Самолетни мишоци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Самолетни мишоци
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1774 пъти
Здравейте! Искам да попитам, понеже не ми е трябвало досега, но сега ми се наложи и се озадачих. От поне 4-5 години по телевизии, сайтове, изскачащи реклами слушам за "супер изгодни самолетни билети" по 10-20-30 € до Лондон, Милано, Рим, Дортмунд, та дори Москва и Мадрид. Сега търся, тъй като ще ходя в Берлин. Двупосочен под 130 € НЯМА. Нарочно зададох в полето и еднопосочен, кажи-речи същото - 90 €. То поначало ми се стори нереално срещу 2 буци сирене да ида да гледам Реал Мадрид примерно, ама сега се убедих от първа ръка. Не е за парите, въпросът е принципен. Защо тия лъжат по тоя нагъл начин? Не е "психотрик" за кълване, щото като отвориш сайта и видиш пак можеш да се откажеш. За протокола - авиокомпанията е една с лилаво лого, унгарска, която има офиси от Лондон през Берлин, Будапеща и Истанбул до Москва и Санкт Петербург. Между другото потърсих и билети на Турски авиолинии от Истанбул до Флорида (стандартен маршрут за ходещите по бригади) - имаше билети по 730 €, а на унгарската компания от Истанбул до Лондон примерно ми излязоха и по 900. Вие попадали ли сте на подобни абсурди?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: ef06945864
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Това е е дна от колосалните заблуди и измами на нашето съвремие. Има един тип хора, чийто брой непрекъснато се увеличава. Визирам тези, които ще ги видиш как се натискат из фейсбук по кампании по залесяване, как ходят на протести за екология, как пишат гневни коментари във фейсбук за отоплението на печи и плюят автомобилите. Същите тези до преди пандемията не слизаха от самолетите. При това техните полети се израяваха в точно такива изгъзици. Да пие кафе в Милано, после в Мюнхен и така всеки месец. Тез глупаци не взимат в предвид факта, че за да отидят да пият кафе със самолет, може да дадат 15 евро, но емисиите, от полета разделени на пътниите, излиза, че за едното кафе са изхвърлени емисии, колкото един автомобил ще изхвърли за 200 хил километра. ДА, точно тези, детп плюят хоата, че карат автмобили. Това племе предимно е от женски род, до около 35 години и до една бачкат в офиси. Сега след като се изказах, да споделя и твоят въпрос,
Някога ги е имало тези полети да. Ама опира до дебнене и тарикатлъци как да се уредиш. Но в буквалният смисъл полет с тази цена е колкото да отидеш да пиеш кафе с ръцете в джобовете и да се върнеш. За допълнителен багаж се плаща гавомолно.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: bdaaff5d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нарича се промоция. Често е за ден, понякога е за първите няколко места или нещо подобно. Целтта е да те закарт в сайта си. Да си дадеш мейла, да станеш клиент и да имаш някаква връзка с компанията. Един на 20 да клъвне и да продължи да лети с компанията, за тях е на далавера.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 8913326266
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Факт 2, че можеш да летиш и за 10 Е но има значение кога. В неатрактивно време, тизи цени са факт, въобще за какви мишоци говорим.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c8a5bf7037
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ами има, ама с low-cost компаниите като WizzAir и от сорта.
Също така не можеш да си вземеш билет от днес за утре, ами 2-3 месеца предварително, ако искаш наистина да ти е €20.
Такъв взех примерно за дъщеря ми за края на март да отиде до Берлин. Този за връщане, обаче, ѝ е €40 (демек - двойно!), а също и не можеш да си избираш дните съвсем точно. Демек - с подобни примамливи цени си пълнят "дупките" в трафика, когато знаят, че ще летят много малко хора по принцип.
Така че, реалоно погледнато като пари, цената излиза ниска, обаче е свързана с редица неудобства, и най-вече с планирането на времето... Един вид - не можеш да ползваш подобни компании и тарифи за бизнес-пътувания. Те са подходящи само ако решиш да се миткаш на някъде, един вид "гъз път да види". Освен това - нямаш право на багаж (само което си носиш в ръчичка), често отменят полети (особено сега в коронаджийските времена) и т.н.

Та ако планираш да гледаш Реал Мадрид на живо, първо ще трябва да си избереш мач за след 3 месеца (който я се състои, я не..), Хотел да резервираш от сега за тогава е почти невъзможно, а току-виж и отменили или преместили полета, така че да изпуснеш мача... :)

Но виж, ако искаш да впечатлиш приятелката си и да я заведеш за няколко дни да разгледате Мадрид (при положение, че можете да си вземете отпуск или свободни дни по всяко време) - става!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 04d73c73f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Има, но са промоционални оферти и са най-често в моменти, в които има малък поток на клиенти. Често се прави, не само за промоцията (има много хора, деот не са наясно с тези компании), а и за да се ограничат загубите. Ако имаш линия, европейските регламенти те карат, да летиш, дори и да има 1 пътник, а дори и да не летиш, пак те таксуват едни големи летищни такси. Така, че е по-добре да си на 50% загуба, отколкото на 100%. Ако си спомняш, в началото на пандемията, няколко компании обявиха фалити, именно поради това - сметнаха, че ако има намалее малко бизнесът, парите им ще свършат след 2-3 месеца.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 470324d6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Има изгодни билети, виж някой друг немски град и вземи влак до Берлин, ще ти излезе по-евтино!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: bb70551289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Както казаха по-горе това са билети за полети, за които няма голям интерес! Повярвай ми компаниите много добре знаят, че ако полетът им е в петък, а в събота има мач на Реал М, то много вероятно е да имат доста пасажери за този мач и познай дали ще има такава цена! Отделно Wizz Air пускат цената на "голият" билет...Оттам почваш с нормалното чекиране, куфар(намалиха мисля още размерите), място, дали искаш да чакаш на опашка или да си с приоритет и още 10 неща, които, ако ги вземеш всичките цената ти идва колкото на Луфтханза....Но, да, ако не си вземеш от "екстрите" ще пътуваш за 20-40€

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 21bb2fae04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От години съм в чужбина и си ходя в България 1-2 пъти годишно. Ходил съм и в други държави, така че имам кажи-речи над 30 полета (като броим отиване и връщане).
Както Н1 ти е казал, билет не се взема от днес за утре.
Аз например към края на юни ще си ходя в БГ, и вече обмислям да купувам двупосочен билет.
Билети за по 10-20 евро съм виждал, но преди години. Но да речем за по 30-40 евро пак мисля, че се намират, стига човек да се ровичка.
Също така авторе, по празници- Коледа, Нова година и тн. се увеличават цените.
Просто трябва да поръчваш билети няколко месеца преди полета, това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker