Самота в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121465)
 Любов и изневяра (29775)
 Секс и интимност (14397)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9616)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7316)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18594)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Самота в чужбина
преди: 9 месеца, 5 дни, прочетена 821 пъти
Здравейте!

Малко фонова информация - аз съм живяла и завършила висше в Англия, а сега имам семейство (без дете) и живея в Ю. Корея от почти 4 години.

Докато живеех в Англия, имах възможност през всяка ваканция, ако поискам, да отида до България да видя близките си и разстоянието не ми тежеше на сърцето чааак толкова.

Хората, с които завързах приятелства и до ден днешен си контактуваме всекидневно и даже ни идват на гости в Корея. Наистина имах чувството, че Англия ми е като втори дом. Супер лесно се вписах в обстановката и живота беше много удобен.

След като се преместих в Корея, първоначално всичко беше окей. Ходех си на работа, завързах приятелства с колежките ми, всичко е супер с мъжа ми... Но вече след втората година почна една жестока депресия и самота. Имам чувството, че културно не мога да се свържа с хората тук, въпреки, че говоря езика свободно и страшно много ми липсва това да мога да се виждам с близките си и приятелите от детсвото.

Корейските ми приятелки винаги обсъждат кой каква чанта си взел, на кой колко му се е покачила цената на апартамента, т. н. и това е масово явление, дори приятелки чужденки почнаха да си сравняват мъжете и кой колко изкарвал. Докато с приятелите ми в Англия и България винаги ставаха беседи на дивана в хола за филми, музика, хобита, мечти, политици, държави, работа, връзки и т. н.

Имам чувството, че не мога да намеря хора, с които да водя задълбочени разговори, които да не са свързани с нещо материално, което ме кара да се чувствам като някакъв затворник в това общество. Никой не иска да се отваря пред другите и да показва истинския си характер, сякаш всички искат винаги да изглеждат перфектно в очите на другите.

Много ме натъжава това, че не мога да развия искренно приятелство. През повечето време, имам чувството, че аз се откривам пред тях и честно си изказвам мненията (избягвам да казвам негативни неща, разбира се), но не получавам обратна връзка.

Да не говорим, че покрай тази култура ми стана много трудно и да поддържам контакт с хората. Понеже винаги всеки е зает, те като искат да се видим ми се обаждат месец предварително, за да "запишат час" да излезем някъде на кафе или обяд и на мен напоследък ми е много неудобно да звъня и да питам да се видим или просто, за да си поговорим по телефона.

Тааа защо пиша тук... Интересно ми е как се справяте със самотата в чужбина?
Как се запознавате с хора и завързвате по-дълбоки приятелства?
И може би най-важното, как се справяте с липсата на близките?

Извинявам се за този хаотичен роман, който написах. хаха Просто много ми се струпа напоследък и няма къде другаде да си го кажа...

Имам чувството, че просто не принадлежа. Навсякъде непознати лица (всичките ми приятели тук живеят в съседни градове), просто изпитвам една празнота. Не знам какво да правя с нея.
Моля, дайте съвети! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 7465518c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Искрено приятелство има само по филмите. Да не мислиш, че приятелките, с които сте обсъждали сапунките са ти истински приятелки? Кажи поне, че няма с кого да си чешеш езика, а не приятелки.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: c08b2c74d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Имаш чувството, че не принадлежиш? В Корея? Не може да бъде.

Сега сериозно - провалила се живота си. Или действай, или се примирявай. Направи си някаква пластична операция, за да имаш общи теми за разговор.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: b9eb6c23ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Искрени приятелства няма, освен това с годините ние също се променяме. Но това е твоят избор да си там, никой не те кара насила. Поговори с мъжа ти, светът е широк и просто се премести. И аз живея в чужбина, липсват ми контакт на ниво, масата е страшна простотия и използват, защото знанията им по езика не са достатъчно. И аз няма с кого да водя задълбочен разговор, тема, но се занимавам с с себе си сама.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 148f210b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Корейците като много други северно азиатци са силно повлияни от материалните неща и лукса.

Корейките масово ходят в Ню Йорк и ЛА да трошат к**ове срещу заплащане, за да могат после да си позволяват скъпи вещи и както казяат вече един апартамент в Сеул е $1 мил. и ако не се омъжат за переспективен мъж не искат да се дръщат на село, където положението е същото като в България.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2eced7b715
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Няма ли възможност да се върнете в Англия? Не споменаваш причината да сте в Южна Корея, но едва ли е нещо толкова обвързващо, че да не можете да си тръгнете.
Аз не съм била в твоята ситуация, живяла съм в чужбина, но само за няколко месеца и поддържах връзка с всички важни за мен хора, а и културата не ми беше толкова далечна (нещо като теб в Англия). Разбирам те напълно въпреки това и дори се опасявам, че ще става все по-зле и по-зле, което не е шега работа (понякога ми се струва, че менталното здраве е по-важно от физическото такова).
Поговори като за начало със съпруга ти. Излей си всичко, не му спестявай нищо, чуй какво мисли и как се чувства самият той. Би следвало да ти е най-близък там, а и решението (какво и как да промените) трябва да е и на двамата.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 9ec1799051
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На мен пък в Англия ми е много тъпо. Да, вярно е, че мога да си позволя да ходя на скъпи екскурзии благодарение на това, че съм в Англия, но пък хората не са особено интересни и с голяма обща култура. Винаги разговорите са повърхностни и глуповати. Винаги ако щеш и с хиляди дипломи да си си подценен и не можеш да се сравняваш с техните, които между другото може и да са без дипломи и заемат хубави позиции за хубави пари.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker