Как разбрахте коя страна ви влече? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как разбрахте коя страна ви влече?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1599 пъти
Здравейте хора,
Иска ми се да поживея поне за малко в чужбина.

Вече съм живял в чужбина и беше интересно как за толкова кратко време и за първи път далеч от нашите си намерих апартамент под наем и то без да знам местния език и без да познавам никого там. Просто подходих авантюристично.

Наистина без семейството е много трудно, но аз толкова много приятели не съм създавал и на толкова много срещи, излизания, купони, заведения и забавления и в София не съм ходил! Тук в БГ просто живея ден за ден, работя, после се прибирам при нашите и от време на време изляза с приятели, но по-рядко от колкото там. Там в много отношения цъвтях. Най-странното е, че там ходих на огледи в една непозната страна, докато в България само да си помисля да излеза под наем или да закупя апартамент и се саморазубеждавам. Просто се учудвам на себе си как в чуждата държава умеех да ходя на огледи за апартаменти, а тук не смея...

Но основният ми проблем е, че не знам накъде ме тегли. На мен много ми хареса онова място, но дали няма пък друго по-добро? Как да разбера накъде ме влече, вие как разбрахте? На мен ми е по-лесно да определя тези, в които никога не бих живял - Румъния, Турция, Испания ми действат някак отблъскващо, затова пък Гърция, Португалия, Чехия, Словакия, Австрия и Унгария ме привличат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2ac49c5972
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Работа. Там където има работа. Учи език и действай.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 57dcc2a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   1 с език навсякъде има работа.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e7caf6bf4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   "На мен много ми хареса онова място, но дали няма пък друго по-добро? "
Хората с подобно мислене са, които никога не успяват да си създадат хармонична и здрава връзка с едно място, човек...винаги гледат в чуждият двор, дали не е по- хубав, за това собственият им е винаги рахвърлян.
Заминавай където ти е харесало! Ще посещаваш и други места, като турист. Ако пък силно те привлече друго място, винаги можеш да се измести ако това е желанието ти. Докато обаче се чудиш и маеш дали друго не е по- добро, ще си буксуваш в собственият ментален затвор.
Аз без да знам абсолютно нищо за Испания, винаги съм искала да я посетя поне, ще кажеш самото име "Испания" ме влечеше силно.
Е, дойдох в Испания преди много вече години и се установих тук. Първите ми дни и впечатления бяха: силна нервност- треперене, емоционален стрес който никога дотогава е бях изпитвала, някакви смътни спомени...от други времена/епохи, разпознават места които никога не бях виждала (поне не в този живот). Нещо подобно ми се случи и във Франция, но определено почувствах мястото си в Испания. От как живея тук, обиколих цяла Европа, харесват ми и други места. Австрия например - малка приказка, Швейцария- чиста и подредена, но прехвърлена за мен, Германия- уф...никак е е моето, студ и сивота...държавата и хората, Италия - ееех- много ми харесва, ходя когато мога, но си се връщам в домът си- Испания. "Камъкът" на който си тежа на мястото, за мен е Испания!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ac692800dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Много интересно как Испания не ти харесва, а Португалия - да. Сякаш има огромна разлика и знаеш всички градове в двете държави. Да не си гей случайно и да си търсиш приятел?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1c5ae96ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Икономика и социалната политика . Не ме разбирайте погрешно , но важно е когато в един момент поради някаква причина останеш без работа да имаш подкрепа от държавата в която живееш. През 2016 се стекоха обстоятелствата , че останах без работа и имах разни здравословни проблеми и исках да обърна внимание на здравето си и да си почина за месец-два , потърсих парична подкрепа от бюрото по труда , това което ми предложиха за 11 години не прекъснат работен стаж на осигуровки на 8часов работен ден , на 600 лв ми даваха 111,58 лв . Е много ясно , че си намерих нова работа и година по-късно заминах за Германия. Тук поне като останеш без работа 6 месеца си спокоен , че ще имаш доход с който да си покриваш сметките и да се храниш като здравните и пенсионите осигуровки не се прекъсват . Е разбира се трябва да имаш и поне година стаж в последната фирма в която си работил . Австрия мисля , че е добър избор , Испания също не е лошо

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 57dcc2a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   4 не, харесвам момичета. Това пък как го реши?

Ами виж цвета на плажовете в Алгарвето какви са оранжево жълти и ги сравни със сивите в Андалусия и голяма част от останалите брегове в Испания.

Сравни и строителството - в Испания е пълно с високи блокове тип панелка, ама не хубави като чешките и словашки те панелки, а супер мизерни, по-грозни от нашите. Май и португалките са по-красиви.

И като цяло ме отблъсква страната като само помисля за нея. Така е и с Румъния, Сърбия, Полша и Турция, а техните аналози Унгария/Северна България, Чехия/Словакия и Гърция съответно ги харесвам. Харесвам и Беларус, но не харесвам Русия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 57dcc2a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   5 прав/а си, но без приятелства и добри познати имаш по-малко възможности. А в някои страни сякаш хората са от твоята порода и по-лесно се създават приятелства. Не, не зависи от южна и северна страна, а от нещо друго, необяснимо. В Централна Европа са по-резервирани и студени от тук, но там повече ми вървеше с приятелствата и дори любовта.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 57dcc2a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Доста съм пътувал из Европа и наистина някои места просто те грабват. То и в една държава е така - едни градове те грабват от пръв поглед, други, които на пръв поглед изглеждат зле с времето им свикваш и ти харесват, с трети не можеш да свикнеш да живееш в тях колкото и време да минава и колкото и да са красиви...

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 57dcc2a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   8 има и такива, които ти харесват на пръв поглед, а после разбираш, че не са твоето.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 8ec8d38be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Аз съм пътувала в почти всички държави в Европа и половината Азия, САЩ от Америка и от Африка в Мароко, Египет и Тунис. От всички посетени държави най-много ми харесва Гърция, там всички хора винаги са се държали много добре с мен, усмихнати са и когато съм в Гърция винаги се чувствам като на почивка. Във Франция и Германия хората същото се държаха много добре, никой нищо лошо не ми е направил. Най-зле съм се чувствала в Англия, по-конкретно Лондон, хората там бяха много лоши с мен и други неща не ви харесват там също. В момента живея в Манама, Бахрейн. Държавата е много много малка, но е красива и макар тук да живеят много богати хора, всички се държат уважително с теб и като с равен. В Бахрейн ми харесва това, че е топло, аз харесвам топъл климат, мразя да ми е студено, всеки ден ходим на плажа да се разхождаме, има много плодове, които аз обичам като манго, фурми и най-вече това, че тук е много спокойно. В Бахрейн има много строги правила и лесно можеш да отидеш в затвора, затова хората са много внимателни и то най-вече към жените, арабите се държат много добре с мен, тук никой не би си позволил да те докосне или да ти говори нещо, както в България. Също така аз съм традиционна жена, моят начин на живот и мислене са като на арабите и с тях се разбирам перфектно, нямаме големи различия, докато с Българите сме коренно различни и затова те не ме приемат и с тях не мога да комуникирам. Затова е много важно на какъв климат издържащ, каква е културата и начина ти на живот и мислене, както и какви приоритети имаш. Аз например в България нямам причина да ходя и затова не го правя, но някои хора им се налага и затова е добре да е държава по-близо до България, аз от Бахрейн до България летя за 7-10 часа и ми е досадно, не ми се мисли, ако живеех в Австралия.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 57dcc2a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   На мен ми трябва тучна зеленина. Не мога да си представя да живея в пустиня без зеленина. Но не много облаци, 4 сезона, лятото ако може да е с няколко градуса по-хладно от колкото в България. Мисля, че Централна Европа е моето място.

 
  ...
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 57dcc2a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Май е най-добре човек да си намери работа където много пътува или не зависи от мястото и да тества различни страни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker