Къде сте били? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Къде сте били?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 991 пъти
Интересно ми е къде сте били до сега, кои държави сте посетили и какво впечатление са оставили във вас? Както и кои искате да посетите в бъдеще. Държави/градове/забележителности-всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: fc7ae6d1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   В доста държави съм бил - Испания, Италия, Германия, Унгария, Гърция, Малта, Нидерландия, Сърбия, Чехия.
В Испания съм бил 3 пъти и в доста градове - Мадрид, Барселона, Валенсия, Аликанте, Елче, Алтеа, Бенидорм и още няколко по-малки. Най-впечатлен бях от Валенсия - зеленина и големи паркове, чист град, и със забележителна архитектура в централната част.
Бях впечатлен и от Малта как в такава малка държава е събрано такова разнообразие от архитектура и история. Но там обяснението, че поради завладяването и/или контролирането й от различни държави във времето влияние имат английското, италианското и арабското дори. Много интересна държава с топъл климат през цялата година.
Искам да отида в Австрия, Швейцария, Словения и Северна Италия, в частите им, които попадат в Алпите. Изключително съм привлечен от Доломитите - част от веригата на Алпите.
Извън Европа мечтая да видя Южна Америка и Андите - Перу, Чили, Аржентина, а също така планините в южните щати като Аризона, Калифорния и Колорадо. А и самият начин на живот в САЩ ми е интересен, да видя чак толкова различно ли живеят от нас, европейците. В Канада искам да видя Британска Колумбия - отново много живописен район с планини.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a8a191fa9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   В Англия (Лондон), Холандия (Амстердам плюс няколко други града), Белгия (Брюксел), Франция (Париж), Чехия (Бърно и Прага), Словакия (Братислава), Унгария (Гьор и Балатон), Австрия (Виена).

Искам да видя Италия, Гърция, Скандинавия, Испания, Португалия, Малта, Гибралтар.
Също отново искам да посетя Чехия, Унгария, този път Будапеща и Австрия, този път в Грац, красив град е, даже на снимки повече ми допада от Виена.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ca86209d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Миналата година ходих във Венеция, Италия ми е любима.
Румъния, Турция, Гърция, Унгария, Австрия, Сърбия. Това са, обичам да пътувам, но съм с две малки деца и не ми се оставят за няколко дни. Искам да отида на екзотично пътуване, ноо за съжаление няма с кой, мъжа ми не обича да пътува, най- вече да харчи пари. Резервирай екскурзия за Дубай да отидем със сестра ми, но тя също няма желание да оставя детето и май няма да ходим. Та така дестинацията ми е на работа и обратно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c9d48131fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз засега съм бил само в Румъния, но много ми хареса като страна. Бяхме на екскурзия и посетихме замъка на Дракула, после вечерта спахме в хотел в град Брашов, много приятно място беше. Това се случи през 2016 г.
Искам да посетя Норвегия, Дания и Полша.

М24

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b1896c98c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Моят списък е доста скромен, като цяло не съм от типа хора, които обичат дългите пътувания. Белгия, Гърция и Румъния са в моя списък. Искам да посетя няколко града в Русия, има уникални културни паметници, които бих посетила. Отлагам заради санкциите и убийствените цени на самолетните билети в момента.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 62613fa10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   30-40 държави. Почти навсякъде в Европа, без Исландия и Албания
Освен това Украйна(бях там 2015), Молдова, Русия, Беларус, Монголия, Китай(живях там 2. 5 години ) Япония, Корея, Лаос, . Камбоджа, Тайланд, ОАЕ.
Мисля че това ми стига... не ми се пътува особено вече, освен да отида на някои места, на които вече съм бил..
Любимите ми градове са Токио, Москва, Бангкок... в този ред. Киев, Стокхолм и Барселона също ми харесват, Но не бих живял в Киев сега :)
Западно европейските градове (с изключение на Стокхолм) по абсолютно никакъв начин не ме привличат. Париж и Лисабон до някъде. Прага също, но в никакъв случай не бих правил усилия да ходя отново там.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 75ca483c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Бил съм в Гърция, Германия, Швеция, Финландия, Естония, Русия, Украйна. В някои от тези държави съм живял месеци или години. През Молдова и Румъния три пъти съм минавал само преходно с автобуси и влакове, за да отиваме цялото семейство до Кримския полуостров на летни почивки, където работеше баща ми до разпадането на СССР.

Бих се радвал някой ден да посетя град Нерха в Испания, където е сниман детският сериал "Синьо лято". Япония също не е лошо местенце за посещение. В Маями и Лос Анджелис може да отида еднократно - колкото да ги видя на живо и най-вече местностите, познати ми от любими филми; като градове за живеене не са ми притегателно място. Едно хавайско пътешествие също няма да ми дойде зле, когато имам подходяща компания.

В България обожавам Пловдив и Несебър. Харесвам още и морските градини на Варна и Бургас, както и Созопол.

С удоволствие ще посетя може би тази година "Българската Венеция" - Рибарско селище, находящо се южно от Бургас.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 96ea1b8639
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Посетила съм Румъния, Гърция, Турция, Унгария, Дубай, Рим, Милано, Ница, Кан, Париж, Барселона. В Барселона ми хареса най-много, защото от едната част на града има море, а от другата страна планина. Обичам широките улици там, палми и папагали. Климата най-много се доближава до този тук в България.
Сега ще кажа защо не ми харесват Рим и Милано, особено това важи за Рим - супер мръсен град, много тесни улици, много автомобили, самия въздух беше един стар, прашен, а и улиците докато се разказваш ти придават една странна, да не кажа гадна, енергия. Нямаше и зеленина, за да отваря градовете. Италия не ми хареса! Но пък на езерото Комо в Беладжио беше - все едно не си в Италия, а в Швейцария. Там ми хареса.
В Румъния беше нищо особено минахме през дворците на Граф Дракула и бяхме в Синая - курортно градче от типа Банско, Боровец, нещо такова. Бяхме там само за разходката. В България е къде къде по-красиво.
В Дубай беше уникално, за 3 дена, но видяхме почти всичко. Качихме се на Бурж Халифа с бързоскоростния асансьор, посетете задължително. Аквапарка на палмата, на най-известния хотел там. Мирикъл гардън беше страхотно. И си направете плаж на брега до известния хотел там с стъклените стаи под водата. Има ски в един от моловете, не помня как се казваше и също така пингвини. Ние посетихме пингвините и се снимахме с тях. Доста задушно в Дубай, но за кратка екскурзия става.
В Гърция на почивки лятото, близо е, но поне водата е по-чиста от нашето черноморие.
В Турция ако нацелите хубавите хотели е страхотно. Там цените вече са доста качени и спряхме да ходим. Търсим алтернативи в хотелите тук в България, а и заради Ковида, вече не си правим много планове. Били сме в уникални хотели, тип селца, където можеш да се разходиш. На Ол ин клузив. Красота.
Били сме и в Истанбул на екскурзия, но преди 10 години. Но градът вече е толкова пренаселен, че стоиш в задръствания по няколко часа.
В Унгария ми хареса. В Будапеща. Бяхме на разходка с корабче. Видяхме красивия парламент. Музея на Марципана. Беше преди 10-12 години, помня че бяхме и на някакъв хълм над града - целия град се виждаше.
А понеже Ница, Кан и Монако са близко съчетахме екскурзията така. Бяхме отседнали в Ница, тъй като се падаше посредата. Единия ден в Ница, другия ден в Кан, последния ден в Монако. Като отидохме в Монако беше много по-топло отколкото в Ница и Кан, може би заради 5 джито :D (не е шега, всички се чудехме, как може да е толкова топло и после проучихме). Заради микровълновите вълни от предаватите. Но пък беше една от най-хубавите екскурзии, които сме имали.
И Париж - Дисниленд, заслужава си. Само че не знам как са цените за там. Дори и за един ден да идете ще е страхотно. Ние бяхме спечелили екскурзия до там от една томбола преди години. Страхотно беше.

И в България има много какво да се види. Дори заради Ковид си свикнах много тук. Екскурзии си правим от време на време. Я Карлово, я Пампорово, я Велико Търново. Има много какво да се види тук. Хващате рейса и нито паспорти, нито граници ще минавате. Вече приемам за пътешествие дори отскачането до съседния град. Белоградчик, Бачково, Очите на Бог, Смолян, най-различни манастири, еко пътеки, Боримечката, Сопот, Калофер, Пловдив. Само за България ти трябват няколко години да я обиколиш, какво остава за целия свят :)

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 75ca483c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Благодаря на номер 9 за така споделените спомени от разходките из чужбина! Чете се на един дъх. :)

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a8a191fa9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Искам да посетя Гибралтар, Южна Испания и Португалия също.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6351837e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   В Гърция съм била минимум 20 пъти, изключително красиво море и средиземноморска природа. В Германия два пъти, Белгия три пъти, Русия два пъти, Унгария два пъти, веднъж: Сърбия, Кипър, Израел, Великобритания, Чехия. Май нещо пропускам. Прага - най-красив град, като в приказките. Любим град - Лондон. Израел също много ми хареса

 
  ...
преди: 1 година, 15 дни
hash: 9f4b11bed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Много пъти в Унгария, няколко пъти в Гърция и Италия, един път в Испания, един път във Франция и... много път в Индия.
А иначе има много места, които искам да посетя, от Египет до Мексико, Аржентина и Бразилия и Япония.
Обичам да пътувам! Жалко, че в момента нямам пари за това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 13 дни
hash: 00b36e631d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От съседките ни - само в Сърбия не съм била.
Румъния, Турция, Гърция, Македония, Чехия, Германия, Холандия, Англия, Швеция, Норвегия и Дания. Както и в България много малко забележителности има, на които не съм била. Обожавам да пътувам, но за съжаление се намирам в такъв период, че не мога да си го позволя най-вече откъм време. Но мисля следващата ми дестинация да е извън Европа.
Ж24

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker