Какви са като хора шведите и унгарците? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Какви са като хора шведите и унгарците?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 667 пъти
Много исках да живея в Унгария, но заради това, че в Словакия езикът е по-близък до нашия отидох там. Ами не е същото. Искам да попитам унгарците като манталитет близки ли са до словаците? По какво се различават от тях? В Словакия най-много ме дразнеше това, че имат манталитета на малка страна, малко си падат реднеци. Иначе момичетата им са красиви и отворени за флирт. Братислава обаче е супер невзрачен град на фона на Будапеща. Та какви са като хора унгарците?

Най-добрите ми приятели в Словакия бяха унгарец и румънец, а една от най-свестните колежки беше румънска унгарка. Отделно една словачка от унгарски произход ми помогна много там. И в Западна Европа като бях имах колега в университета унгарец доста по-приятелски се държеше от колкото чехите, които срещнах там. Сякаш в унгарците има някаква топлина, макар и скрита зад резервираност, а чехите, холандците и англичаните са като немците - лъха на студ от тях, като хора без душа са ми малко.

И за шведите искам да попитам. Ясно е, че са резервиран и студен народ, но дали са поне по-малко агресивни и критикари от колкото англичаните, холандците и немците? Имам чувство, че са по-свестни, поне в чужди страни се държат много по-възпитано от изброените. Интересното е, че като отидат на море или за туризъм в Южна Европа се отварят много, в собствената си страна са резервирани, но много ми приличат на елфи по държание. Докато немците и холандците са студени по един по-друг начин, малко като генерали са, постоянно изискват. Холандците направо обиждат като се крият зад тяхната пословична директност.
Като че ли да се работи със шведи е по-добре, имал съм колеги и холанзци, и немци, и англичани и шведи и като цяло шведите избягват да критикуват, дори да не те харесват няма да ти го натякват като немците и холандците, които ще те скъсат от подигравки, обиди прикрити зад директност и въртене на очи.

Като култура Унгария и Швеция плюс Гърция са ми най-любимите държави в Европа, но за гърците вече знам какви са като хора, докато за шведите и унгарците не знам дали мога да съдя от няколко познанства. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 09a7382874
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Шведите са студени, арогантни и зли

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 12518acfa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   1 не вярвам да са по-арогантни и зли от немците. В бонус немците и немкините са грозни, с криви глави.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a5013cd918
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   С маджарите сме от едно котило, те са ни доста близки генетични роднини, затова са с позната за теб емоционалност и отношение. Те са етнически по-чисти прабългари от нас, защото нямат нашите примеси с гети, траки, келти, варяги/ венди, анти и каквото се сетиш. Варягите/ вендите пък са ни общата жилка с шведите. Варягите именно от там са тръгнали и са се заселили в голямата си част и на Балканите (днес им викат славяни, защото политически не е било удобно и терминът е въведен през 20-ти век, преди това е употребяван в неговото си автентично значение - роби). Така че реално с много малко европейски и азиатски народи нямаме общи гени. Но да се върнем на шведите - при тях половете нямат значение, нито си слагат ограничения, те са възпитани да са максимално толерантни УЖ, наистина избягват да критикуват. Но не са научени да споделят и не са емпатийни. Доста пестеливи и на финанси и на чувства, и на отношение, и на мнение. Няма да ти допаднат в личен аспект, ако са типични представители. Освен това са си викинги - ако се почувстват застрашени, атакуват. Трябва да се отбележи, че не го правят от лошотия, просто инстинкт за оцеляване в сурови условия от миналото останал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker