Как се разочаровах от Америка и американците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как се разочаровах от Америка и американците
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 3902 пъти
И аз като много хора израстнах с мита за това колко прекрасна и велика страна е САЩ заради сериалите и филмите. Но след сблъсък с реални американци и работа в американски фирми вече съм на мнение, че са ужасен, арогантен народ!
Първо за компаниите в които работех - във всички средата беше прекалено напрегната, KPI, таргети се гонеха. За сравнение в европейските фирми на моите приятели - немска и швейцарска цареше по-добра обстановка, не са се топели едни други кой колко ходи до тоалетна например!

Поработих 9 месеца и в кол център и само толкова издържах. Не разбирам как хора търпят такова унижение! Парите бяха добри, но хем тийм лидерите и мениджърите се държат гадно и постоянно вдигат таргети, хем клиентите са супер гадни. Най-гадни се оказаха не французи, немци и др. европейци, дори не англичаните, ами тези, които сами се хвалят колко дружелюбни са - американците.

Обажда се една жена - американка и й казвам "Здравейте, г-жо" както е по протокол, а тя веднага ме прекъсва и казва "Не ме наричайте г-жо, не знаете дали не съм трансджендър и т.н." цяла тирада за това.

Псували са ме, наричали са ме как ли не. И това хора, които най-вероятно гимназия едвам са завършили. Направо намразих езика покрай тази работа и осъзнах колко тъп език е - два града с еднакво изписано име, но произнасяно по два различни начина. Логика 0, ще ми се да бях учил немски или всеки друг, вече само като им прочета тъпите статии и се дразня, да не говорим каква им е културата - черен може да обижда бели хора, но ако бял се защити леле тогава. Може да те овикат на улицата ей така от нищо. Големи скандалджии.

Дори във френския и португалския има някакви правила. В англ. само изключения. Трябва ли да знам как се произнася името на някакво село в средните щати, че било по-различно от това на идентично написания голям град? И за това ми се крещи?! Абе въобще работа ад с хора тип гад! Тези, които бяха на португалските и немските линии бяха по-доволни и спокойни, явно европейците поне по телефон са възпитани и не толкова вечно припряни, недоволни, палещи от 0 до 100 за секунда.

Да, имаше и свестни хора, но имам чувството, че повечето американци са страшно злобни като клиенти. Чудя се дали не са на хапчета и затова се държат така, нали работят по много часове и докторите им предписват какво ли не - за най-малкото нещо им дават транквиланти и антидепресанти.

И не са само клиентите, и на живо се запознах с американци, в най-поамериканчения град в Европа - Прага. Постоянно крещяха, все едно са в Дисниленд и трамваят е за панорамна разходка, блъскаха хората, видях и някакъв едър възрастен американец да крачи с тексастка шапка и видимо носещ пистолет. Крачеше, все едно му е бащиния и е княз! Навсякъде се държат като колонизатори! За сравнение групата туристи от Испания бяха много по-нормални.

На работа в една FR фирма мениджърите французи поздравяваха и редовните служители, докато в краварските фирми като дойдат игнорираха низшия персонал, все едно сме черноработници. Изобщо не ме радва това, че повечето обяви в Джобс не са от европейски, а краварски фирми. Та това ме отказа тотално от това да заминавам да живея в САЩ. Там не уважават изобщо персонала, това е робовладелчество. Как ли им се откъсват тези 20-25 дни отпуска в Европа не знам, като знам, че в САЩ и толкова не дават.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: daf361cbbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Приятелю добре дошъл в бъдещето на света. Бъдещето на ГМО хората.
Америка е опитната зона за един социален експеримент , в която крайно ляво мислещи(разбирай го във всички смисли на думата) , материални хора са събрани на едно място и са изправени на нож един към друг.
Работя директно с клиенти в Лондон и когато ми се падне американец ме побиват тръпки. Въпреки че повечето американци имигрилали в Англия са го направили защото и те са избягали от тази ГМО държава и са малко по-човечни.
Само като им чуя мякащия акцент и ми се повръща. Повръща ми се и като като всяко изречение ми казват "amazing" и "oh,wow" . Повтарят едни и същи изрази като латерни със шаблон.

От 2004-2015 работех в разни кол центрове с американци, направил съм над 70000 обаждания и много добре знам за какво говориш. Познавам ги по-добре отколкото познавам българите.
А! И че щатите са работнически трудов лагер , в който робите са промити да им харесва да са там - факт !
Бягай от там с 300!

Знаеш ли...работих в Китай за 2.5 години и по добри работодатели не съм и сънувал да имам. Изчезвай някъде към изтока ,това ще те посъветвам .
Успех братле!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 319c5cb035
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   1 а как се измъкна от кол центровете? Сега в коя сфера си?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 667917bb0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не знам как са американците но ти съчувствам. Аз живея в Германия от 10 г. и също съм се нагледала на изкуствени хора. Тук я има тази изкуствена дружелюбност което е лошо. Манталитета мечта за мен е азиатския. Възхитена съм от японците и уважението им но да живея и работя там незнам дали ще съм си и нататък толкова възхитена.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e709ac4eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   И аз отраснах с легендите, че в Америка всичко е по-хубаво. Небето е по-синьо, залезът по-хубав и живота е едва ли не един безкраен купон. Естествено и аз като много други бях с промит от филмите и сериалите мозък. Слава на Бога обаче, постепенно започнах да осъзнавам доста неща. Цялата т. нар. "американска култура", с която ни облъчват, пропагандира в може би 90% от случаите единствено разврат, насилие, алкохол, наркотици, алчност и пошлост. Разбира се всичко това е облечено в една лъскава и приятна форма, карайки човека отсреща да го възприеме положително. Другото нещо, което е насадено на американците и което вече залива масово и Европа е "кариерата". На човек му се втълпява, че трябва с цената на всичко да гони кариера и да изкарва все повече и повече пари. Целта е проста - да се разбие семейството и от там живота на хората. Целта е да се превърнем в зомбирани роботи, които мислят само за пари, "развитие", власт и т.н. Да нямаме време за семействата си, да не можем да им се радваме, ако нямаме такива - още по-добре. Да нямаме време да мислим за Бог и да се обръщаме към Него. От тук да изгубим доброто в себе си и всякакъв морал. Между другото, мой съученик, който също беше обсебен от Америка и в крайна сметка отиде да учи там, се върна изключително разочарован и не искаше и да чуе повече. А стоя там около 7 години и всички си мислехме, че вече е станал американец и никога няма да се върне. Аз също си мисля, че на американците им е наложен модел, който им за цел да бъде разпространен и върху останалия свят.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 319c5cb035
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   3 по-добре изкуствени от колкото като в БГ да ти крещят непознати по улицата и всеки да се прави на важен.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ab99ef98ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   В психологията е добре известен тоя феномен, че едно нещо колкото е по-далеч от теб, толкова по-нереалистична и идеалистична представа имаш за него. Родителите ни израстнаха в соца, и като падна бариерата, започнаха да идеализират другият режим... Няма как да им и обясниш, че нещата много се промениха след 89-та, дори и там. Повечето не знаят език, единствено се "информират" от телевизора... Вярваха му и преди 89-та, още повече и завярваха след... Досег с реалният свят нямат. Медиите са нещо много опасно, защото създават представа на хората за нещо което никога не са виждали с очите си. Хората приемат тяхното виждане, и после споряд с теб, и не можеш да им обясниш, че тяхната въображаема представа не е на същото равнище като твоят реален непосредствен опит. И точно американците, използват тези начини за манипулиране чрез телевизия и итернет медии по умело от нацистите и комунягите взети заедно... Те много добре знаят, че всичко накрая е до изграждане на представа в обществото, не факти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2213c71c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Хората са груби, защото на ден им се обаждат 10 такива като теб. От тях поне 3-ма са мошенници. Аз вече не си вдигам телефона, освен ако не е някой от списъка ми. Ти как говориш с тефонните мошенници?

Отделно - нормално е ако ще работиш с клиенти от Америка да знаеш как се наричат градовете. Ако не знаеш - питай. И мен ме дразни когато казват СОфия, вместо СофИя и винаги ги поправям без да влагам някаква злоба в това.

Обобщенията за нации са израз на злоба, а не на познаване.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 319c5cb035
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   7 не аз им се обаждах, те ми звъняха да искат да им резервирам стая! А от клиентите от Канада и Великобритания защо не се оплаквам - защото почти всички те бяха възпитани. Да звъниш за да запишеш хотел и да се тръшкаш като малко дете само американците го правят. Немци, италианци, канадци, португалци, бразилци не праввха така.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 319c5cb035
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   6 не само американците, но и турците със сериалите си. Резултат - бг домакините пощуряха по екскурзи в Истанбул. Лично предпочитам анкарските сериали, защото там водещ е сюжета, не пропагандират толкова града и лукса. Истанбулските сякаш съществуват само да рекламират Истанбул и да показват колко са богати, 1% от хората. В резултат всеки хукна към Истанбул да плюска локум и баклава щото по телевизора така правят.

Винаги дават само свръхбогати или много бедни, никога средната класа. И естествено всяко бедно девойче или момче си намират богаташки синове/дъщери. В сериалите от Анкара богатите са по-скоро висока средна класа, рядко дават огромни имения, а дават и средна класа, живеещи в апартаменти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2e9cbdda8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми, това, което си написал просто не е така. Аз живея в САЩ от 23 години - американците не са злобни и няма да те “увикат” на улицата повече от които и да е други.

Не знам при теб защо така се е случило. Но като те гледам какви клишета си изписал - най-вероятно си фантазираш.

При всички случаи - щом не ти харесват американците - просто не контактувай с тях и готово.

Номер 7

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 319c5cb035
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10 нагли са и в Прага където е пълно с тях. Странно защо всички те гледат да се махнат от своята родина. Една позната американка първо беше в Словакия, после Прага, а сега се установи в Париж.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 319c5cb035
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10 я виж в Ютуб клипчетата. Постоянно дават луди жени тип Карън които крещят по магазини и улици "Отиди си в своята държава!", "Абортът е убийство!", "Земята е плоска!", "Искам да говоря с вашия мениджър!". А има и крайно леви "Долу белите мъже!" и т.н. Да не забравим и предлагащите свирка за пари за дрога по светофарите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 42055e8a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   От хиляди години се говори за "изкушението на дявола ". Ами ето го - това са Щатите. Песни, видеоклипове, холивудски филми, пропаганда от всякакъв сорт. Докато в крайна сметка си е чистия ад на земята. На дяволите си им харесва там, тия които са на дъното на духовния упадък - прав им пътя.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8ee7f4e36a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   13, до някъде съм съгласен! Още повече, че там сякаш има най-много убийства, престъпления и всякакви извратени неща.. Гледал съм криминални видеа за всякакви изроди, които са извършили ужасни неща(дори има филми на ужасите, които са по действителен случей)...
И всичките тия неща, масово са все в Америка(САЩ).
Направо, тръпки ме побиват от това място...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8c5c6c7f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   13, бащата на Джон Атанасов друго мнение е имал, както и синът му. Никола Тесла също там си е показал гения, да не говорим за един куп други хора: Джон фон Нейман, Уолтър Рудин, списъкът е дълъг. От "цивилизована" Европа като нацистка Германия и фашистка Италия, право при "дявола" Чичо Сам. Ми да си бяха останали по домовете, турчуля и скинарчета да ги убият? Рогата си показваш на Америка, но чрез две американски изобретения: дигиталния компютър (Атанасов е американец, колкото и да се лъжат българите) и интернета. Малко жалко е да плюеш нещо, а да ползваш благата му.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3def15f691
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   От 13 до 15.
Това , че някои хора там са си проявили гения не прави цялата нация в цветя и рози. Много малко от хората отишли там са успели да се развият, особено ако тряба да го сравниш на фона на ужасяващите нива на базработица , наркомания , бездомност и бедност.

Нелепо е и да кажеш, че цивилизацията под света се дължи на американските изобретения.

Колкото до Джон Атанасов , сигурен съм , че в друга държава спокойно би си развил гения. Дори и да не било то в България. Тук говорим в частност за американците и с какво те са допринесли за световния духовен и културен напредък . Ако смяташ войните които водят в почти всяка една държава по света за пример за подражание...Те немците през втората световна са били ангели ,в сравнение

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2213c71c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Само да отговоря на фантазьорите:
1. В ютуб каквото търсиш - това ще намериш. Номер 12 явно е търсил луди жени и ги е намерил.
2. Това, дето всички американци гледали да бягат от Америка също не е вярно.

Нямам представа защо имате нужда да си измисляте подобни глупости.

Номер 7/10

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0063fcda35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Добре де, мечтаеш за САЩ и накрая работиш в кол център. Това ли ти е мечтата? Ами върви да работиш като шофьор на бус в София и после кажи културни ли са българите и шефът ти брои ли те за жив. Що за тъпотии. Значи стоиш на дъното и недоволстваш защо не ти се мазнят и не те четкат. Давали таргети - отишъл си точно там където дават таргети. Все едно да станеш военен и да се оплакваш, че началникът крещи - аууу, колко гадни са американците, ето шефът (сержант) много вика.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8c5c6c7f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   16, реториката ти не издържа, а някои сравнения са си направо грешни. Първо, Америка кара немците да изглеждат като ангелчета? Като човек, посетил Дахау, аз бих казал не. Не ми се и мисли приятелчетата им в Ясеновац или на китайските брегове какво са майсторили. И янките си имат греховете (то защото българите сякаш нямат), но да ми твърдиш как целенасочен геноцид е ангелско поведение, това си е просто подигравка. Не го прави, ако искаш да те преимат насериозно.

Второ, имаш Google (американско изобретение). Там можеш да намериш информация за американските приноси. Самолетът, въздушната възглавница, гръмоотводът, програмният език С, изкуственото сърце, това са само някои от тях.
Културно? Това зависи от кое наричаш култура. За акрилните бои се сещам и пастелите, телевизията и телефонът следват. Или искаш автори? Хемингуей, Марк Твен, Стайнбек ми идват наум, има още. Помня, че мнозинството от документалните ми филми са били американски: дали в Animal Planet (когато още ставаше), дали Discovery, дали National geographic, все там.

Правеното от теб се нарича cherrypicking: подбираш само това, което е в съгласие с тезата ти, траеш си за другото. Да, ама не. Американски приноси има, има та с лопата да ги ринеш. А ти ако ще сравняваш най-долното от Америка с най-извисеното от другаде, добре. Но то може и обратното: да сравним най-добрите американци с най-първобитното Ганьо.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: cabf24d4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   19 като си толкова отворен , що не вземеш да имигрираш там. Щом толкова ти харесва ? Тя Америка е направена за такива , като теб.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3fe8191503
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   19 съгласен съм с теб. Всичко качествено е от Германия, САЩ, Япония и Южна Корея. Едно е руска или китайска кола, друго е лъскав Мерцедес, БМВ, Ауди, Лексус или Кадилак. Китайски ментета колкото искаш. Китайският ми лаптоп Леново след един месец го носих на ремонт. Много българи живеят в Западна Европа, Канада и САЩ. А в Русия, Беларус и Китай почти няма българи. Също така ходят/еха на почивка в Гърция, Турция, Италия, Испания, Домениканската република, Малдвитие, ОАЕ, Египет. За Беларус, Русия, Китай, Виетнам трябват визи, докато за Европа с изключение на Турция, Молдова, Украйна може с лична карта. Е и за САЩ също трябва виза, но в САЩ са емигрирали много българи, докато в Русия, Беларус или Китай почти няма българи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6a12ff2a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Идеята е не, че в Америка хората са лоши. Със сигурност и там, както и навсякъде има много свестни хора. Идеята е, че просто там за първи път е наложен модела на консуматорството, мисленето единствено и само за пари и т.н. Да не говорим, че този модел отдавна вече е пуснал корени в Европа, особено в Западна. Няма как да приема факта, че е нормално да си сменям телефона всяка година, за да бъда щастлив или че колата ми вече е стара щом е на 10 години и задължително трябва да я сменя. Нищо, че е здрава и си я поддържам добре. Или пък, че трябва да имам и една спортна за удоволствие. И като паднем в тоя капан, хората започваме да робуваме на материалното дотолкова, че работим от сутрин довечер в стемежа си да трупаме. Накрая нито можем да се порадваме на семействата и близките си, нито дори познаваме децата си. Те са пораснали без нас. Не сме имали общи моменти заедно, не сме се радвали заедно, не сме правили нищо заедно. Аре мерси, не и за мен. Аз искам да си имам моменти със семейството и приятелите си. Пък нека съседа да има по-хубава кола от моята и да ходи на по-хубави места.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 55cbe23f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   До 20

Аз лично си го мислех, но за съжаление Калифорния отиде по дяволите, а Тексас ми идва малко сеслки.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8fc5aa623d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   В САЩ си роб до гроб, осен ако не си богаташко мамино синче или татина дъщеря като Парис Хилтън. Мой приятел на времето замина там на студентска бригада. Установи се, стана американски гражданин. Отвори фирма за ВИК услуги, отначало самонает после с още двама работника. Дръпна сериозно с материала. Купи си къща без заем, чисто нова джипка, обикаля един месец в годината баровски дестинации. Малдивите, Дубай, Египет, Куба. Но през другите 11 е месеца е роб до гроб. Няма събота няма неделя. Няма никакъв личен живот. Живее за да работи. Яде постоянно храна от вън, не знае какво е да отиде на плаж през уикенда или да седне с приятели на маса. За него това е супер и постоянно ми я хвали САЩ. В Западна Европа няма това напрежение и заробване. В някои държави дори официално минаха на 4-ри дневна работна седмица. От 7 до 16ч. си на работа с официално час почивка и още в 15:30 всеки спира и до 16ч. се пият кафета и се разпуска. След това до 22ч. имаш време и за семейството си и да пиеш по бира с приятел в града и да си починеш пълноценно за следващия работен ден. И за милиони не бих заменил Западна Европа със САЩ.




Чингис Хан





Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f49d85ffc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Do 28 - Но ако имаш милиони, няма да ти се налага да работиш, не?

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 319c5cb035
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Тайван бие западна Европа по развитие.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2213c71c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Хане, в САЩ работното време също е 8 часа, 5 дни в седмицата. От къде и защо ги измисляш тия глупости - не знам.
:)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8c5c6c7f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   31, Ханчето го трови деменция. Тошовци като него не са стъпвали в САЩ, а говори сякаш там е израснал. Реве колко ги мързи младите, тук мрънка за 4-часов ден. Неграмотен общак, толкова.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7db15ea031
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Е , вие като ходихте в Америка , изобщо ходихте ли преди/след някъде другаде?
Аз щото ей тука имам един приятел, дето е в Лондон и на фона на цялата ПОМИЯ тук(съквартиранти сме)той продължава да мисли англичаните за велика нация. А освен в Лондон , София и родното село той другаде не е ходил, в живота си.

Айде вземете малко да видите свят, че тогава говорете колко готини са американците(дето ни свалят родните самолети даже). И където ако нямаш здравна осигурвка за $500 на месец или пък не си гласувал за Байдън си умрял на улицата.
Дайте малко по сериозно моля...
Масово мнението НА АНГЛИЧАНИТЕ (тия долни прасета) , а и на американци живеещи в Европа е, че САЩ е една доста БЕДНА и неуредена страна, без здравеопазване, социална политика , огромна безработица и бездомност...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2213c71c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Хаха. Аз не съм гласувал за Байдън и не съм умрял на улицата. :)
А застраховката е повече от $500 по принцип.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 69a3d5347b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   До 28:
Цитирам: "Купи си къща без заем, чисто нова джипка, обикаля един месец в годината баровски дестинации."

Точно тук е проблема- твоят приятел иска да изглежда богат, а не да е богат. Ти живееш в Северна Европа (според коментарите ти), но ми кажи за колко години можеш да станеш финансоео независим като работиш в Европа? В Щатите вече се зароди т.нар. F.I.R.E. движение (погледни го на Гугъл) и хората могат да го постигнат за около 10 години.
Познавам хора, които го постигнаха, както и такива, които ще работят за играчките, на които са станали роби.

Всяко обобщение е погрешно, включително това, е казал Марк Твен. Хубаво е да погледнете и обратното на вашето мнение. Виждам истина и в двете гледни точки, за и против Щатите, изказани по-горе, живея тук вече 21 години. Поправете ме ако греша, но авторът НЕ Е живял тук, а само споделя мнение с досег с хора, свързани с неговите професии.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3a868d3526
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Аз само съм бил командировка в Щатите общо към половин година и съм бил в Калифорния (SF, SD, LA) и Чикаго. Калифорния е едно място с претенции за утопия, но всъщност виждаш, че реалността се разминава доста. За да поддържат тази мултикултурна среда хората не могат да се свържат един с друг без солидна доза лицемерие. И там на два пъти като питах за посоки ми се звериха (ама може и аз да не съм питал с най-адекватния английски). А Чикаго си е малко повече като западноевропейски град и хората също имат малко по-нормално поведение, а и разхождайки се по центъра се чува българска реч тук-там, но пък самият град има доста проблеми с гетата, почти всеки ден стават убийства. Не бих живял в САЩ, много повече предпочитам Европа.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4a45c1fd90
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   До 35: Няма такова нещо като финансово независим никъде по света освен, ако не удариш от логарията като леля ти Гошка 60 милиона евро. Винаги ще работиш за някой или с някой или в сфера, която може да претърпи промени както на горе така и на долу. Пример: Имал си ресторант преди пандемията. Идва пандемията затваряш и ставаш бакшиш и почваш да въртиш геврека за да се препитаваш. И от собственик на вървежен ресторант ,,финансово независим,, ставаш Шишо-Бакшишо. Всъщност знам за такъв реален случей за мой познат бивш собственик на много вървежно бистро. Сега разнася пици с една моторетка.








Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bd6b2e3f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   До 37

Не знам коя е леля Гока, но сигурен ли си, че този ресторант е бил реално "вървежен"? Защото познавам хора, с иситнски печеливши ресторанти. Може и да не си купиха нови коли и да пропуснаха почивките една година, но сега отвориха и работят с пълна пари

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e9647f2795
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   До 37: Шопът стоял пред клетката на жирафа в зоологическата градина, почесвайки се по главата и сумтейки под нос. Накрая казал: "Е, такова животно няма" и си тръгнал.
Поседни си на историческите мебели, които имаш вкъщи и пий една бира от мен, номер 35. На здраве!

П.П. (За незапознатите, Ханът обича антикварни мебели, което е упоменал в други коментари)

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c6fd88e279
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   В Америка, а вече и у нас, има голямо разделение - не политическо или расово, а чисто класово. Няма друга държава да видиш една до друга на светофар паркирали натоварена до горе каруца с битови отпадъци и бугати освен Чалгария. Явно си се занимавал с простолюдието там, което доминира. Но не се притеснявай, като се върнеш тук те очакват кварталните михлюзи с чалгията, кифлите, тиквите с чекмеджета и пламенните комунисти, чиито деца следват не в Русия, а в Щатите ей така понеже могат. Разхождайки се на улицата ти избиват зъбите, полицията идва да те дорита, а линейката минава след 5-10 часа да ти се изхрачат на трупа. Но, иначе страната, в която са създадени условия за най-, най-добро развитие (визирам Холивуд за актьори, Уол стрийт за финансисти, Силикон вали за инженери и т.н. примери безброй) те разочарова заради неграмотното си население? Няма една жалка държава в ЕС да им стъпи на пръста по законодателство и реална защита на правата. Там като правителството каже нещо - бизнеса се нас*ра, а тук - излиза някакво ресторантьорче и казва какво ще се случва в държавата. Няма такава пародия като ЕС, независимо от недъзите на Щатите. Виж им и БВП-то, значително по-заможни са от Германия, Франция и т.н., а в същото време данъците са им по-ниски. Да, живота там е труден, за разлика от връзкарската Европа, но за тези, които знаят какво искат и драпат - е много по-добре отколкото тая бюрократична и двулична дупка, в която се намираме. Някои се примиряват и се зариват на дъното за някаква псевдо-сигурност в Европа, но не случайно елита от цял свят заминава за държави като САЩ и Канада, че дори Япония (поне за наука), а берачите на рози и т.н. си седат във "приятелската" Европа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c862074bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Всичко, което си написал е вярно за голяма част от населението в Щатите, но пък много едностранчиво гледаш на нещата. И къде го пише, че трябва да се възхищаваш и идеализираш американците - в библията ли? Какво ли би писал човек за България и българите, ако гледа отстрани? Да не сме цвете за мирисане пък ние? Всяка нация си има положителни и отрицателни страни - няма идеална, където всичко да ти допада. Но е възможно някои тип култури да ти допаднат в по-голяма степен от американската. Поведението на хората е резултат на обстановката, в която са живяли. По-скоро трябва да приемеш нещата каквито са, без да осъждаш и особено без да се дразниш - просто като констатираш факта и толкоз. На американците им е през оная работа какво мислиш за тях колко са тъпи, ограничени и прочие, както и на теб в момента ти е през оная работа какво мисли някой в Африка или Азия за българите. Е, и какво от това като са прости и ограничени? Ми като не иска да я наричаш госпожо, не я наричай госпожо. Какъв ти е на теб проблемът? Не знаеш какво ѝ е на главата на нея точно в този момент. Важното е нейното да не се предаде и на теб, както изглежда е станало.

Иначе Американската нация (каквото и да значи това, защото Америка е изключително разнообразна) е дала страшно много на света в много отношения и това е много по-важно, отколкото колко били прости.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker