Чужбина или България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Чужбина или България
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 2292 пъти
Здравейте имам дилема пред себе си и бих се радвал да изслушам различни мнения и виждания.
Та въпроса ми е да се върна ли в България или да остана в чужбина?
Момче съм на 25, необвързан.
Живея и Работя в англия от 3 години, в склад, не се оплаквам от работата, доволен съм, финансово нямам никакви тревоги, пазаря каквото си искам, кеф ти Лондон или някоя екскузийка - прави се, не се чувствам самотен, имам првдостатъчно хора, с които да излизам и по близки благодарение на големия склад, където съм. Един от проблемите е, че вече явно узрявам и обичсм повече уединението и тишината, преди не ми е пречело да живея в така наречените share house с непознати или с колеги, приятели...
Друг проблем е, че и не мога да си намеря приятелка, в склада сме основно мъже, англичанки и тн не мога да вляза в техния филм ако мога така да се изразя, различни култури, вероятно и аз имам известна вина.
Англия иначе ме направи повече човек отколкото бях, по здравословно хапвам, тренирам, да върша основните си битови задължения с една дума израстнах.
Ако слушам главата си по добре нали остани в англия няма толкова тревоги като в бг и нали безпаричие.
Но сърцето ми е в България, мн държа на семейството си, на роднини. От голям град съм, с апартамент нали самостоятелен, със средно образование съм. Притеснението ми около България е дали ще мога да се оправям с парите най вече, доста харча попринцип. Друго което ме вълнува, че в града ми не съм живял от 5 години и почти нулеви социални контакти ще имам и няма надали ще работя пак в голям склад където ще съм заобграден от хора.
Та струва ли си да се върна в България при тези обстоятелства? Какво бихте ме посъветвали, или бихте ме пренасочили. Благодаря!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 420bae7cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Сам трябва да вземеш това решение, дали да се върнеш в България или да останеш в Англия. Прецени си къде ще ти е по-добре, помисли си.
Не си мисли, че българките са по-добри от англичанките, по-големи използвачки от българките няма. Имам познати и роднини, които си изпатиха от тях, тези подобия на жени им отровиха живота. Може би има свестни, но са изключително малко.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fcc8d85919
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ти нямаш никакви умения и в България ще ти е тегаво. Английски склададжия може да си позволи да обикаля бедните страни, но български склададжия не може да си позволи Майорка. Като качество на живот... честно казано не разбирам как може някой да живее в Англия, но явно се свиква.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 41e1e9ed55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не прави грешката да се връщаш в България... Спомни си защо напусна България и отиде в Англия, повярвай ми, сега е по-зле.
Ж22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fed3431791
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Живял съм в западна европа ~5 години, имам доста познати, които живеят или са живели в Англия и Германия.
Преди 20 години - определено Европа!
Но днес - България, 100%. На запад положението е много зле и става все по-зле с всеки следващ ден. Радвам се че се върнах. И не от болен патриотизъм, просто животът тук - шокиращо, знам - е значително по-приятен. И не, не съм милионер, под средна класа съм :) И пак е по-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a7fa2ae42f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Въобще недей си помисля да се връщаш в България!

Направих я тази грешка да се върна от Германия, да отмине тази ситуация и заминавам отново.

Няма работа, ако има заплащането е трагедия, храните и дрехите са много по-скъпи.

Дори и да си на квалифицирана работа, пак едвам ще връзваш двата края. В България ако не си ИТ или не си на държавната хранилка, където да вземаш заплати от 3 места, забрави за почивки и харчене на пари.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5a938975ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не бих се върнала в България! Не само заради икономическото състояние, всичко е, за 3 години знаеш вече, няма защо да ти изброявам плюсовете. За мен лично Англия и Германия са изключени от опциите живот и работа, не ми харесват, студени са ми не само заради климата, а въобше хората и начина на живот, някаква "гъста" лепкава енергия...
Избрала съм си от много години вече Испания. Носталгия ме е натискала първите около 3-4 г но след ходене в България дори за бързо, за документи някакви да речем, съм се натоварвала толкова отрицателно, че с нетърпение съм чакала деня за връщане.
Имам (все още) собствен дом в България, имах и добра работа с над средната заплата, икономически проблеми не съм имала там, но цялата система е гнила, дори голяма част от хората вече са гнили...
Съветът ми е: вземи си отпуска за около месец- два и живей в Бг така както би живял ако се върнеш за постоянно. Бас ловя, че още първите две седмици вече ше мислиш за връщане обратно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: e6de276605
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Не допускай грешката да се върнеш в България. Казвам ти го като човек с образование, който успя да се реализира и сравнително добре се развива в България. Мои колеги, които напуснаха България са в пъти по-добре от мен. Имам доста познати и съученици, които останаха със средно образование, бяха слаби ученици, но пък свестни като хора и работливи. Всичките от тях, които са в чужбина се оправиха. С труд и постоянство достигнаха нормален стандарт на живот. Дори имам приятел, който вече има собствен дом в Англия, а е строителен работник.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7388ccc9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом се чувстваш добре там, стой си и си живей както досега. Не е ясно как ще ти потръгне в България, щом нямаш никаква ясна перспектива как ще я караш и с какво ще се занимаваш, а и нямаш професия и специални умения.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d1db565ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ти вече си послал пътя към една връзка, само с не и предрасъдъзи. И аз живея в. чужбина и това е, като една стара грамофонна плоча с клишета, как няма да стане и как нама да имаш връзка. Нямаш, защото си се оплел в скрупули, вярвания и предрасъдъци. Излез от зоната си на комфорт, младите хора днес не приличат на родителите си, на страната си по произход, а на времето в което живеят.
В Англия е пълно с всякакви националности, смесени бракове. Някъде някоя мадама с твоите разсъждения си стои и тя сама дали е англичанка, смесен брак... и още куп възможни комбинации.
Причината за ситуацията си само и единствено ти. Омешай се малко сред хора и ще видиш, че живота е друг и жените ще видиш и пътя ти ще е друг. Затворени общности, от работа, вкъщи и изолация как ни дискриминирали. Истината е, че сами българите го правят. Я виж бежанците имат ли този проблем, веднага са забили някоя жена и деца имат. Ти си сложил рамката вече, но в Англия, само англичанки ли има? Има и българки, славянки всякакви и т. н. националности. Дори не си се срещнал и вече си сложил на тезгяха културните различия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a8e2e5ea92
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аа, ти пак можеш да работиш в голям склад и у нас. Само, че ще получаваш 800-1 000 лева според региона. То и да искаш друга работа почти няма. Търсят се общи работници, работници в производство, шофьори и толкова. Работа на смени за никакви пари, осигуровки на минимума. Екскурзии и харчене директно можеш да ги забравиш. Колкото до социалните контакти, имай предвид, че провинцията замира и то с много бързи темпове. Ако не си от Пловдив или най-малко Варна (въпреки, че от години и там е много зле), останалите населени места се топят с дни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker