   https://www.youtube.com/watch?v=SlVmp7zBbKU гледай това.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: e543f3bd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Мен ме дразни, когато някой ми се бута в личното пространство. По-добре дръпнати хора отколкото нахални.

Плюс, била съм в Германия и никога никой не е имал някакви предразсъдъци - това са ми наблюденията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker