Земетресението в Турция - възмездие след 500 годишното "съжителство" с българите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Земетресението в Турция - възмездие след 500 годишното "съжителство" с българите?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 2427 пъти
Мислите ли, че станалото силно земетресение в Турция е нещо като наказание за извършените зверства от предците им върху българите по време на 500-годишното робство (т. нар. Съжителство)?

За стореното обикновено плащат децата, внуците и правнуците.

Днешните турци не са виновни за стореното от дедите им, но в крайна сметка Кармата има последната дума.

Земетресението е природно бедствие, но нали природата "удря", за да накаже самозабравилите се човеци и да напомни, че не те са най-отгоре на върха на пирамидата.

"Каквото повикало - такова се обадило"

"Каквото посееш - това ще пожънеш"

В крайна сметка няма ненаказано зло - рано или късно, след 500 или след 1000 години, всеки си получава заслуженото.

Както и хората ще си получат заслуженото за горенето на фосилни горива и замърсяването с пластмаси, след много години...

Въпреки че промяната на климата вече е факт.
"Който сее ветрове - жъне бури. "

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 831885418a
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Подобни коментари ме карат да чувствам безграничен срам че съм българка. И да обмислям емиграция и отказ от българско гражданство. Гледам някакви същества как се радват и ми иде да потъна в дън земя.
Сигурно никога не си бил в Турция. Сигурно и никога няма да разбереш, че като видят българи в държавата си хората там са изключително дружелюбни. Не ти лесно да си душевно беден и ограничен, знам. Твоето развитие е спряло някъде там, преди няколко века. Ама за тази твоя радост сега рано или късно и твоето наказание ще се сгромоляса над теб. Или още по-зле върху някой невинвн твой близък човек. Срам сте за човешкото съществуване подобни създания. В едно животно има повече човечност.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: edcda25455
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Земетръсна зона е, ако никой не живееше там, нямаше да има разрушения...
Не си мисли, че природните събития имат някакво отношение към хората и тяхната история. Ние сме един миг върху тази планета, нищо няма да остане от нас, земетресения винаги ще има.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 26756481f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Пф, няма такова нещо, просто земята им е такава - земетръсна. Ние кого толкова сме владяли, та сме имали земетресения 1977 и 2012, а още по-голямото Чирпанско доста преди това?
Просто голяма част от Южна Европа е силно земетръсна, да не кажа, че почти всяка страна в Южна Европа е така. Чиста геология.

Мен понеже много ме е страх от земетресения се надявам един ден да живея на място, където те просто не се случват или са много нарядко и слаби, като например в Скандинавия или Централна Европа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ff30e69eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Тези хора са "наказани" единствено от факта, че живеят върху ръба на 3 тектонски плочи. Който и да се засели там, ако калпавото строителство не се подобри, резултатът ще е същия. Не земетресението уби хората, а сградите, които ги затрупаха. Същото можеше да се случи и при наводенение, торнадо или др. съизмеримо бедствие.
Отделно, този регион е заселен предимно с привърженици на опозиционната партия и не малко етнически кюрди, което обяснява и разликата в реакцията на правителството спрямо земетресението от 1999г. в Инстанбул - именно, че сега не пренасочиха почти милионната си армия да разчиства и закрепя пътищата за да може да достига хуманитарната помощ навреме, но както и да е - поне се организираха доброволци от цял свят да помогнат. Иронията е, че в Сирия разрушенията са не по-малки, но там няма такъв медиен отзвук и екипи от почти никоя държава (освен Русия) не са на терен. От цялата работа става ясно, че всичките войни и разделения са безсмислени след като природата може да смели една територия колко държавата ни за минути, както и лицемерието в хората (вкл. такива, които си измислят причинно-следствени връзки от окултен характер, осъзнавайки че загиналите нямат нищо общо с конкретни събития от преди 500-600 години).

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e3cad46631
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Възмездие, че ще има за всички, ще има.

И въпреки това логиката ти е напълно погрешна.

Всъщност земетресението стана в Южна Турция, където по времето на Османската империя са живеели предимно земеделци.

Войските и армията са били в други части на странта масово, по границите и в Истанбул.

Впрочем много от зверствата не са ги вършили винаги енитчески турци, а християни на служба при османците или башибозук(нередовна войска)

Например Баташкото клане е дело на башибозук, не на редовни османски войски.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e3b85803e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   Не те ли е срам да пишеш такива глупости? Българин съм и ме е срам от идиоти като теб!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 262d107b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   По твоята логика в Англия трябва да валят камъни. А Непал кого са поробили, че също имаха опустушително земетресение? Или Чили? Или Хаити?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 818f4468fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Тези неща нямат нищо общо и не знам защо още сте озлобени към турците, като от много време сме братски народи (много по-братски от сърби, гърци, македонци) Някои са озлобени към ДПС, но те се крият зад турското обединение в България, но всъщност обслужват руски интереси от 30 години.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9b8faaae28
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Внимавай какво си мислиш, защото утре може да удари и в България...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 51ebdad2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Онези от анадола, не са извършвали безчинства само на балканите, спомнете си и за арменския геноцид!
1. 5 милиона избити мъже, жени, деца!
Освен, че не харесвам тази религия, в България има много турчеещи се българомохамедани, които са си чисти българи на 100%, но се правят на каквито не са, а истината е че нито в анадола, нито тук в България ги искаме.
Все пак анадолците са враг номер 1 в българската история, отделно към момента също имат разни групировки, като "сивите вълци", които биха искали да откъснат територии от България, да не забравяме и за дпс-то, тази уродлива партия.
Та колкото и грозно да звучи, за Сирия ми е жал, за случилото в анадола съм доволен.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1ce88de466
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Какво общо имат земните процеси с религията? Ако падне метеорит от небето и се разцепи земята кой ще обвиним?

Горене на фосилни горива!? ! Ти знаеш ли без откритието на парния двигател и двигателя с вътрешно горене къде щеше да се намираш еволюционно, бе Мунчо!? Щеше да си караш каруцата зарит с конски фашкии и до 28 г. да си пълен труп!

Хора, пийте си хапчетата редовно за да живеете достойно поне к да не дрънкате глупости!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f07e8f9f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

12.   Ти да не си Максим Генчев? Че с тия изказвания...
Турците са доста сърцати хора, добри, услужливи и тази трагедия е просто ужасна! Въобще не мисля, че това е някакво наказание от преди пет века. Не вярвам в такива неща. Също и не мисля, че трябва да се доверяваме на 100% на историята. Ние не сме преживели онези събития, няма от къде да знаем как наистина са съжителствали българи и турци. Историята се мени постоянно, ето вземи една Македония, която си измисли собствена история дори... Това е един нелеп инцидент, в който загинаха хиляди невинни хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f227951bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

13.   Съгласен съм с теб. Според мен това е наказание от Бог за хилядите безчинства и зверства извършвани от турците и техните сподвижници на българска територия, разпаряли са коремите на бременни жени и какви ли не подобни гротескни престъпления. Напълно заслужено е това земетресение даже им е малко. И да радвам се от сърце, че това ги сполетя и още нещастия тепърва ще ги сполитат с тяхната извратена ислямо-сатанинска религия. Мен от такива предатели като коментар 1 и другите ме е срам, те не заслужават да се наричат българи.


Хан Крум

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6a140c2883
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Наказанието е, че Ердоган взема пари като данък за справяне с подобни неща и пАри нЕма сега. Както и че строят сгради от алиекспрес.
Като цяло много кофти, че това се случва и то просто се случва. Тия хора, 99, 99999% са изобщо несвързани с България, да не говорим колко вода е изтекла от тогава. Да, нека си пазим българското, да помним историята, но не и заради миналото ние да бъдем зли към някого.
Номер 1, като те е срам, отивай за гъби. Срам я, че е българка, а 90% и повече от хората пишат, че им е мъчно за хората в Турция, но ти естествено обръщаш внимание на останалите и чак те е срам. Мен ме е срам от такива като теб :)

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b772c61608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Тъпотии.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b8fed95e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От кога българите станахме рацисти!?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: bc96730e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Ти си много малък човек, но за сметка на това изключително прост! Как с тоя птичи мозък си стигнал до яйцеклетката пръв, ще си остане мистерия!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f07e8f9f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Повърнах след като прочетох гнусния коментар на Хан Крум.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9b8faaae28
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   17, стигат първи до яйцеклетката по- бързите, не по- умните.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 262d107b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Хан Крум изкърти с простотията си. Предатели сме били, защото съчувстваме на хората.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 262d107b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Безгранична е простотията на някои хора като автора и този опетняващ името на хан Крум. Никой не е застрахован, вкл. и аз, и автора идиот. Утре може да се случи на всеки един от нас. Представи си, че останеш под руини и стоиш там 3 дни без свеж въздух, без никаква вода и храна и с изпочупени кости и отчайващо имаш нужда от помощ. И в същото време някой кретен да развива теории, че така ти се пада, понеже едно време някой си хан избил византийска армия примерно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: aea520b436
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Само нека не забравяме, че турското робство ние българите сами сме си го натресли, сами сме си го култивирали и грижели за него да продължи толкова. И ако не бяха имперските амбиции на Русия такива като българските политици още щяха с ибрика да подмиват задника на великя везир.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b7823f8441
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Каква карма те гони хората изнемогват и страдат. Като се замисля за живота каква файда има изобщо човек да е злопаметен?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 38360e54a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Не, не смятам, че това е някаква разплата за някогашните зверства, които за времето си са били нормални, предвид някогашното първично мислене на хората, което все още до голяма степен е първично. Никой не е толкова готин, че нещо си да наказва, заради стореното върху него зло от някой си. И все пак, ако това е така наречената кармичка (колко мразя тази дума), то тя е нещо толкова гнусно и отвратително, за да наказва толкова хора, защото - както ти каза - тези хора са невинни. Те нямат вина за някогашните времена, в които за някогашните хора да воюват и да завладяват земи, е било нещо нормално
Плюс това, мисля че тези близо 500 години османско иго се явяват "нашата карма", заради гоненията на богомилите, поне според Ванга и Слава Севрюкова. Някой да ме поправи, ако греша. И не само тези пет века, ами и цялостното държавно положение днес, което всички знаем, че не е нормално. Е, аз не съм убила или изгонила и половин богомил, че да нося кармицата на събития, които са се случили преди 10 века, както и никой мой близък не е изгонил, убил или пребил някой криво-, право- или друговерник, че да отнасяме кармата за нечии чужди постъпки, били те и на предците ни. Ако това, наистина е кармата, то тя е нещо много гнусно и несправедливо, наказващо невинни хора, които няма как да върнат времето назад и да поправят грешките на дедите си, чийто начин на мислене е бил нормален за техните времена или поне по- приет, отколкото е сега.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5eff08c772
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Това са пълни глупости, миналото си е минало. Изчетох много грозни коментари по социалните мрежи, как са си го заслужили заради робството. Е, някое три годишно детенце под руините ли е заробило България? Коментари в социалните мрежи от сорта на "сложиха ви чалмите, без да ви колят", показват всъщност колко е ниско умственото ниво на българинът като човек. Та ние не можем да проследим точната си генетика от тези години. Един турчин може да е повече българин, от такива като коментиращите...

Същите тези в обратната ситуация първи ще крещят, че са европейски граждани и имат права. Срам ме е, че съм част от подобна нация. Къде остана съпричастността, съчувствието, разбирането? Човешката добродетел?

Колкото по-бързо се осъзнаем, че всички сме едно и заедно сме по-силни, толкова по-добре! Искрено се моля и Сирия, и Турция бързо да се възстановят от бедствията. Нека да откриват повече живи хора и животни, от колкото починали. Болно ми е, че се случват такива неща и че се погубват животи.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a0bc4107ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   До Black Sabbath: Нормални са били друг път и тогава са се считали за зверства, няма значение времето и епохата зверството си е зверство, не ми говори глупости оправдавайки отвратителните престъпления и геноцида спрямо балканските народи и арменския извършен от турчалята и башибозука. Продължавайте да им съчувствате, докато на българите е нямало кой да им съчувства по ония времена.

Хан Крум

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 831885418a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Радвам се че България помага на Турция. И не политиците са взели това решение, обикновеният човек помага. Вече няколко тира с помощи бяха изпратени от обикновения народ. Всеки дава каквото може - храна, завивки, дрехи. Транспортните компании тепърва ще се организират. Такива като авторът и 13-ти са много малко. Скоро и нашата фирма ще се организира. Междувременно изпращаме смс-си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 26756481f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   До 25 това с кармата е глупост, а каква карма изплащат в Словакия, та са толкова депресирани като народ и винаги са били в предела на чужди държави?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 38360e54a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   27, не оправдавам нищо. Не си измисляй глупости. Просто казвам, че СЪВРЕМЕННИТЕ хора, живеещи там, нямат вина за НЯКОГАШНИТЕ зверства. Все едно баща или дядо ти да направят на някого ужасно зло и то да се върне на теб. Ти каква вина имаш? Е*а си, ако това наистина е кармата, то тя е извратена и несправедлива. Който е извършил зверствата, той да плаща цената, а не следващите поколения.
Естествено, че някога зверствата са били по- приети, отколкото сега, защото е било нормално хората да воюват за територии. А войната не игра на пейнтбол и се случват ужасни неща, а някогашните хора са оцелявали много повече в сравнение със съвременният глезен човек (изключвам държавите, които са с много нисък стандарт на живот).
Естествено, че на никой не му пука за нас. Защо ли? Я си отговори сам на въпроса.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a0bc4107ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

32.   До 28: Помагай помагай еничар такъв, що не помогнеш на хилядите бедстващи български пенсионери по селата, ами помагате на чужда държава, която дори не ни е и братска даже е враждебна към нас и винаги е била, те са ни врагове бе малоумници такива... Обикновения човек е овчи продукт на политиците те това е за пореден път се разочаровам от тъпи предатели. А дано вашата фирма фалира задето пращате помощи на ония фесове.


Хан Крум

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7c4521bfdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Не, американско оръжие Harp. Предупреждение за Ердоган, че много се е сближил с Путин.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 614feaa987
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   О, разбира се, че е така! Напълно съм съгласен! Така им се пада! Изобщо не ги съжалявам. Техните пра дядовци само преди 145 г са избивали, измъчвали, изнасилвали, гаврили, ограбвали нашите. Това никога няма да го забравим! Винаги ще го помним, колкото и години да минат. Върнали са ни векове назад в развитието. Цели градове и села са заедно с хората са ликвидирали. Така че... чакайте още много земетресения. Докато не върнат земите ни от Беломорска Тракия все да ги тресе! Лицемерните и продажни българи много бързо забравиха кръвта на дедите си, но има Бог и Той "Бави, но не забравя! " До 9-то коляно връща!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 614feaa987
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Браво Хан Крум! Един българин на чета предатели! Жалко, че не знам кой си, да ти стисна ръката, но много се радвам, че има все още истински българи!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2b5a052749
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Хан Крум, влюбих се в теб! Бих ти пристанала веднага. :) Сериозно!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c6fdcdb6af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   До 31: Сори, кармата така действа, ако не се върне на извършителите се връща на наследниците им така е устроен света и вселенския закон.

Хан Крум

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 607891e877
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Да обвиняваш съвременните турци за неща, случили се преди повече от 150 г., е малоумно. Дали ще ви хареса, ако сърбите ви обвинят за окупацията на Сърбия през войната или на Северна Гърция? Щото и българите не са били росни китки, не гледайте какво ви пее пропагандата.
Аз работя с турци от Турция, не преселници и мога да кажа, че са изключително мили, учтиви и гостоприемни хора, също и работливи. Не заслужават такова бедствие, а тези, които се радват, са малоумни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 614feaa987
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   До номер 44
Изобщо не е малоумно! В момента ние сме самостоятелна независима държава, член на НАТО и ЕС и затова те са толкова добрички. Утре, ако стане нещо и ни превземат, тогава ще видите всички Кирияк Стефчовци кон боб яде ли, магаре в джамия пърди ли. Ти, родоотстъпнико, ако си забравил кръвта на дедите си и си се продал на турците, защото те де факто изкупиха и транспортните ни фирми, и земите ни и какво ли не... и заплатата ти идва от тях, затова така пишеш. За мен 145 години никак не са много, защото моята прабаба беше родена по турско РОБСТВО, а аз я помня. НИКОГА няма да простя на турците! Като не сме "росна китка" напиши с факти какво сме направили, но не споменавай войните, защото по време на война е съвсем различно. Не е като да избиваш беззащитни деца, жени и старци в мирно време. Добре, че има Бог и той си знае работата. Тъпкано ще им върне! Истинско съжаление изпитвам към Сирия и бих им помогнал. Сирийците са добри хора.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 26756481f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   44 не, не ми харесва, но сърбите и гърците от северна Гърция и до ден днешен при общуване едвам те дишат като разберат, че си българин. Изпитано. В Унгария само 150 години са били под турско робство, но до ден днешен не харесват много-много турците. А ние едва ли не ходим да наливаме пари на турския туристически бизнес все едно няма по-красиви градове от Истанбул в Европа.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 26756481f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   44 турците така както са мили и вземат та пуснат някое пасивно агресивно коментарче. Например една връз дебела туркиня, работеща в кол център в София като я питах как намира града направо ми каза, че е като село, видиш ли тя е от великия Истанбул, дето почти всичко хубаво е построено от гърците. Ами не е много възпитано да кажеш такова нещо, дори да го мислиш. Аз като бях в Братислава не съм им казвал, че градът им е като село спрямо София и не е толкова зелена като София, въпрос на възпитание.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 614feaa987
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Хич да не гледаме миналото, настоящето пак е достатъчно да не ги съжаля. В повечето от предприятията и фирмите, които се намират в България, но са купени от турци, не се взимат на работа българи, а само турци. Дори наричат нашите български турци, които се преселиха в Турция "гяури" и им дават по-трудна работа и с по малко заплащане. Идете в Кърджалийският край да видите как живеят българите там и да разберете защо повечето българи се изселиха. Самите турци си казват, че по закон ако минат 25 години в район като Родопите, където населението да е предимно турско, се обявявало автономия. Идете да живеете в Родопите една година поне и после пак ги съжалявайте.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 00820e4c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Око за око и скоро целият свят ще ослепее. Махтма Ганди

Що за тема, простотия и връзка, по тази логика, трябва да сме във война с всички, защото преди 100, 200 г. 10 век еди какво си.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 68e71b5fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Н 9 съм, сега като започна да "люлее" и в България, някой нещо да каже за кармата..?
Каквото повика....
Хайде със здраве и дано няма невинни жертви повече!
Наблягам да няма НЕВИННИ жертви!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 26756481f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Аз не вярвам в кармата, но ето какво казва ясновидката Мариана Николаева:
- Най-лошото мина ли в засегнатите сега райони?

- Ще има още трусове, но те ще са по-скоро затихващи – ще продължават известно време. Жертвите за жалост ще набъбнат на около 20 000 души. Добрата новина е, че комшиите ще възстановят бързо живота в засегнатите градове и села. Това ще се случи в рамките на само 2 години. В тази страна обаче ще има още катаклизми, които ще са свързани с огън и вода – пожари и наводнения. Забелязвам едно редуване на стихиите при тях – земя, огън и вода. За мен това значи, че някаква карма имат да изплащат на национално ниво.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 85b1fb53f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Хан Крум - Личи ти, че си варварски езичник.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 97a647040f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   Авторе, мисля, че в България има много такива като тебе ид... ти и този смешник "хан Крум". И точно затова искам с фалшивото българско племе да се приключи веднъж завинаги. Ясно си личи, че от такива индивиди файда няма. А иначе турците ще се оправят, не ги мисли. Гледай себе си да не пропаднеш още по-долу.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 97a647040f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Според вашата логика дедите ни още преди турското робство са извършили някакво страшно престъпление и кармата ни е застигнала и траела 500 г.. А преди това за друга карма сме теглили близо 2 века византийско робство. Ок, хареса ми. Ето, платили сме си значи.

Айде сега отивай авторе с хан крумчо да си пиете хапчетата в Карлуково.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 614feaa987
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

55.   Кръвта на дедите ни чака възмездие, но вие не вярвайте! Вярвайте в турските сапунки, където всички са толкова кротки и добри. Ето я истината "Когато зверствата в Батак, Перущица, Клисура, Панагюрище стават достояние на света, се свиква конференция за положението на народа в българските земи и отговорността за извършените зверства се стоварва върху Турция, а не върху безчинстващите башибозушки банди. Дори и традиционните съюзници на Турция – Англия и Австро-Унгария са изумени от жестокостта на извършеното. В писмо на Макгахан, датирано от Пазарджик, 2 август 1876 г., което котленецът Петър Матеев определя в книгата си „Велики благодетели на българския народ“ като „писмото, което предизвика Руско-турската война“, четем:

„Казаха ни, че 3000 души лежели само в черковния двор и ние не можехме да го не вярваме. Зрелището беше ужасно, толкова ужасно, че не можем го забрави през целия си живот. Имаше накъдрени главички сред разлагащите се купища, смазани с тежки камъни, крачка не по-големи от пръстите ви, върху които месото беше твърде изсъхнало от жегата, преди да е могло да се разложи; ръчички на малки деца, протегнати като за помощ; деца, умъртвени още от ужаса на светналите саби и зверски зачервените очи на джелатите, които са ги издигали и слагали; моми умрели, плачейки с молба за пощада; майки, умрели, опитвайки се да запазят малките си със слабите си тела. Всички лежаха там, събрани на куп, гниещи в една отвратителна маса.

Всички сега мълчат. Няма сълзи, нито плачове, няма страхотни писъци, нито молби за милост. Жертвите гният по нивите, а жетварите – тук в гробищния двор. Погледнахме в черквата... Грамадно количество от тела са били изгорени там и огорелите почернели остатъци, които изпълняха мястото до половината височина на сводовете, което ги правеше по-ниски и по-тъмни, лежаха там в разложение неописуемо. Никога не съм си въобразявал нещо толкова грозно. Всички се отстранихме, потресени, едвам в свяст, от тази чумава къща, доволни, че можем да излезем пак на пътя“. А само Батак ли е? ! Ще си платят! Живи да сте, да видите!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0c28d1f54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Стана точно след 150 години, на датата на Обесването на Васил Левски стар стил, но няма връзка. Ако имаше подобна връзка, до сега да не беше останал жив човек в Турция. Но природните катаклизми предстоят, и редица пророци както минали, така и сегашни ясно са посочили, че доста от крайбрежните държави, вкл. Турция и Гърция ще са под вода. Професор Слава Севрюкова казва: Предупреждавайте младите хора, които са зад граница, някъде от 2022 докъм 2025 г. всеки да се е прибрал в България. Да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя – няма да бъде повече земя... " До сега тази жена няма пропуски. Тези думи са казани в началото на 90-тте на миналия век. Учените са на същата позиция.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 90c5a68789
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   Не мога да разбера защо нападате автора, при положение, че той е напълно прав? ! 500 години турците са клали българите като животни, изнасилвали са българките, взимали са малките българчета, за да ги правят еничари, палили са църкви, а вие ще ми ги защитавате и жалите? ! Ще защитавате "хората", които са ни принуждавали да им приемем вярата и да говорим езика им??? Докато има такива "българи" като вас, които да жалят и защитават мюсюлманите, Българи ще си остане на дъното. Има една поговорка:"Който не зачита и забравя историята си е длъжен да я преповтори".

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 26756481f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   57, защото не се уважаваме, унгарците са били под турско някъде само 150 години и до ден днешен им държи влага и не ги харесват хич. Не харесва ти румънците защото им взимат големи територии и до ден днешен в Румъния живеят много унгарци. В същото време у нас е пълно със сърбофили, които това, че в Сърбия има българи, които те се опитват да претопят не им пука.

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker