Самоубийство или заминаване в чужбина? Ако е второто, какво да работя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Самоубийство или заминаване в чужбина? Ако е второто, какво да работя?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1134 пъти
В България има работа, но много са малко парите. Преди 3 дни дойде известие, че ще има съкращения във фирмата, в която работя. Вече съм отчаян и ядосан на корумпираната капиталистическа система. Не знам какво да правя.

Казват, че навън се плащали големи пари. Ако е така, дали и аз да не отида там да работя? На 20 години съм и не знам какво да правя вече.

Може ли някой, който е бил навън и има опит, да ми обясни какво да правя и да ми даде съвет? Ако отида навън, примерно, каква работа да търся, че за не съм във фургон с много хора, или в квартири с много хора?

Дали пък да не се самоубия? То, ако ще е така - цял живот да блъскам като хамав, и на края да ми дадат една мижава пенсиика, то какъв е смисъла?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4cc9809fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Хленпенето е най-лесно. Най-лесно е да казвате, че ще се самоубите при най-малкият проблем. Другите хора как живеят с малка заплата и малка пенсия. Пенсионерите продават орехи по улиците за да не умрат от глад до там ги докараха. Или търси по-доходна работа в България или замини. Зависи и какво образование имаш обаче. Учиш ли висше? Развиваш ли се в някаква сфера. Обогатяваш ли знанията си?
За чъжбина е добре, ако имаш приятели или познати, които са навън и да те придърпат. Иначе е много трудно. Не забравяй, че там ше бъдеш никой. Трябват ти пари за квартира. Да знаеш добре език, да можеш да търсиш работа, д се регистрираш по инст. Напълно сам някъде е доста трудно. Трябва ти човек, който познава законите на държавата, да знае какви документи да подготвиш. Аз съм омъжена за чужденец адвокат и пак отне време докато извадим всички документи. Но при мен е улеснението пе ми е съпруг и ми е осигурил дом и знае къде и какво трябва да се направи. Всяка държава има изисквания за пребиваване, които могат да се окажат непосилни. Помисли добре. Намери една по-добра работа в България. Питай твой близки навън, защото е най-добрият вариант да отидеш при някой, който вепе е там. Спести малко и замини. И аз не виждам в България да може да се живее с тези цени. Прецени. Научи езика, поинтересувай се от законите и правилата на държавата, в която искаш да идеш. Има групи на българи живеещи в съответната държава във Фейсбук. Запиши се в такава група и питай другите да ти дадат информация.. Успех ти желая. Само не бързай!
итуциите за да бъдеш легален и да миже и да ти предложат работа

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0921a9e89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ами ако знаеш английски и можеш да работиш на компютър може в някоя бивша соц страна да си намериш работа с английски и български в голяма фирма от рода на Пфайзър в офис. Например в Прага, Бърно, Будапеща, Любляна, Братислава или Краков. Но заплащането няма да е много от 1400 до 2000 Евро.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 643b1715b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Обиколил съм буквално целия свят и на всякъде е едно и също без значение дали е капитализъм (демокрация) или комунизъм. Чрез пари се прокарват интереси така, че и да си против корупцията за света няма значение. Стани полицай работи си съвестно а като пораснеш ще говориш на колегите ти как да помагаш защото пак няма ти стигат пари или учи висшо това което те влече. Големите пари са илюзия на младоста важното е да правиш това което искаш с цел да имаш стабилно семейство. Вариант да пътуваш е да станеш моряк.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f7a0352d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Отивай в чужбина, докато си млад, живота е пред тебе изживей го пълноценно.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 387f0058a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Чакай ве момче, още си на 20, то хората и на 40/50 год. не знаят какво да правят.

В чужбина много пари дават на експертите, а за да станеш такъв се изискват години работа и опит. В повечето случаи не дават много пари, а достатъчно за нормален живот. Във всеки случаи е много по-добре от България. Храната, дрехите и технологиите са по-евтини, а заплатите прилични.

Ти си още на 20 год. имаш цял живот пред тебе и много опции.

В чужбина ако не знаеш език и нямаш занаят ще трябва да оставаш в споделени апартаменти, т. е. ще делиш тристаен апартамент с други хора (обща баня и кухня ). Може и да сте двама в една стая.

Няма как да работиш неквалифицирана работа и сам да си наемеш жилище. Ако сте двама тогава ще може, дори и да работиш на минимума.

На 20год. си, започни да учиш немски поне до ниво Б1 и заедно с това започни курсове за багерист или мотокарист. Дават прилични пари в Германия.

Ако си сръчен и умееш строителни дейности като лепене на плочки, куфражист, зидар, в Германия ще избиеш рибата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8f07619030
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ама естествено, че няма смисъл! И в чужбина е същото плюс самотата и изолацията. Вечен чужденец
Аз няма да ходя в чужбина, а ама и тук не се живее. Само чакам да взема заплата другия месец да платя тока и парното и се самоубивам!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 75c824e0e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Млад си, а това е супер! Избери страна, на която харесваш езика. Как си с френският?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: da12bd5449
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не бъди прост, избери Скандинавието или Швейцария. Другите кочини не си заслужават.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9d545be735
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Те в Скандинавието чакат точно такива като него…… Човека иска да почва от самостоятелен апартамент и 2500 евро чиста заплата. Да слага въжето и много много да не му мисли……








Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 83a6ea25b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Навън без език няма и да те погледнат. Избираш страна и учиш езика ѝ религиозно, че иначе и в магазина хляб няма да можеш да купиш. Най-близко ти са Германия и Австрия, давай с немски да речем. Учиш, изкрваш TestDaF, докарваш езика до минимум ниво B2 (C1 е желателно, ама да речем ще го научиш с практика). Знаеш ли немски, можеш да кандидатсваш за образование там и за работа. Търсиш обяви или трудови агенции, проучваш сам нещата с документи и подобни.

Със самоубийства и женска мелодрама не става, труд си е. "Навън" не знам за теб какво е, но тук никой не ти сервира апартаментчета лични. Ще си е чист късмет да намериш свестен съквартирант, защото наемчето чака, а парите никога гарант нямат. Ако чакаш наготово и ще си теглиш ножа от едно съкращаване, ти не си за навън от къщата, камо ли страната.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9e6af06957
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   С един гол език, ако ще и на ниво на местния гражданин, роден в държавата, в която ще емигрираш, пак ще си на най-ниското ниво - продавач, сервитьор, работник във фабрика и подобни. Ако владееш компютърни програми от рода на Autocad, Photoshop, Illustratir задължително много добро ниво на езика и много добро ниво на MS Office, можеш да си намериш много по-добре плстена работа. Ако искаш наистина да си добре, ти трябва висле образование, което се търси в чужбина и чак тогава да емигрираш. В България като говориш езика на нивото на останалите българи, това достатъчно условие ли е да получиш работа на хубава длъжност и много добра заплата? Та така и в чужбина, доброто владеене на местния език е задължително, но изобщо не е достатъчно.
Ако в България следваш и имаш перспективна специалност, също ще вземаш хубава заплата. Не знам досега за колко си работил, но в Pizza lab в Sofia Ring Mall имаше обява пред самата зина за поръчка на пици и пишеше, че заплатата е 1650-1850 лв., а там кой-знае какви умения не се изискват. За неквалифицирана работа това е много добър старт.
При такава заплата можеш да следваш висше и да се издържаш.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0921a9e89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Изобщо не ти трябва бачкаторска или офис работа в чужбина, визирам частните фирми. Единствения начин да не попаднеш на расисти и ксенофоби на работата в западна държава е да работиш в университет, защото в университетите хората са по-образовани и като цяло по-малко ксенофоби от колкото някой бачкатор или офис планктон в някаква фирма. Но за това ти трябва докторат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker