За парите в бг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

За парите в бг
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1427 пъти
Нали уж емигрантите били най големия инвеститор ето излязоха реалните данни
https://www. expert. bg/macroview/economy/37-miliarda-evro-i-2-miliona-dushi-sa-napusnali-bylgarija-1619045. html? fbclid=IwAR34Fk0u948uM8xpEjkxH2LpqibbYuCwNDNVYLVaeOdXqUYK2v8RCGEdiHc
Истината е че са много малко онези които пращат пари на свои роднини в България! Има поговорки "Брат брата не храни... " или "Една майка може да гледа 10 деца, но 10 деца не могат да гледат една майка"
В статията е описано в България са дошли 13 млрд евро и са изтекли 37 млрд евро. Четете го така Има българи които работят към български фирми в чужбина получават си заплатите в българска банкова сметка, но ги харчат в държавата в която са с дебитна карта, така парите само минават ппрез банка в България. Отделно българите в българия като получат заплата ходят и я харчат в чужди магазини като кауфланд, а тези чужди магазини си изнасят печалбата и така и пари изкарани в България изтичат в чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3ce6bf5ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Разбира ти главата от вериги и от Кауфланд.Ако искаш да знаеш ако Кауфланд, Била, Метро, Лидъл не купуват продукти от български земеделци и фермери то те няма да се оправя с пласирането на продукцията си.
А я кажи защо никога, никой от пишещите такива теми навсякъде в нета не спомена Т-маркет?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 688b06c0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   До 2 брей, как ли са оживели българските фермери, преди да дойдат изброените вериги в България? Колкото и лъжи да изпишеш, българите знаят за тормоза на веригите над производителите. А и в темата става въпрос че си изнасят печалбата, тази истина не ти стиска да я коментираш.
Колкото до Т-маркет не познавам магазините им и не знам нищо за тях, във Варна, Бургас и Велико Търново, такъв магазин няма.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5a80ceaf51
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Тази статия не е много вярна, т.к. има и хора, които пращат пари чрез т.н. "споделени пътувания" с микробуси. Доста хора все още не могат да боравят с онлайн банкиране.

Има и такива, които пращат пари чрез познати. В едно село като моето населението е 500 души, от които 300 да са в чужбина, а останалите са старци с мизерни пенсии.

Факт е, че големите вериги си ги прибират тези пари, НО представи си какво би станало, ако не беше чужбина?

Всеки казва: " Върнете се", да хубаво ама нали ако се приберат 200хил., къде ще работят тези хора? Няма никакви предприятия, за заплатите да не говорим. Всички трябва да се заселим в столицата и да станем ИТ.

Голяма част от емигрантите влагат спестяванията си в имоти и в ремонти на къщите и двора си.

В моят град всички имоти се разпродават на зелено и само хората от чужбина си купуват.

Както и много родителите изучават децата си с пари пратени от чужбина или отиват да берат ягоди и със спестените пари, децата им учат в Университет.
Познавам хора, които берат ягоди,за да плащат семестриалните такси на синчето за медицина, който учи платено във Варна.
Таксата 10 бона на год. и всичко иде от чужбина.

Не всичко е суха статистика, ако не е чужбина ни е спукана работата!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 688b06c0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4 Защо да не е вярна, микробусите колко пари да донесът, не могат да носят големи сухи суми, пък и колкото и да носят ги носят в чужда валута, която пак през банка (чейндж) ще мине, съответно се знае колко са.
А ти си представи какво би станало, ако не се изнасят пари за чужбина?
Знам казват ви върнете се, но с вашия вече натрупан опит и капитал, можете да насадите тук ягодите и да ги продавате на същите онези, които купуват английските ягоди и малини. В същите английски ферми за ягоди и малини и мениджър продажби е българин и агронома е българин, а берачите ще идат там където им дават по добри условия. Когато си натрупал опит да продаваш чужди ягоди можеш да продаваш и свои.
Можеш и българска верига магазини да си отвориш, чужденците не са, нито по умни, нито по работливи от теб. Както основателя на Билла е открил първия си магазин и ти можеш.
Нямам си на представа колко е голяма една ферма за ягоди в англия, но вярвам че в България може да се създадът. Важното е мениджъра да може да продава.

Ако голяма част влагаха парите си в имоти щеше да си проличи, повечето продажби на имоти са на чужденци, които идват да живеят в България, а не на българи работещи в чужбина, най ясно се вижда в големите градове и курортите в Поморие има цял квартал "Малката москва", руснаците изкупиха половината черноморие. Реално бетонирането на черноморието ни, се дължи на продажбите на апартаменти на чужденци.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 06a4a39781
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 3 - Ами не знам... то до 2000-та година, изобщо какви фермери? Една купчина мутри, заграбили земите от ТКЗС-тата. Това беше.
А колкто до почалбата - какво си мислиш че става с нея, като я правят "родните вериги"? Реинвестиция? Да, само ако има финансова изгода. Иначе отива в същите фондове и инвестиционни компании, в които отиват парите на всички от цял свят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker