Италия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Италия?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1494 пъти
Здравейте, на 22 съм, със средно образование. Следвах една година в български университет, но се наложи да прекъсна, също така съм работил малко.
Иска ми се да замина да живея в Италия, знам че тя бе тежко засегната от коронавируса, но ако се оправи, бих отишъл да живея там и търся малко повече информация. Ще мога ли да си намеря работа там, на първо време като хигиенист? Ако усвоя италианския език, заедно с още няколко, това ще ми помогне ли да си намеря по-платена работа?
Като цяло съм доста объркан, мога да чистя, да рисувам и ми се отдават чуждите езици, това са ми уменията. Може да ви прозвучи несериозно, но любимия ми град в Италия е Пиза, бих се радвал ако се устроя там, но може и в друг град да е. Извинете за дългият текст.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0fcfd278c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей! Моята мечта също е Италия. Ако наистина го желаеш - действай, няма какво да изгубиш. Италия е уникално място. Ще ти дам един съвет - започни да учиш езика още от сега. Ще ти бъде много по-лесно ако имаш поне някаква основа и знаеш най-общите неща. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e149724fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Живял съм малко в Италия и мога да ти кажа,че си напрваил страхотен избор много красива страна и спокойна за живеене.Но има едно голямо Но сам без език ако тръгваш която и да е държава забраво да се оправиш нито платена работа ще намериш нито къде да живееш на първо време виж дали имаш познати там да отидеш при тех от там на там ще ти се наредат нещата.Заплатите са значително по ниски от държави като Германия например но живота е по близък до нашия,ресторанти,барчета не са от най работливите като нас.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fd84364592
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Стига бе, те бягат дори в бившите соц страни като Словакия за да работят, ти ще отиваш там. Тя е красива страна, но тотално фалирала, а на юг особено всички ги държи мафията. Топлите са на юг, на север са доста дръпнати и студени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a5af732e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора:
Благодаря ви за съветите и мненията, все пак ще помисля още малко преди да реша окончателно дали да ходя там.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0a11104ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Едно време преди 30г. беше оферта да отидеш на запад като общак. Икономиките им бяха силни, нямаха хора за мръсната работа и даваха добри пари и условия само и само някой да я върши. В момента икономиките са им слаби навсякъде, пренапълни се с емигранти, няма никаква сигурност. Излязоха нула часовите договори и те са на принципа, , има работа викат те. Няма работа седиш у вас и нищо не ти се плаща. Примерно. Да ама, ако седиш десет дена от работни двадесет у вас, не можеш и месеца да закърпиш. С такъв договор можеш да бъдеш уволнен на момента без предупреждение. Ти бачкаш например за 10 евро на час, утре идва някой, който се предлага за 9 евро, ти изхвърчаш директно. Е той няма да ти го каже директно, но просто ти казва, , Нямам работа повече за теб, , Познавам наш сънародник вече 3 години дъни индустриален чистач в някаква фабрика за месо. И всеки ден има работа. Парите са добри 2500 евро отделно му плащат бензина да дойде на работа. Но с цената на какво? Тия машини, които мие, ги мие с много силни химикали, които диша. Утре лови рак и тия 2500 евра няма да му върнат здравето. Той яде всеки ден по 1кг. кисело мляко за да му се прочисти организма, но едва ли нещо го спасява киселото мляко. Казвал ми е, че при тях постоянно търсят хора. И колкото и да не се справяш с работата те държат. Целия персонал са само поляци и турци и той един българин там. Смятай, щом нито един местен не иска да я работи тази работа дори и за 2500 евро. Сега за сравнение с преди 30г. лесно се идва, но трудно се остава. През годините видях много българи дойдоха, карат месец два година и обратно за България. Не само защото пазара на работна ръка се пренаводни, ами и от липсата на социален живот. Колкото по на години дойдеш толко по-трудно ще ти е с адаптирането. Осбенно първите години. Най-лесно е адаптирването, ако дойдеш с родителите ти като дете. Като зрял е тегаво, ако има българска общност ще се адаптираш там, но не и сред местните. Ако имаш някакво бъдеще в България стой си там и не занимавай да ставаш общак по чуждите земи и да нямаш с кой една бира да изпиеш. Само, ако положението ти е много зле в България тогава няма какво да губиш. И помисли за друга страна, Италия е пълна мизерия от 2007г. Успех!





Чингис Хан

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: fd84364592
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   6 да ама там да преподаваш в университет ще си по-добре платен от колкото в БГ-то.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker