Тази неприятна черта на германците. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Тази неприятна черта на германците.
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 2155 пъти
Здравейте! Ако сте живели в Германия много време, забелязали ли сте, че германците са страшни доносници? Сякаш ГДР и комунизмът не само, че не са си отивали, но дори и западните германци са възприели доносничеството и изкривения комунистически морал като нещо нормално? Днес прочетох, че дори има хора, които фотографират някого, ако пресече на червено(? !? ! )... Мисълта ми е... Какво по дяволите си мислят, че печелят самите немци, като предават някой непознат или познат на властите за някакви абсолютно МАЛОВАЖНИ неща и които даже на практика не им влизат в работата?? Ще кажете, че немците спазват и уважават закона. Да, но как в други развити държави с ред и демократична форма на управление не потискат обикновения гражданин така, по такъв начин и за такива глупости, както в Германия. Да дам и малко по-различен пример: Имаш нацистка, ненатрапчива, малка татуировка на ръката. Вдигаш си за малко ръкава и някой я вижда и незнайно защо решава да се обади в полицията и да те докладва. Е? Нацистките символики са забранени, така е, но даденият човек дори не излага този символ умишлено, а и освен това, той не е ли напълно самостоятелен за да се татуира както иска, а и като го изпортят, че имал такава татуировка, да не би случайно той да я премахне или спре да ползва градски транспорт, да ходи на ресторанти, да излиза сред хора или какво?

Споделете вие, приятели и какви са ви наблюденията, но лично за мен, социалния кредит в Германия биха го обожавали!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: d4ec15c3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

1.   Това не е доносничество, а нетолерантност към незспазването на закона. Нещо, което на нас ни липсва, и затова много като теб не го разбират. Резултатът е на лице - ние сме деветата дупка на кавала. Защото ние обожаваме неспазването на закона и сме толерантни и даже се кефим, когато някой го тури на държавата. Само че акъла ни не стига да разберем, че държавата, това сме ние и когато няокй го тури на държавата, всъщност ни го слага на нас. Например ако ни спре полицай, с радост ще му дадем рушвет да се измъкнем, но няма да помислим, че така толерираме беззаконието. И после ако някой блъсне - не дай, Боже - нашето дете, ревем пред свършен факт, без да осъзнаваме, че ние сме си го направили така. Ако някой от нас види, че някой си хвърля боклука през прозореца, съм сигурен, че 99% няма да предприемат нищо. И така кервана си върви кучето си лае. Дори към кражбите на политиците сме толерантни. Единици са протетите за последните 30 г. В Германия защо си нямат "Пеевски"?

Колкото до доносничеството то е съвсем друго нещо и предполага издаване на някого, само защото не е удобен на властта, а не че е направил нещо нередно.

Сигурно и на циганите им е странно, че ние плащаме данъци или че не серем директно на улицата. Циганина сигурно си мисли "тези балъци защо си дават парите за данъци или защо се занимават да си строят кенефи". Ама като се замислиш, ако всеки го прави, на края самите ние ще си живеем в кочината.

Немците са си го направили да им е уредено, българина си го е направил да му кочина.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9e90b13765
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не знам за Германия, но в Холандия не си слагат едни перденца даже по къщите, които се намират буквално до тротоарите. Вървиш си и ги гледаш през прозореца как се плющат. Питах един, вика, че било от едно време още така и нямали какво да крият. Викам му, добре аз ако се пусна по ексхибиционистко палто и си го размятам пред няколко жени, дали няма да ми викнат полиция, въпреки че и аз нямам какво да крия? Стигнахме до извода, че понеже са си дома - няма проблем... Та явно това с доносничеството е някаква Германска п*дерастия. Още повече, от примера ти човека буквално се е "легитимирал" като техен човек с татуировката... Май се оказва, че и те злобна нация (като нас).

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d5d55e14c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Съвестни граждани са, една от причините да са номер 1 в Европа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6192af8727
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Затова и германците са богати и успяващи. Затова и българите, които не донасят за нарушаването на законите, сме бедни и нещастни. Сам прецени какъв искаш да бъдеш.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 17f7e4a8bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   На Скандинавието положението е същото. Най-недостойното е, че повечето пъти го правят анонимно. Нямат доблеста да застанат с името си. Тяхното лицемерие и страхливост е безгранична. Аз имам комшийка дето ми се усмихва поздравяваме даже пратките ми взима от куриера, когато не съм в нас, но зад гърба ми ме докладвала на общината, че мотора ми е до прозорците и и било пречело. Ама иначе нейните мастии постоянно серяха на тротоара и не сещаше, да им изчисти лайната, макър според закона да е задължително. И аз я докладвах, ама първо отидох културно да и кажа да почне да си изчисти лайната. И тя нагла братче. Вместо да се засрами, почна да се дърви и тогава разбрах, че била се оплаквала от моя мотор, който съвсем законово си е пред нейните прозорци, понеже там е обществен път. Иначе продължава да ме поздравява, аз обаче не.










Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c6382d6c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Прави са за татуйровката. Германия е държава със закони. Преди време видях момче в мола в София цялото татуирано с нацистки символи и свастики, включително по главата. Бях меко казано смутен. Това е недопустимо!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 77918912d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Номер 1 го е обяснил прекрасно! Това изобщо не е лоша черта, а съблюдаване на правилата. Затова и Германия е чиста и подредена държава, а тук е кенеф! Ние дори забележка на съседите си не правим, че си хвърлят фаса през терасата или пък си паркират бараката в градинката.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4b6d1e3262
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Когато всички спазват правилата, а някой не ги спазва - този който не ги спазва е предателя, а не всички останали!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d4ec15c3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   5, и защо да ти се обяснява комшийката коя е, след като си на теб ти липсва елементрарното разбиране, че трябва да спазваш правилата? Юа те превъзпитава ли тепърва на 40 ли? Защо да го прави, при положение че има работещи държавни органи, чиято работа е това? Защо да го прави? За да и отмъсти после тъмния балкански субект ли?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 813fd81a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И в Дания го правят същото, а комунизъм не е имало никога.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1e0f39cfbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Типичният чукундур, който сега реве как законите важат и за него. Защо имаш нацистки татуси в държава, където такава символика е незаконна? Никой не го ебе, че ти лично не си си играл с фурната в Дахау. Спазвай правилата или се махай. Ако искаш да се държиш като на село, връщай си се на село. Тук мрънкате как не се спазвали законите, там ревете, че законите трябвало да се спазват. Тъпо народче.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1042e63f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Авторе-ти нацист ли си, че си татуираш нацистки символи? ! Толкова ли си горд с това, че дори си си го татуирал? !

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3761619590
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Само, че с новите нашественици Германия не е това, което е била. И ако не знаеш, като подадеш оплакване, имаш право на процент от глобата, която ще плати виновния. И за съжаление нещата много се променят, живея основно сред германци, има един Арабия и в 12 вечерта си късеше тревата, дойде полиция и с право, но акъла не му идва, то манталитет и простотия. Жалко, че Германия не е това, което е била, да живееш на тихо, спокойно и интелигентно място.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4ce90f6cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Tова за тях е гражданска отговорност. Те считат за свой дълг, когато видят нещо против правилата/нередно/незаконно да докладват където трябва.
Просто така са възпитани.

Рядко някой да дойде да се разправя директно с теб и да си образува нерви. Докладват на полиция, община, социални или други служби според какъвто е проблема и очакват те да си свършат работата.
Може да са ти съседи, колеги... за тях това няма никакво значение.
Обичат реда и дисциплината и това е. Не ги интересува, че щяли да те поставят в кофти положение... особено пък германците.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 459809b78b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Разбира се, че печелят. Има на много места лепенки, дори в мотрисите на метрото с обявена награда, ако издадеш нарушител.
Ако те видят да си изхвърляш боклука в неправилния според контейнер, веднага идават да те окрещят. Ако си недобросъвестен и изхвърлиш флайери, бабите ще те снимат и ще получат награда, ако пикаеш на обществено място, което не е тоалетна - също, ако ядеш в мотрисата на метрото пак и т. н.
Имат подредено общество и се грижат за реда в него.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cfe98317db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Да пресичаш на червено не е маловажно нещо. Дай боже и тук такива "доносници" да станем.

1 за първия коментар.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 900fa04546
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Във всички развити страни е така. В Швейцаря е същата работа, навярно и в австрия не е по- различно. Чувал съм че и холандците много се топели. Навярно в Испания и южна Италия е като в Бг., но и те са на подобно дередже.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6819cbfafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   За мен най-неприятната им черта е, че са ксенофоби, особено срещу източно европейците и че не умеят да се забавляват. Много са скучни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 14 дни
hash: 455927dd62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Изобщо не го правят от съвест. Изобщо не са съвестни, когато усетят, че няма да ги хванат за нещо, иначе нередно. Спирките на влаковете им са заринати от фасове и всякакви боклуци. Виждал съм ги многократно да пикаят където сварят.
Доносничеството им няма нищо общо с комунизма. Някъде в средновековието някакъв техен монарх, неможейки да се справи с безразборното изхвърляне на боклук, въвежда стимулирането на докладването чрез даване/отнемане на земеделска земя.
Имат реално стимулиране и в днешно време (както беше казано по-горе).
Направо са си гадни по характер и заядливи. Една и съща работа: немецът няма вложи цялото си старание ако знае, че никой няма да разбере; мен ще ми се развика и натопи за най-дребното, за което може да се хване, иначе за другите, над които няма власт или е зависим, си трайка.
Самият аз съм твърде съзнателен и съвестен. Отидох там с надеждата, че ще попадна сред себеподобни. Разочарованието ми беше пълно.

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: 6819cbfafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19 въпросът е австрийците същите ли са?

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 54efdf5c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   То се тръгва от нещо, , маловажно" като пресичането на червено и накрая се стига до Семерджиев премазал 2 момичета. Почва се от едно малко, , рушветче" и дребно неспазване на забрана за пушене на закрито и се стига до Пеевски/Борисов/Доган.

Там има върховенство на закона. Има го, защото хората го искат и искат институциите им да работят. Има го, защото обществото там не търпи произволи. Тук няма върховенство на закона и няма как да има след като приемаме такива неща за, , маловажни". Като законът не се отнася за, , маловажни" неща, накрая не се отнася и за, , важни" неща.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: df4925a129
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Брех тези гермаци бе. Те серат златни лайна и имат по два чифта мъде. Нация от олигофренни. Коне с капаци. Ако бяха малко по интелигентни никога не биха тръгнали като стадо овце след психопата Хитлер.

 
  ...
преди: 9 месеца, 14 дни
hash: bbd602270c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Към номер 19

И аз съм разочарована от германците. Точно съвестните и работливите хора като теб и мен мислех, че в Германия ги оценяват, че виждат старанието им. Викам си, че ще се интегрирам много бързо като немски възпитаник и серозен човек, но те те държат на разстояние. В крайна сметка колегите са дребнави за всяко нещо и ти мрънкат, че не си го направил като тях, често се и бъркат в работата ти (повечето). Има и 10% светстни германци. Като роботи са, изпълнители, всичко да им е по план и да се върши за секунди. А може и сферата на работа да ми е такава.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 6819cbfafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Аз пък съм разочарован от българите, уж се пишат много топли, а реално завиждат страшно много и те топят зад гърба. Не съм срещал българско семейство, в което всичко да е наред - или жената ще е мърмореща лигла, или кобра, която се налага. Ако пък не ще е безгласна женичка, която търпи мъжа й да й крещи. Учителките в училище и преподавателите в университета пишат оценки по симпатии и като цяло са сприхави и заядливи.

Като живеех в Чехия си казах "Ще ми се тук да се бяхме преместили като бях дете, че да имам свестни учители", там и шефката ми се държеше майчински с мен, а в БГ шефовете от злобни по-злобни.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: be946fb87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Голямо гражданско общество. Страхливи нации са Германци, холандци, и въобще северните народи. Да, ако може да те докладва, от в къщи седнал комфортно на фотьойла си, че си хвърлил един фас на тротоара ще те докладва по телефона. Ама, ако катастрофираш и вътре си затиснат от ламарините, ще те снима с телефона да те качи в ютуб, вместо да влезне да те извади. 20 години живея сред тях и съм ги разбрал какви лекета са. Баща ми е вадил с голи ръце хора, от жестоко катастрофирал автомобил и смачкан до неузнаваемост на пътя Плевен-София близо до Радомир преди 20г. Това от немец не го очаквай никога.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 846a3c318e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   И аз бих докладвала такъв с нацистка татуировка.

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: f4acf861be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Добре правят. Тук какво е - точно обратната крайност. Някой нагъл загражда половин декар в квартала. Пишеш жалба до общината, макар че се вижда и от самолет, но те са си затворили очите. И започват интригите - казват на оня кой е пуснал жалба с точни данни. Един вид сега скарайте се, заплашвай го или му прави мръсни номера, само и само да оттегли жалбата. И като я оттегли, вече няма проблем. Общината няма да прави нищо. Това как ти се вижда - доносничество, антидоносничество или разпад на държавата?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 часа
hash: f87f9611ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   Не съм живяла точно в Германия, но стига да не са някакви безумни крайности, хората са си съвсем прави. На пук на това, което си говорим в България, законите и правилата са създадени за ДА СЕ СПАЗВАТ! И да, когато Ханс те докладва, че си пресякъл на червено, той не печели нищо, освен задоволството, че е изпълнил гражданския си дълг и е предотвратил евентуален бъдещ инцидент. Нарича се отгорност към обществото и в чужбина учат децата на това от малки.
Колкото да татуса, защо изобщо си в Германия щом имаш такъв? !
Знаеш ли, че са германците това е болна тема и до днес и дори хора родени много след войната се чувстват виновни заради това, което бащите и дядовците им са правили по време на Хитлер. И изобщо преди да се шариш с нациски символи, щото така е модерно, да беше прочел малко дебели книжки, защото идеологията на нацизна е доста повече от "мразя ромите, евреите и гей общноста". Ама щом Пешо има свастика, хайде и ние, щото Пешо е готин. И изобщо когато човек си прави татус трябва много да мисли какво и как ще си направи и как ще се отрази това на възприятието на околните. Иначе става смешно, като онази мацка с готините китайски йероглифи, която била написала "След размразяване, не замразявай". Ама нали изглежда фИешън... докато не срещнала китайци, които я спукали от подигравки.
И не, германците не са длъжни да се променят защото на теб не ти харесва животът там. Ти си гост и след като не ти харсва, ми връщай се в панелката. Тук даже ще минаваш за голЕм пич с нациския си татус и лошия поглед, пък ако не се и бръснеш... лелиии, всички мацки и чалготеката ще са твои.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: a2d3917fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   Точно това е супер черта на германците! Правилата трябва да се спазват и да важат за всички! И не може "ама, аз само за малко" или "ама, то само за днес".

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 2898e1cfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Това е супер черта на германците, особено за политиците им. Всеки юоже да го задъроа за носа. Меркел го направи. Преди това бяха Хитлер и Бисмарк. Понякога работи за благото на народа, дръг път е катстрофално.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: a8ff6aea4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Здравей, уча в Германия и точно това съм коментирал с колега българин. Германците са нация от доносници и абсолютни коне с капаци. Чувал съм, че по време на ковид имало някакво момиче, което си пишело с германец и излизането навън в този период било забранено. Тя излязла и му казала за това. Познай той какво направил... звъннал в полицията.

Друга доста по-елементарна случка- работех за един ден в един склад. Взех един кашон, за да заредя рафтовете със стока и германец, който ме видя, веднага каза на тийм лидерката.

Доста често са ми правили и лошо впечатление в унивеситета. Доста от младите са арогантни и не вникват в детайли. Яко са филмирани и си мислят, че щом носят Ralph Lauren и са яли със сребърна лъжичка цял живот са повече хора от останалите, най-вече чужденците, които не са израстнали там.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 857d8c487d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   На всички онези, които одобряват клеветено пред властите за глупости, явно дедите им са тичали към конака да докладват на труската власт, че раята прави комитети и се готви за бунт - логиката е същата... А на онези, които питат какво търси автора с нацистка татуировка /не, че го одобрявам! / искам да питам защо не пуснат жалба срещу паметника на американските летци- бомбардирали София, или срещу паметника на турските терористи - убили децата на гара Буново? Отвращава ме такова заслепение! Западните общества не са въобще някакаъв рай, а българинът е склонен да идеализира нещата, които го впечатляват. Правилния подход е да направиш забележка на нарушителя ЛИЧНО, като си такъв радетел за реда, а не да звъниш в пожарната. Така просто се въпитава общество от роби на властта по прикритието на уж “Ред“. Същата тази Германия покри скандал за огромна корупция и направи министърката на отбраната - гинеколожка с 3 деца? ! шеф на Евросъюза. Която тихичко изкупи ненужни ваксина за МИЛИАРДИ от фирмата, за коато се говори, че е работел мъжът и. Докато има такива неща е смешно да боготвориш германският ред.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 6819cbfafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Да, а пък българите въобще не са доносници. Постоянно на работя тук в София някой колега рови в изработените досиета на някой друг да го топи пред шефовете, че работил по-лесните досиета. Е това ако не е доносничене не знам какво е!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: b2c54264c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   "Яко са филмирани и си мислят, че щом носят Ralph Lauren и са яли със сребърна лъжичка цял живот са повече хора от останалите, " - Говориш за 2% от немците.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: a8ff6aea4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Номер 35, аз съм номер 32 интересно ми е да чуя ти какъв опит имаш с немците щом е вярно за само 2% от тях.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 47d7afdbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   В Германия дават финансова награда на всеки, който издаде нарушител. Има лепенки по прозорците в метрото, че ако някой замърсява вагона с отпадъци, този, който докладва, получава финансово възнаграждение, което е част от наложената на нарушителя глоба. Награди и а за всички, които издадат работещи като раздаващи брошури, които ги изхвърлят в коша или в контейнера, вместо да ги раздадат. Има и за тези, които издадат уриниращите в парка или на улицата и за какво ли още не.
Някои пенсионери се занимават само с дебнене на наришители и си докарват добри доходи.
Германците са финансово стимулирани, затова са доносници.
Ако и у нас се приеме такъв закон, се обзалагам, че по доносничество ще надминем германците, но затова пък ще станем една по-чиста и по-подредена страна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker