Най-добрите страни в Европа за хора на изкуството? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121576)
 Любов и изневяра (29812)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18626)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Най-добрите страни в Европа за хора на изкуството?
преди: 10 месеца, 27 дни, прочетена 782 пъти
В коя чужда държава може човек да се реализира в сферата на изкуството? У нас ако нямаш много връзки е много трудно да пробиеш и аз се принудих да работя работа от 9 до 6. Е да де, но тя така ме изпива психически, че събота и неделя нямам енергия да се занимавам с правене на изкуство. И май ми отне и вдъхновението.

Люси Дяковска обаче без протекции сама проби в Германия, значи има място и за български певци дори и в чужбина.

Аз не искам да стана ИТ по принуда или да работя в кол център, аз мога само да пиша музика и да пея, в нищо друго не ме бива, мога да танцувам също така, но за ръчна работа не ме търсете - с две леви ръце съм. Та явно ще трябва да търся препитание в чужбина.

До колкото знам в Кипър и Гърция по таверните и баровете има много работа за певци. Но аз не харесвам тяхната музика, а те си слушат само своя поп. Моят стил е повече рок, поп, денс, джаз и т. н. Знам, че в Румъния има много хляб за денс изпълнители, но само за тях. В Швеция държавата много подпомага изкуствата и музикантите финансово и изобщо. Сякаш на шига се регистрирах в сайт на тяхна агенция и веднага ми предложиха роля с реплики в реклама.

Но пък най-лесно ми е да пея на близки езици - в страни като Полша, Словения, Чехия и Словакия дали може да пробие един чужденец като изпълнител? Както виждате не споменавам Хърватия, защото като гледам Северина май и там са по чалгата... аз мога да пея по слух на много езици, но като не знам местния език добре доста ще ме ограничи това. Испания и Португалия са с много приятна поп сцена, а аз лесно пея на техните езици, но там е твърде горещо лятото, не издържам на жеги. Има ли български певци и музиканти в чужбина, които да дадат отговор къде е най-добре за един певец?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 27 дни
hash: e135a932be
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   За човек без "стаж" претециите са ти много. Изкуството иска жертви и компромиси. Май не си готова да ги дадеш. Та климата, та жанра, та не знам какво. Може и да намериш държава според изискванията, но да си имат по-талантливи. Първо си изгради име всичко останало х можеш да смениш. В клубовете в Гърция или Хърватия ако си толкова талантлива колкото твърдиш някой продувент ще те хареса и ще ти помага нататък. Та Ед Шерийн е бил един уличен музикант, а виж го сега. Със сигурност не му е било приятно. А ти избираш, ли избираш.
Подобно на кариерата на един футболист е - всеки е тръгнал от малък клуб в своето село / град и постепенно е стигнал до големите клубове.

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 3bf273f0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   В България е най-добре за хора на изкуството. Тургаш един силикон и едни джуки, пускаш на Митьо Пайнера и правиш поредното дете на Коко Динев да ти спонсорира клиповете и си ти.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: aec3cfe3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   2 откъде знаеш, че нямам стаж? Тук пея по сватби, заведения, имам и записан, но неиздаден албум.
И защо Гърция и Хърватия, аз предпочитам музиката на държави като Полша, Унгария, Чехия и Словакия, там се слуша рок. В Гърция и Хърватия слушат само долна чалга.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 87be7a6088
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има разлика между човек на изкуството и занаятчия. Аки си добър/добра, навсякъде ще се реализираш.
Въпросът е можеш ли да го направиш. За да успееш, обикновено ще ти трябват доста пари за реклама и добри композитори, и текстописци, и мениджър да ти урежда участия.

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: a9f6eaa341
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 2 името на певеца е Ед. Шийрън.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: c5c5a588bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Май нямаш музикално образование. Да пееш по сватби не те прави човек на изкуството. Любител си, справяш се, хоби ти е, чудесно. В чужбина си имат достатъчно такива.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: aec3cfe3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7 талантът не се учи, у нас е пълно с хора с музикално образование, които не могат нито да пеят, нито свирят хубаво на някакъв инструмент. Че някои дори в риалити формати се бутат.

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: aec3cfe3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Едно хубаво ме разсмя с тая Гърция и Хърватия. Хърватия е държава джудже, с много малък пазар. Гръцкия не е по-голям, но да кажем, че техните песновки ги слушат и в някои нейни съседни държави като ние и Сърбия. Има и хубави гръцки песни, но то хубави песни има от всяка страна. Повечето са някакви бози в стил Тони Стораро. Дори самият Тони покавърява куп гръцки песни. И те имат изпълнител с кръчмарски глас като на Стораро, 1 към 1 са като гласове. Ти на това музика ли му казваш?

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 39190f573d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Луси Дяковска е единичен случай (особено за България) от музикално семейство (то ест таланта й е наследствен и генетичен) и е станала известна в друга епоха, когато не е имало много българи в Германия понеже не бяхме в ЕС все още... (имала е пари за виза и за да учи в чужбина през 90-те).
Сега е по-трудно мисля, защото се напълни с много българи в западна Европа след като влязохме в ЕС през 2007.
Мария Бакалова е друг пример, но тя е учила в България и не й се налагало да учи в чужбина, че да я изберат да участва в Американски филм...
Нина Добрев е израсла там, защото родителите й са имигрирали в Канада когато е била на 2 години, имала е интерес към театъра и се е записала на извънкласна дейност, докато не я избрали да участва в "Дневниците не Вампирите".
Може би са имали много късмет, пари, талант, роднини или просто такава им е съдбата... но така или иначе няма много българи, които да са успяли в шоубизнеса зад граница. То в България е трудно с изкуствата, пък какво остава за чужбина за някакви си бедни българи там, които имат конкуренция с хора от цял свят. Иначе вярвай в мечтите си, те са доказали, че няма невъзможни неща...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: aec3cfe3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10, в една друга бивша соц страна буквално на ръце ме носеха. Там можех да стана какъвто си пожелая, в България ми е по-трудно. Късметът се отключва като си на правилното място, София не е правилното място за мен, но извън нея в България изкуство почти няма.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 39190f573d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   От 10 до 11
Ами защото приоритетите на българите са такива... няма пари за хора на изкуствата (музикант къща не храни), като не се продава и не се оценява, което е много тъпо мислене, не всичко е пари в крайна сметка, българите само за пари мислят и как да забогатеят, българите също са и бедни и не искат да дават пари за концерти, албуми, филми и тн. Много българи са бездарни и сухи също - не могат да пеят, танцуват, рисуват, пишат и за това не разбират изкуствата и творците.
В другите страни не е така очевидно. Русия има голям щоубизнес за разлика от България, така че дори и соц. страна да избереш пак ще е по-добре от БГ сигурно. Примерно Филип Киркоров (роден е в България от руски родители) има голям успех в Русия...
Смени града или държавата, пробвай докато си млад.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 39190f573d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Отново е 10: Имаше и една БГ актриса Лорина Камбурова, която снимаше филми в Русия също доколкото знам. Ако сте се насочили към соц. страните. Предполагам, че може и Полша да ви свърши работа вместо Русия, защото те приемат добре българите...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: aec3cfe3e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От една агенция в Атина ми отказаха в понеделник сутринта, а кандидатствах съботата или неделята преди това. Затова пък от другата страна ми отговориха малко по-късно, че искат събеседване с мен на следващия ден. Явно наистина като не ти е писано да работиш и живееш в един град или страна няма да стане. Само за справка това е втория път, когато ми отказват от Гърция в понеделник, веднага след като съм кандидатствал. Предния път ми бяха отказали още в 9:10 часа сутринта в понеделник като също бях кандидаствал 1-2 дена преди това. Това беше за съвсем друг тип работа.

От 11

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 39190f573d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Отново е номер 10. Баща ми е професионален музикант всъщност (завършил консерватория)... и той работи сезонно. Работи като певец и пианист по германските круизни кораби. Много пъти е ходил в Германия, също е бил в Испания и Холандия, значи че и там търсят музиканти.
Когато е в БГ или е в някои хотел/кръчма да свири до 3 сутринта... или е учител по музика.
Но не са ме насърчавали да стана и аз певица (макар че имах желание и данни)... правя го като хоби по-скоро, участвах два пъти в мюзикали. Ако ме бяха открили (както Люси Дяковска, тя е имала ебати късмета в Германия) можеше и да стане нещо повече, но мисля, че никой не възприема таланта на човек сериозно... трябва да си нещо изключително като че ли. И преди съм чувала, че немците много обичат да се забавлят и държат на изкуствата, особено ако е музика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker