Пътуване в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Пътуване в чужбина
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1636 пъти
Здравейте, на 23 съм и на 1-ви септември ми предстои пътуване в чужбина,свързано с работата ми. Работя като консултант в един по-голям магазин за дрехи, няма да споменавам име и в момента имам този шанс. Досега никога не съм излизала извън България, единствено съм ходила 2 пъти на море с рейс и 1 път в Кюстендил, това е. Другият ми проблем е, че имам страх от качване в кола, нещо като фобия от доста малка, качвала съм се няколко пъти и всеки път съм имала чувството, че нещо ще стане, ще умра и т.н. И това много ме притеснява, но офертата е страхотна, ще обучаваме момичета в едно голямо ателие и ще е много интересно, парите също за добри, споделих на майка ми, тя ме наплаши, едва ли не искаше да ме откаже, че съм шяла да се прибера на части или изобщо мога и да не стигна, че ще стане нещо и т.н. и проблемът е, че това е в Атина и разстоянието от София до Атина е бая и всички шефове и т.н. са решили да сме с кола, ще сме към 7-8 човека в 2 коли. Пътя е 12 часа, ще сме по някаква огромна магисрала, кара се бързо, отделно ще се правят някакви тестове за коронавирус, хотела е осигурен, но нито ни е казано какъв ще е, нито нищо, нямам идея как ще се оправям, какви пари трябва да имам, скъпо ли е там, защото ние няма да сме за 1-2 дни там, а за 2 седмици, което изобщо не е малко. Просто съм на тръни, много съм притеснителна и не знам какво да правя, някой има ли опит с пътуването до Атина, какви са цените там, дали ще мога да се оправя, колко багаж ще ми бъде нужен и т.н., много ме е страх, остава много малко време, а аз още нищо не съм подготвила..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: c0dbaee2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Щом ще сте в командировка - значи хотела и храната са ви платени. Според мен 20 евро на ден ще ти стигнат за кафета и вода или сода. Щом ще си там 2 седмици - иди с 300 евро, за да имаш малко отгоре.
Магистралите към Атина са удобни, не се притеснявай - няма да има проблеми с колите.
Преди да тръгнеш питай в кой хотел ще сте и остави адреса на вашите, а ти можеш да прочетеш отзиви на хора, които са били в този хотел в tripadvisor

Приятно прекарване. Атина е град с много близка атмосфера до българската.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fe3406e2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не се стресирай, вземи си флора за пътуване. Човек е човек, когато е на път. Аз обичам да пътувам, за съжаление рядко го правя, чужбина ми е любима, искам да отида поне на няколко места. Не мисли толкова черно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bfe74ea113
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма нищо страшно, а и ако сега, докато си млада, не си превъзмогнеш страха, на 50 ще е още по-трудно, а съвременния живот е динамичен и пътуванията са чести. Ще видиш, че не е толкова плашещо! Освен това ще си колеги, няма да си сама в чужда държава. Колкото за парите, щом е командировка хотелът и храната са ти платени, може и малко допълнителни пари да ви дадат. В Гърция не е много скъпо в сравнение с другите държави, но все пак е по-скъпо от България, цените са като тук, но в евро. Ако тук нещо струва 2 лв, там ще е към 2 евро. Е, разбира се това е ориентировачно, много си зависи от това къде ще си като кватал. А и аз съм ходила там само на екурзии, а туристическите места са по-скъпи. Та няколко стотин лева ще са ти повече от достатъчни за сувенири и глезотиики.
А като се върнеш ще си много горда от себе си и ще има да разказваш на близки и познати за това и за онова.
А и е близо. Не е като да пътуваш до САЩ или Китай.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: bf38a84786
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ти към голама верига ли работиш или е накакво инцидентно съмнително предложение. Второ майка ти от коя дупка изпълзя и какво връщане на части, ти за третия свят ли ще пътуваш и защо млади хора, като вас намират 300 оправдания да не си покажат носа извън тесногръдитето. Има дори едноднивни такива екскурзии дори. Отвори си съзнанието и мирогледа. Ти език знаеш ли, ако не знаеш за Какво обучение става въпрос.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 472f434a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Навсякъде другаде в Европа шофьорите са по-внимателни, отколкото в България. Гърците спазват правилата и се грижат за мотористите, които тук са много.
От 17 години всяко лято съм в Гърция за месец-месец и половина и пътувам по магистралата Солун-Атина на път за островите. Преди две седмици минах по нея. Магистралата е много хубава, широка, права, няма неравности. Неравности като у нас има само по пътя преди Солун. Гърция е слънчева и приветлива страна, с вкусна храна и дружелюбни хора, ще ти хареса. Атина е интересен град с много исторически забележителности. Едва ли ще имате време за всичко, но Акропола трябва да се види. В центъра имат и много хубав парк. Набоколо
25 км от Атина е Vouliagmeni - курорт с много плажове и палми. Всякс година минаваме и през него, дори само, за да хапнем и пийнем нещо.
Сега съм на остров и на връщане отново ще минем през Атина.
Обичам Гърция и тук се чувствам свободна. В общи линии не познавам човек, който да е отишъл в Гърция и да не е пожелал отново да се върне.
Обичам пътешествията и никога не бих отказала пътуване в чужбина. Посветих голяма част от живота си в учене на езици, за да мога да пътувам.
От едно изречение става ясно, кой стои зад страховете ти - собствената ти майка. Разбирам, че се притеснява за теб като всяка майка, но притесненията и са неоснователни. В крайна сметка няма да ходиш на ивицата Газа.
Относно PCR тест. Обикновено в България се взема и от носа и от гърлото с клечка с памучен тампон, подобна на клечките за уши, но малко по-дълга. Леко я потъркват по лигавицата на гърлото зад небцето, а пробата от носа е по посока гърлото, а не към мозъка, както пишат някои. Нито е страшно, нито болезнено.
Ако случайно на границата решат да ви тестват, там пробата е само от гърлото. Миналата година тестваха масово и от всяка кола изкарваха седящия до шофьора. Тогава тестваха и мен. Тази година само погледнаха тестовете и ни пожелаха приятно пътуване.
Наслаждавай на живота и не отказвай работа, която ти предоставя възможност за пътуване. ПОсуществи това пътуване и после всички твои притеснения и страхове около него ще ти се струват смешни.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e5a3f96840
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Вашите ли са те наплашили така? Аз постоянно пътувам с кола(нямам книжка) друг човек кара. На 24 съм и нищо не ми е станало още. Даже седя отзад и не слагам колан. И на самолет няколко пъти съм се качвала. Все някога през живота си ще трябва да се качваш на кола ще видиш. Една приятелка тъкмо изкара книжка и на другия ден бяхме до един друг град. Казах на баща ми какво ще правим с нея и той побесня, ама все тая отидох.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d24f39ff14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Защо да не пътуваш, това е шанс да си преодолееш страха.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 095c61e7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Пътят до Атина е много хубав, няма нито завои, нито тесни улички. Не се кара толкова бързо - в България ограниченията за скорост са по-големи. Цените са като в България, но в евро. Тоест двойни. В супермаркетите е доста евтино. Атина е жив, интересен град, а гърците са много топли и гостоприемни хора. Ще помогнат винаги, ако имаш нужда. А на тези години е време да преодолееш такива страхове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker