Твърде много ме влече Гърция, да замина ли за там? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Твърде много ме влече Гърция, да замина ли за там?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 841 пъти
Много ми се живее в Атина. Но наистина много ме тегли натам. Да отида ли? Трябва ли да следваме сърцето си ако ни тегли? Знам, че и те са с много ниски заплати, корупция и като култура са си прости балканци и ще се разочаровам.

Страх ме е от една страна да живея сред прости Балкански мургавели, но самото място ме влече. Ако жените им бяха красиви като словаците и синеоки нямаше да му мисля, но повечето са като коне в главата, рошавш къдрави черни соси касвито ненавиждам и кафяви очи. И аз съм с такава коса и очи, но не харесвам тово у една жена, разберете ме. И въпреки това като видя Акропола на снимка се разтопявам и си казвам "Дори в Пловдив не ми харесва повече от това! ". Дали да отида там пък винаги ако се разочаровам мога да отида в страна с по-красиви и светли хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: f2fbf58444
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Да живееш там не е като да гледаш снимки. Не всички гърци са мургави. Нормални хора като нас са. Условията са същите като в България с една идея по-добре. Здравната система същата, че и по-зле от България. Хората тук в Гърция са по-добри и приветливи. Атина не ми харесва. Пълно е с разни негри и араби, мръсно, опасно. Около Омония и Акропола не е много приятно човек да се разхожда дам. Индивиди всякакви. Солун за разлика от Атина е много по-красив и спокоен град. Особено Ано Поли, който е над крепостните стени и се вижда целият град. Място н живеене бе се избира по кртинка. Безработица. Ниско платени работи. Всичко е скъпо. Аз съм омъжена за грък и за това живея в Гърция. За сам човек без познати и близки трябва да си луд и без да знеш език.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 08508d9381
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   2 извинявай, но изобщо не ми харесва Солун, грозен ми се струва като архитектура. Дори Ано Поли не ме впечатлява, все едно е някъде в Турция, не е моето. Ако живея в град с размера на Солун няма да е Солун, а ще е Будапеща примерно. Гръцки уча, защо да е трудно без да познаваш никого, аз така в Словакия от нулата направих много приятелства за няколко месеца само, в Гърция би трябвало да е по-лесно, защото са по-отворена култура.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f2fbf58444
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От номер 2 където ти харесва тям живей, но само по снимки не става. Отиди, разучи, виж обстановката. Не забравяй, че навсякъде имат лошо мнение за нас българите.. Ако си ходил сам по държавите и се справяш е добре. Вече имаш опит. Но е криза вече. В Гърция трудно се нмира работа... Зависи и каква работа търсиш де. Един мъж естествено по-лесно ще се справи сам.. Една жена да бъде сама ще я вземат за проститутка най-лошото.. Инче работят барманки, камериерки или се грижат за стари баби българките в Гърция. Или пък работят на полето. Там става и за мъже и жени.
Имат мнение за нас не го забравяй. Добри са и се усмихват, но трябва да се докажеш, че си свестен човек... Свекъра като беше жив сам ми призн. Мъжа ми преди пак все с българки е бил и баща му кзала да не му доведе само някоя българка вкъщи и да се оженят. Нямал добро юнение... Мен човека ме обичаше много, както и аз него. Каза, че съм му дъщеря и даде зор да ме вземе мъжа ми при него в Гърция и да се оженим

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 08508d9381
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4 в Словакия нямаха лошо мнение за нас българите. Дори ми казваха как като деца са идвали на морето и колко ни е красиво то. Жалко, че гърците не ни обичат. Аз смятам повече с други чужденци да общувам там по принцип ако е така.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c8d739338e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Гърците не са само чернооки и чернокоси. Именно около Атина и пп островите имат доста зеленооки. Някои са с кестеняви коси или с тъмнокафяви. Гърците не са мургави, а леко матови. Например певцът Sakis Rouvas и съпругата му - манекенката Katya Zigouly са зеленооки. Тя е светлокестенява, а децата им са руси. За мен тя е много красива жена.
В Атина аъм била много пъти, но изобщо не ми допада като град. Изключително хаотичен. Хубавото на Атина е, че е до морето и събота и неделя атиняни ходят на Vouliagmeni на плаж /курортно градче на 25 км от Атина/. Там е прекрасно. Там бих живяла. Иначе от гледна точка на климат Атина е идеална. Има и целогодишно голямо изобилие от вкусни плодове. Заведенията им са изключително разнообразни, а храната много вкусна. Зад Акропола има едни много романтични улички с магазинчета и дюкяни, а близо до него има парк с езеро с костенурки. В Атина и изобщо в Гърция има нощен живот много повече, отколкото в България. И доста се кипрят за подобни нощни излизания, поне жените. В Гърция купонът тече. Ако те влече, може да опиташ.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 08508d9381
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   А тези, които живеете в Гърция, Испания, Англия и Германия как правите така, че децата ви да НЕ придобият местното самосъзнание? Някак само при мисълта, че скоро децата ми ще трябва да тръгват на училище и да ги учат да са гърци ми става неприятно.

Признавам си, че обожавам Гърция, ако става на дума да живееш - купони, море, слънце, лежерно едно такова. Но да отгледаш деца, които да растат там и да се възприемат за мастни някак не върви много. Аз дори ако бях ерген в Гърция бих странял от гъркините. Не, че е трудно, защото повечето не изглеждат така както българките и словачките, малко са красивите за моя вкус...

Ако отивах в Словакия, Чехия, Унгария не би ми било такъв проблем и изобщо нямаше да го мисля, че на децата ми един ден ще им наливат местното самосъзнание, но имам резерви за Гърция. Това е голямо предателство към род и семейство децата ти да се гърчеят. Да избягаш от Балканска държава, а да идеш на мястъ, където децата ти ще растата с още по-турбо балкански манталитет, не знам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 08508d9381
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На мен в Гърция основният ми проблем е, че няма работа дори за местните. Само ми предлагат в някакви кол центрове. Вече съм на възраст, на която трябва да се замисля каква професия и кариера искам да градя, не може цял живот да скачаш от кол център на кол център.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 08508d9381
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   2, да има и светли, но като цяло жените им са с огромни носове - дълги и криви. Ана Виси на мен примерно не ми е красива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker