Сгреших ли, че се върнах и ще намеря ли друга такава страна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Сгреших ли, че се върнах и ще намеря ли друга такава страна?
преди: 9 месеца, 15 дни, прочетена 807 пъти
Много хора в чужбина се оплакват от лошо отношение към тях.

А аз, вярвате ли или не намерих страна, където местните ми колеги и шефовете ми се отнасяха с мен все едно със стар приятел. Дори все едно имах дежа вю като живеех там и в един момент се чувствах все едно ми е познато мястото. Ако щете вярвайте повече сякаш ми харесваха там от пръв поглед хората, от колкото в България!

Аз дори онемявах и ги гледах с почуда като ме питат нещо, един вид "Тези сега познават ли ме, защо се държат толкова добре с мен? ! ". В България никога преди и след това не съм имал толкова добри колеги, за шефове да не говорим. В БГ колкто по-малко общуване със шефа, толкова по-добре, като цяло нашите шефове са злобни или интриганти. А там шефката ми там се държеше едва ли не като майка с мен.

Да, имаше токсични хора и там, но никой от тях не беше местен, а бяха (може би за вас няма да е изненада) сръбкиня, грък и един надут французин.

Затова пък един колега турчин беше добре настроен, дори ме покани на по чаша турски чай в близкото турско заведение. А едно туркинче извън работата чак ме изпрати на летището като си тръгвах. С много добри впечатления съм и от колежка румънска унгарка, две полякини.

Най-добрите колеги и шефове, които съм имал са словаци, дори и българите не могат на пръстите да им се намажат, как е възможно това? ! Даже един приятел-румънец пак там ми каза, че не е имал по-добри колеги от тези там. Иначе да знаете, че по улиците с непознати са по-обрани от нас, по-затворени и обслужването им по заведения и хотели често не е много добро, но може би е нормално за държава, която има индустрия и не зависи от туризма. Вероятно по Татрите, където туризмът е водещ е по-добро от обслужването, но Братислава не е от най-посещаваните столици. Но пък младото поколение е различно. И все пак това да работиш с приятелски настроени хора ми отвори очите. Е, носталгията по семейството ми в България надделя, но като знам какво е човешко отношение пак ми се ходи в чужбина. Този път за повече хари бих пробвал по-богата държава, но признавам, че много ме е страх. Много ме е страх, че никъде другаде няма да ме приемат толкова добре и приятелски. Че за никъде другаде няма да плача като дете, както плаках когато напусках Братислава (заради доброто отношение на колеги и многото приятели, многото спомени и самите места) и както понякога плача като напускам родната София (предимно заради самите места, че израстнах тук и заради семейството ми). Затова от 2019-та не съм отишъл никъде в чужбина все още, дори на екскурзия.

А да, срам не срам, но за само 1 година там (бях на командировка в тамошния клон на моята фирма) аз излязох на повече срещи с момичета от колкото през целия ми живот в България и направих цяла дузина приятелски кръг. Пак повече от колкото през целия ми живот тук в България...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 3d8b9262c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Звучиш ми малко, като малко дете с розови очилца. Споко ще ти мине. Наслаждавай се на отношение докато можеш. Похвално е че позитивен, не ме разбирах погрешно, просто си наивен

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 6f923aa2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   2 няма никакви розови очила, и те си имат трески за дялане, но е факт, че там по-лесно създавах приятелства и почти всички се отнасяха с мен като със стар приятел.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: f171943f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ти си луд да се връщаш.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 6f923aa2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може би не трябваше да се връщам в София, а на морето. Освен на Черноморието никъде другаде в БГ не става за живеене според мен.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 3235c3a730
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не можеш да знаеш нито какво печелиш, нито какво си загубил.
Пробвай отново.
Иначе цял живот ще те гложди “Ами ако…? ! ”

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker