За емигрантите и останалите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

За емигрантите и останалите
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1378 пъти
Аз съм изненадан в колко мозъци емигранта е 'бягащ' все още и едва ли не предател. То по тази логика от някое село или малък град да дойдеш в София е същото, само където знаеш местния език като роден.

В света, ако не сте забелязали има свободно придвижване на хора, пазар на труда и тн. Всеки може да опита реализация където иска.

Изобщо не е изключено от Калкута да се отзовеш на Уол Стрийт, стига да го пожелаеш. Такива скоци-подскоци могат да станат само с образование и амбиция. По никакъв друг начин.

Другият вариант е неквалифициран, дебилен, черен труд за никакви пари. Такива емигранти има, но надявам се все по-малко от тях да са българи. За такава крачка никого не съветвам и никого не разбирам.

Всички останали ги поздравявам за амбицията им, хъса им, реализацията им.
Тоя комплекс за емигрантите имам чувството, че само нас ни тресе. Имах колежка от Лондон. Отиде във Виена, живее вече 6 години там, задоми се с един австриец, работи си и никой не го стигматизира, като емигрант.
Само ние се бутаме в тия категории остарели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: f757452064
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Не искам никога да ми се налага да емигрирам. Там винаги ще съм чужда. И на 3 места предпочитам да работя, ама да съм си тука. За чий чеп да се обвързвам с чужденец? По-добре стара мома, отколкото с чужденец. Даже и за приятели не искам чужденци. Та то и самата дума си подсказва ЧУЖД. А не ми пука кой къде ходил и какво работел и колко взимал. Даже съм отказвала работа в Белгия с уредена квартира при роднини. По чужбините нямам работа.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b6e901df57
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Нямам нищо против емигрантите, доколкото не лаят и не обиждат страната ни отвън и видиш ли каква клоака било в България.

А истината е, че животът и в чужбина не е лесен. От нашето поколение(на 90те години) има страшно много заминали по чужбините и повечето не са мениджъри и директори, а обикновени бачкатори или офис ниско/средно ниво.

Без сосбственост. С яко кредити/или наем. Децата им няма да са българи, вероятно и български няма да им се разбира какво говорят.

С две думи - да се оправят, но нека не обиждат и не лаят! Да си с реализират както искат!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b6e901df57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз пък съм против. Всяка жаба да си знае гьола.

САЩ приемаха всички емигранти от цял свят, още от 19 век им е политика и затова там се събра сган от цял свят.

Европа няма скоро да е европейска, точно защото просто ще я превземат етнически и културно народите от Близкия Изток, които Западът разпиля от войни.

Не може всеки да си ходи където иска, защото хората така ще се бутат само на богатите и хубави места, света няма да се развива добре и ще има много конкуренция.

Ще има конкуренция дори за природните богатства и водата.

Не може нация, която си има земя и територия, просто да се пренесе и преместинв в границите на друга държава. Това се нарича ЗАВЛАДЯВАНЕ и не е нито морално, нито етнически оправдано.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d45bd84d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Какво ти разбира Ганьо от село Долно Говедино за емиграция?
Винаги го обръщат, че на теб ти има "нещо" като не си с техния манталитет - подобно на защитна реакция на тялото при откриване на вирусни или други потенциално вредни частици.
Да си вярват и въртят схемичките. Ако имаше реална пазарна икономика и истински регулиран капитализъм - всички мекерета в тази бананова република, които се изживяват за нещо повече от хората с дипломи, сертификати, медали и хъс, щяха да са на опашка пред контейнерите (поне това осъзнават). Но дори и такива пиявици се нуждаят от копиум за да заспиват вся някък със собствената си некадърност и неграмотност, затова да не им отнемаме и малкото вътрешна утеха...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ebee275ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   1 викаш Ганчо бизнесмена като ти подхвърля трохи ще се протрошиш на 3 места. Там не искаш да робуваш, а защо искаш да си робиня в собствената си страна? С какво си по-различна от тези които берат портокали и сменят памперси в чужбина, и те и ти сте с робска психика.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f993e461a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Свободна воля, всеки да прави каквото си иска и разни такива ограничаващи вярвания просто ги игнорират. Като в този форум защо сме ходели на почивка в чужбина, да оставали парите в България. А хотелиерите като нашите пари ги харчат в чужбина и си купата супер коли, докато на наш гръб печелят и то нагло, мръсотия, лошо обслужване.... това са просто някакви стереотири за ограничени хора. Всеки да ходи, където иска, да живее, да е достоен и коректен. И ти какво те кара толкова да разсъждаваш, какво рекъл казал някой си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8e131c1c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Също като номер 2 - нямам нищо против тях, стига да не плюят по България. Като е толкова хубаво на запад и са толкова щастливи и приети от местните защо не си общуват с тях а пишат в бг форуми? А и вече всички имаме роднини и познати в чужбина и сме наясно какво точно е положението във почти всяка друга държава. А то е, че навсякъде има проблеми. Всеки си решава с кои проблеми може да живее и с кои не и се установява там където му харесва. Не е като преди ерата на интернета-родителите ни се прехласваха какво било на запад, а пък от тая държава нищо не ставало. В България си е много хубаво. И още по-хубаво ще става.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f757452064
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   1 до 5 Кой ти говори за "потрошаване" имам си ценза, стажа и знанията. Завърших математическа гимназия, след това записах филология. В момента следвам Педагогика. Ако реша и трета магистратура да запиша. Мога да работя всичко. Владея 3 езика. Не ми пречи през деня да съм в офиса, вечерта да давам частни уроци. Заплатата в момента ми стига за всичко, затова не търся втора работа. Никой не ме гледа като втора категория човек, нито се смятам за роб.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 15e64072e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   България е най-изостаналата, корумпирана и неуредена държава в целия ЕС! Това е абсолютен факт, подкрепен с всякакви статистики. Ясно е, че проблеми има навсякъде, но у нас те са в пъти повече и във всяка една сфера. Искам да уточня, че не съм емигрант и никога не съм работил извън България. Това обаче, не означава, че трябва да си заравям главата в пясъка и да се правя, че едва ли не сме Швейцария! По мои наблюдения емигрантите ги плюят най-вече родните тарикати, наречени незнайно защо "бизнесмени", понеже не останаха роби да им работят за 800- 1 000 лева подаяния! Друга част от плюещите са разни парашутисти, спуснати с връзки на сладки службички, които много добре осъзнават, че са некадърни и не могат да приемат факта, че има хора, които успяват, полагайки усилия за това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 60168022e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Всеки си избира. За мен чужбина може да не е перфектна, но живееш като бял човек. В България не живееш, а оцеляваш. Неоспорим факт е, че България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС. И не само това - манталитета си е балкански, няма какво да се лъжем. Аз лично живея в България, печеля добре, не се оплаквам, но понякога ми идва нагорно с тоя манталитет. Сигурно и чужденците не са цветя, но едва ли са по-зле от българите. В Германия едва ли някой ще се опита целенаносочено да те избута от пътя, че да се претрепеш, само защото не караш с повече от 50 в града. Нещо, което ми се е случвало тук. Нито ще си изхвърля боклука ДО, а не В контейнера. Ужасната инфраструктура също много ме дразни.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: af90940200
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 7 - Като тие толкова хубаво, защо изобщо пишеш във форум?

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 3567874d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Емигрантите ги плюят онези, които искат да емигрират, но не говорят нито един чужд език и не притежават занаятчийски умения или добра професия, които да им осигурят по-висока заплата, с която за няколко години ще могат да теглят кредит и да изплащат собствен дом.

При мен има кой да работи и не съм нито бай Ганьо, нито паразит на европейска хранилка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: 2b6536deb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Това за бягането е малоумен термин, останал от комунизма. Тогава се е бягало наистина. Аз отидох през 2003 г. да уча в Канада, със самолет, не се е налагало да бягам. Живял съм в 6 различни държави, но тази година лятото се прибираме семейно в България. Затова няма смисъл да се делим на емигранти и останали в България, защото в крайна сметка, всички сме българи и човек може да иде д поучи и поработи 10-15, че и 20 години в чужбина и после пак да се прибер в България. Нищо лошо няма да придобиеш малко опит в чужбина, да понатрупаш капитал, да научиш един или повече езици. Но, наистина е дрзнещо, когато българин емигрант плюе България, особено пък пред чужденци.

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 1dac087b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Поздравления N13!
Хейтъри винаги е имало. За немалко хора плюенето е същност на съществуване. Няма българи, ганьовци, французи, немци, руснаци... Всички го правят.
Специално за българските емигранти - не е никак препоръчително да се срещат... там, някъде си. Ще го отречеш ли?

Излизах няколко пъти из Европа. С добра професия съм. Е, не владея немски и френски. Като заговориш там на английски, не те посрещат с отворени обятия... Получавах около 3К€. Не са никак много, но доста и толко не взимат. Все едно - не ми допадна. На кого му харесва - да си стои там и да не чете български форуми, та съвсем да му е тамън.

 
  ...
преди: 1 година, 1 ден
hash: ebee275ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ами ако си роден в грешната държава как да не плюеш? И да, България като всички страни има и хубави, но и лоши неща. Всъщност аз пред чужденци не я плюят, хваля плажовете ни и златна Добруджа. Но дотам.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 часа
hash: f757452064
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Видяхте ли ги "скъпите" ни емигранти как гласуваха за Израждане. Акълът ми не побира как може да отидеш в държава от ЕС и Нато, защото там е по-добре. И в същото време да гласуваш за партия, която иска излизане от същите. В час ли са тези хора? Някакви наркотици ли употребяват? Слънчасали ли са? Толкова много ли мразят България? Ако да, защо не сменят гражданството си? Да станат испанци, французи, белгийци? Пак те вкараха ИТН отново в парламента. Знаят ли че ако излезем от ЕС шансът им да работят в страна членка е 0? Трябва да се забрани на тези хора да гласуват, за поредн път се убеждавам.

 
  ...
преди: 1 година, 4 часа
hash: cd1707baa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Към 16,
Аз гласувам за ГЕРБ/ДПС, но предполагам, че хората като мен, които са емигрирали на Запад и са гласували за Възраждане, имат подобни мотиви - а именно България да се затрие, защото това заслужават продажниците, които останаха на територията. Като гледам как се затрива си пия билковия чай на Острова с кеф. Това заслужава българопитекът, който не си цени специалистите и ги гони на Запад. Не, не е до политиците, а до народа като цяло, защото първите са отражение на манталитета на нацията. Тарикати и интриганти, имащи се за играчи и които гледат да минат тънко. Корупцията е далавера, в която не участваме ние самите, нали така? Ами като е така - заслужавате си и Герб, и ДПС и Възраждане.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: f757452064
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   16, - Знаех си че ще напишеш тъпия си коментар. Ти винаги си звучал така сякаш завиждаш на нас останалите тук. Затова и хората те игнорират. Никъде не съм видяла някой да се върже да ти отговаря. Съжаляват те, Щастливият човек не мрази. Още по-малко родината си. Пий си чайчето и не ни мисли. Много добре си живеем. Само 4 човека в спедиторска фирма за миналата година вкарахме в българската икономика 22 милиона. От европейски клиенти. Представи си големите компании с по 200 - 300 камиона какво вливат в България. Не слушай и не вярвай на новини. Затъпял си на Острова. Нито вярвай на възлюбения ти Боко. Пари и ресурси в България има. Затова и Рассиа ни дърпа към себе си - Америка към себе си. Ако беше толкова зле колкото ти се иска никой нямаше да дава 5 стотинки за нас. Ако нямаше милиарди за крадене нямаше толкова да се борят за власт Боко, Копейкин, ДъПъСъ и други шарлатани. Знам че е тъжно че не си тук. Знам че те боли. Но такива са фактите. Приятно миене на чинии ти желая.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: ebee275ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   18 вкарахте като ги лъжете по телефона ли? И вие май сте като Ружа Игнатова

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: cd1707baa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Към 18, нито мия чинии нито съм го закъсал финансово. Със специалност съм дошъл тук, обиден от арогантността и корупцията, които царят в Булгаристан. Пари може и да има, но не и за обикновения човек освен ако за теб 1000-2000 лв е голяма заплата. Как англичанинът ме цени и признава, а българинът - не? Разбира се, че ще хваля тази държава и ще плюя по ориенталската ни коч*на. Стой там и гледай как няма да се сформира правителство още две години - накрая ще дойде оня КК от Варна и ще ви затрие съвсем. До 20-30 години България ще се е претопила и циганизирала. Българските тарикати се усетиха и почнаха да ни търсят с бюлетини и да ни идват на колене в чужбина да ни молят да се върнем - Bulgaria wants you. Хаха, как ли пък не. В потъващ кораб никой не се връща. Айде със здраве и те черпя с един чай и … голяма английска наденица с бобец.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 4264979a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   16, емигрантите гласувахме за Възраждане, защото това е единствената партия, която няма да се подчини на американското посолство и да те мобилизира и прати като "мироопазваща" сила да се биеш с руснаците в Украйна.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: f757452064
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   18
- До 19 Не, скъпи, с работа ги вкарахме. Всички владеем по два чужди езика.
20. Ванко и Андей не са цяла България. Затвърдих си мнението че просто злобееш че едни са успяли и намират смисъл да са тук. Благодарения на работата си завързах познанства в много държави в Европа. Не съм решила не съм отишла другаде. Мога веднага да почна в един от френските филиали на DSV например където имам колежка с която започнахме по едно и също време работа в бранша. И мога да кажа че сме си приятелки. Но не виждам причина да отида. Имам всичко тук. Благодарение на работата си тук също разбрах че там не е толкова розово както се опитват някои хора да го представят. Може да се каже че ние откъдето се връщаме те отиват. Младите французи са мързеливи и необразовани колкото и тукашните младежи. Да не споменавам кризата им с емигрантите. Париж е заприличал на кочина. Те за ралика от нас хранят всички тези емигранти. За радост Българиия не ги привлича. Тук има много природни ресурси. Липсват само умни хора, които да знаят как да ги използват. ПП са такива, но борбата с мафията ще е дълга. Мога много да пиша и за кризите, които ще изпитат скоро и Италия, Испания и Германия. Англия откакто излезе от ЕС е трудна за работа. Но едва ли са цъфнали и вързали. Хрантутат кралското семейство, а за обикновения човек трошички.
21 - Разбрах - не сте в час. Щом наистина мислиш че ще пратят изнежени българи на фронта. Ще се гръмна! По-добре да беше написал нещо като 20-ти

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 51f0162107
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Абе 21, кой ще те мобилизира, ти в час ли си? Не се ли усещаш, че единственото, което прави Възраждане, е да плаши хората? То бяха ваксини, джендъри, американци, ЕС, НАТО, все някой дебне и чака да ви прецака. Нищо по наистина важни теми като съдебна реформа, здравеопазване, образование, пътища... Защо ли? Ти как мислиш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker