Защо поляците са такова дъно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо поляците са такова дъно?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2518 пъти
Здравейте,
Работя в Холандия вече 3 месеца и се изненадах като видях колко поляци има. Никога не съм била расист или предубедена към тях, никога не съм се интересувала от тях, но по стечение на обстоятелстава работя с тях. От безразлчни и непознати сега просто получавам невротичен гърч като чуя за тях. В Англия преди Brexit бяха пропищяли от тях и ги гонеха с надписи. И като цяло източно европейците имат лош имидж заради поляците, не заради българите и циганите. Моите впечатления от тях са следните
Селянчета, довели цялата си рода в чужбина
Невъзпитани и груби - няма добър ден, няма усмивка, всяка втора дума им е kurwa
Необразовани - масово не знаят бъкел английски и се дразнят, когато друг знае
Нагли- нямат никакви качества, но понеже са бачкатори и са довели цялата си рода, попълват повечето работни места във всички фабрики, логистични центрове и някои от тях успяват да издрапат до по -висока позиция. Сами се сещате ако някой по - интелигентен човек попадне при тях какво се случва- избутват го и го уволняват.
Та исках да попитам вас, защо има такива хора, с какво са поливани и дали мислите и вие същото?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: b2f26730eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Съгласен съм с авторката, наистина поляците са много прости (по-зле са от българите в това отношение) и са безчувствени. На всичкото отгоре са шовинисти, мислят си че като са от Полша са недосегаеми.
По-младите поляци, тези дето са до към 30 г. са по-нормални и не са расисти, макар че и сред тях има много прости и нагли. Като цяло поляците не стават.
Харесва ми единствено, че полякините са руси и светли, но какво от това? Латвийките и литовките също са руси и са много по-свестни.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 01a897af62
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

2.   Нормално. Поляците емигранти са утайката на нацията, които в родината си не могат да се издържат от неквалифицирана работа. Българите емигранти сте абсолютно същите и в този смисъл не знам защо се дразниш. Просто Полша е много по-голяма държава и има по-отдалечени села и градчета. Самото ти възмущение от думата kurwa говори много за твоята ниска култура. Можеше да погледнеш по интернет или поне да попиташ някой от поляците покрай теб и щеше да разбереш, че това е еквивалент на "мамка му!" или дори на "опа".

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c18c74b7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   2, не съм авторката, но не е ли за възмущение всяка втора дума на някого да е "мамка му!" или дори на "опа" ?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 79ef59a9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И мен много ме дразнят поляците вЕвропа- нагли, нахални, тираджиите по пътищата са ужасни. Не ме кефят въобще поляците

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 40ff3d9f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Във всяка нация има по-ниско интелигентни и невъзпитани хора. Няма странно в това. Ти си срещнала тази част на полското население.
Във Финландия най-често споменаваната дума е aurinko - слънце и на второ място след нея perkele - по дяволите. Това е от проучване преди няколко години (преди ковидът да влезе в речниците). Испанците пък повтарят de puta madre.
Като се учи чужд език, се почва от тези думички. Шегувам се :)

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b7d17da74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Работя в Англия от вече 5-6 години. Имал съм доста вземане-даване с поляци.
Както при всяка нация, и те си имат интелигентни и нормални хора, но и мърша.
Много зависи социалният ти балон какъв е и какви хора ще срещнеш.
Ако работиш нискоквалифицирана работа, нормално е да общуваш с по-грубовати и необразовани типове, които само псуват, не знаят език и мислят само за пиене.
Масово по складове, ферми и полета, общата маса е от пещерняци, което е съвсем нормално.
Но като цяло до голяма степен съм съгласен с теб.
Мен странно впечатление ми направи, че доста поляци бяха доста расистки и шовинистично настроени. Странно, при положение, че са били жертви на един режим, който е бил на принципа "чиста раса" и масово изтребление, знаем и Аушвиц къде се намира.
Другото неприятно е пиенето и пушенето на трева. Грозно впечатление ми прави, че постоянно говорят на висок глас по молове, магазини и прочие. Сякаш сме длъжни да ги слушаме.
Също така жените им яко изневеряват. Постоянно им шарят очите и се чудят с кой чужденец да си легнат.
Като цяло тези североизточни и прибалтийски народи са доата неприятни. Цялата дъга- Полша, Литва, Латвия и Русия... Неприятни хора. За естонците не знам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6490f85e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ми, не, по-интелигентни са от нас. Само дето са шовинисти и го демонстрират силно. Точно те са далече от сравненията с цигани. И не, не са в Източна Европа.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 25c6102e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Няма такова нещо. Ако си интелигентен и бачкаш никой не те избутва на другаде освен нагоре. И аз съм в Холандия. Над поляците има холандци, които гледат. И аз бачкам с поляци и се разбирам отлично с тях. Жените им ми се кефят, а с пичовете си лафиш колко е хубав живота в нашите държави, ама няма пиньонци затова сме тук. Толкова е лесно, ама се иска и комуникативни способности. А не, аз съм най-големия, а другите не стават.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bfb5a17fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само ми стига да погледна отношението и към жените, и болният им фанатизъм и ми става ясно, колко първобитни са като общество.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a1240a53a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Че то и масовите българи в чужбина са същите. Какво чудно има?

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 86b8fd7fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Двойчице, за чужбина ти трябват качества да се реализираш. Утайчици като теб могат само да завиждат на по-качествените мигранти. Ти си рови в конетйнера заедно с Мнаго и Айшето, не мисли чужбината, не е за такива като теб.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 77dc6521e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да, такива са ако работиш нискоквалифицирана работа и си сред хора, които не умеят нищо. Ако срещнеш образован поляк, който умее да говори местния език дори може да си паснеш с тях.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 03a25b9606
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Смени си средата, до колкото можеш. Аз също съм в чужбина и не съм останала с такова впечатление. Има както нормални и готини, така и много прости. Същото като с българите.
На нискоквалифицираните работни места е ясно, че 90% ще са от тъпанари нагоре.
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9ad3e6f566
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не искам да те притеснявам, но май имаме някой честолюбив поляк или полякиня, който/която разбира български език - тази тема ме накара да схвана наличието на тема "Защо България е такова дъно". Човекът просто си защитава нацията. Та в тоя ред на мисли: моля те, спести ни впечатленията си за останалите х на брой страни по света! Не искам да чета х на брой теми колко скапани сме българите. Благодаря ти предварително!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d1e2b33d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке, май забравяш, че и у нас е същото.
Инженер със златен медал от изключителна специалност (света не е само ИТ - някой трябва да ви направи първо материалите, от които после да се правят интегралки и т.н. по веригата, че да стигне до Величествения Клауд), но тук не ме вземат и в кол център даже (не се стига и до интервю). Няма центрове за нанотехнологии, но за сметка на това всеки ден се развърта по някой скам-тех или кол-тип.
В Европа ме отрязват по същия начин понеже е немислимо някой от БГ да го вкарат за докторант пред техните келеши (местата дори за тях са ограничени). Но хайде, там поне стигнах на ниво финален етап интервю за позиция в един от малките такива центрове - препълнен с китайци, африканци и турци, масово малоумни физиономии. За тях се бръкват за виза, а нас, въпреки че сме "членове" на този т.нар. "съюз", не ни бръснат за слива. Който иска да вярва или не, но имах общо 8-часа интервюта (едно след друго с малка почивка) и 1-часова презентация на тема свързаща образованието ми с предмета им на дейност (разправях си за дипломната работа понеже се вписа в многобройните малоумни изисквания) с двама преки ръководители, ЧР, и някакъв сополив фосил, съосновател на фирмата, незнайно защо с последния като позицията е помагач на техните докторантчета с апаратурата. Не знам дори даже за НАСА не правят подобни интервюта по 2 часа с всеки събеседник и ти задава най-, най-пре*бващите въпроси. Отслабнеш с 2 кила да им отговориш правилно на всичко, успял си (потвърдиха ми) и накрая довода на фосила е "изглеждаш ми млад".... Иначе от всички осетих расизма, но по-младите (на около 50-так) поне след 20-30 мин. разговор взеха да се поочовечават. И всичко това се случва на 15-20 мин. от "сърцето" на ЕС (Брюксел), в едно малко село наречено Лювен (Leuven)... Сами си правете изводите ако на 20км. от пропадналото им сбиралище е такъв расизма, какво остава за по-отдалечените локации.
Сега обратно към БГ, на фона на как пищят работодатели, че нямало кадри, навсякъде е препълнено с мякащи селяци, бадки и кифли, владеещи език на нивото на "най-великият" ни съвременен футболист... За разлика от тях аз имам сертификат от Кеймбридж за ниво С2 (или втори "майчин", т.е. най-високото, с което покривате езиковите изисквания за следване в най-елитните университети от раз), но пък нямам фейс, инста и влиятелни приятелчета и явно от там е проблема... Нямам думи каква дупка е целия този континент. А Ганьо ни повтаря само как било "най-хубавото място за живеене". Ако си с чекмедже/куфарче, мутра на арабин да минеш за "бежанец", ЛГБТ за да те вземат на столче само защото дишаш или др. сходно - може би, но за всеки нормален и искащ да се развива си остава една помийна дупка. Направо нямам търпение да напусна. ;)
М28

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c7e5971ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Защото е почти изцяло плоска. Полето ражда тикви, планината - хора.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cb5a50a93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Наскоро завърших курс за охранители в Лондон. На 3 етапа е и на първият етап беше онлайн с англичанка, първа помощ с англичанин и охрана и физическа подготовка с поляк. Поляка беше баш като нашите мутри. Първият ден каза извинявайте за моят английски, но аз съм горд поляк. 13 години в Лондон, а произношението му е все едно е дошъл преди 3 месеца. Поведение и изказ като нашите мутри. По 10 пъти на ден се извинява за псувните. То хвалби,то чудо. Бил охрана на сина на Кадафи,на една от Кардашиян, но не й помни името, на гей клуб, все фантасмагории. За Англия поведението му е арогантно. Като ми поиска дъка каза "Дай ми", а не "Може ли да ми дадеш". Казах му,че прилича на охранителите на българските мафиоти и той каза,че се гордее,че го сравнявам с тях. Физика и простащина баш като на нашите мутри. Даваше някакъв пример как с гадже отиват в парка, връща се до колата и на входа на парка го спира охрана и каза,че се провиква на гаджето и като се изцепи "Идем курва" и като взех да се смея. Казах му,че ние имаме същите думи и ако каже това на българка връзката приключва мигновено. Иначе ми казваше братко.
Работил съм с поляк,който клюкареше като малко дете, а е на 50 години. Разнасяше всичко и за всички в голямата сграда дето работихме.
Има и добри. Полякинята от офиса за курса ме покани за следващото ниво веднага, а другите са чакали с месеци. И аз бих направил като нея, източноевропейците първи в списъка.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cb5a50a93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   16. Напълно съм съгласен с теб. В България и аз се дразнех, какви кухи лейки са по офисите, но трябват връзки. И аз имам инженерно образование, но не разбирам грам от техника, за разлика от теб. Магистър по радиокомуникационна техника съм и в трите мобилни оператора съм кандидатсвал за колцентър, магазините и не ме взеха, а само ме викаха на интервю заради специалността. Това преди 15 години.
Като мияч на чинии в Лондонското сити съм взимал 1650 паунда чисти на месец. Като чистач в метрото около 1500, защото там бях на много популярните тук нулеви договори и си на повикване,когато има работа. Понякога 6 дни, понякога 7, 5 или поне 4 дни на седмица. Нямам отговорности и в България за супервайзорска позиция преди 5 години взимах 650 лева.
Срамна работа няма и парите не миришат!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 828c15e055
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Нищо им няма на поляците. Просто ти си бачкаторка и се въртиш в тези среди на нискоинтелигентни хора. Което говори само по себе си каква си ти самата и как генерализираш цели нации

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8212974d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз съм в Скандинавия и досега съм имал около 10 колеги поляци. Отначало в едната работа, почти всички колеги бяха поляци и 90% от тях не ставаха - клюкари и злобни. След това работих на една сезонна работа и попаднах на 3-4 поляка - никакви проблеми. Може би защото с първите всички бяха над 30 години, а другите с които нямах никакви проблеми - под 25. Явно има разлика в поколенията там.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: bee63af4a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   16, нещо не се харесали като физиономия и затова е цялото нещо. Или пък си се държал странно по техните разбирания. На 28 велик инженер с медал... еми в началото си още за да се вземаш насериозно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9f4b2224dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Живея в Полша от 7 години напълно съм несъгласен с авторката Поляците са добър и работлив народ и Полша е една европейска държава за пример много по напред са от Българите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker