Защо не искат да пътуват? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо не искат да пътуват?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1477 пъти
Здравейте! Напоследък се чудя нещо как може хората да не искат да пътуват и виждат нови места? Цял живот и най вече младостта ти да минат на едни и същи места? Да повечето казват, че искат да посетят еди коя си страна, но това е по скоро по инерция, а не че действително искат. Колкото повече хора се опознавам и не само дори такива просто с които си говоря разбирам че това въобще не ги засяга и не им е ни най малка цел, предпочитат да стоят на едно място в града в които са родени и дори нямат никакво желание да пътуват дори и в страната да не говорим извън нея, просто искат да седят на познатите места, говоря за хора с що годе добри финансови възможности, разбира се, че всеки сам решава какво да прави в живота и каква му е целта, но за мен това е странно, да не искаш да видиш нищо ново, а целия ти живот да мине в страта позната обстановка, да не си излизал от страната да не си видял нищо, буквално или най много на едно море в Гърция и Турция и това е! Просто не мога да разбера подобни хора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: c3cc7f6c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Ми аз нямам желание да пътувам и да посещавам нови места.

Не ме впечатлява, нявсякъде ми е едно и също, сгради, улици, заведения и хора. Дали ще пия кафе в Италия или в някое заведение в България ми е едно и също.

Ходил съм в Англия, Шотландия и Франция, ами едно и също ми е като във България.

Предпочитам да съм в добра компания с готини хора, независимо къде.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5c96ac6a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Да ти е хрумвало, че е поради финансови причини? Щото не всички са сами, да си платят пътуването само за себе си. Някои трябва да го умножат по 4 примерно, за да пътуват със семейството си.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0592206a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ами просто на тези, които ходите явно ви доставя удоволствие. На нас с моя мъж съвсем други неща ни радват. Не че не сме ходили и ние тук-там, но просто удовлетворението от изхарчените пари не е същото. На мен примерно изобщо не ми е интересно да ходя да гледам разни забележителности като катедрали, музеи и не дай си боже джамии. Бих отишла някъде само ако местни хора са ме поканили и да им видя ежедневния живот от близо. И то ако са от доста по-различна от нас култура. В тоя ред на мисли европа грам не ми е интересна. Ходили сме-същото е като тук. Ти примерно ако даваш по 10-20хил. лв. годишно за екскурзии-ние ги даваме за съвсем други хобита, които после ни правят щастливи години наред. А като сме харчили за пътувания после след два три месеца сме забравили. Едни снимки са ни останали и толкова.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b7ee545d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Аз също обичам да пътувам, но се изискват финанси. Ние имаме и деца и трябва да ги гледа някой, защото с тях става доста скъпо, а и са малки. Мъжа ми никъде не иска да отидем, за да не натоварва майка му, да гледа децата. Иначе в България ходим отвреме навреме някъде с децата. Даже според моя мъж, как ще съм си оставила децата, за да отида някъде. В България хората гледат да не харчат излишно, а им е по- лесно да се излежават на дивана.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3a10b8f2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Уникално изречение. Мерси!

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f703a73936
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Защото не ни е интересно. Предпочитам да си купувам по-скъпи маркови дрехи, чанти, обувки... Предпочитам да ги дам за разкрасителни процедури и да отида за седмица на село при приятели, които познавам откакто се помня. А не да обикалям безцелно по чужди държави. И да разглежам места, които не ме интересуват. Не ме интересуват Айфелови кули, пирамиди, Акрополи... Мразя самото пътуване и умората, която носи. От хората които цял живот няма да излезе от България съм, И не ми пука.
Ж 27

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5f648dcef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Защото има различни хора, а и пътуването не винаги приятно. Иначе аз обичам да посещавам различни държваи и го предпочитам пред разни скъпи дрехи или други подобни

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6970bb31d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Гледах много а и продължавам да гледам в You Tube, "abandoned builds" (изоставени сгради) и имам много силно желание да ги посетя! Не съм от хората, които не обичат да излизат от родното си място! Тъкмо обратното! А защо искам да посетя тези сгради и кое ме спира, ще попиташ ти-естествено, че това са парите! Ако имах няколко хиляди долара, спокойно щях да ги посетя-става дума за изоставени сгради и бункери (убежища, укрития) в САЩ! А и като се знае, че разстоянието между всеки щат не е никак малко, експедицията ми няма да трае ден-два (това не ти е да хванеш влака за Пловдив и утре да отидеш в Плевен например), а поне седмица! На първо време обаче, бих се задоволил и с нашите изоставени сгради, бункери, има и наши канали в You Tube, където група смелчаци ходят да снимат там (правят филми и е много интересно), но всичко отдавна е ограбено и съсипано, но все пак има сгради, които не са ограбени, обаче авторите не издават местоположението им, за да не отидат мародери и да съсипят и окрадат всичко! Това са почивни станции, училища, заводи, бункери, хижи, където някога е кипял живот, но са вече изоставени! Всъщност разпознах част от тях, но и аз няма да издавам къде се намират сградите и бункерите, защото искам да ги посетя във вида, в който са! Обаче в САЩ сградите и бункерите не са съсипани, както е у нас, затова желанието ми да ги посетя е наистина силно! Благодарение на смелчаците, които са заснели филмите, мога да направя съпоставка относно вида на тези сгради-ето например една изоставена болница, където всичко е така, както е оставено-няма охрана, електро- и водоподаването не са спрени, човек може да живее там като на хотел, но безплатно, но това е в САЩ! Чудя се как е възможно това-белодробната болница в Радунци е вече обект на мародери, електроподаването е спряно заради натрупани дългове, същото се отнася и за водоподаването! Точно тези филми ме карат да мисля, че е по-добре да отидеш в някой щат и да посетиш поне една такава сграда! Докато у нас за броени месеци всичко отива на кино!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 26418dbca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защо хората не си купуват спортни коли? Аз обичам да си купувам хубави и скъпи премиум коли с над 300 коня, да ги тунинговам, но другите хора карат голфове и шкоди все безлични такива, не ги разбирам защо не си купят нещо по-така - да му сложат права тръба сваляне на ДПФ и ЕГР. Седят си в зоната на комфорт и не искат и не искат да му се не види …

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 54f2dad91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Пътуването е най-обикновенно хоби и съответно всеки човек има различно хоби. Мен ме радват други неща не ми е удоволствие да ида на туристическите дестинации с насабрана паплач от цял свят. А самата мисъл да се нагъча в пълен автобус или самолет ме отвръщава.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ff8f728710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   ОТ АВТОРА: Към номер 3 може ли да споделите за какви хобита става на въпрос, стана ми интересно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5cd4ee85cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Първо по финансови причини- не всеки може да си позволи да отделя големи суми пари за пътувания, дори ти да мислиш, че има добра заплата. Не знаеш какви други разходи има. Финанси и свободно време, това се изисква на първо място. Много хора нямат и свободно време. Аз преди време също много исках да пътувам, мислех си колко ще е интересно да отида на различни места. Случи се така в един период, че имах възможност да попътувам - ами никъде не ме впечатли общо взето, обиколила съм повечето от Европа. Навсякъде градове, хора, блъсканица, дори някакви места които ги гледаш по снимки и си мислиш, че са уау на живо не е точно така. Да не говорим, че на мен никакво ами никакво удоволствие не ми доставя самият процес на пътуване - дали ще е със самолет, автобус или кола просто самият процес на пътуване ме изнервя. Ако мога да се телепортирам от едно място на друго добре, но да се мъкна по самолети, да чакам с някакви тълпи да се блъскам по летища и да се занимавам с багажи, само това ме отблъсква. Иначе би ми било интересно да отида до някой далечен остров в бъдеще, ако имам възможност бих го направила - да е далеч и да е нещо съвсем различно от това което си виждал досега.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5382f3baee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Между 25 и 32 години изръшках Европа и Близкия изток. По над 6 месеца не съм се прибирал. Сега съм на 42, семеен и съжалявам, че се въртях като муха без глава толкова време. Трябваше бая по-рано да си седна на задника. След един момент пътуването се превръща в самоцел.

В момента нямам желание да изляза от страната. Сърбия/Македония не ги броя за извън страната.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 70dec019e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Бих прекарала остатъка от живота си, обикаляйки света. Само в това бих намерила смисъл. Ако имах пари, нямаше два дни да прекарам на едно и също място.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f6d445e8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Доскоро имаше и пандемия ако се сещаш. И аз обичам да пътувам също.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9090743340
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Първо, че няма средства. Второ, че има задължения, семейство. Как ме виждаш да оставя жена си и дъщеря си тук, а аз да ходя да си изживявам неизживяното. Ако бях достатъчно богат, бих ходил тук-там с тях и чат-пат сам замалко. Но в такова положение едно че няма как, друго, че не искам. Мисля 3-4 пъти съм излизал от България, всеки път нямам търпение да се върна. Не се чувствам намясто навън.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 42c61c9661
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Някои коментари като 6 ми напомнят за бай Ганьо: Какво ще й гледам на Виената? Град като град, хора, къщи, салтанати :-)))
Някои не са мръднали и сантиметър от 130 г. насам :-) Парцалки, чанти, обувки... :-))

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1362333ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От Автора до номер 17. Не искаш, не че няма как! Кой е казал да оставяш жена си и дъщеря си. Взимаш ги с теб. Всичко е въпрос на желание, искаш ли правиш го.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e3aa63a389
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Аз ако имах парите щях да поживявам месец-два тук, месец два другаде, после на трето място. Но за сега не мога да си го позволя. Иначе е прекрасно като ти писне от всичко и всички да сменяш средата с нови хора, сгради, улици, да откриваш нови любими храни.

А и как може да избереш само едно място като светът и дори само Европа са пълни с красиви градове като Русе, Пловдив, Пула, Бари, Рим, Атина, Прага, Виена, Братислава, Кошице, Будапеща, Виена, Грац, Краков, Стокхолм, Упсала, Рио де Жанейро, Мелбърн, Ню Йорк, Истанбул, Талин и още много и много

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 63b79a1c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Пътувам много и познавам само хора, които обичат да пътуват и всички ние бихме пътували още повече, стига да можехме да си го позволим. Познавам хора, които са били в 150 държави. Обиколените от мен са 32.
Що се отнася до Гърция - тя има толкова много острови, че цял живот няма да ти стигне да ги обиколиш всичките.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8e89758ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От автора до 21. Може ли да споделиш, кои са държавите посетени от теб и от коя си останал най очарован? Иначе и аз се надявам някой ден да срещна такива хора. Хора на които им се живее, а не им се същестува. За момента не ги откривам

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 340cb3f223
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Защо ли пък аз срещам най-вече хора, които постоянно искат да пътуват някъде? Според мен е даже като мода и вид показност подкрепена силно от социалните мрежи. Познавам хора, които буквално искат да имат бизнес, който сам да се развива, а те да пътуват хаха. На мен също ми е хоби да пътувам само, че за себе си, т. е. без да качвам снимки. Понеже за мен това е показно. Предпочитам да си остане за мен и близките ми. Когато имам възможност пътувам. Понякога обаче ми се иска да отида с някои приятели или роднини, но те за съжаление не могат да си го позволят, а аз също не мога да поема техните разноски и ми е скучно. Пътувам с детето си, защото мъжът ми е едно голямо изключение и не желае да пътува никъде и съм се примирила с това. Дори мечтая да си купя жилище на море някой ден. Аз съм от хората, които предпочитат да харчат за спомени повече отколкото за вещи.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f703a73936
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   При мен не е толкова липса на финанси, колкото липса на интерес. Ето мои познати, 4 членно семейство резервират по-рано почивките си и им излизат по-евтино. Миналото лято бяха за седмица на Тасос, всичко включено - самолет, хотел храна и по-евтини от българското черноморие, и по-качествено обслужване. Преди пандемията така си организираха на Малдивите. Европа обиколиха по този начин. Замислили са до Египет да отидат.
Аз нямам желание, не ме вълнува. Не виЖдам смисъл да обикалям като хахава. Дори и в България - да съм ходила в 3-4 града. Винаги с нежелание. Нито ми прави впечатление нещо, че да го запомня, нито снимам. За какво са ми после тия снимки.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e3aa63a389
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз имам почти само негативен опит от живота и посещенията в чужбина:

2006 г. Лондон - бях на езикова ваканция в семейство. Уж бяха добри, но ме обидиха думите "Догодина твоите хора ще ни вземат работата".

2014-2020 Холандия - много мразят източно европейци, надути ненормалници, груби, злобни.

2021 Словакия - като цяло тези са най-свестната страна, където съм живял, жените особено много се заглеждат, но са доста изтерзан, депресиран народ и рано или късно депресията започва да влияе и на теб. По-лошо обслужване в магазините и от в София.

2022 Чехия - доста студени, повече са като немците от колкото като слованците. Странни, недостъпни хора, които не се усмихват. Иначе е красива страна, особено като архитектура.

Във всички тези съм живял, посетих и доста други и както виждаш как смяташ ще замина ли някъде да си дам парите при това отношение, което срещам там? !

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6c18fb5b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Всеки човек е различен, авторе. Аз обожавам да пътувам. От ранна детска възраст обръщам внимание на народите и културите, интересно ми е как живеят, как комуникират, какви са им традициите и обичаите. Индивидуални нации ли са или обратното? Обичам да наблюдавам, да изследвам... да посещавам музеи, да разглеждам улиците, къщите, да се потапям в атмосферата. Аз по този начин се разтоварвам. Също съм любител фотограф и обожавам да снимам: сгради, хора, животни, растения.

В училище ми се отдаваха биологията, географията и езиците. Като завърших гимназия и се изнесох да следвам в чужбина. Живях в две държави в Европа. Ако имах повече финанси, щях да пътувам по-често. Все пак с половинката гледаме веднъж или два пъти в годината да посетим нова държава или място. Била съм в около 20 страни. Мечта ми е да посетя държавите в Латинска Америка, Сокотра, Япония, Сейшелските острови. Обичам не толкова туристическите места. Например, наскоро гледах влог и открих Сокотра. В свободното време гледам много предавания за пътувания, влогъри в YouTube и то на различни езици. Чета и блогове в Интернет когато планирам пътуване.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e3aa63a389
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   От както има стрийт вю може да пътуваш без пари. Като платя лизинга на колата и сметките не ми остават много пари да пътувам. Освен това има и по-смислени неща, където да инвестираш тези пари като например да купиш акции.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 77e0d3265b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   До 27. По смислено инвестирани пари от спомените и хубавите запомнящи се моменти в живота НЯМА!! Пътуваш със стрийт вю тогава карай кола в gta или traffic racer и спести пари от лизинга!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e3aa63a389
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   28, да но можеш да пътуваш и със стрийт вю и то да се телепортираш за секунди по цялата земя. От Алпите до Австралия, Рио до Ню Йорк и Лондон за минути, напълно безплатно.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 77e0d3265b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 29 по тази логика мога и на снимки да гледам всичките страни които искам да посетя и това е. Няма как със стрийт вю да изпиташ емоцията която изпитваш като посетиш нова страна. Карайте коли в gta тогава и това е напълно безплатно

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker