Животът в Индия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Животът в Индия
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1238 пъти
Здравейте. Искам да ви попитам, дори и да не сте пътували до Индия, какво е мнението ви за тази държава. Аз от пет години живея в Индия, Хайдерабад и всъщност съм доста доволна. Имах съвсем други представи за тази държава. Мислех, че ще е супер претъпкано, че ще е много мръсно и тн., но поне в Хайдерабад и в Ришикеш(пътувах до там, за да се видя с приятелките си) не е точно така. А и храната им е мноого вкусна. Само дето в храмовете се влиза бос или с чорапи( там е маалко студеничко) иначе всичко останало за мен е топ. А и хората там, бедните и богатите се радват и на най-малкото. Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: f633d51be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Пътувала съм до там преди covid. Уникално място е. Веднъж да отидеш завинаги остава в сърцето, но не бих живяла там.
Нещата, които ми харесаха бяха пътуването с рикши вместо таксита, маймуните, храмовете, магазините. Храната не е за моя вкус, но имаше места, където има и европейски тип кухня към хотелите например. Не ми хареса обаче, че е прекалено пренаселено и тълпи навсякъде, то не може по улицата да ходиш спокойно, постоянно се страхувах нещо да не ме блъсне.
В Ришикеш е йога центъра на Индия, там е по- добре от тази гледна точка. Желая ти успех, наслаждавай се! Много различно е от България, за мен усещането беше все едно съм в друг живот, а не в моя едва ли не.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 803115be6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Към авторката, понеже живееш в Индия, ще споделиш ли, защото винаги ми е било любопитно-какви са тези сладки топчета(виждала съм по индийските сериали), които им е обичай винаги да правят? Не знам какъв им е вкуса и от какво се правят, но винаги съм мислела, че са като някакви сиропирани тулумбички, но кръгли, вярно ли е или греша? И в Индия има -или крайно богати, или крайно бедни, финансово хора... , на двата полюса-вярно ли е и това?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b326a807ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Мисля, че след държава като България, много малко страни ще ти се струват лоши... Иначе да, Индия мисля че е една от страните с най-голям растеж в момента, та особено в по-големите им градове... няма да е зле. Но все пак, един техен малко по-голям град, е колкото цялата ни държава...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7b55858c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ходил съм 3-4 пъти. В големите градове е ОК.
За постоянно никога не бих отишъл. Милиард и половина цигани. Като сложиш и Пакистан-2 милиарда. Не е за мен.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: de05fc52e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Стигат ми индийските сериали, които местните индийци гледат и телевизиите с кеф им купуват! Оф, дано пакистанците да не правят ТВ сапунки, защото тогава вече сме прецакани!

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8dad5ae35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Никога не съм ходила в Индия, знам само каквото съм виждала от екрана и от познатите индийци.
Някои са с висок морал, древната култура към която се придържат, чисти същества. Имах колега с който често пътуваме заедно в метрото и когато се служеше да има някоя интимничеща двойка, той си затваряне очите. Казваше, че не е правилно да правят това (целувки) сред толкова много чужда енергия, която се смесва с тяхната. Също, че той в никакъв случай не иска да попива от тяхната и за това затваря очи и си прави "щит" в който да си остане сам. Обожава жена си, когато говореше за нея буквално се появяваха едни светещи точици в очите му.
Купили са си остров в Индия, в който да произвеждат фотоволтаична енергия. Познавам и други подобни семейства.
Познавам обаче и друг тип "Пенджаби" отврат, мизерни, нагли, извратени, жалки, излишни на планетата- не, не съм крайна. Сред тях има такива които толкова много ненавиждат белия човек, че биха ни залели с бензин и драснали клечката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 068c510d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Живееш в Индия ама друг път. Там навсякъде мирише на лайна, всички са цигани, спят по земята и то насред обществени места, с боклуци заринато навсякъде, колосална мизерия, хигиена нулева, има каруци-таксита при които вместо кон е впрегнат индиец роб. Айде няма нужда.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d40ac15431
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Почти сигурно някой фантазира и пробва да види ще се хванат ли останалите. Гледала си някой друг филм за Индия и се мислиш за подготвена. "Само дето в храмовете се влиза бос" - ей това е най-големия проблем за живот в Индия, нали - че в храмовете трябвало да си бос и ти е студено на краката. Я ни обясни кой те кара да влизаш в храмове и затова ли отиде да живееш в Индия. Жалки малоумни фантазьори. Не знам само един човек ли е или общо заболяване - фантазии да живеем в забутана държава. Колкото по-неизвестна и бедна, толкова по-добре. Само не и в България.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2340be5fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Някой е гледал твърде много индийски сериали и фантазира.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 588a2b07b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   На стрийт вю видях градовете, споменати от автора, не мисля, че написаното е истина! Видях типичната кочина, блъсканица и мръсотия.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8fac0aa15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Бях омъжена за индиец и съответно съм ходила в Индия многократно. Ами много си зависи къде точно живееш. В Делхи е ужасно пренаселено, освен това апартаментът на бившия ми съпруг беше до един пазар... с две думи, шум, мръсотия, джебчии, задръствания...
от друга страна сестра му е омъжена за лекар и живеят в хубав затворен комплекс и честно казано, там беше по-хубаво от повечето софийски квартали, чисто, с градинки между блоковете, с басейн и тенискорт...
Така, че няма един отговор какво представлява Индия и какъв е животът там, страната е огромна и е на двата полюса, от най-кошмарните гета, до супер модерни бизнес центрове, молове, затворени комплекси и т. н. В България чак такива крайности май няма и за това е трудно да си представим, че и двете са част от един град и то понякога само на няколко улици разстояние. Не знам дали ще ти стигне целия живот да опознаеш многобразието на тази страна! Стотици разични традиции, езици, стилове на живот...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 588a2b07b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   То не бяха Беларус, Молдова, Мароко, сега и Индия. Сигурно следващата тема ще е за прекрасния живот в Тимбокту или Нова Каледония.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 81a24eb351
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Доколкото знам зависи къде ще попаднеш. Там са силно разделени на касти, демек различни части от обществото и си имат свои квартали. Нещо като в моя град. Циганите не идват в моя квартал, ние не ходим в тяхния.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: eebb010e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Бил съм в Хайдерабад няколко пъти. Бил съм и в Делхи и в Агра (където е Тадж Махал). Впечатлението ми е, че в Индия е много мръсно. То и България натам върви, де. Трафика е ужасен, правила няма, всеки кара с една ръка на клаксона, за да предупреждава съседните коли, ако не са го видели. В затворените комплекси е добре, но като излезеш извън оградата - започва мръсотията. Индия е страна на контрасти - много бедни и много богати. Мен лично най-много ме плашеха комарите. В Индия има малария, а от комарите няма как да се скриеш. Вземах профилактично хапчета.
Храната наистина е супер, особено ако идваш от Китай, където е ужасна. Все пак в Индия правилото е никога да не ядеш не-готвена храна и да не пиеш вода, освен ако е от бутилка.

Понеже някой по-горе попита - топчетата се казват Гулаб Джамун и наистина са като толумбички, само че с повече сироп. В интернет има рецепти, но са на английски.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker