Австрия, Гърция или Швеция за емиграция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Австрия, Гърция или Швеция за емиграция?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1075 пъти
Така, знам, че това е странен избор от страни и ще кажете какво прави Гърция сред тях.

Като цяло тези страни са ми едни от най-любимите в света и най-любимите в Европа.

Австрия много ми харесва, имат невероятно красиви планини, направо ахвам като ги видя, дори по-красиви от родните (до тях са ми Доломитите, а на 2-ро място разбира се в Европа ми идват БГ планините). За разлика от Германия имат по-красиви и запазени големи градове и за разлика от другите богати западни страни е съвсем близо до Италия, Балканите и Източна Европа, което за мен е огромен плюс. Бензинът им даже е по-евтин от колкото в Италия при по-високи заплати. Грац е невероятно красив град, на мен даже повече ми допада от Виена. Много ми харесва това да може да пътуваш хем надолу до Словения, Хърватия и Италия, хем да можеш да отидеш нагоре към Чехия или Словакия или пък на изток в Унгария, с идеално разположение е. Хората им са по-симпатични външно от немците и гърците като цяло. По лицен опит австрийките са по-красиви и отворени за флирт от немкините.

Страшно ме привлича Атина, направо имам чувството, че е по-хубава от всяка друга Балканска столица. Там навсякъде има история и са на море. Само че там голям минус е, че реално нямат работа дори за местните, езикът е труден и климатът през лятото е ад, абсолютна пещ, на мен и София ми е твърде топла лятото! Хората също така са прекалено мургави, сякаш са излезли от някое циганско гето и са малко мазни като държание. Малко ми е като Индия и Мароко - страна в която бих живял, но на разстояние от повечето от местните. Направо като си помисля, че мога да си смеся гените с гръцки и ме погнусява (за шега може да имам гръцки гени, не съм си правил изследване, но тогава пък ще е кръвосмешение един вид). Страшно ме тегли натам, но в същото време не понасям гърците като хора, странно нали? !

На Балканите харесвам още и Хърватия и Словения, но не са толкова добри за емиграция, при тях го има манталитета на малката страна, който е малко дразнещ, а и ако живея в Южните части на Австрия така или иначе ще съм близо до тях за редовни пътувания. Грац е на само 50 километра от Марибор Словения. Не е далеч и от друга моя любима страна, където не мога да живея заради невъзможния език - Унгария. За мен Будапеща е по-красива дори от Прага и Виена.

И третия ми вариант е Швеция - там държавата е много социална, но зимата сигурно е кучи студ и е завзета от твърде много потенциални терористи, пълна е с гета. Жените обаче са може би най-красивите за мен в Европа и високи. Езикът им е по-лесен от немския и гръцкия за хора, които знаят английски като мен. Не знам дали не са много интровертни и затворени обаче... имат невероятна природа, но не много планини поне където са повечето градове. Огромният минус за мен е, че е малко изолирана, не може като от Грац да се качиш са кола или влак и след само час да си в друга страна със съсвсем различен език. Но е интересна страна и подобно на Австрия е в пъти по-красива от страните, които българите предпочитат като Германия.

Образованието ми е Бизнес администрация от Белгия. Замислям се за докторат по Международни отношения, но ще трябва да е на английски, докато уча местния език. Знам, че в Швеция имат такъв и дори те ти плащат като заплата докато го правиш, докато в Австрия и Гърция ти си плащаш. Коя от трите страни бихте ми препоръчали за живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 759f894701
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Страната, в която ще си намериш работа по специалността. И в която са най-малко расисти.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4891138b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   1 В Атина лошото е, че заплатите са откровено ниски, говорят ми за някакви си 700 евро, които и в София може да ги направи човек.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d64ee67a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изчакай малко с Швеция. Швеция прави остър завой на дясно и си мсиля, че ще е "крайно дясно". Не е пълна с "терористи", просто с хора, които Ердоган не харесва, но това е друга тема. Прав си обаче, за гетата. Положението е отчайващо и ако нямаш парите, да си в хубаво място... кофти. Имам прознти, дето емигрираха от Швеция в Дания, ама шведсктоо правителство третира това, както третира и пробемите с престъпността и масовата безработиа сред вторто и третото поколение емигранти - прави се, че не съществува.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4891138b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   3 ами май най-добре да отида на шведска заплата в университет (там докторатът не само не се заплаща, но те ти плащат), но да се местя по еразъм на други места.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4891138b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Едва ли някой много харесва Гърците. Ами тъпички са, а жените им са направо грозни с големи носове и груби бради, но поне са добри като хора. Като кученца са - гостоприемни, ще ти станат добри приятели, но коефициентът им на интелигентност е като на куче. В Скандинавия и Австрия пък е обратното - хората като цяло са с висок коефициент, но имат ниска емпатия и са студени. Но пък жените им са красиви и светли.

Според мен днешните гърци нямат нищо общо с древните елини като Платон, просто няма как от толкова умни хора да се пръкнат толкова глупави. Но са готини за купон.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker