Търся хора за емиграционна кампания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Търся хора за емиграционна кампания
преди: 5 месеца, 20 дни, прочетена 1032 пъти
Здравейте,
Искам да помогна на повече млади и трудоспособни хора с напускането на България и установяването в чужбина - в частност в Западна Европа/САЩ. По възможност веднага след дипломиране - средно/висше образование. Също така търся хора (по възможност установили се в чужбина), с които да създадем информационна кампания, с която да покажем, че:

- Не е страшно в чужбина
- Не е невъзможно
- Не е слабост на характера да търсиш достоен живот както се опитват да го пробутат българските работодатели и политици.
- Със сигурност е полезно за млад човек да си разшири хоризонта и да работи за доста повече пари отколкото в България.
- Има много българи също като ТЯХ, които са го направили и са готови да им помогнат. Тук и сега.
- Не е нужно да живеят в държава управлявана от мафиоти и крадци, а могат сами да си оправят живота и има хора, които ще им помогнат за това.

Аз самият го постигнах и мога да подам ръка, но сама птичка пролет не прави. Идеята ми е да събера повече хора с различни професии, установили се в чужбина, готови да дадат съвет.
Смятам, че това е единственият цивилизован начин да покажем на българските политици и чорбаджии, че има движение, което не е партия - готово да им секне комфорта и без да лъже хората, а напротив - да им помогне.
Крайна цел: Максимално обезлюдяване на държавата в следващите 10-20 години до степен невъзможност на политиците и чорбаджиите да паразитират на гърба на българина, давайки му жълти стотинки. Да паднат на колене и да се молят. Така обикновеният гражданин печели. Да създадем конкурентна среда и по този начин заплатите да се нормализират.
Без протести, без викания и бой с полицията (хора, които също има да хранят семейства и с нищо не са виновни за алчост на шепа родоотстъпници) без нужда от гласуване - само действия - стягане на багажа и емиграция. Така най-много боли. Накрая да търсят лекари, инженери и медицински сестри навънка.
Моля само за коментари от хора, подкрепящи идеята за подобна кампания.
М30

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 20 дни
hash: eea2aea11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Хаха, свържи се с Иван и Андрей (Фермата). Ще обсъдите разни идеи.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: d940ff8a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Това страшно много ме изкефи. Браво за инициативата. Патриотите ще пореват малко, но нека вникнат добре в думите. Не е небходимо да се гърбиш цял живот заради шепа мутри. Излезте от това робско мислене.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: b7568b52d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   От човек на висока позиция и заплата - прибирам се в България! Не одобрявам идеята ти изобщо!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: f07f643435
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Не подкрепям идеята да помагаш на кърлежите в европа и америка да смучат българса кръв!

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: b0efacf19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Koгато пишеш в обществен форум, не определяш ти кой и какво да пише.
Темата ти е отвратителна по своята цел.
Българските политици не правят икономика, която осигурява работни места. Българската икономика има най- ниската производителност на труда. Впрочем и ти можеш да създадеш бизнес, евентуално много голям и да станеш добър чорбаджия.
Така, че се радвам на всички, които са си намерили място, където да работят точно 2 пъти повече и да получават добра заплата.
А от твоите съвети никой няма нужда, защото си ги намира така или иначе.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 123c89927b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Превод :"търся проститутки и глупаци, които да бъхтя с работа, която никой в чужбината не иска да бачка. Търся млади, защото са наивни и мога да лъжа както си искам. Ще ги настъпя по най-болните им места, пък белким някой върже. ". Такива се намесват напоследък и в разговори на всякакви теми в социалните мрежи. Никой не ги отразява и решиха и тук да налазят.
Наистина ли човече мислиш хората за толкова тъпи? Толкова агенции за работа, толкова обяви ти реши че някой е опрял до теб. Друг е въпросът че тези земи никога няма да останат без хора. Един си тръгва - друг идва. И как си представяш изобщо че някой ще ти се моли??? Невменяема темичка. Пий ги тия хапове.
ж, 25

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 535f3fb45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   По принцип такива кампании (компании) има от поне десетина години - в смисъл кандидатстваш си там, виждат ти нивото на езика каквото ти е и те водят за ръчичка от до - от самолет до интервюта н работа.

Та нищо ново и уникално не предлагаш. И след като пишеш в публичен форум е редно да изслушаш всички гледни точки, а не само крайно 'За' емиграцията и да правиш някакъв затворен клуб.

ПРОТИВ съм млади българи да си стягат багажа и да бягат. Да останат ТУК и да се БОРЯТ срещу всичко, което не им харесва.

Твърдението ти, че държавата ще се обезлюди и работодатели и т. н. ще молят на 'колене' е ГРЕШНА.

Точно обратното - държавата ще се циганизира още повече, въобще явно не следиш тенденциите има нови социални политики ще се раздават яко пари за по 2 и 3 деца и познай - ще са си циганета(няма лошо, който не си цени земята друг му в взима)

Вече има достатъчно чужденци в България, освен традиционните мюсюлмански малцинства има и над 100 000 украинци в момента да не говорим, че по центъра на София вече виждам редовно и азиатци и чернокожи.

Разберете, че земята и местоположението на тази страна са такива, че те просто няма да останат незаселени.

Историята го доказва. Тия земи са населени още отпреди 3 хиляди години преди Христа НЕПРЕКЪСНАТО. Чуваш ли? Непрекъснато.

Това не ти е Сибир или пустинята Намибия, за да няма хора, това е кръстопътната връзка между Европа и Азия. Трафик на хора да искаш.

Прабългари, славяни, траки, римляни, турци, хуни.

Мислиш ли, че с твоята 'глсдна стачка' един вид ще обърнеш процеса на историята? Не... Просто ще си затриете името като народ. Ще се претопите.

Децата ви ще имат чужди имена и ще говорят на английски. Няма да са чували за Ботев и Левски.

Възрастните ви родители ще изнемогват от болести и бедност и няма да има кой да отиде до магазина 1 пакет сирене да им вземе, защото сте много важни

Да развееш бялото знаме и да емигрираш заради 'шепа еодоотстъпници' всъщност те прави родоотстъпник. Избрал си бягството без бой и без да дадеш нещо от себе си, за да е по-хубаво тук.

Явно си заслужаваме съдбата като народ. А за земята не се притеснявай - празна няма да остане.

Т. Т.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: faf6606a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Добра идея, аз съм за. Помогнала съм на няколко българи в Германия и ще се радвам да го правя и в бъдеще. Ж34

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 9e29fd1d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Авторе-Аз подкрепям идеята ти напълно. Но как да стане? ! Казваш, че ти си успял, тоест живееш за постоянно в друга държава в момента? Как се случи при теб-сам ли замина? Имаше ли познати, приятели, роднини там? Как си намери работа без чужда помощ? С колко пари замина? Как успя да се уредиш? Знаеше ли езика?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 57dc81a2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   За трафик на хора чувал ли си? Май там си се ориентирал.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 123c89927b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Такова абсурдно нещо не бях чела. То е ясно че нелепата ти идея няма как да стане. Те умрели за вас с тази емигрантска криза в рзавитите държави. Предвиждам как ви посрещат с бъклица и дрян. Добре се посмях на разсъжденията ти на 9 годишен. Какъв съвременен революционер, каква гениална идея, как някой не се е сетил по-рано. И някои ти се вързаха. Не номерче 9 - не ти трябва чужд език. Който иска да общува с теб да научи български.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: d940ff8a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   7, тема не е ти дали си против кой какво прави с живота си. А и честно казано едва ли някой му дреме дали някой анонимник от сподели е против неговите решения.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 2e95164e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   И аз започнах в последно време да се замислям много сериозно за емиграция. В България не ни чака нещо добро. И наистина е факт, че в чужбина има по-голям шанс ако човек е умен и упорит да се реализира добре финансово и да живее спокойно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 8f85e48a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Авторе, ти ако наистина имаш такава "стратегия" за успех значи си много наивен и нямаш представа как работи света.

Това, което искаш ти е вакуум, вакуума се запълва на момента от по-находчивия, умния, силния и големия. Общо взето ние сме идеална за превземане и завлядяване държава и единствената причина това да не се случва е, че сме в ЕС и НАТО (засега).

Армия - нямаме
Население - нямаме. 60% пенсионери. 80% дебили.
Идеали и национални стратегии, нещо за което да си струва да умреш - нямаме. На съседния полюс са Израел, където имаш адекватни причини да се биеш и да умреш за държавата си. Само ги давам като пример.

Това за заплатите и мутрите не е баш така. Аз си живея в БГ, имам си МОЙ апартамент (не на кредит), взимам заплата, която е мечта за 70% от сънародниците ни и си живея повече от страхотно. Там, където ти си (без значение къде е това) адекватната ти квартира започва от 1000 евро, ти да взимаш 2-3-4 максимум. Не си в Лихтенщайн, където заплатата ти е 8000 със сигурност :) Интересно ми е като направим сметката кой е по-добре финансово - аз или ти? Говорим за активи и покупателна способност. Далеч съм от мисълта, че имаш собствен имот в чужбина. Това за мутрите си много наясно, че не е баш така. В Европа ни е бедна фантазията какви кражби има, просто им пука малко повече за хората. Там няма нужда от мутри в наш стил, там са с костюмчетата, усмивките, корпорациите. Знам как е, ти знаеш как е, няма нужда да се лъжем. И там ги има, но под друга, елегантна и неусетна форма, за разлика с нашите ганьовци.

И накрая ми е интересно дали онзи дето се е съгласил да си продаде и предаде държава ще се трогне от това че няма лекари и хора или ще си стегне куфарите с отраднати пари и ще ни тегли една майна на всичките? С две думи - стратегията ти е неадекватна.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: d7bba1d509
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Баси, аз откак обиколих и поживях в Европа, осъзнах че у нас е некъф рай. Покрай ковид и хомо лудостите на Запад пък ептен.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 1b0336b7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Идеята ти е топ, реализирай я, има смисъл за хората и е в подходящия момент, разни мнения не подходящи ги подмени.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 01d4137322
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Напоследък се напълни със бяснозавиждащи гастарбайтери. Много ги е яд, че след години гърбене в чужбина са на едно ниво с тия, които останаха. Ами стандартът на живот на българите се вдигна доста. Много сме си добре, защо ни е да емигрираме? Те хората масово започнаха да се връщат вече, той сега се сетил. Авторе мен ако ме питаш, вземи си оправи нещата и се връщай и ти. Стига си скимтял жално от чужбина. Черноглед си доста, но такива като теб сме виждали и друг път. Все ще се намери и за теб местенце тук.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: d5406ef058
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз също съм се замисляла за подобна идея, но и осъзнавам колко хейт ще изям покрай нещо такова. Затова просто говоря само на познатите и приятелите ми колко добре си живея в чужбина и как не мисля за връщане. Ако ми се случи по някаква причина, буквално бих изпаднала в депресия.
А вече на някои мои приятели помогнах с първите стъпки, спане безплатно в моя дом и т. н.
Коментарът на номер 14 е напълно нерелевантен кой е “по-добре”, защото в чужбина има хора с по 7 апартамента и още други земи и ренти в България, които само от наем могат да живеят, без да си мръднат пръста, и въпреки това са емигрирали за по-добър живот, бъдеще и социална система.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 386ea2b588
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аха... И сигурно ще прибереш поне едно $10 000 на калпак...
Дотук с "благородните" ти намерения :)
Ма балъците нека ти се връзват...

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: ed59e19691
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Дали с емиграция или без, имайки предвид, че над 50% от новородените са циганета, около 2050 година България вероятно я очаква нещо такова- конвои, които пазят главните магистрали, 2-3 големи града, които ще се казват държавата София, Пловдив и Варна. Другото ще са индобългари, които ще му разкажат играта на остатъчното българско население. Това е само прогноза - възможно е и да не стане. Има и други възможни варианти.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: de03b1fc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Като човек, учил в чужбина, западна държава и работещ за едни пикливи 1400 лева в София, защото нямам връзки където трябва те подкрепям, дано успееш! Един ден като останат без лекари и няма кой да обучава децата им чак тогава ще се сетят как са малтретирали обикновените хора у нас. А може би дори и тогава няма да се сетят, а ще отидат в Дубай.

Постоянно по форуми се лъже, че много се вдигнал стандарта, това са хора живеещи в розов балон, които са най-вероятно ИТ-та или пластични хирурзи. Повечето в София, които познавам и нямат връзки работят за едва 1300-1500 лева чисто.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: de03b1fc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Леле как само побесняха разните ИТ-та, политици, брокери на имоти и разните им лакеи и приближени в темата. Сам виждаш, че няма как да успее такава инициатива. Иначе обратната - да излъжеш хора да се върнат много успява. Да, в много държави, западните всъщност не харесват българи. Но какво се оказва "България те иска", а всичките обяви са за кол центрове. Как по-точно ще помогна на България като работя за кол център до затъпяване? Срамота е да си завършил на запад и да работиш това нещо, което в САЩ го работят хора без никаква диплома.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 0a104b7e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До 18 от 14.

Ти говориш за изключения, а не за правилото. Изкарай си статистиката колко % от хората в чужбина (западна Европа) притежават собствен имот и сравни с България и ще се убедиш, че грешиш.

Иначе то приказката че имало... То има и успешни предприемачи, дето в първи курс са си били шута или дори не са записвали университет. И кво, никой да не учи ли? А за онези безполезни безделници, дето на 30 са без образование и бачкат посредствена работа за смешни пари, защото навремето са чули че Бил Гейтс и Зукърбърг нямали образование, демек масата колко са спрямо изключението? Тук говорим за средностатистически човек.

 
  ...
преди: 5 месеца, 19 дни
hash: 0a104b7e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Иначе забравих да пиша... Ако някога реша да напусна България ще е заради простотията и деградацията на тази маса, наречена "народ". Не заради пари, имоти, коли, аз си ги имам.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 13276c23ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   С или без твоя помощ, обезлюдяването на България е факт. Така действа невидимата ръка на пазара по Адам Смит

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 4411f12b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Бг-то е бита карта от много време, даже циганите я напускат. Помня преди няколко години как циганите танцуваха в самолета и пееха "бай бай България, бай бай мизерия" напът за Англия хахахаха. А не знам къде са тия, дето се връщат. В моето село 90% от живущите са над 50 години, а почти всички млади са в чужбина и няма и да се връщат, защото изплащат жилища. Бг-то я виждаме - никаква промишленост, никаква индустрия, никакво земеделие или животновъдство, туризъм също няма, а цените са по-високи от европейските. Има няколко мини в страната, от които народа няма никаква печалба, а златото се изнася за Канада. Какъв стандарт, какви 5 лева? България е световната столица на мизерията и беднотията.

 
  ...
преди: 5 месеца, 18 дни
hash: 0a104b7e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   До 20. Да не стане само обратното и то не само тук локално в България, ами в цяла Европа. Не знам дали сте наясно, но в момента има изключително нарастване на крайнодесните движения, партии, фракции и дори начин на мислене из цяла Европа. Онзи ден гледах статистика за Испания, Италия и Гърция, които попринцип са си левичари и гледах как драстично са намалели, за сметка на дясно-национално-консервативните.

Сценариите за съжаление са два в средносрочно бъдеще - Европа се ислямизира, африканизира и ставаме малцинство в собствения си контитент и вариант две - крайнодесни правителства прогонват пришълците. Защо ли ми се струва, че втория вариант е доста по-вероятен? !

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 1b0336b7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Коментар 21 е точно описано положението в страната.

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 6793226962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Ако затворят границите в България може и да стане революция в смисъл, защото сега живата сила има свободата да напуска и да работи в чужбина, а тогава няма да има къде. В България има една малка класа, която донякъде покрива средно европейски стандарти, но масата работещи е за далеч по-ниско ниво. Не е нормално на международен пазар при едни и същи цени в България да се плаща на работници по 500 евро, а за същото в други държави по 2000 евро. Да, квартирите са скъпи, но има начини да се спестява. Българската политическа клика няма за цел да имаме развито общество. Никой от тях не иска да има независимо хора със спестени финансови средства. И защо един българин в подобно положение да остане да работи в България? А в България нищо без мащабни и радикални действия няма да се оправя срещу тази система от организирани групировки.

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 9d4dd8d0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Идеята за помощ и взаимопомощ е похвална, но това, дето някой щял да пада на колене и да се моли са наивни надежди.

България е окупирана страна, буфер на запада и Посолството ще ни похарчи както украинците без да им мигне окото и нищо не им пречи утре да си внесат ново население.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker