Круизен кораб - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Круизен кораб
преди: 10 месеца, 19 дни, прочетена 577 пъти
Планирам другата година-плаване с круизен кораб, но има нещо, което в последно време ме разочарова. Първо да кажа-досега не съм била на круиз, но винаги съм искала, много обичам корабите и водата. Знам, че цените не са никак ниски, но пък е веднъж в живота, предвид факта, че не съм милионерка. Ще се радвам- тези, които сте били на круиз да ме посъветвате.
Мисля да пътувам с организирана група от България, круиз около Италия. Единият ми въпрос е- щом е с група-ще има ли преводач, екскурзовод, който да се качи на кораба или той ще придружи групата само по време на самолетния полет до Италия и до качването на кораба? Другият ми въпрос е-слиза ли се от кораба в някои градове по маршрута и бихте ли ми препоръчали някои сайтове, в които круизите НЕ приличат на гигантски търговски центрове пълни с атракции все едно си в дисниленд или голям аквапарк, тоест-кораби, които са запазили онази романтична аура, чувство за хармония и вдъхновение, и не са се превърнали в грамадни стадиони ПРЕНАСЕЛЕНИ с народ и врява навсякъде.
Разгледала съм много сайтове и оферти, но ме разочарова факта, че всички оферти които до момента видях -корабите приличат на големи търговски центрове, имам чувството, дори само гледайки снимките, че хората там забравят, че са на кораб и вместо това цялото им внимание е грабнато от някакви лъскави атракции, като че ли дори няма лично пространство, уединение спокойно да се разхождаш по палубата.
Може да съм наивна, но вярвам, че все има останали круизни кораби, на които хората имат повече уединение и реално могат да се насладят на плаването в хармония и спокойствие, а не сред тълпи от народ.
Затова-ще съм благодарна, ако ме ориентирате към такива по-скромни кораби, да споменете някой сайт, където мога да разгледам. Ще съм благодарна и на всякаква информация покрай самото пътуване-от онези, които вече са го преживяли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 7227ebd474
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Повечето криузни кораби са пренаселени с някакви пенсионери, тече постоянен купон, изобщо цялата работа е някаква изгъзица. Един приятел работеше на такъв 1 година като готвач и от него съм чувал за какво става дума, твоята идея с хармония и не зная какво си е малко наивна. Хората са там да ядат, пият и да се забавляват.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 1bd05f96c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Осъществи го, добър замисъл е такова пътешествие.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 2b83fd4462
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Круизния кораб е място за забавление и абсолютно на всяко пристанище ще излизате, а ти ако искаш спокойствие ще ходиш на театър а не на дискотека и където са спалните помещения е тихо, защото са на различни нива от атракциите. Може да отидеш на яхта и там ще е абсолютно спокойствие на съответната цена. Важно е да разгледаш какво се предлага на самия кораб, защото са много различни и дали ще има преводач на български само фирмата през която ще резервираш може да ти каже.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 6f12b8bdee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Круизните кораби са като градове, предлагащи всякакви атракции. Работила съм с години към Карнавал. Ако търсиш спокойна атмосфера трябва да се насочиш към малки кораби. Големите са претъпкани с хора около 4-5 хиляди пасажери и над 1000 персонал. Лудницата е пълна, спокойствие ще намериш трудно там.

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 817aaae72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, слиза се на всяко пристанище и не, няма такъв романтичен кораб. За да стане това, трябва да сте само няколко души на борда. Това означава няколко души да платите огромните заплати на екипажа и всички други разходи (които никак не са малки) и би струвало толкова пари, че никой нямаше да може да си го позволи.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 2c0843b07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката-благодаря за коментарите. Да, прави сте, че е нужно по-малки кораби да се гледат, моето мнение макар и отдалеч... е същото-че е предимно претъпкано с богати пенсионери и всички хора са предимно за купона там.

За това, че се слиза на всяко пристанище-ЗА МЕН Е ОК, няма проблем, дори напротив-радвам се, че реално е така:)

Нещо, което ме смути обаче е, когато наскоро разглеждах снимки на местата за хранене-ясно, че при толкова много хора-помещенията са големи, НО се шокирах как е просто като някакъв огромен хангар и всички маси почти долепени една до друга-НИКАКВО лично пространство, дори по време на хранене. Дори НЕ мога да си представя какъв ужасен шум настава, когато всички започнат почти едновременно да тракат с вилици, чинии и да разговарят. Предполагах, че поне ще има някакви импровизирани прегради на всеки няколко маси, един вид поне да се имитира някакво уединение, а не като на паркинг всичко... Доста разочароващо е, когато на круизен кораб се види обзавеждане в кървавочервен цвят, червено и черно-адски напрягащо, кожени червени столове-все едно е някакъв бордей!
Сори-но за мен си е липса на вкус това, а в стаите-сиви килими, сиви завивки.
Не съм капризна, въпреки споменатите неща, просто ги отчитам, като потенциален клиент-за мен много по-свежо и релаксиращо би било вътрешното обзавеждане в кораба да е в морски цветове-всички ньанси на синьото, зеленото, също-бяло, виолетово, нежно розово-просто цветове, които водят до релакс за очите и ума. За атракциите-не, че съм против, все пак млад човек съм, но на повечето кораби има направени цели аквапаркове, представям си каква суматоха настава. Шезлонгите около басейните-също наредени един до друг на милиметри разстояние-просто прекалено идва... Сега-не очаквам да е някой манастир ха ха, но считам, че всеки нормален човек държи на поне минимално лично пространство-по време на ядене и т. н.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 4cf1c1adc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   За да не става реклама - има гръцка компания със средиземноморски круизи, която е с по-стари кораби.

Там е по-свободно.

Колкото по-нов и голям е кораба - толкова повече са "нагъчкани" хората,

Отделно - корабните екскурзии са просто подигравка, препоръчвам да не ги ползваш. Ако си в ЕС и имаш Интернет - всичко става лесно.

Досега 3 круиза, но с планове за още :)

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: bccdba41dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, ако си хубава и свободна, направо искам да се оженя за теб. Едва ли ще откриеш това, което си описала, защото живеем в епоха на глобално консуматорство. Свръх-стимулация на сетивата, без никаква дълбочина и смисъл. Да може да се хареса и най-примитивния потребител и да се харчи масово. Ти си описала как искаш да гледаш опера, ама на територията на цирка. Ами, няма как да стане. Или да гледаш въздействащ художествен филм, в кинозалата на мол, където с не знам си какви съраунди и триизмерни ефекти, дават 99-ия епизод на Бързи и яростни.

Това дето го търсиш, го имаше в предната епоха. Когато след две световни войни и в състояние на трета, "студена", човечеството беше принудено да се бори и да се развива, от което всичко имаше дълбочина, дори и забавленията.

Сега е друха епоха, на технологичен напредък и светещи екрани. Първите правят живота лесен, а вторите замененят емоциите с натрапчива сетивна ангажираност. Където и да отидеш е така, не е само в Хамерика. Целият свят вече е Лас Вегас.

Преди е имало всякакъв вид достижения, и в най-западналата африканска страна. Сега има умствен и емоционален упадък, и в най-развитата.

Няма никакъв голям сблъсък на култури, няма съществени различия. Дали ще си в Америка или в Иран, в Китай или в Тунис, в Турция или в Швеция, в Япония или в Бусманци, всичко се свежда до пластмаса, LED осветление, децибели на макс, търговски промоции, ГМО, платен секс, фалшиви усмивки, дрога, силикон, препълнени паркинги, кетчуп и майонеза, мисловни конструкции и артистични изяви със сложността на текста на "Дим да ме няма".

Добре дошла в прекрасния но свят.

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: ac5fbe36d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   А има ли круизни кораби само за хора до 45 примерно?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: ec235a6c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   9, да!
Там тези на 46 и нагоре направо ги хвърлят зад борда!
Най-голям купон е, ако по време на круиза навършиш 46 - тогава те изхвърлят в морето заедно с дюшека, докато спиш!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 2c0843b07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До н. 8 от авторката-да, красива съм си, ха ха, малко ми е странно да си правя сама комплименти, но пък истина е-магнетичност има до степен да не качвам свои снимки никъде, за да не ме зяпат разни непознати, завистливи хора и естествено да не ме свалят разни идиоти мечтаещи си само за секс и още на втория ден от запознанството да ми разправят как били влюбени в мен- и то при положение, че от ден първи -ясно и категорично заявявам, че макар Любовта на живота ми да не е на този свят от няколко години вече, то аз съм обичала, обичам и ще обичам-ЕДИНСТВЕНО НЕГО-завинаги!!!
Тоест-казвам им директно-приятели само, без свалки, без задни мисли от тяхна страна, без разни опити-уж се съгласяват, но едва минават няколко месеца и в даден момент заявяват-не можели да са приятели с мен, при положение, че имат романтични чувства, адски трудно им било и т. н. Жените пък-завист на макс-някои. Не слагам всички хора под общ знаменател, но факт, че почти не останаха свестни хора на този свят.
Та, така-след като си направих комплимента ха ха, по темата-съгласна съм с теб, че обществото е почти абсолютно консуматорско, че става все по-зле с всяка година, че нещата се свеждат до евтини страсти и тотално зомбиране.
Вече не се прави качествена музика, като преди години, хм. млада съм, но факт, че хубавата музика, музикалните групи с хубави албуми и песни-са отпреди доста време. Същото е и с романите-преди години хората са писали най-различни и вълнуващи книги, в последно време повечето от съвременните автори пишат книги с идентичен сюжет, все едно излети от един калъп, всичко се уеднаквява.
Една КРАСИВА ДУША, един ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК-Кърт Кобейн в някои свои интервюта е казвал това, че навсякъде е едно и също-с групата си НИРВАНА е обиколил толкова континенти, държави, градове, различни места-по цял свят, но казва-навсякъде е едно и също, всички градове си приличат-и е абсолютно прав! А го е казал преди години... около 1990-1992 г. Ако тогава още е било забелязано това уеднаквяване, то сега е 300 пъти по-зле оттогава, особено с тази пандемия от мобилни телефони, социални мрежи и т. н. Повечето филми са дотолкова комерсиални, че човек няма усещането за нещо различно или свежо. Помня преди време, докато учех още в Гимназията-имаше различни, интересни, вълнуващи филми-сега всичко е ЕДНАКВО! Дори актьорите са толкова уеднаквени, дори и като външен вид, все едно клонинги гледаш.
По време на висшото и по-късно-виждах как дори градовете в тази селска държава са почти еднакви-човек няма усещането, че е в друг град-БУКВАЛНО имаш чувството, че си в същия град-разположението на улиците, кръстовищата, магазините, хората-като в някакъв кошмар е.

За почивки и екскурзии-примерно Лятото на морето-от няколко години нарочно избягвам вечер да излизам в града, където съм на почивка, защото е едно и също-дандания от мазна чалга-заливаща гръмко улиците, навсякъде листовки ти тикат в ръцете и промотират новия супермаркет в града, навсякъде сергии с едни и същи неща, с едни и същи уморени лица. Улиците пълни с разни момичета-облечени буквално, като проститутки и държащи се точно, като такива-да ти се доповръща просто, от всяко заведение кънти мазната чалга и разни момичета се кълчат по масите, и мизерия, бедност и отчаяние-навсякъде... За пияните, наливащи се до припадък деца, дори няма да коментирам-каква отчайваща гледка са. Буквално се депресира човек.

Но е истина, че навсякъде е почти едно и също-всеки иска да ти продаде нещо, да те ангажира в нещо, навсякъде е като един огромен, шумен пазар.
Не знам как издържат хората в големите мегаполиси-залети отвсякъде с отромни светещи екрани по сгради и небостъргачи, навсякъде -всичко бести-всичко и всеки се опитва да открадне тишината, вътрешният покой, спокойствието, хармонията.
Всичко се е превърнало в един огромен пазар. Туристите отиват на някое уж уединено място и се скъсват да им навират в лицата разни сувенири с нечие изображение, плащаш си за да влезеш еди-къде си, плащаш си за да преминеш някъде, плащаш си за престой в даден град -в Италия например не само във Венеция, но и в други градове там-има такса за престой в града... само за въздуха, който дишаме още не искат пари. Но може и да стане след години-който иска да диша чист въздух-да си плаща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker