Вярно ли е това за Германия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Вярно ли е това за Германия?
преди: 2 години, 28 дни, прочетена 2694 пъти
От един форум:
"Германия е подредена държава, обаче съм на мнение, че манталитета на 90 процента от германците е отвратителен. Поне според мен. И най-изпечените български клюкарки и интригантки бледнеят пред един средностатистически германец. Но за германците това е нормално. Просто са си такива един към друг, не само към чужденците. Далеч съм от мисълта да обвинявам в нещо германците. Някои неща от манталитета там, за мен са неразбираеми. Обратното също е в сила."
Вярно ли е това според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 28 дни
hash: 42f9efc9c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Моят мъж е германец. Той, семейството му и приятелите му си имат съвсем нормален манталитет, дори повече ми харесва от българския. Ако питаш дали немците са клюкари - нямам такива наблюдения. Зависи от конкретния човек.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: d9d65df556
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Този някой, който е писал тази глупост, предполагам, че познава деветдесет процента от германците, та се изказва толкова убедено!?!

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: a8aafa5ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Съдейки по мнението на майка ми, която живее там, е вярно, но само в малките селца. Иначе майка ми като цяло е доста очарована от немския манталитет и страшно много ги харесва като хора. Нейните впечатления от местните са, че са много мили, отзивчиви, толерантни и възпитани. Мит е, че са студени, просто са по-дървени и не знаят как да се веселят и от там идва това заблуждение. Но е вярно, че като дойде някой нов в селото и веднага започват да се интересуват кой е, какъв е, къде ходи, кога се прибира и т.н. Но това пак повтарям е в селата. В големите градове вероятно е доста по-различно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 28 дни
hash: 4fa5f29029
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 4 има право. Аз живея с германец и съм очарована от семейството му. Добре възпитани, може да се разчита на тях, страшно добродушни, никаква злоба или завист! Но има всякакви хора. През уикенда бях на рожден ден при съседите. Снахата на рожденничката разказваше без капка свян пред свекърва си и пред баща си как била подарила вибратор на 15 годишната дъщеря на нейна колежка. Показа ми даже нейна снимка с думите: виж каква е мръсница! Въпросната жена е между 30 и 40 годишна, беше подпийнала, но това ми се стори доста лошо спрямо момичето. Стана ми много неудобно. Друг пример: един приятел наскоро ни разказа, че съседите му страшно се интересуват в колко часа той и жена му се прибират и звънят да го питат къде бил ако закъснеел! Живеят в град с население от 200 000 души. В моя град се клюкари също, но ние по-скоро имаме късмет, нашите съседи не са ни притеснявавали, с малки изключения, понякога искат помощ от наша страна, това ми харесва, защото така имаме чувството, че сме една общност. Ходим си на гости и се засичаме в близката кръчма.
Една приятелка, която работи онлайн с българи ме попита какво имат предвид българите с думата манталитет. Били казали, че ние имаме друг манталитет. Аз й казах, че българите са може би единствения народ, който говори лошо за себе си. След това разказах за българската спонтанност и гостоприемство. Харесвам повечето българи и германци, но има хора всякакви..!

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: c22b3c2b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Убеждавам се, че и въпроса и коментарите са точно отражение на вашият манталитет. Живея в Германия, именно в село. И вие, като чуете село и си придставяте българската действителност, но това не е така. Хората са добронамерена, като видят, че колата ми не се мести с дни, се обаждат и питат наред ли е всичко, добре ли сме, до сега немец не ме е питал колко ти е заплатата, колко ти струва колата??? Добронамерени и с дистанция, възпитани, не те занимават как на леля му, съседката е тежко болна и всякакви такива любими на българина теми за драма и негативност. Дрег проблем е, че българите масово живет в затворини общности и дори с други чужденци не контактуват, та комоли с немци, защото езиковата бариера е факт. Това за вибратора е по-скоро някакъв частен случай. Факт е, че тук 15 годишните ходят на гинеколог, пият си антибебе таблетките и това не е срамно, един български родител ще гракне как може на 15 г. секс, не е нормално, но живеем в друго време и в България не се говори свободно между деца и родители по въпроса, но да и там не е изключение на 15 да правят секс. Постоянно слушам измишльотини от българи, колко е лошо здравеопазването, как немците се държали нелюбезно, как ходят в България на лекар.....което има една единствена причина, не само, че масата не полагат никакви усилия да се инегрират, да комуникират, влизат нацупени, ръкомахат, говорят високо и очакват добро отношение. Е няка как да стане. И затова е най-лесно другите да са виновни, лоши, студени. Постоянно в нета някой търси лекар с български език в Германия, коментари как лекарите често отричат, че са българи и говорят български, въпреки, че е факт, че е българин. И защо? Ясно е! Немците са си наред, най-мощната икономика в Европа, граница в отношенията с всички.

 
  ...


...
преди: 2 години, 27 дни
hash: e725bb1058
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Живял съм в Германия само 2 год. и това е най-подредената държава. Немците като всички други хора правят интриги, но на работното си място са много големи професионалисти.

Да, не работят повече от 8 часа на ден, но са много ефективни в извършването на работните си задължения.

Имам повече опит с австрийците, те са много големи националисти мразят всички държави, а най-много Германия, макар че не могат без тях и са етнически немци.

Австрийците на пръв поглед са приятелски настроени, но са големи лицемери и не те допускат в техният кръг.

Имам познат, който работи 20 год. за една фамилия и ми разправя, че когато им чисти дворът на дома, заключвали всички врати, никога не е влизал да изпие по 1 кафе в холът им.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 26 дни
hash: cead3216e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   10. Не смесвайки нещата, той е там да си свърши работа, платено му е, и никой никого не е длъжен да черпи с кафе в хола си. Ако нашият манталитет е такъв, не значи, че това е правилно. Границата е ясна. И това е много по-правилно, ако се замислиш. Ние смесваме работа, приятелства и от там имаме много проблеми в отношенията. Той е просто наемник, да влезе с мръсните дрехи и да седне на дивана ли? Там ли му е мястото? А и за 20 г. незначи, че знае немски. Живяла съм в Австрия, моята приятелка остана там и се омъжи за австриец, няма контакт дори с един българин, защото и писна постоянно някой да иска нещо и да му вършиш работа, защото за години живот в тази държава нито се интегрираха, нито език научиха.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: f08356d759
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По манталитет - немците са много по-добре от българите. А това, което е писал автора- вярно е до една степен! Те се отнасят така към хора, които не желаят да се интегрират и не се съобразяват, тоест 80 % от българите тука :D. Аз нямам проблеми с това. Намирам ги за много гостоприемни и помагат без да чакат нещо в замяна. Живяла съм и в голям град и в "село". Дружа си главно с немци и изобщо с българи.... Те само те търсят да им оправяш документите и да им ходиш подир гъза.
Bebivita

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d1f37b68d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Живея повече от 10 години в Германия, няма по-естествени и земни хора. Студени, да но са страшно истински...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c32fd68148
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   За мен е напълно вярно. Живея в Германия от 5 години и мога да потвърдя, че немците са много фалшиви и бездушни хора. Не може да създаде човек с тях истински отношения и приятелства. На мен лично не ми допада това тяхно мазнене и престорена учтивост, само след това в най-добрия случай да забравят, че съществуваш, в най-лошия да се направят на ударени, че "забравили" някоя уговорка, била тя по работа, в университета или в личен план. Живея в Берлин, не в малък град и в най-скоро време възнамерявам да се прибирам в България. По повод колко "подредена" държава е мога да напиша още есета, но това не е същността на въпроса.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1fc65cca5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   10, не разбрах това за Германия - австрийците защо я мразят? Завист?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cc306b2773
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   За какво ще завиждат австрийците точно на Германия при положение, че Австрия има по-красивата природа, климат и жени? Единствено за размера на Германия могат да завиждат и това, че са фактор в ЕС, и че имат излаз на море. За нищо друго. В Австрия според мен се живее по-добре от колкото в Германия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d2523995a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не съм живял в Германия, но доста дълго съм работил с немци и мога да кажа само хубави неща за тях. Още повече, че цялото си професионално развитие и стандарта на живот, който имам го дължа първо на Господ и след това на немци. Хората ценят добрата работа, лоялността и честността. Не ги интересува на кого си син или дъщеря. Изключително добре възпитани са и са много точни като колеги. Готови са винаги да ти помогнат, дори и това да не им влиза в задълженията. Нещо, което не мога да кажа за нас българите, които даже и собствените си задължения не вършим, а гледаме да минем метър, а ако може и два. Не знам колко са фалшиви и колко не, но определено не са по-фалшиви от нас. При мен се оказа, че почти всички "приятели", които съм имал са били напълно фалшиви. За някои дори все още научавам, години след като съм прекъснал контакти, как са се опитвали да ме мамят и то за много сериозни неща. А какво още са правили, което не знам, направо не ми се мисли. Та, това мога да кажа аз за немците на база моя опит.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 519b339f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   "Факт е, че тук 15 годишните ходят на гинеколог, пият си антибебе таблетките и това не е срамно, един български родител ще гракне как може на 15 г. секс". На 15 да се тъпчеш с противозачатъчни е безумие. За секса също не е много нормално на тази възраст, но е по- приемливо. Не ми се пише много сега, казано накратко Европа с тези демографски проблеми и този фенинизъм сред местните нищо добро не я чака. Арабите се множат, не пият " антибебе хапчета", а местните жители намаляват дори и бавно. Семейството го няма като ценност, развратът е пълен, появиха се същества от най- различни " полове". Освен че не раждат( реално не са и длъжни де, казвам го като факт), почват си секса от рано и ако някой ден евентуално се омъжат ще са преспали с доста хора, като ги гледам някои и по- тъмнокожи. Мисълта ми е, че на западноевропейския широкоскроен мъж може и да не му пука, че във вагината на съпругата му са се празнели директно какви ли не пишки от различни етнически групи, но въпреки че живеем в нови модерни времена( които няма как да продължат дълго) девствеността на жената е важна( но не задължителна) предпоставка за стабилно семейство. За съжаление, по този начин се върви срещу природата и божествените закони, затова и ако нещата продължават така до края на века Европа ще е с доста по- различен етнически състав от сега. Разбира се, с фениминизма също ще се свърши. Но такова е положението, аз го казвам като прогноза на база факти от настоящето.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 12bda69994
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До 18 - Ок. Добре, че има мъже като Костадинов, да оправят работата!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker