Турците - в Германия, българите - в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Турците - в Германия, българите - в Англия
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 941 пъти
Здравейте!

Защо емигриращите турци отиват точно в Германия?

Защо българите отиват на гурбет точно в Англия? Заради езика ли?
Защо не отидат във Франция примерно?

Според гугъл, в света има общо 193 страни.

Каквато и страна да изберете в Европа или по Белия свят, ще спечелите пари, защото минималната заплата няма да е 400 евро като в БГ.

P.S: Само в Турция не ходете, защото там сградите са сламени и рухват при 5 - 5,5 по Рихтер... Нали знаете приказката за трите прасенца - за сламената, дървената и каменната къщичка..?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 0631eba8a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз пък съм се запътил за "Жълт" свят и да ти кажа - доста по-напред са с нещата от повечето "Бял"... Иначе, сам си отговорил защо предпочитат Англия пред Германия. Другото е, че в Англия все още ни зачитат висшето, за разлика от останалите головодници на този континент.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 156cbd3256
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Искаш да кажеш турците в германия, а циганите в англия. Защото по мои наблюдения българите си стоят все повече в България, а и доста взеха да се завръщат. Еййй чак почвам да се чудя защо така пропагандата напоследък взе ч, че се увеличи много. Какво ли ще става?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 54b2cab8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   След почти 20 г в Испания, категорично мога да кажа, че ако реша да се местя в друга чужбина, ще е именно в Турция.
Падат строежите от частни фирми сгради, държавни явно не падат.
Пък и аз лично си имам нещо наум... не знам дали съм права, но си имам моите си съмнения. Дали пък не е провокирано от неприятели, а вътре използват негативното за да извадят поне нещо позитивно, в случая затвор за строителите и парите им за държавата. А покрай тях да изгорят и някои непослушни.
При всички положения, за мен Турция е за предпочитане пред Англия, Франция и подобни пълзящи роби на нато и тези, които държат за заложници Америка и Европа. Иначе ще си остана в Испания ако запази поне до момента каквото може. Борят се организации разни...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9c60c43d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Още през 60-те години на 20-ти век много турци заминават за Западна Германия заради процъфтяващата икономика там. Сключено е съглашение между двете страни и Турция изпраща работници. Тогава и възниква думата гастарбайтер. В последствие те остават там и довеждат семействата си. Именно поради тази причина днес в Германия има толкова голяма турска общност и страната продължава да бъде така желана дестинация за тях. Например известният немски национал Месут Йозил е дете на турски гастарбайтери.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f072d2bb78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защо емигриращите турци отиват точно в Германия?
Защото в Германия има създадена голяма турска общност! През 1963 германия и Турция са се разбрали, Германия имала нужда от работна ръка и поканила първите турски гастербайтери, от тогава там има селища и квартали с турско население и съответно турци при турци отиват.
Защо българите отиват на гурбет точно в Англия? Езика е главното, все пак отдавна в българските училища от първи клас се учи английски, но другата причина е че в Франция заплатите са една идея по ниски и покупателната способност е доста по ниска. В Англия има евтини боклуци които да купиш, за облекло за храна, за да можеш да спестиш нещо от тоя гурбет, в франция не е точно така.

Каквато и страна да изберете в Европа или по Белия свят, ще спечелите пари, не е точно така, разликата е в количеството, 100 евра в повече винаги са 100 евра повече, а ако са и по лесно изкарани, какво по хубаво.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ea047da5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Защото Англия е християнска и цивилизована държава, където се говори английски език (световно говорим), няма свободен достъп до огнестрелни оръжия както в САЩ и е в Европа за разлика от Канада/Австралия.
Златната среда и чудесна страна, която още повече излезе от ЕС и сега има контрол върху това кой влиза/излиза. Аз живея тук и си пия чая с мляко с КЕФ като знам, че ме ценят и трудът ми е оценен както трябва. Като слушам как хората страдат в България и едвам свързват двата края, не ми е приятно, но в крайна сметка всеки сам си прави изборите в живота. На когото не му харесва в БГ - д си стяга куфарите и да емигрира. Границите са отворени. Не слушай хора, които плюят по Англия - завистливи са.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f4dd1352d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   До н. 6- Англия била цивилизована? ! Не знам с какви точно химикали тъпчат чая, който сърбаш, но нещо бая яко си се объркал.
Само, като се замислиш, че ония от т. нар. кралско семейство, са шибани рептилии и почва да ти се повръща-яко.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a34c680531
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Турските емигранти са по-мъдри от нашите и повечето други. Кое най-много дърпа назад към родината? Роднините!

Повечето турци гледат да изтеглят при себе си родителите си като се устроят, че и бабите и дядовците си. Да, на старите им е трудно, ходят само при турски лекари и почти никога не научават местния език, но няма по-голяма радост от едни баба и дядо да са до децата и внуците си. А не като нашите да реват по Скайп за 10 минути. С годините много от приятелите им оридяват естествено, а и семейството е на първо място и пред това да седят без деца и внуци в родината предпочитат да зареждат приятелите и страната си, но да са с родната си кръв и плът!

Красиви плажове, реки, ровнини и планини има и другаде, но родът е един! Сиреч с родата и на луната отивам и там ще ми е вкъщи.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e838870541
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Повечето мои познати са в Германия, не в Англия. На въпроса - много хора отиват при някого, а не просто ей така. И като има общност някъде, те привличат още хора - роднини, смейества, приятели. Едно време в Испания и Гърция ходеха масово. Сега там малко позакъса икономиката и се насочиха отново към Германия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 81a4829afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   1 000 000 милиот турци още миналия век идват в Германия. Вече четвърто поколение са тук. Какъв ти е проблема с този факт?

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 дни
hash: 5d0ba774c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защо българите отиват в Англия? Ще ти отговоря тъй като живея от 20 години в UK.
Защото още по визово време някъде около 2000г., беше възможно да заминеш на екскурзия като турист за 3 месеца. Пристигайки тук оставаш на собствени начала и действаш, за да си изкараш бизнес виза. Така почваш работа и след година си дръпваш жената и децата с при съединителна/join виза. Тогава съм чакала на едни дълги опашки от рано сутринта пред английското посолство. Имаше и интервю, ако преценят, че си читав бият ви печатите на паспортите и заминавате... Още си спомням кое как беше, защото да седиш сам с две деца си е изпитание.
В този период тръгваха куражлиите и смелите, защото те идваха първи, на гола поляна, без нищо, без да познават някой или да имат осигурена работа, без близки или познати на които да се опрат и да разчитат.

После 2007, когато БГ стана член на ЕС вече не се изискваха визи, нямаше интервюта и други спънки и народа масово тръгна. Вече само с лична карта и самолетен билет и си в Англия. Намирането на работа не беше проблем. И вече един отива. при някой. познат в началото, после идва и семейството и роднините.... и само който не е поискал, той не е дошъл.
Има и нещо друго- в Англия много по-лесно, с по-малка бюрокрация и изисквания посрещаше новопристигналите... По времето на нашето идване лейбъристкото правителство на Тони Блеър подкрепяше това. Докато в Германия и особено пък Франция изобщо не беше така.

 
  ...
преди: 11 месеца, 19 дни
hash: 5aeb7bcc6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   30г във Франция.
Заповядайте :-)
Турци - йок, но араби - бол.
Има огромна паплач и сред беличките обаче - ако ви се понасят лицемери, идвайте!
Има обаче и много стойностен народ - зависи в каква среда движиш.
Събират ми се очите пред интелигентни и цивилизовани хора, огромна рядкост са и се помнят.

Искам да видя Щатите обаче - заради необятните пространства и природни забележителности, не за друго!
Плюс Бостън, Вашингтон и Ню Йорк.
Иначе - Япония.
Мисля, че там е спасението.
От години заделям пари за билети на семейството след като децата станат пълнолетни - там ми е интересно и екзотично, не по островите!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 70d97e63de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз лично НЕ съжалявам, че живях в Чехия и Словакия. Имат си проблеми, като всички соц страни. В Чехия са малко студени хората, в Словакия също са резервирани, но повече продавачките, иначе като колеги и шефове са най-добрите колеги, които съм имал. И почти нямаше араби и африканци. Съжалявам, че живях в Западна Европа, те не ни харесват меко казано.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker