Гърция, Португалия или Испания? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Гърция, Португалия или Испания?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 528 пъти
Здравейте, имам три предложения за работа.
Едното е от Атина, другите две от португалския остров Мадейра и от испанския остров Гран Канария.
Атина е много по-близо естествено, но гръцкия език ми се вижда доста по-труден от испанския. Аз съм учил А1 испански и знам френски на Б2 ниво, следователно най-лесен ми е испанския. Португалския не е много лесен, защото интуитивно никога не зная как се произнася нещо, френския и английския със шантавите си произношения ми стигат... От тези три езика най-лесен си е испанския.

Като природа и трите места ми допадат, като визия най-добре изглежда Мадейра, много чисто изглежда и си държат на старата архитектура, докато Атина е цялата осеяна с бетонни блокчета от 60-те и 70-те.

На Гран Канария пък типично по испански има доста високи блокове тип като родните ЕПК, поне в Лас Палмас, от където ми предложиха работа.

Като население Мадейра, целия остров няма повече от 300 хиляди души, струва ми се прекрасен остров за посещение, но ще ми е скучно май за постоянно. Аз съм от София и това ми се вижда твърде малко. За сравнение Гран Канария е с 850 000, а Атина - 3 милиона и нещо. Като добавим това, че на остров да се живее не е за всеки заради т. н. island fever се чудя дали Гран Канария не е по-добре от по-изолираната и далечна Мадейра? И като размер сякаш там по човек няма да се чувства изолиран от света. Но пък е малко по-мърляво. Атина пък е най-мърлявата от трите места, но пък е столица, което предполага, че може да предложи повече като забавления, изкуства, образование и т. н. Но пък е пълна с гърци... хаха.

Шегата на страна, но от трите кое място бихте избрали за живот? Като заплата в Гран Канария ми предлагат най-високата, но малко ме плаши как изглежда с тези високи блокове тип Люлин на места хаха, но пък в други държави където съм бил на стрийт вю изглеждат зле, а на живо са ми даже приятни високите блокове-кули, та не знам. Да каже някой, който е бил на поне две от тях как е! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 4a310fdc80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не съм бил в Гран Канария, но съм бил в Аликанте и района около него, както и на други места в Испания. Да, наистина го има това - високи блокове леко наподобяващи нашите панелки. Но това е нормално - резултат от урбанизацията. Както и ти написа - самите блокове изглеждат далеч по-приветливи от нашите обаче, както и пространствата около тях.
Иначе то и Гран Канария е остров.
В Гърция не съм бил много (само в Солун), в Португалия пъл въобще, така че не мога да правя сравнение.
В Испания бях наскоро и ако ще получаваш испанска заплата, много е вероятно да можеш да си позволиш по-добър стандарт на живот, защото цените в супермаркетите масово са по-ниски от тук. Не знам само с настаняването как стоят нещата, обикновено там биха ти искали повече пари за наем, а и доколкото знам е доста трудна бюрократично процедурата за сключване дпговор за наем.
На мен най-позната от тези страни ми е Испания, но не мога да ти дам категоричен съвет коя да избереш. Срещал съм доста класации, където португалски градове са класирани на първите места като най-добри градове за живот.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7c1f044f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   В Атина положението с блоковете е подобно, по-ниски са, но много нагъсто, а и през последните години е пълно с арабски емигрвнти. Мръсен, хаотичен град, с лош транспорт, а с кола от гледна точка на паркиране е като в София, дори по-зле. Била съм над 8 пъти в Атина, в това число и последните 3 лета. Била съм за повече от 2 седмици на всеки един от най-известните 11 гръцки острова и много пъти на трите ръкава на Халкидики, в Кавала в Солун, както и в други градове. Португалия е по-бедна страна от Испания и от Гърция, и някак си португалците са по-дръпнати от испанците, и от гърците. В Мадейра конкретно не съм била, но съм ходила в Лисабон, Синтра и Ещорил.
В Испания съм била в Барселона, Мадрид, Малага, Марбея, Беналмадена, Гранада, Севиля, Кордоба, от островите в Палма де Майорка. Прекрасен остров! Изключително разнообразен. В Палма все едно си на Френската Ривиера, а същевременно има изключително живописни плажове с невероятна природа - палми, море на фона нископланински върхове, морска вода преливаща в 7 нюанса от изумруденозелено до мастиленосиньо.
Италия съм я обиколила цялата.
От средиземноморските страни най-много ми харесва Испания, след това Гърция, Фрабция, после Италия и най-накрая Португалия.

Ако избирах за себе си, щях да избера Гран Канария.
Ако подходиш и от практична гледна точка - най-високо заплащане, а и говориш малко испански. Ако решиш и да си направиш екскурзия, в Испания има много за гледане, а и обичат да празнуват - вечно има карнавали, фиести.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker