Най-щастливи са тези, които никога не пътуват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Най-щастливи са тези, които никога не пътуват
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1543 пъти
Честно казано най-щастливите хора, които познавам дори не са напускали и родните си градове или села, какво остава да ходят по чужбините.
Аз съжалявам, че съм живял в чужбина.
Не съжалявам за екскурзиите, но съжалявам за това, че следвах в чужбина и че поработих за две години в две различни държави там. Защото осъзнаваш, че перфектна държава няма. И като се върнеш в България започват да ти липсват неща от там, а като си там ти липсват неща от тук. Освен това сякаш чужбинският опит дразни БГ шефовете.

Отделно като си си обратно в България неща, които преди не са те дразнили сега те дразнят много повече. Живях в град, който е от двата бряга на Дунав, после в друг, който е също на доста широка река. Та родната София вече ми се струва твърде неприятна с тези малки вадички. И много други малки уж неща, които преди не ми правеха впечатление, защото нямах база за сравнение. А и там нямаха чалга, беше толкова приятно да се живее в страна, където не дъни радио Веселина, няма чалготеки и дори златотърсачките изглеждат по-естествено. Където ги няма Галена кокошката и т. н. наши нахални звезди. Даже като напусках онзи град и държава се разплаках като бебе.

Но в същото време ми се иска никога да не бях отивал в чужбина. Преди се задоволявах със София, защото не знаех, че някъде има повече от това, което харесвам. Преди ми стигаше родната кухня, сега ми липсват храни от там, които тук просто не се намират, няма и ресторанти с тяхната кухня, не са страна като Италия дето има пицария на всеки ъгъл.

Най-лошото е като осъзнаеш, че няма идеално място и особено чувството, че винаги може да има по-подходяща страна за теб. Е не може да ги изръшкаш всичките, нали? На едно място ми харесват реките и планините, на друго - морето. Но там където е морето, което харесвам лятото ми е адска жега, пък там където са големите реки в Европа и тучно зелени поляни и гори пък има студена и облачна зима. Канарските острови са с идеален климат за мен и лесен език, но там пък няма работа освен в туризма и да живееш на остров става задушаващо след известно време. Ако никога не бях живял в чужбина никога нямаше да имам чувството, че си губя времето да седя тук в България. Защото тук просто не ми върви в любовта, а там се размазах от срещи, то не бяха жени, то не бяха купони, тук просто спя и ходя на работя, хем съм си в родния град, но просто знам, че сигурно има места, които са ми повече на късмет и повече ми пасват, но какво от това? Уморих се вече да обикалям по страните, писна ми да трябва да уча нови езици. Мразя и чувството, че съм чужд там. Но то се появява и като живея в друг град в България. Отделно аз съм от София, а другите ни градове са по-малки и имат още по-малко възможности. Една от причините да се върна е, че там където бях столицата им е с размера на Пловдив, струваше ми се много селско и скучно в град с такъв размер! Сега ми се ходи в Атина, която е по-голяма от София, но там пък лятото е ад и сегашната Гърция няма нищо общо с Древна Елада освен територията и историята. Само като ги видя какви са фанатици на тема православие и множеството църкви във Византийски стил и ми става лошо. Древна Елада ми харесва, но Византия и съвременната циганска Гърция не.

Всеки град е своя вселена и дори не е нужно да напускаш родината, за да промениш съдбата си. И да, най-щастливи са тези, които не са напускали границите на България май.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 43e2d746e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Хората вечно мечтаещи да пътуват някъде не са щастливи със себе си сякаш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: dcf6b29231
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не знам дали са щастливи. От хора от провинцията и селата съм виждал това "къв е ся тоя" и едно зяпане със злоба към хора, дори само минаващи от града/селото. Е, понякога го има лицемерието да се усмихват, но отзад се вижда негативизъм.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 922aa8f9c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Една педя ферман, за да се каже, че невежеството е блаженство. Струва ми се, че това вече е казано в Библията много отдавна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 533b6300f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   На някои хора все не им е добре.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e0d33bf9fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Щото невежеството е блажено. Глупавият човек който никога не е излизал от зоната си на комфорт (като 99% от българите) никога няма да знае какво има извън нея. Познавам прекалено много българи, които просто не мислят. Не мислят за настоящето, не мислят за бъдещето. Те просто съществуват. Не се подготвят за черни дни, живот до откат, заеми, кредити, борчове, с други думи кърлежи.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 43e2d746e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5 ами аз след като поживях в чужбина и под наем бях и работих с араби като цяло вече не ги понасям, преди нямах нищо против тях и медиите не ми влияеха на мнението за тях. Сега смятам, че са някакви ненормални, невротизирани последователи на една кръвожадна религия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 43e2d746e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Иронията е, че вече след като съм пътувал вече знам, че не мога да се установя на само 1 място. Надявам се един ден да мога да си позволя да живея поне между 2 държави.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 41b211cc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Има си хора скитници и много любознателни. Някои по професия са екскурзоводи и са си избрали тази професия, защото обичат да пътуват.
Да пътувам често не обогатява духовно и ме зарежда с енергия.
Изобщо не се чувствам нещастна от това, а напротив.
Имам и уютен дом, в който се чувствам доволна, когато се връщам, но обичам много да пътувам.
Нямам предвид съботно-неделни пътувания из страната, такива ме изморяват и от години не съм пътувала по този начин, а такива за по-дълго - 10-14 и повече дни зад граница - 3-4 пъти годишно
Всеки има различно усещане за щастие, моята мечта от дете беше да пътувам много. Е, би могло и по-често, но заради сенейството се отказах от професията екскурзовод.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b4d8b46ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Тоз приятел пуска сигурно 892-ра тема, все на централно-европейска духовно-лутаща се тематика.

Като удари 1, 000-та, трябва да почепти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 429c852624
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   И коя е тази държава и този град за които говориш?

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 43e2d746e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   10 не е една, а са 3-4 държави, които ми харесват, но поради парите бих се задоволил и само с 2 чужди държави освен България и бих си живял между двете, а в БГ на екскурция само и да виждам роднините.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 58b9330efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Аз пък обичам да пътувам и съм много щастлив. И двамата с жена ми сме екскурзоводи и сме били в над 50 държави по света. Следваме съвета на Далай Лама, който казва, че е добре всяка година да видиш поне едно ново място. Пътуването отваря хоризонти и особено като идеш и в по-бедни страни от България спираш с малоумните коментари от сорта няма такава държава. Пътуването ме кара да обичам още повече България. Пътувам с кеф, но и с кеф се връщам обратно у дома!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 842942b2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз бих пътувала веднъж годишно поне, мъжа ми няма желание да пътува, а не зная дали ако съм сама няма да ми е скучно.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a45a7ef34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Далеч не си толкова напътуван, колкото се опитваш скришом да се изфукаш. Първо, въпросната Веселина (която и да е) далеч не е единствената, която пее прототии. За Cardi B и подобни чувал ли си? Второ, хората които не могат да напуснат родните си места го правят от немотия. Наистина ли малката ти главичка стигна до заключението, че такива хора са щастливи? Че тези, които няма как да потърсят друг живот са щастливи? Ти си непростимо прост, това мога да ти кажа.

Не се прави на философ, авторче, не ти отива. И такива за прогледнали се имат.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 513140ec79
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   14 е напълно прав.
Не пътувам, защото нямам пари и никак не съм щастлива, а не защото нямам потребност от пътуване или съм доволна от града си.
А на автора май навсякъде му е терсене.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 51a74b9636
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Абсолютно дебилна тема. Всички казват, че пътуванегто ги обогатява, смяната на атмосферата, посещаването на други красиви места. Само българин може да стигне до извода, че да си останеш у селу и да не щеш да видиш и приемеш нищо от околния свят е по- добре.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 43e2d746e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   14 не знам за Карди Б и чалгарките, но има страни представи си, където повечето хора слушат поп-рок.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: b5a4cdba63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   И аз съжалявам сега, че следвах в чужбина... накрая се върнах и тука работя за ниска БГ заплата. Няма никакъв смисъл да учиш в чужбина дефакто. Отношението към българите в чужбина е ужасно и под всякаква критика също.
Да точно, осъзнаваш, че няма идеални страни, другите също си имат свой проблеми и кризи. Не са безгрешни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker