Никога не правете компромис със страната на емиграция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Никога не правете компромис със страната на емиграция
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 938 пъти
Това се отнася дори при местене от град в друг в България. Съветвам ви да отивате там където ви влече. По-добре да се разочарован от страна или град, който си идеализирал, от колкото като мен да избереш алтернатива, защото е по-лесна или достъпна.

Така. Аз винаги съм харесвал Унгария. Но заради супер трудния им език си търсих работа в Словакия. Мисленето ми беше, че така и така са близо една до друга, исторически Словакия е била част от Унгария и уж ще е същото. Да, но Братислава е по-соц и от София, работнически индустриален град в сравнение с пищната Будапеща. Да, по-близо е до Виена, но и Виена не ме очарова така както Будапеща. Един от най-добрите ми приятели там е унгарец, и една унгарка много ми помогна, не мисля, че е случайност.

В момента в който с приятели посетихме Унгария настроението ми се подобри. Трябваше там да тэпся работа. Може би някой ден ще науча унгарския и ще ги посетя отново или дори ще живея в Будапеща.

Така стана и с Нидерландия. Отидох там вместо в Швеция. Уж подобни страни, но Швеция е с по-приятно звучащ език, холандския звучи като хъхрене. Швеция е необятно голяма, с много гори, в малката Нидерландия почти няма природа непокътната. Почти няма гори, само полета и ферми и градове. Швеция просто е с много по-красива природа. И макар да е с още по-къси зимни дни, то летните са по-дълги и по-слънчеви. А и архитектурата им повече ми допада от холандската. И до днес съжалявам, че така и не отидох там, а в Нидерландия.

Затова сега смятам да отида в Гърция, много ме тегли, просто неописуемо. Дори да ме разочарова и да не остана там, поне ще знам, че съм следвал сърцето си. Ако беше преди щях да я заменя с Испания или Италия, защото са с по-големи заплати и по-лесни езици. Или. дори с Истанбул защото постоянно ни го рекламират и зарибяват колко добре живеят там в турските сериали. ;) И пак ще съжалявам, че вместо да гледам хълма с акропола съм в Мадрид например.

Щом един град или страна ме влече, вероятно има причина. Затова за емиграция ще се ориентирам само към страни, които ме влекат. Вие на същото ли мнение сте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 8b8abe69a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   На твоя случай аз му казвам Феномен на бабички в празен рейс. Та. Качват се няколко и започват да се щурат из празните седалки:
-Миче, ей, тука до врата да седнем!
_Ааа, там ще ни духа като се отваря вратата. Ела, тук до прозорците.
-А, не, не, там ще ни пече слънцето.
-Ела тук да седнем всички заедно.
-А, не, не, не искам да седя на обратната страна, че ми става лошо. И. тн.
И твойта работа същото. Като има голям избор, е трудно. Но като обикаляш като катунарка, никъде няма да се чувстваш добре. Просто, навсякъде факторите за живот са много и все има нещо, дето не е съвсем точно. И как очакваш да научиш чужд език, разкарвайки се от автогарата до стъргалото.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2bd6bd4502
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Тоя хахо пуска няколко теми за едно и също нещо...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f487c2df27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Съгласен съм. За малко да се пре*ба да се забия в някакво прогизнало Белгийско "градче" (на 20 мин. от Брюксел) да бутам с месеци напред цялата научна дейност на една международна корпорация (срещу някакви кирливи 2500 евро - брутно), но се радвам, че се намери един фосил-расист ("млад" съм му се виждал, но сам си каза, че отговорих правилно на всички въпроси) от целия футболен отбор интервюиращи, който ме отряза през не толкова далечната 2019г.
От малък харесвах Канада, но в последните години открих, че вече не е същата държава от детството ми и отново се отказах да се занимавам. Въобще не намеквам нещо за разни скорошни политически субекти (подобни на герои от комикси), които ме изумяват с изключително ниското си ниво на владеене на езика, въпреки че са родени и твърдят да са завършили университет там - то дори не стига да си покрие държавните гимназиални изпити, камо ли да се напъва за ПРИЕМ в университет, ако някой не вярва, да потърси негови интервюта за Sky и др. западни телевизии без дублаж на Български и да се увери сам колко му е зле Английския. По-скоро визирам държавните политики - например, легализиране на твърди наркотици, почти удвояване на цените на жилищата само в рамките на последните 3 години, приемане на закон против продажба на такива на чужденци (без гражданство) и куп др. простотии. Явно наистина ги тресат комплекси и искат да са повече като съседите си на юг - няма да се учудя скоро да си съсипят и безплатното здравеопазване, за което въпросните много им завиждат, но тяхна си работа. Запазваха и повече неутралитет на световната сцена, а сега подскачат като някое злобно малко кученце, което приглася на по-голямото до тях. Взеха да стават разни атентати и там, а преди беше по-спокойно... Цялостен упадък.
Сега се гърча тук, но възнамерявам тази година да се изнеса за една страна, която през годините винаги ме е удивявала с работливите си и съобразителни хора, законност и липса на циркове като в другите засегнати в коментара ми държави. Някак, ученето на езика им (много по-труден от западните) също минава много по-приятно и се справям сам. Навремето учих яко Английски заради Канада и за това го избутах до ниво С2 - това много ми помогна и за следването (инженерна специалност), и за преквалифициране (учител, защото Европа грам не е*ава за нанотехнологии, съдейки по едва няколкото научни центрове - частни фирми за целия съюз). Помогна ми да си съставя и план как да развия хобито си в бизнес, който смятам да осъществя в рамките на няколко години след като се преместя. Имах и на няколко пъти случки (твърде невероятни за да минат за "просто случайност"), които ме упътваха в тази посока. Ако някой се чуди коя е въпросната държава - Япония. Знам само, че ако се бях примирил на "нещо си" тук или от финансови съображения да се налага да се преквалифицирам (за трети път) на програмист (което съм завършил в профилирана гимназия, но ненавиждам), или модерното робство в Белгия, то мисълта, че съм направил компромис, щеше да ми изяде главата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1a20d5af4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   3 браво, най-после някой, който разбира. Гледам ги българите в Белгия, Холандия, Англия, Германия, Испания - повечето са нещастни. Отишли са там не защото някога са имали влечене към страните, а защото чули че познат на познат живее там и забогатял едва ли не. Е, много от тях възхваляват Испания, но и тя има проблеми, например мароканците там правят зверства и мародерстват, а и градовете им на юг на морето са малки, докато Атина е столица на море, несравнимо е. За Будапеща какво да кажа - по-красива от Виена, Париж на изтока, само че нямат толкова навлеци, и почти няма араби. Там се преплита влиянието на запада с изтока, на севера с юга, дори са били в Османската империя по едно време. Швеция не е без своите проблеми, основно че са студени хората и имат навлеци негри и араби, но като природа е в пъти по-красива от грозните Германия, Белгия, Холандия.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4380766f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ясно, провал си, не е нужно да се хвалиш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1a20d5af4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5 ако под провал смяташ това, че станах известна личност в една от изброените държави и хората ме обожаваха, добре. Само че, колкото и да ме харесваха и обичаха, така и не можах да харесам страната им нито като природа, нито като архитектура на градовете.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: deee99054c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Много ме кефят такива, дето обикалят и цапат подредените държави. Поне да бяха научили нещо от много ходене... А то се връща и си е все същия... ще спестя квалификацията.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4380766f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   6, аз пък станах султан на канадския трон. Описаното ти лутане из Европа показва как нямаш и бегла представа какво искаш. Бих те посъветвал да решиш какво и къде, защото времето бързо тече. Или карай по старому и после се чуди защо никое друго място не ти отговаря на глезотията.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1a20d5af4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   9 ами снимаха ме за местния брой на техния аналог на списание Мениджър, как ти се струва?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1a20d5af4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Наистина е много странно да отидеш в чужда страна, но да имаш чувство за дежа вю. Никога да не си стъпвал там, но да ти е някак познато.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker