Моля ви за приятелски съвет за кариерно развитие. <3 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Моля ви за приятелски съвет за кариерно развитие. <3
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1727 пъти
Здравейте съфорумци в Сподели.нет.
Казвам се Ангел, за да спазвам правилата на сайта, няма да разкривам данни за контакт, само ще споделя, че съм на 32 от Пловдив.
Покрай пандемията всичко стана мармалад. До края на 2019 имах постоянна работа в Пловдив на средно ниво маркетинг, HR, продажби, бази ранни, развитие на търговска мрежа към международна компания за покупко-продажба на месо и риба на едро.
Дойдоха съкращения, останах без работа, 2020 пролетта заминах за Англия като самостоятелно наето лице, зимата всичко се срина и се прибрах в България. От тогава с колегата от Англия се занимаваме с придажба на дигитални продукти, но неговото виждане за нещата е супер грешно и вадим смешни пари. Лошото е, че аз нямам някаква солидна сума за начало и оттласкване в посока самостоятелен бизнес в България и възнамерявам да замина навън.
Гледам в посока Бенелюкс, Скандинавието и като резервен вариант Германия/Австрия, защото не знам немски, но пак бих могъл да бъда полезен. Мога успешно да развивам пазари, да търся клиенти, доставчици, точната стока.
Живял съм и в САЩ, Чехия, а поради лични въпроси, мога да кажа и Турция.
Харесал съм си Дания. Намерих сайтове на доста купувачи/продавачи на месо и риба, в някои от тези сайтове си имаше и обеви за работа- от чистач и транжор до директор на филиал, за всекиго по нещо. Някой кандидатствал ли е така директно, какви са ви впечатленията, как протича интервюто? Какво да питам и не в началото, какво да говоря и не? Моля ви за съвети и личен опит.
С уважение:
Ангел <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6240e973a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Моят съвет е да избереш Австрия. Тя е по-малка и по-спокойна страна, но също така има хубави заплати и красива природа. В момента в Австрия е ниска безработицата, поне така видях в една статистика във Фб, която беше свързана с младежката безработица. Щом тя е ниска, би трябвало и за останалите групи да е така, но все пак си направи проучване, ако искаш да е тази държава.
Успех :)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3c9a910a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ангеле в чужбина винаги се почва от, , А, Б, В, , , ако си мислиш, че веднага ще те назначат за директор на филиал, забрави. Мога да ти дам няколко съвета. Не се прави на много отворен ка интервюто. На запад са същите комплексари като Бай Ганьо, но не си го показват директно. Не обичат нахаканите и отворените. Покорни роби се търсят. Но в същото време покажи ентусиазъм и желание за работа. За обща работа един ентусиазъм да покажеш на интервюто е достатъчно. Ще ти трябва време да се разтропаш и да се откъснеш от общата работа. Без местен език няма как да стане. Както и да овладееш местното законодателство. Постави си за цел да научиш бързо местния език. Английския е временно решение. Местните го говорят, но по-лесно бачкат с теб, ако им говориш езика. Но не забравяй! Не им показвай, че си много умен и знаещ. Нас от изтока ни имат за лумпени и страшно се комплексират когато видат някой умен и можещ от изтока. Страх ги е от конкуренция, и трудно се премиряват когато си по-успешен от тях. Момента на шуробадженащината също го има и дискриминация. Трябва да си кораво копеле за да пробиеш.


Успех и бог пред теб, ти след него!







Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8788eff626
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В подкаста на Jordan Harbinger има много солидна информация за всичко свързано с правене на кариера (от написаното от теб, предполагам че говориш добър английски). Този подкаст има и уебсайт, както и някои интервюта са качени на Ютюб. Премини и безплатния курс, който Jordan предлага на уебсайта си. За теб ще са и полезни епизодите, правени в петъците, защото са свързани с въпроси от аудиторията, много от тях са свързани с кариера.
Тъй като има много епизоди, подбери само онези за кариера, защото твоето положение изисква БЪРЗИ резултати.
Обобщение: 1. запиши се за безплатния му курс за създаване на мрежа от социални връзки
2. слушай епизодите, правени в петък
3. отсей от останалите само онези, свързани с правене на кариера

Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cea3fbe5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   АВТОРЪТ:
Много ви благодаря за двата съвета досега, накараха ме да се замисля как да се "продам" на работодателя, какво да казвам и какво не, някакви насоки къде е добре и къде не. Това би се превърнало в полезна и за други хора като мен дискусия, защото много сме така в тези смутни времена. Колкото повече мнения, толкова по-обективна, полезна и цялостна картинка. Нека си помогнем взаимно. :)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e173b81534
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моят съвет е да избереш една държава и да започнеш изграждането на живота си там, а не да се местиш като Пчеличката Мая от цвят на цвят. Защото, последното е сигнал до работодателя, че си непостоянен, може би нямаш качества и за това не се задържаш дълго на едно място. Недостатъците на постоянното местене вече си ги разбрал- т. е не си напреднал много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker