Ах, тези емигранти, защо лъжат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Ах, тези емигранти, защо лъжат?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 3878 пъти
Днес бях седнал на кафе, почти всички маси бяха заети от емигранти - дошли на отпуска в родината.

Баце, то не бяха оплаквания и лъжи. Лъжат, хората как едва свързвали двата края, как всичко били скъпо и заплатите били мизерни.

Един пък вика, че в Германия бил със сина си, жена си и тримата работили и пак едвам изкарвали месеца и нищо не им оставал.
По същото време са от 10+год. в чужда страна.

Еми елате си, като не е хубаво! Сега ще поседят 1 месец и като видят, че цените тука са по-скъпи и дим да ги няма........

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: ac989a4e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Тия жалкарчета, дето идват тука на почивка в кочината или да си правят зъбите са ясни. Те са същите, за които чуваме по телевизията всеки път като направят някоя мизерия или от безграничната си тъпота се набутат в деветия кръг на Ада. Не ме учудват. Те където и да отидат живеят във все същата селяния, защото си я носят със себе си.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7bc4e7938c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз пък мислех, че лъжат че са въшливи с пари.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b8e90aeb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   А ти май си от тези, които мислят, че в чужбина парите растат по дърветата. Аз живея в Германия. Храната може да е евтина, но услугите са доста скъпи, както и наемите. Гастарбайтерите трябва много да се ограничават, за да успеят да спестят нещо. Като толкова им завиждаш на мизерния живот, защо не се пробваш да видиш колко е готино. Изключвам хората с добри професии, защото те са наравно с местните. Но останалите масово живеят в ужасни условия, за да спестят някое евро.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 74a70d0650
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

4.   Номер 3, тези лъжи може да ги разправяш на някой, който никога не е работил в чужбина. Бил съм в Австрия, Германия, Швейцария и Шотландия.

К'ви мизерии, к'ви пет лева? С една нормална работа 40часа седмично, се препитаваш като бял човек. Спестявах на месец без проблем 400/500 евро, а най-високата ми заплата беше 1500евро нето. И тоя бях сам.

Квартира сам, трудно можеш да си наемеш, но винаги има споделени апартаменти и може да се уредиш със стая за 400евро. Храната много евтина, да не говорим за технологиите и дрехите. Покупателната сила е много по-добра.

" Но останалите масово живеят в ужасни условия, за да спестят някое евро. " Пълни глупости, в почистваща фирма съм работил и поддържах същият стандарт като офис-работник в Б-я.

Аз, ако не лъжат, няма да пускам такива теми.

Никои не ти говори да ставаш милионер, а да живееш като НОРМАЛЕН човек!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f3f133d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   Номер 3 правилно го е казал. Ама повечето мизерстват тука, защото не се интегрирват, пестят всяко евро за да си ремонтират имота в българия или да ходят там на екскурзия за да правят фасон... Ама реално погледнато, тука им е ясно по-добре, защото пак могат да си позволят смартфони, маркови дрехи и хладилника е пълен. Познаваме такива неблагодарници... Наготово взимат социални помощи и наема им платен и все се оплакваше.. Отиде в българия уж с връзки щял да печели много пари и цяло лято да я кара на море... След един месец се върна в Германия обратно, че ревя на социалните и пак му помогнаха.... Има ги такива и сред нашенците са доста... Ето защо повечето нормални и уредени гледат да си нямат работа с нашенци... Все някой документ трябва да им превеждаш, да им попълваш и оправяш гъза, а откажеш ли те плюят пред всеки под и над път.. Жалка гледка..

Bebivita

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 05e98226a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

6.   Ами хич даже не лъжат ами най-накрая взеха да си казват истината. Иначе досега беше голям срам да си признаеш, че си сбъркал като се емигрирал. По-образованите даже вече си се връщат. За тях тук е супер. Връщат се и тези, които не са си продали имотите тук. Защото много хора си ги продадоха и сега няма къде да се върнат. И не е вярно, че тук е по-скъпо. Някои неща са по-евтини даже. Като например услугите, лекари и зъболекари. Да не говорим за социалния живот-тук ако желаеш всяка седмица можеш да ходиш на заведение с приятели без това да наруши бюджета. Да не говорим, че имаме море и зимни курорти на няколко часа път. Където ти е кеф можеш да идеш дори и само за събота и неделя. Аз съм над 40 години и виждам, че никога не сме живяли по-добре. А напоследък си мисля даже, че скоро ще почнем да живеем по добре и от западноевропейците. Няма да уточнявам защо, който е умен ще се сети.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3005d1252f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Смъртно опасно е да си прост! Това са думи на моя любима личност физика Теодоси Теодосиев.



Всяко начало е трудно. На чужда земя още повече. Сблъскваш се с друг манталитет чужд език. Без приятели и роднини. На сегашните емигранти им е доста по-лесно, понеже вече могат да работят и живеят свободно в западна Европа. По мое време, когато аз заминах се работеше само с работна виза. Другия вариянт на черно тук там каквото докопаш. Дори само като турист без да работиш ти искаха виза. Мойта беше за три месеца , и платих на времето две хиляди дойче марки за нея. След като изтече какви ли не пинизи съм изсмислял за да мога да остана и какви ли не неща съм правил за пари, до като един получих гражданство лично от кмета на града и се заклех пред конституцията да спазвам законите на тая страна и в нужда да се бия за нея. Никога не съм си правил зъбите в България. Носех скоби две години тук за да си изправя зъбите платих 3000 евро на зъболекъра. След това още 700 евро за фейсинг. Имам и една корона и нея платих около 500 евро. Живота на запад е прекрасен. Особенно в скандинавието. Няма го тоя стрес като в България, скапаните пътища, отровната храна. Начумерените Ганьовци и Ганки, има перфектно здравеопазване, инфраструктура, и пари се изкарват доволно. Най-голямото ми хоби са античните и класическите мебели, обичам да притежавам историята в домът ми. Обожавам Епохата на ренесанса. И с това, което изкарвам на запад спокойно мога да си го позволя.





Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0ec5fdf171
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

8.   В чужбина се пести, но трябва да живееш с още 100 пакистанеца. Ако решиш да си наемеш самостоятелна квартира, успех със спестяването. С 1500 евро заплата, самостоятелен наем ти почва от 800 студиото, където ядеш, готвиш, спиш, ебеш и сереш в една стая. Ако решиш да имаш кола, 2 000 евро на година за застраховки, данъци и преглед. Ако влезе и 1-2 пъти в сервиз, още 500-1000. Ако решиш да излезеш на ресторант, различен от МакДоналдс или дискотека, почваш от 50-100 евро. Събота и неделя ако решиш да прескочиш до някое селце, курортче нещо, пак няколко стотака. Ако отидеш да си правиш зъб, може и няколко хилядарки да удариш. Ако имаш дете и не искаш да ходи на градина само с индийци, африканци и араби, свестните градини почват от 500-600 евро. Ако пушиш, кутия цигари на ден ти излиза 200 евро месечно и трябва да си свиваш, за да паднеш на 100.

Отделно повечето пътуват по час-два до работа. Ако имаш малко дете, не може и жената да работи на пълно работно време, защото ако и двамата излизате в 6 сутринта и се прибирате 8 вечерта, няма кой да носи децата на градина и да ги взима. Това пак е загуба на пари, стреса от пътуването отделно. Отделно трудности, докато научиш езика, не можеш една адресна регистарция да си направиш, без да се пулиш като абориген, нито сметка да си отвориш. Това пак си е сериозен стрес. Намирането на квартира си е огромен проблем и има хора, които от години търсят и няма свястана. Много пъти с ее случвало, само като чуят развален език, да ми затварят телефона. Ако разберат, че си българин, забрави местен да ти даде квартира. Проучват те девето коляно, колко изкарваш, от кога си там, семейство имаш ли, нашите банки, дето те проучват за кредит, ряпа да ядат. Докато свикнеш с култура и манталитет, пак си е стрес. Със сигурност ще има много неща, които ще те дразнят в манталитета.

Та като теглиш чертата, излиза, че за да пестиш, трябва да пътуваш с обществен траспорт от майната си всеки ден, да си свиваш цигари, да живееш с 10 пакистанеца в обща къща, да внимаваш да не ти се развали някой зъб, да не излизаш и да нямаш деца.

Ами не че нещо, ама и в България ако живееш с 20 мангала, нямаш кола, нямаш деца, не излизаш от вас и не пушиш, пак няма да живееш много по-зле. Поне ще си спестиш стреса. Уж отиваш за по-добър стандарт, а живееш с пакистанци. И къде е по-добрия стандарат? Това никой не го смята, че трябва да се направят толквоа компромиси, за да се пести и реално при толкова копромиси и в България няма да се живее много по-зле.

Даже ако в бг имаш собствено жилище, с 1200 лв заплата ще живееш по-добре и ще си излизаш всяка седмица като бял човек.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 74a70d0650
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

9.   Номер 8, в Германия има квартири за 800евра: 2 отделни стаи, с кухня.
Това са 400евро на човек. К'ви "100 пакистанци" те гонят?

Ако си с жената, още по-добре. Зъби съм си оправял безплатно.
Ако искаш керамика, там вече си плащаш и то доста.

В градове като Берлин и Виена, метрото е развито, както и градският транспорт, не се нуждаеш от кола.

Еми спираш цигарите и алкохола, нищо не губиш. Както и нощният живот. Няма да си поръчваш алкохол и диското, няма да ти излезе 100 евра.

В Б-я заплата 600, квартира 300, храна на месец 600, как да стане ?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a14c1e6acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

10.   9, има, ама в селата и пътуваш по два часа до работа или бачкаш на село за по-малко пари. А в бг никой не бачка за 600 вече. Тя минималната е 650.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 470af54537
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   "Гъз знае 2 и 200". Отделно е късметът.
В Париж съм. Заплата чисто 1500. 350 за квартира. 3-ма човека сме в апартамент, доста сносен. Пътуваме с обществен транспорт ~(1:30ч). С кола на фирмата - повече време. Тук храната не е евтина. Ако пушиш и си пийваш, може и нищо да не спестиш. Аз не съм никак капризен и 500€ ми стигат да изкарам месеца. Това - при положение, че съм за малко. Дойдох с намерението да изкарам някой лев ... У нас взимах 1500 лева, но не оставаха никакви. А спешно се нуждая от смяна на автомобила - без него не мога да работя. Ако някъде нещо е малко по-добре в едно отношение, в друго определено е по-зле. Та нещата не са бели или черни ... за всички, еднакво ...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f3f133d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Номер 8 преувеличава малко... Кви 800 евра за стая с пакистанци и кви 2000 евра за застраховка за кола... Явно той влиза в категорията на бай-ганьовци, за които писах по-горе. 2-3 стаи можеш да си хванеш за 800 евро, но както и той самия каза- с развален немски никой няма да ти даде, защото и вероятността да останеш безработен е много голяма и на никой не му се занимава с наематели, да се ходи по адвокати и съдилища. За застраховката от 2000 евро... Ние имаме 2 коли : за опел корса 2005 година плащаме 600 на година ( teilkasko) , а за бмв 3ер 2019 (vollkasko) - 1200 на година.... Въпреки това не са 2000 евро... За здравната система- тука е най-добрата в цял свят! А той хукнал да реве... Почти всичко е безплатно, за лекарства плащаш между 5 и 10 евро към здравната каса, въпреки че струват някои над 100 или 200 евро, в болницата всичко ти се поема и осигурява и трябва да плащаш само данък на леглото 10 евро на ден... Аз като се замисля в последната 1 година колко проблеми и прегледи имах... Ако трябваше да плащам всичко сама, щях да надхвърля 20 000-30 000 евро, а така ми излезе всичко или безплатно или само по 5-10 евро такса... Не ги разбирам такива дето се оплакват тука в Германия... Ми отидете тогава в българия... Какво дирите тука и излагате останалите в чужбина..

Bebivita

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0ec5fdf171
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   13, "преувеличава", защото не си чела-недочела, къде съм написал стая за 800 евро с пакистанци? Хем си чела-недочела, хем бързаш да обвиняваш в Ганьовщина, което си е характерно за Ганьовица. За разваления немски също никъде не съм писал, че става въпрос за немски. И второ дали има българин с перфектен немски? Особено в началото? Все ми е на акъла, че говориш ез акцнт като кореняци немци. Двете хиляди ги написах не за застраховка, а за застраховка, данък и преглед. Или последните две ги пропусна, понеже не ти оттърва? За здравеопазване също не съм "ревал" никъде. Казах за зъболекарите, че са скъпи. Не съм казал и че за Германия става въпрос, нито че не съм се върнал в България.

Голям зор да ми сложиш думи в устата, само и само да си лансираш тезата, но прочети още веднъж коментара ми, ама този път с малко мисловна дейност и пак коментирай.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 830061b1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Според мен има доста от тях, които имат нереалистични очаквания за живота в чужбина. Доста живеят с идеята, че хляба е още 40-50 сотинки в България и че всичко е далеч по-евтино. Отделно като си идват, си идват на гости. Дори и да плащат сметката, пак са един вид туристи. Идват си по празниците, виждат се с роднини, приятели, всичко е кръчми, излити, събирания, почивки ... и си заминават след 1 до 4 седмици.
И някак си представат им е, че България е едва ли не някакъв рай и са позабравили, защо си тръгнаха на първо място.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3005d1252f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

16.   2 милиона българи избяга вече на запад. Ако беше толко зле да ли щяха да седят още?




Чингис Хан

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 13e98c839f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   То дори не е само парите. В България те лъжат, всеки ти се кара. Мнозинството хора се държат грубо, невъзпитано. От Топлофикация ти се обаждат и те заплашват като мутри. А си има начин - да ти сложат наказателни лихви. По пътищата не се спазва реда, карат дрогирани и пияни. И дори и да сгазят човек им дават условна присъда! В магазина касиерката ти се кара защо й даваш едри пари, че нямала да ти върне. Друга пък ти се кара, че й даваш дребни пари. Мислех си , че като ни приемат в Евросъюза нещата ще се подобрят. Но хората са се озлобили , агресията - вербална, че и физическа е навсякъде.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f3f133d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Извинявам се на коментар 8/14. Заради коментар 9 си помислих, че си в Германия, а и толкова дълги коментари не ги чета подробно. Чингис Хан е прав. Ако им беше толкова зле, нямаше да седят в чужбина, но тея пък, които се оплакват.... На тях все някой им виновен и се правят на жертви. Вярно, че в чужбина не е лесно, но с желание всичко се постига. Ние емигрирахме 2010 и оттогава не ми е стъпвал крака в българия. А на екскурзии си ходим навсякъде, но не и в бг, за да гледаме бездомните животни, лошите пътища и обслужване.

Bebivita

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9be7fb6101
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Бургер в Макдоналдс София 9 лева. Същия в Братислава е 4 евро, т.е.8.50 лв. Картата за транспорт е с почти същата цена за месец.
Но тук ми плащат 1300 лева, а там 1300 евро...баси и инфлацията.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9be7fb6101
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   6 да бе връщат се да работят в кол центрове. Ти в Джобса влизал ли си скоро?!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c0d49078a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   6, прав си, в зависимост къде си винаги можеш да отидеш на море или планина в България. Но другаде също.

Имам приятел, който е от тези по-образованите. Инженер, който управлява процесите на огромен завод, с бакалавър и магистър. В София е и взима МАЛКО над 2000 лева.

Бяхме излезнали на ресторант преди по-малко от месец. Трябваше да ни пита дали искаме да си цепим едно мини-саче от 10-11 лева. И накрая му покрихме, защото не му стигнаха за неговата част. Пичът очевидно се мъчи. Затова много се чудя след като завърша, дали и аз да се върна.

Щото, батко, т'ва е ебати и гаврата, извинявай...

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f25b2693bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   22 Айде без частни случай и легенди. Хората и с 500 лв. си плащат сметка сами.
Живеят в чужбина и живеем нормално, изплащаме жилище, без луксове. Живееш според акъла си. Масово българи живеят по 20 г. и нищо. Ядене, пиене, цигари и нищо на яве нищо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9be7fb6101
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   6 да но и лекарите и зъболекарите ни повечето са некадърници.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2539e46ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Знаеш ли защо се оплаквт, че не им стигат парите? Тук в Германия е масово явление, бьлгарите с ниски доходи, да купуват стоки на изплащане, коли, телефони, парцалки, техника, мебели,почивки, каквото се сетиш. После почва голямото мрьнкане, как парите не стигали, как нищо не оставало за тях.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2539e46ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   Номер 3 - не си прав. Да, хората с добри професии живеят както местните, но и тези с ниски доходи, ако харчат разумно, живеят много по-добре отколкото в Бьлгария. Познавам хора и от двете групи.Имам приятелка, която като шивачка е получавала 600 лева (преди 4-5 години), тук работят и двамата с мьжа й, казва, че е доволна и не би се вьрнала в Бьлгария.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8d6effdbc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Хаха, номер 6, правиш платена пропаганда - факт! Ама чак толкова - "А напоследък си мисля даже, че скоро ще почнем да живеем по добре и от западноевропейците."!!!
Я, вземи на разкажи как, ако получаваме 800 лева заплата, ще ходим всяка седмица на заведение! Да напомня, че у нас средната заплата е около 1 100 лева, само че това е бруто. Чисто това са грубо около 870 лева. С тия пари едва свързваш двата края, да не говорим, ако си под наем или имаш някакъв кредит. Не на заведение, ами едно кафенце ще се замислиш дали да пиеш. Освен това, като сме се заговорили за заведения, в Германия съм обядвал за 20 евро. В тази цена влизаше и бира, и кафе. А обяда беше в доста луксозен хотел в германските Алпи. Колкото до това, че образованите се връщали у нас - пълни глупости! Точно обратното е - у нас няма никаква работа за образовани хора. Има малко търсене в ИТ средите и до там, въпреки че и този балон е вече надут до край.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 84228531ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Авторе, колкото и тъпо да звучи, манталитет е това с оплакването. Най-вероятно лъжат, за да не им завиждат познати и роднини и да не им искат пари. Много хора в България още живеят с илюзията, че като замине някой да работи в чужбина, едва ли не е хванал господ за шлифера. А те хората просто водят нормален живот там - в масовия случай не е като да са се осигурили доживотно и да са си решили всичките проблеми. И не им е приятно като си дойдат за малко всички да ги гледат като касички и да им съобщават, за какво им трябват пари и съответно да се обиждат, ако не им се даде.

"Един пък вика, че в Германия бил със сина си, жена си и тримата работили и пак едвам изкарвали месеца и нищо не им оставал. По същото време са от 10 год. в чужда страна. "

Не разбирам, какво му е толкова трудното да се повярва, че финансите им не са цветущи? Просто в България преди това са били още по-зле, затова не се връщат.

Иначе да се "уредиш" със стая под наем някъде с непознати, трудно може да се нарече стандарт. В България стаи под наем в чужди жилища взимат студенти, неквалифицирани работници, хора, които са го закъсали финансово или млади кадри без опит и в началото на кариерата си. Ти може да си имал късмет със съквартирантите си в чужбина, но за други преживяването може да бъде истински кошмар.

Храната и дрехите са евтини, но в дискаунтерите - започни да пазаруваш във по-висок клас магазини и веднага ще усетиш за каква разлика става въпрос. Цените в заведенията също не са ниски. Ако човек води нормален социален живот, срещи с хора по заведения, ходене-насам натам по събития, поддръжка на автомобил, кино, концерт, зоопарк, изложба, спорт, басеин итн, такси, входни билети, хобита, домашен любимец... разходът доста се дига и трудно ще спестява някой със заплата близо до минималната. Да не говорим за данъците и осигуровките, които са 30-40 процента от брутния доход.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c2ab86841f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Аз също живея в Германия (NRW) Тука българите доста са се изложили и като чуят че си от Бг и направо си ти казват, че няма смисъл да звъниш. Бяхме на квартира от фирма LEG и за 4 години от наем 630 Евро стана 860. Отделно плащаме по 1,700 /2,000 за парно. Дори радиаторите не работеха постоянно. Имаше и много за ремонт по квартирата и просто идваха гледаха и след 5 месеца друг термин да погледнат пак. Без да работят. Не може да пипнеш ти, защото си с договор и нямаш право. Има каде да се излиза иначе. Храната която предлагат е много солена по заведенията(Сол, червен пипер и тук там е картоф) Храната е евтина, обзавеждане може и да си намериш на улицата. Застраховки те са скъпи. Здравните осигуровки са скъпи ама като отидеш на доктор не плащаш. Одират ти кожата от данъци за квот се сетиш. Радио по 18 Евро на месец. Ние сме със собствен бизнес и плащаме двойни осигуровки. Имаме и деца. Децки те заведения са си скъпички. Спестява ако си в Джоба квартирата, паричките ама тонове документи. Можеш и честно, но нашите работници са пияндета и са осиновени от Джоб Център. Трудно е да си намериш работна ръка тук.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c0ab8d9c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Вече ми се повръща от такива емигранти. Хем ни се подиграват, че сме будали и стоим тук, хем вечно мрънка колко им е трудно. А претенциите им големи като дойдат в България. Иначе искат права наравно с нас, живеещите и работещи в България. А те какво са направили за страната?

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 92e643331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   13 асигурно си слънчасала.Плащаш 5-10 евро, хапчетата дето касата ги покрива, защото си на социал.Аз плащам 25 евро за пантопразол.Джоб центъра дава пари на всички според дохода!Може да получиш 80евро помощ щото като сметнат наема храната и детските не ви достигат 80 евро.На други им дават 1080 евро всичко според дохода.Който е влязал пред 2016 година веднага има право за социал.След 2016 г. една година работа трябва да имаш.А бюрото по труда за 30 месеца трябва 12 да си работил.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 20edfa4501
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   BEBIVITA толкова много коментари в които пишеш
българия и Германия. явно и ти си за джо-а.
Значи запомнете пари за джобса се полагат за всички.
Пример. Работиш взимаш 1600 бруто-1200нето. Квартира 600.
Остават ти 600 е тогава не ти дават нищо, но ако имаш две деца и жена, която учи немски ти дават.
Пример: Заплата 1600 бруто- 1380 нетото е, защото е семеен и с деца. Наем 800. Остават от заплатата 580 400евро детски. Общо остават 980 евро, но екзистент минимума за живот е 480 на човек по 4 човека прави 1520.
1520-980=540 ги дава джоб центъра. После жената, като почне да работи едвали пари да им дават. Винаги трябва да работиш и ако не стигат парите джобса ще даде!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c9164bb8a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Да, много е хубаво, с една любезна студенина те пускат да се попързаляш. Възпитани, културни, но същите като нашите. Поне няма идиоти по пътищата, в здравеопазването и образованието.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3e444c303d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Германия: Наемите и заплатите се различават и е от значение мястото. Ако имаш призната или завършена в Германия квалификация, признато или завършено в Германия университетско образование живееш дин много хубав и спокоен живот. Здравните осигуровки покриват всичко необходимо, доплаща се за неща, които са каприз пр. поставянето на по-скъп матерял при пломба на зъб, освен ако нямаш допълнително осигуряване за зъболекарско лечение което покрива и зъбни импланти. Не съм съгласна, че зъболекарите не са добри, като на всякъде има по-дре подготвени и по-слабо подготвени. Имам две деца и не съм платила повече от 200 за бременност и раждане, а това са нещакоито аз исках да се направят допълнителен кръвен тест или нещо друго. Когато една моя бивша колежка беше бременна и роди в България направо ми се изправи косата.
Да наистина е нужно време и усилия в началото, най-трудното при мен беше да се събере началният капитал за напускане на България.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7784b8d8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   До автора и повечето коментари,

До автора - сам ли седнахте та и работа ли си нямахте че подслушвахте чужди разговори? Чак и тема пускате за дискусия. Гледайте си работата.

До повечето коментирящи и включително и автора - манталитета ви е потресаващ. Не, дори и да му е хубаво на човек, нама да ви каже. Какво печели от това човек *избягал* заради такива като вас, да ви казва какъв му е живота за да злобеете?! И да е лош вие злобеете и да е хубав, пак ще злобеете от завист. Всъщност най-много да поискате нещо от човека за ваша си полза.

Гледайте си работата. Не, живота в чужбина не е задължително да е хубав само от финансова гледна точка. Може да е труден отново както във България, обаче определено може да има хубави аспекти като избягване и отдалечаване от манталитет като вашият. Определено идея си нямате какво спокойдтвие е това. Нищо чудно че много и борещи се на вън не контактуват и на вън със българи. Защо да си навличат чужди проблеми след като си имат свои? Гледайте си работата. Нищо чудно че нацията ще умре. Елементарна култура нямат повето а езика на говорене е потресаващ.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 80bc8c33ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

36.   И в София си бях добре, и в Лондон съм си добре. Даже финансово съм си над средната класа за града(upper middle) Къде е по-добре? В България, разбира се. Въпреки живота ми в Англия. Тук, в Лондон нищо не мога да си купя с тия пари. Нито секса, е секс, нито храната - храна. Нито забавленията, нищо не мога да правя с пари. Ако ще и пари да сера, все тая. Много от вас като дойдат тук губят 10-15 години по строителни фирми докато го разберат това, но дотогава тук във форума са най велики. Така че вижте но. 6 какво ви е написал. По умните от вас ще си отпушат ушите и очите.

Млади сте още, промити либерастки мозъчета и не разбирате от биологични часовниции и физиология на човешката душа.
Говорите и спорите като мангалите. Само цифри са ви в главата, а реално никой от вас не е забогатял. По умните от вас успяват да спестят 500-1000евро на месец и щастието им свършва там.
Деградирали сте духовно... ако изобщо някога сте израствали. Да, точно вие поколението на 90те и 2000те.

Като ударите 40ка и почукат автоимунните друга песен ще пеете.
Даже по-рано- голям глад се задава, момчета и момичета! Купувайте си къщите обратно от циганите на село, че Виденовата зима ще ви се стори разходка в парка, ако изобщо знаете за какво говоря.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 82e4e6800d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   До 36 - Пробвай с Копенхаген, ако не ти харесва Лондон. Храната е невроятна, стига да знаеш, къде да я търсиш, а секса зависи от зависи. Има и скучни, има и много, ама много приятни моменти. На село къща няма да си купя. Виж, ляснта такава - харесал съм една, но ще е само за по 2-3 седмици в годината. Ако се засечем, ще те поканя.

А и ще те помоля, ако идваш насам, да оставиш расизма на вратата! Лек ден!

 
  ...

...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 6bb4a2bc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   До 31 и 32. Не не съм към Job Center. Работя си като Chemikantin и взимам по 2800 нето на месец. Мъжа ми е заварчик и майсторство си изкара. И той печели добри пари. За лекарствата по 5-10 € - семейния лекар ти ги преписва и здравната каса ги поема. По този начин според цената си поемаш твоя дял. Умници много по тея сайтове и всеки по различен начин живее. Така че, не давайте акъл как е. Аз 12 години живея тука, и на училище ходих, и професия си направих, и си работя. Документите и годишния отчет сама си ги правя, а не викам комшиите да ми помагат.
Bebivita

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c1d5c94762
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Оня ден имах рекордна седмична заплата... нощни смени и събота и неделя през деня.

Обаче има разни наркомани, ицо хазарта и други герои на новото време дето им се услаждат други работи и тъй нямат пари...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9be7fb6101
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Аз пък работих в бивша соц страна, не събрах много пари, но живеех като бял човек и работих в офис, не на полето или в завод. Това да отидеш да работиш в завод или на полето само за да кажеш, че си на запад не го разбирам.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b7cb77aed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Абе работя в офиса на една големите банки, централният където правят далаверите и си барат макарите. Работата е в началото и в края на смяната, англичаните вършат тежкия труд.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker