Заминаване за САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Заминаване за САЩ
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1437 пъти
Здравейте. Може би темата е банална, но тази година започвам университет и е нещо много ново и важно за мен, че тепърва ще навлизам в живота. От 9, 10 годишна много харесвам Америка, но когато станах на 15, 16 почнах да се замислям за живота там и какво ще е ако се установя там. Сега съм на 100% решена, че ще преследвам тази моя цел. Другата или по другата година мисля да отида на бригада, за да видя как е всъщност. Решена съм, че щом завърша образованиета си тук ще замина. Знам, че ще е трудно, знам че най - вероятно ще отнеме време, но захапя ли нещо - не пускам. И няма да се откажа. Ще помоля запознатите да ми дадът подробна информация за заминаването. Как става, има ли друг начин освен зелена карта, как се процедира и т. н. От 2, 3 г. насам търся информация в нета, но никога не е твърде изчерпателна, за да съм на 100% наясно какво трябва да направя и се обърквам сред тези хиляди статии. Благодаря предварително и ще помоля “поучителните” коментари от сорта на “не е като по филмите, няма да ти хареса, престъпността е голяма” и т. н. да не получавамDa

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2f2065649a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз съм жена на 18 и тепърва ми предстои да бъда студентка първи курс. Също като теб обмислям да замина на бригада в САЩ другата година, но не съм много добре ориентирана, тъй като никога не съм била извън България. От известно време чета в различни сайтове за агенциите, цените, процедурите с прехвърлянето на пари с банките - прехвърляне на пари от Bank of America в българска банка, как да си изкараш осигурителен номер (SSN) след като пристигнеш там и т.н. Чета относно това кой щат е по-добър, къде има повече доходи. Забелязах, че повечето се насочват към Ocean city, Maryland, който е курортска дестинация. Препоръчвам ти да изгледаш това видео в youtube, ако все още не си (оставям линк):

https://youtu.be/VgRQ2XkTZ_s

Доста е дългичко, но и много изчерпателно и представя 2 различни преживявания на двама души, ходили на бригада в различен щат. Препоръчвам и да потърсиш информация във фб групи. Аз лично постоянно следя Work And Travel BG-USA Official и от там съм научила доста неща във връзка възстановяване на данъци, застраховки и първоначални вложения на суми преди заминаването. Единственото, което лично ме притеснява, е че засега нямам никой познат, който да иска да замине и ще трябва да замина самостоятелно.

Информация относно постоянно пребиване и придобиване на залена карта за съжаление не мога да ти дам, трябва да се обърнеш към някоя агенция. Надявам се да съм помогнала с нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 99fea79da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има други начини - потърси назад в историята - обяснявани са много пъти. За млади хора най-добрия начин е да търсят степендия за университет или за специализация и вече на място да процедират в зависимост от ситуацията. Момичетата обикновено се женят за американци.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f6878862d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравейте. И аз подобно на вас, съм студент и имам подобни планове за в бъдеще. Нямам цялата нужна информация, но в някои неща задълбавам доста.

Примерно, проблема с трансфера на пари които изтъква номер 1, отдавна не ме притеснява като фактор, тъй като вече съм се запознал с начините и възможностите за трансфериране. Всичко може да стане почти безплатно, когато говорим за суми от рода на няколко хиляди.

Започнах работа за фирма, която може да ми уреди документи да замина. Тоест, могат да ме вземат като работник, казват, че имат нужда от мен и заминавам. Но пусти му страх, а и няма с кого да ида все още :).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 83051a384c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Заминаването за бригада може да се изясни с консултантска фирма. USIT Colors е такава, мой познат я ползваше за бригада. Във всички случаи отиваш на инервю в американското посолство, плащаш предварително някаква сума около 150-200$ и чакаш за одобрение.

Иначе ако питаш по принцип, прекалено рано е да се каже. Ако ще завършваш в България, после ще трябва сигурно да кандидатстваш за работна виза, ако намериш работодател, който е готов да те спонсорира. После идва чакане, разправии, чакане и т. н. Зависи какво си завършила, къде кандидатстваш и др. Накратко, в САЩ се търсят специалности в ИТ сектора, инженерни науки и подобни.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 546dcc78f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Помисли за варианта да се запознаеш с американец и да се ожените. Разбира се, не само с тази цел, трябва да има любов. Но ако се случи, е 2 в 1. Две мои познати така се преместиха там.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4e51291d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Помисли и за Канада като възможност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker