Живот в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122778)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Живот в чужбина
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1829 пъти
Здравейте,

моята история е следната. Преди почти две години си поставих за цел да работя в Испания като по този начин щях да сбъдна една своя мечта. Започнах да уча езика, взех сертификат, намерих мечтаната работа, която в момента извършвах и в България, но условията в чужбина бяха доста по-добри. През този период имах и сериозна връзка. Партньорът ми първоначално беше съгласен да замине с мен, но в последствие се отказа. Връзката ни продължи, но отказът му да дойде с мен, както и други проблеми, ни превърнаха в съквартиранти, докато месец преди заминаването ми нещата не се влошиха дотолкова, че се разделихме, при това доста грозно. Тъжно, но факт. Бях емоционално нестабилен и до последно се чудех дали да замина и въпреки това събрах сили и смелост и заминах. Вече месец и нещо съм в Испания, но някак си не намирам това удовлетворение, което очаквах да намеря. Знаех, че ще бъде трудно, но в действителност се оказва, че е още по-трудно. Главната причина е, че съм сам, някакси трудно се адаптирам, нямам приятели и това ми тежи. След месец и половина се очаква да започна да работя пълноценно и не знам дали има смисъл да остана, тъй като се обвързвам с няколкогодишен договор, а финансовата санкция за неспазването му е около 10 000 лв. Друг проблем е, че живея в общежитие, нямам пералня и хладилник и се чудя всеки път кой ще ми изпере гащите. Знам езика на средно ниво, но може би от стрес и напрежение не мога да се отпусна да говоря и блокирам. Отделно, че и заплатата няма да е кой знае колко по-голяма от България и някак си това допълнително ме разколебава. С две думи драмата е следната: да избера работата, която ми харесва или да се върна в БГ при приятелите и семейството и да водя нормален начин на живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 01ea99094f
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Голяма драма, кой щял да ти пере гащите?!
Ако с всичко си така...нито в Испания, нито в България ще си добре.
За месец- два какво очакваш ти?!
Излизай, тук поне (Испания) лесно и непринудено се запознават хората. Започвай да упражняваш езика дори в магазини, някой бар, включвай се в соц.сбирки по поводи разни. Виж в апликацията "Telegram" групи и канали по интерес или хора в близост. Включвай се, пиши, говори си с хората т.н.
Има обществени перални във всеки квартал! Около 10- 15 евро (зависи колко кг ще ползваш) ще си изпереш и изсушиш прането!
От цялата работа само за договорът не разбрах нещо- тази неустойка трябва да важи за двете страни!
Заплатата трябва да е включена като стартова, не за целият договор фиксирана. Внимавай какво подписваш, ако не си сигурен, че разбираш правилно договора- потърси адвокат (около 50 евро) в gestoría ще ти е най- лесно и бързо.
В кой град си?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1872083dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   ще ти каза при мен как беше. На мен никога не ми е било проблем къде ще си пера гащите и какво ще ям. Битовизми, на които вече съм забравил какво е било решението. Но най-тежко ми беше, че бях сам. Така и не успях да направя контакти и това много ми тежеше. Истината за мен е такава, чужбина си струва, но не и сам. С партньор, обаче да. Ти трябва да си прецениш кое ти е по-важно. Практикуването на чужд език, добиване на международен опит и откъсването от рутината са нещо което е супер, но не си струва всичко да е на всяка цена. Въпреки всичко испанците са много топли хора и създаването на приятелства и контакти е много по-лесно особено като почнеш работа. Виждаш везните, пишеш си на един лист плюсове и минуси и преценяваш после накъде натежават повече. Зависи и дали си 22 или на 32.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3cb258950f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Трупаш опит, учиш език, гащите си ги переш на ръка или в обществени перални ши си учиш да живееш отговорно и самостоятелно. След 2 г.ще си натрупа опит, знания, език, приятелства. Да много е хубаво да си тъпчеш на едно място и да си в зоната си на комфорт, тредно е да се бориш и да вървиш напред. Реалността е едно, мечтите са друго.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 46a50b8e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей, аз също се преместих в Испания да живея преди около 5 години. Мога да то кажа че в началото ще ти е много трудно, но после идва най-доброто. Тука държавата е много по-добре устроена и с много повече възможности от България. Ако се върнеш в твойто родно място само ще си съсипеш бъдещето. Късмет ти пожелавам и трябва да си много здрав и да се отпуснеш, и да мислиш за себе си не за другите.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 950cec70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хаха, чак сега ли реши да помислиш дали парите ще ти стигат в испания.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e95b7262a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора към номер 2:
Абсолютно си прав, че не всичко е на всяка цена. Проблемът е, че съм сам и трудно се интегрирам. Не съм дискотечен/баров тип и затова ползвам фейсбук и приложения за запознанства, но като цяло нищо особено. Другият проблем е с финансовата неустойка, тъй като 10 бона не са малко пари и трябва да ги платя ,ако се откажа. И номер 1, проблемът изобщо не е в гащите или че нямам елементарни удобства като хладилник и пералня. Вече месец и половина живея така и го приемам. Емоционалната и финансовата страна тук натежават. В България имам семейство, приятели, апартамент и работа, която харесвам. Просто условията в чужбина специално за тази професия са доста по-добри и това ме привлече. И номер 2, съгласен съм с теб, че ако бях дошъл с някого тук, щеше да ми е по-леко, но обстоятелствата така се случиха ,че заминах сам. При всички положения не съжалявам ,че дойдох да пробвам. Благодаря за вниманието и, ако може, си спестете заядливите коментари, с които с нищо не допринасяте за дискусията.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2d11414488
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Ганьото отишло зад граница, после реве как няма кой да му пере памперса. Класика.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4ed96c4dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторе, разбирам, че за теб нормалният начин на живот е някой друг да ти пере гащите! Тогава се върни при майка си в България.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7eebacffbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Остони и опита. Спри да се самосъжаляваш и преглътни достойнството си, за да успееш. Като е общежитие би трябвало някъде да има обща пералня и сушилня, ако няма има такива обществени. В края на седмизата занасяш вкичкото пране пъхаш го в една пералня, след това в сушилня и след около час се прибираш изпрано и сухо пране. За да имаш приятели и среда ти трябва време, за да излезеш от общежитието хубава заплата, просто трябва да имаш търпение и да се бориш. Не дей никога да забравяш, че там има достатъчно хора, които могат да работят това, което ти работиш и никой няма да ти поднесе просто така всичко. А с приятелката ти така е станало. Аз отидох 1 година след моят приятел той се пребори за двама ни, когато аз отидох имаше нает апартамент, стабилни доходи и на мен ми беше организиран и платен езиков курс, за което съм много благодарна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9b4d2f96d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   6 е как така, аз в Словакия повече излизах с приятели от колкото в София, нали уж в Испания трябва да е по-лесно да се завързват познанства, защото са южняци?

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9b4d2f96d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   6 а каква е професията ако не е тайна?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: af6dbdbb8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти си още в началото. Изтърпи трудния период. Така е на всяко ново място-нямаш среда, приятели, чувстваш се сам. След година ще претръпнеш, ще имаш всичко от което имаш нужда и ще ти е по-леко... Не гледай назад. Ако си го поставиш за цел ще се справиш.
Испанците са топли темпераментни хора. Здравната им система е добра.... А ако беше в някоя северна страна с резервирани и студени хора как щеше да ти е?
Остани там и се приспособи, развивай се е моя съвет.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker