Защо се прехласвате по чужбина и чужденците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо се прехласвате по чужбина и чужденците
преди: 5 месеца, 9 часа, прочетена 1801 пъти
Чудя се защо толкова много хора в България се прехласват и дори 'навеждат' пред чужденците, пред чуждите народи, чуждата култура, чуждите държави?

Имам доста широк поглед върху мисленето на българите и знам за какво говоря. На децата от т. нар 'средна класа', още от 1-2 клас им се набива в главите, че трябва да учат чужди езици (най-вече английски), в същото време образованието в чужбина винаги по презумпция е хвалено като 'по-качестеено', животът там като 'по-уреден', и въобще че било

Много по-хубаво! Защо сме толкова наведени като народ, защо нямаме грам самочувствие и на чужденците ближем подметките, а българин към българин е вълк за вълк. Никакво единство, никакви идеали. Слугуване на чужди господари се приравнява на качествен живот.

Няколко годинки (понякога повече от 10) са си нещо като почти задължителна 'школовка' за българина да излезе и да 'види свят'.

Друг такъв народ няма. Изчислено е, че горе-долу 25% от българите живеят и/или работят в чужбина, което е най-високият показател в цял свят.

Въпроса е трябва ли да се възприема българина като някакъв получовек, роб, който някой трябва да го 'научи', някой нещо да 'му покаже' как го правели великите чужденци? Толкова ли са наведени масово българите, че нямат и капка себеуважение?

Виждал съм примерно в ресторант или въобще по принцип как се държат с чужденци и как с българи, - в единия случай едва ли не като към по-високи, в другия

Отношението е тип 'махай се бе сельо'.

Въобще не знам, според мен няма ли една държава и един народ поне капчица самоуважение, винаги ще го мятат и подхвърлят, така е и в приятелските отношения и във връзките, не уважаваш ли себе си няма да те уважават и другите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 29 дни
hash: b921f0c12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Това се прави от комплексирани и глуповати хора. Ако искаме да бъдем приети от чужденците като равни, трябва дапсе държим достойно, да можем да приемаме другите, да се стремим да бъдем полезни на обществото. Тогава можем с достойнство да кажем, че сме българи. Но, ако ходим с наведени глави, да се скатаваме като мишки, да ни е страх да проговорим и т. н. или пък само да се мазним и да се съгласяваме с всичко или пък да простеем и да се гордеем с идиотщини и простащини, няма да се получи. Ако си човек на място навсякъде по света ще те приемат като равен. А това, да учиш чужд език, особено английски.... Ами абсолютно задължително е още от началното училище. Така ти ставаш отворен към света и можеш да комуникира с всеки. Да научиш още чужди езици е още по-хубаво. Това говори достатъчно за теб, че си грамотен, ученолюбив и интелигентен човек. В по-голямата част от европейските страни, които не са англоговорящи огромна част от населението говори перфектен английски език. Да говориш чужд език не е чуждопоклонничество, а култура и необходимост. Простакът се прехласва, колко хубаво е еди къде си, но не взима поука от тези хора, за да го направи същото и в България, а започва да псува и да злобее. Преди човек да се прехласва по чуждото или да плюе своето, трябва малко да помисли и да поразсъждава. И спасението е само едно - КУЛТУРА, ОБРАЗОВАНИЕ И САМООГРАМОТЯВАНЕ.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 72c7a1fb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

2.   "На децата от т. нар 'средна класа', още от 1-2 клас им се набива в главите, че трябва да учат чужди езици (най-вече английски)"

Според теб трябва да знаем само български ли? Нали някой ден това дете ще трябва да работи, да пътува в чужбина, евентуално да учи и работи в чужбина. Ако не знаеш, вече всеки работодател почти иска някакъв език, повечето дори 2-3 езика. И чужденците учат английски, защото той е международен език.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 9166053e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз не съм виждала различно отношение от българите в ресторант към мъжа ми(чужденец). На него му е направило впечатление, че в България са много нелюбезни. И че не им се работи. Аз мисля, че това е така, защото в България хората като цяло са недоволни.
Не мисля, че чужденците са по-добри от българите. Даже по-скоро обратното. Аз харесвам българските мъже, но не съм срещнала подходящ човек, затова се омъжих за чужденец. И тук, където живея, българските мъже си имат жени. Ако бях срещнала свободен българин, щях да се влюбя в него. Щеше да е по-лесно съжителството с българин.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 72c7a1fb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   По ресторантите ако има различно отношение, това няма нищо общо с чуждопоклонничество, а е заради бакшишите. И това далеч не е само в България. В Турция, в Азия, където и да отидеш като турист, има различно отношение, но и различни цени към чужденците.

Ако ти си келнер и българите почти никога не ти дават бакшиш или най-много да дават по 50 стшики, а в същото време чужденците ти оставят по 10 лв бакшиш всеки път, ти ще имаш ли еднакво отношение? Ще имаш, ама другия път. Днес 20 чужденеца да ти оставят по 10 лв и да сгънеш едни 200 лв днес бонус, друга песен ще запееш.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 31a0059c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   А пък таксиджийте имат най-различното отношение към чужденците ;)
Мен ме дразни как разни хора живет по над 10 години в България и не желаят да научат български. Абсолютно умишлено говоря на български, пред мъжа на една позната, който е чужденец и за 10 години така и не благоволи да научи български. Тя ми говори на английски, аз и отговарян на български, е така, нарочно.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: f1d04de6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Глупости на квадрат. А ти какво искаш човек да не излиза от селото? Да не учи, да не се рзвива, да е като кон с капаци. По-далеч от селския баир да не вижда. Още по време на Турско робство хората са пътували, учили са чужди езици, превеждали са чужди автори, учили са в чужди университети, прокарвали са нови идеи видени в по-развитите държави... Само по времето на един диктатор хората имаха забрана за всичко това. В цял свят важи правилото "Колкото повече чужди езици владееш, толкова си по-богат". Само тук се тълкува като принизяване. Владея 3 езика - английски, руски и сръбски. Януари започвам курс по френски. Искам един ден да уча и италиански и ще го направя. Странни са ми хората като теб, гордеещи се с невежеството ж, 27

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: b67a56cafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   България е на средно ниво в света по много показатели - икономическо развитие, продължителност на живота, качество на здравните услуги и други. По отношение на образованието, според резултатите от PISA, сме в долната половина, но те не включват много държави от Африка и Азия, които не са силно развити, така че вероятно и в това отношение сме по-скоро на средно ниво. Освен това, в сферата на образованието има възможност да се постигне значителен напредък за кратко време, ако се приложи подходящ подход.
Като се сравняваме с чужди държави, обикновено те са от ЕС. Ние може да сме най-слабо развитите в ЕС, но пак живеем значително по-добре от половината население на Земята. Просто не оценяваме какво имаме и в колко добра позиция за развитие сме. Не сме в по-ощетени откъм ресурси и възможности от много други държави в Европа. Въпросът е как да се възпитаме да се стремим към развитие на нашата собствена държава, вместо да бягаме и да се вливаме като работна сила в по-големите чужди икономики.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: aaff16f641
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

8.   Съжалявам авторе, но не си прав. Българите са наведени пред чужденците с пълно право. Тук не става въпрос за някакъв навик на липса на самоуважение в българина. Значи не може да сравняваш един остриган, брадясал, мургаляв, татуиран, първичен, прост, ходещ с анцуг и маратонки, слушащ чалга, плюещ по улиците гнусен балкански примитив с един скандинавец или германец. Нито като акъл, нито като маниери, нито като обноски, нито като външност, нито като надеждност, нито като възпитание. Българите като население са колкото един квартал на мегаполис, но България е един коптор от панелки разпръснати по цялата и територия. Каквито са като народ такова им е и творението на държавата. България е в постоянен хаос, защото българите не могат да изградят просперираща държава със самоподържащ се ред. Нямат толкова акъл. Е за какво сравнение с чужденци най-вече с тези от арийската раса изобщо може да иде реч? Единственото смислено в случая е, че са с наведени глави пред тях, което е признак за някакъв минимален умствен багаж за да го осъзнават(далеч не го имат всичките), докато циганите примерно са толкова прости, че дори не могат и да осъзнават колко са нисши и затова се мислят за равни с другите. Когато българите направят град като Париж, Лондон или Мюнхен, когато имат икономика и ред в държавата като тях, когато изглеждат като тях, когато имат умствен багаж като тях, когато имат свойството на колективното съзнание, което имат даже пасажите с риби, но не и българите като народ, когато могат да правят взаимовръзки между нещата, че едното повлича другото, а то третото и така нататък като домино, примерно от корупцията на един боклук стават наркомани децата, а после от тях не става обществото, а в следствие на това си заминава държавата и други такива по-сложни взаимовръзки, когато имат разсъждението, акъла и възпитанието да не притесняват никога другия в близост до тях, а не като българския олигофрен на, който трябва да му се обяснява, че не живее сам насред пустинята и пак не може да го разбере, това е задача с повишена трудност за него и затова се държи като маймуна, когато могат да се похвалят с история като тяхната, а не вечно под нечие робство, тогава може да се мислят за равни с тях. До момента са показали, че са пълни льохмани. Истински се срамувам, че съм българин заради описаните типове индивиди по-горе, а те съставляват поне 90% от населението. Би трябвало всички вие да се срамувате.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: ea96ecbfc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз пък не знам друга държава, к дето университет разиграва томбола с натрада джип за новозаписани студенти и университет със студенти завършили без да се явяват на изпити и когато преподавател изпраща информация до институциите никой не обръща внимание.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: 1aba8653bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Откровено глупава и субективна тема, нямаща нищо общо с реалността.
Първо - много сме далеч от “най-високия показател на работещи извън граница”, погледни малко статистика за румънци, сърби, ирландци и най-вече поляци - 35 млн у Полша, над 20 млн зад граница. Кой го е изчислил този показател също остава загадка.
Второ - не знам откъде си добил “широкия си поглед върху нещата”, но в България много от хората не само не се “кланят” на чужденците, ами дори са расистки настроени, дискриминират при всеки удобен случай и са националисти. (наблягам на думата националисти, не патриоти)
Трето - какво имаш предвид с изучаването на чужди езици? Навсякъде в Европа се учат по 2 езика минимум в училище и го казвам от личен опит. Ти какъв проблем имаш с това? Че развива мозъчните клетки ли? Най-малкото чужд език ти е нужен за сравняване на информация от различни чуждестранни източници и обогатяване, не е задължително да учиш език с цел да живееш в чужбина.
И като махнем чуждите езици ще спрем емигрирането ли? Лъжеш се много жестоко, масово емигриралите учат езика на място.
Аман от пишман националисти, впрегни си хъса в нещо ползотворно!

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: a6f7d75519
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   20 години съм на запад в Нидерландия, никога не съм си позволял да плюя България пред чужденците. Винаги съм се гордял, че съм българин. Дори детето ми, което е родено тука, носи прекрасно българско име. Често му пускам, , Моя страна моя България, , и, , Една българска роза, , съпругата ми е българка. Обаче в чисто икономически план сме много зле в България. Инфраструктура, здравеопазване, образованието също. Нека бъдем честни и обективни авторе. В България на работа си роб, не на запад приятелю. 1880 евро чисто след удръжките и минималната заплата в Нидерландия, в България 880 лева. Направи сметка какво може да купиш с 880 лева в България и какво може да купиш с 1880 евро в Нидерландия. Аз не съм се навел, просто не искам да бъда роб и да хрантутя 250 нехранимайковци, които ограбват България.

 
  ...
преди: 4 месеца, 28 дни
hash: 74feab49f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   У дома имам една мацка на 21г., родена в Германия, майка българка, баща грък, тя говори немски, гръцки, български, английски и испански. Писмено и говоримо. И не иска да живее в Германия. Иска си тук при нас, в България. Тук учи, работи, тренира и се развива многопластово. Иначе пътува по цял свят, но казва, че обича България и няма търпение да се прибере. Така че, свят голям и хора всякакви.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: 5fee4ac267
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Защото почти всяка нация превъзхожда ''Българята''. Завистлив народ, който Алеко е описал преди повече от сто години и олицетворил нагледно. Всеки втори е Хитър Петър, а брат му е Бай Ганьо. Тъпи, необразовани и невъзпитани обаче типични представители на ''Дънинг-Крюгер'' - ВИНАГИ!

Не само ''На Запад'' ами на всяка посока от компаса е по-добре.

В момента съм в Испания, карам между едни селца, от дясно има ЛЕД лампи, сетят в бяло и силно, осветяват абсолютно всеки милиметър от улицата и тротоара, а до тротоара има велоалея, която се простира на СТОТИЦИ километри около селцата.
Хората са щастливи, по ресторантите и малки, и големи. Държавата им взима по 35% от заработените пари, обаче крадат сигурно не повече от 10% от тези 35. С другото се работи, осигурява се комфорт и сигурност.

Говоря 4 езика, имам висше и работя за много, много повече от минималната заплата, която тук е 1050 евро, като почти НИКОЙ от познатите ми в България не може да си мечтае дори за парите, които взимам. В магазина един ''монстър е 1 евро'', в БеГе-то е два лева, прави си сметката за какъв стандарт става въпрос.
Ипотеката на къщата ми е мизерните 560 евро, а тя е 140 квадрата на два етажа, с декар двор.

Българинът е роб, само като робува на милата ни татковина, мойка.

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: ab1cf9c994
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   "Друг такъв народ няма. " - имаш значи поглед върху мисленето на българите, но глобален поглед изобщо нямаш. Чуждопоклонничеството е човешка черта, а не българска. Има го при много народи. Ако не си чувал, френският е бил на мода 18-19 век и всякакви италиански или германски благородници са се напъвали да говорят на френски. В Римската империя Гърция е била завладяна и част от империята. Обаче римляните се впечатлявали от гръцка култура и са копирали разни неща. За образование като говориш - смяташ ли, че от цял свят няма нито една държава с по-добро образование от нашето? Ние сме на върхово световно ниво, така ли? Хубаво е да си патриот, но не е хубаво да си тъп и самоуверен (мислейки си, че всичко ти е ясно). Според теб колко хора в Мексико казват на децата си да учат английски и да заминават за САЩ? Аз мисля, че са повече от нашенците, подготвящи децата си за емиграция.

 
  ...
преди: 4 месеца, 27 дни
hash: fde488b642
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   А ти защо си кон с капаци? Защото нямаш акъл за чужди езици? Не си излизал извън страната, нали? Биене в гърдите като Бай Ганьо.
Живей си там и остави хората да живеят.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 26 дни
hash: f1d04de6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   13. -ти е толкова щастлив че търси къде да си излее злобицата. Кой знае как са му набили канчето, защото не чисти кенефите качествено.
"Мили" емигранти, не забравяйте че и ние пътуваме е виждаме действителността. "Тарикат мъж не писка - щастлив човек не злобее" Не знам защо се решили че обиждате някого. Много щастливи, много доволни, ама все се въртят тук. Човек ще помисли че ви е яд на нас че сме останали, а вас ви подритват - нито тук ви искат, нито там. Не се подлъгвайте по приказките на двамата опосуми, такива като 13-ти "България дазънт лант ю". Стойте си там.

 
  ...
преди: 4 месеца, 26 дни
hash: ab1cf9c994
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Има една мисъл на Гьоте: Който не знае чужди езици, не знае нищо за своя.

Как си го обясняваш това. Тръгнали разни германци и подобни да учат чужди езици, че сигурно и се възхищават на чужденците. Направо като българи.

 
  ...
преди: 4 месеца, 26 дни
hash: 2f5c3ae822
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   След като учих в чужда страна и ги видях какви са чужденците, вече не мисля, че са кой знае колко по-добри от нас... трябва човек да се сдобие с реален опит с тях също. Другите страни също си имат свой проблеми ама не се изкарват като жертви като българите, не мрънкат постоянно и ги вършат нещата като хората, това е разликата.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   16 да бе те всички чистят кенефи. Аз работих в чужбина в офис във фирма от Форчън 500, с работен български език. Никога не плюя по България, но е факт, че като закриха позицията, защото сме малък пазар плаках за всички онези прекрасни хора и за самата държава, където бях. За какво подритване говориш, като там за един месец направих дузина приятели, повече от колкото в София? В София много повече те подритват.

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: a6f7d75519
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   13 Ай бе и с какво испанците, които да си чисти цигани превъзхождат, , Булгарята, ,? Че като ядат хвърлят всичко по земята ли? Че от мързела си и простотията си докараха страната си до просешка тояга ли? Дори в момента, чисто инономически България е много по-добре от Испания, много българи, когато беше на мода там емиграцията в началото на 90те отида там, а от към има няма 10 години се прибраха окончателно в България. И да всички почти на сто процента от българските емигранти на запад са черноработници. Ако не е чистач, ще е бачкатор на поточна линия или строителен работник. Хубавата работа си я разпределят между тях. Купил бил къща нам колко голяма в Испания, че и се обесил с кредит за цял живот. Маугли мауглии, в така прехвалената ти Испания се продават цели села на безценица, защото испанците масово бягат от там.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: b1f53cdb8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   За празниците бяхме в Банско и обслужващият персонал беше изключителнл любезен навсякъде, въпреки че имахме специални изисквания към храната заради хранителна акергия. Дори извадиха продукти от кухнята, за да си прочетем сами алергените.
В едно от заведенията дойде и самият главен готвач.
Нивото на обслужване беше на много високо ниво.
Оставяхме на всички бакшиш от порядъка на 8-12 лв., което съответно се равняваше на 10 % от сметката.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: fdbcf72abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Виждал съм го в Дания. Лекаите им основно учат с надеждата, че ще отидат в Германия на работа, един ден, а повечето от младите мечтаят за Калифорния. Като станат на 26-7 им увира акъла, ама преди това е направо смешно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: dbaf081924
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   По всички показатели България е най-изостаналата страна в ЕС и това не е плюене, а абсолютен факт! На всичкото отгоре продължаваме да изоставаме с много бързи темпове от останалите най-бедни. Много българи емигрираха и продължават да емигрират не само заради пари, а и заради простотията и селяндурщината у нас. Да, навсякъде има идиоти, но у нас такива са 70-80%. Тук почти всеки, дори и онези, които ти се пишат най-близки приятели, гледат как да те прецакат и каква мръсотия да ти направят в замяна на това, че им помагаш. Преди си мислех, че приказките как не било хубаво да се събираш с българи в чужбина са някакви измислици и фантасмагории, но от доста време насам разбрах, че и в България не е хубаво да имаш вземане-даване с българи. За масата лъжата, кражбата, подлостта и лизането на задници са най-нормално нещо. Добре, че от години работя за чужденци, иначе и досега щях да се чудя как да си купя храна и да си платя отоплението. За 4 години работа в чужда компания успях да направя това, което хората на подобна позиция при бай Ганя не успяват и за 40 години! Съветвам всеки, който иска да се развива по честен и почтен начин директно да емигрира още след завършване на средно образование. Тоя прост народ си обича простотията и няма да се оправи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Аз отдавна не се прехласвам по никакви страни, в това чисто и по България не се прехласвам. Всяка страна си има хубави и отрицателни черти, някои са с повече хубави, други с повече отрицателни. Но това като цяло е индивидуално.

Когато говорим за емигриране в друга страна, не е много удачно да съдим по хората около нас кой къде е успял, на кой къде му е било трудно. Тук буквално можеш да разбием и клишето, че "камъкът си тежи на мястото". Не винаги страната в която сме родени и израстнали може да ни даде най - доброто като възможности, приятелства, щастие, късмет и прочие. И не винаги една страна в която е успял наш познат, приятел или близък ще е успешна и за нас самите.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 3a368e4d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   "О, Неразумний юроде! Поради що се срамиш да се наречеш българин? "

Четеш коментарите и ти става ясно че нищо не се е променило от византийско насам. Българина е най- сервилния и угоднически народ на планетата. Бил в съм над 40държави. Живял и работил съм в 3. Твърдя го с ръка на сърцето си. Автора е абсолютно, ама 100% прав!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: b396ac460a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Изцяло съм съгласен с мнението на автора!
И аз се ужасявам от това лизане по всичко чужди и само човек който не е излизал от България може да хвали всичко друго..
В България има много проблеми, но такива има почти всяка друга държава. Най-големия проблем е манталитета, злобата и чуждопоклонничеството.
Ходят на плаж в Гърция, ядат плескавици в Сърбия, гащи в Одрин. Трагедия! Гърците са такава мизерия, че всеки път се чудя как е възможно да ги хвалим. За Сърбия и Турция дори няма да споменавам, те са много по-зле от нас.
Ганьо е все недоволен и все нещо не му е наред. Ужасно негативен и озлобен народ.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 9b04476492
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   На какво трябва да се прехласваме в България ми кажи? В чужбина все сме си били чужденци хаха тук като нямаме връзки как се отнасят с нас? Най-зле са се държали с мен в любимото ви БГ. Виж ако си милионер и връзкар може и задника могат да ти оближат нашите. А за завистта и злобата да ви кажа, че най-близките ви завиждат повече и от непознатите българя!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Факт е, че в повечето държави българите ни смятат за хора само за мръсната работа. Но в Италия например Теодора Стефанова от чистачка става водеща в телевизия. Знам и български актьори и актриси, както и украинци, които играят във филм, значи Италия въпреки всичко е по-отворена към нас. Може би там по-лесно се успява да се издигнеш от тинята, докато в Германия повечето българи вършат черен труд.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: f732303c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Германия е спасението ми от този тумор България!

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Не се прехласвам, но ми е обидно никому неизвестни чалгари от Пайнер като Карлос да взимат на участие по 1000 лева, а наистина известните като Преслава прибират по 12000 лева на участие. И то за 1-2 часа връткане на трътките и пеене. А аз с две Висши от чужбина и два чужди езика работя за 1300 лева за цял месец.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 28a6d23a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Не знам ама преди някоко часа две испанки в Билла ме втрещиха. То не беше говорене на висок глас, то не бе хилене. Италианците ги признавам само откъм вкус за облекло и храна. Работила съм с такива и знам какви луди педанти са. Откъм шофиране в Италия е по-зле и оттук. Спокойно си минават от една в друга лента без мигач.
31 Да си станал чалгар и ти. В днешно време по-лесно от това няма. Снимай се как пееш, пускай в нета и все някой ще те забележс

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 9a593d78e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Англичаните с*рат и пикаят в метрото си. За белите коренни англичани говоря. Зс другите само с английски паспорти изобщо няма да почвам.

Немците са истински расисти. В кръвта им е и никога няма да се променят, ако ще и всички цигани на света да си извикат да им бачкат.

Французите и те мизерници (от всички може би те стават за нещо по-така). Добре че са колониите им Африка да се покажат...

Италианците са педерасти.

Испания реално не съществува. Има една провинция около Мадрид. Останалото е съшита страна от хора, които нямат нищо общо помежду си. Няма никаква прилика между Галисия и Андалусия например. Що за народ е това... Имало е нещо, по времето на Васко да гама

Шведите са роби на Евреите. Либарастията им изяжда главата

Холандците са наркомани.

Швейцарците държат парите на всички мафии. И се правят че са ни лук яли..

На коя част от Европа да се прехласвам? (предполагам тук се визира Западна Европа). Айде да ви видя? Да поспорим?

Тук таме има някоя провинцийка или малка държавица, като Каталуния Ирландия, Шотландия, Чехия.. но те не са нищо повече от нас. Хора като хора

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   32 не всеки иска или може да го забележат по Интернет. Това е като със срещите - кача се в автобус в Студентски град и мен гледат. А в същото време в Тиндър имах доста малко лайкове. Не ми е на късмет нета на мен.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: dbb5ddef6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Обиколих цяла Европа с мъжа ми с камиона, и като стигнем Дунавмост 2, или Оряхово, му викам: Сега оттук мога и да долазя до София!!!! За мен България ие моят дом и нищо не може да се сравни с нея, не бих могла да живея в чужбина!!!

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   35 ти да, но има и други с друга съдба. Никой не може да знае дали може или не може да живее някъде другаде по-добре ако не опита. Иначе е по моя опит е трудно да се намери страна, в която човек да се чувства добре като в родината или дори по-добре. Пре мен от 10 страни в 3 да съм се чувствал добре, в другите е доста зле.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 9b04476492
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   33, а ние какви сме българите? Знаеш ли какви сме ние за тези, които изброяваш? Знаеш ли колко им пука за теб? Да ти кажа или сам ще се сетиш? Да, но много от чужденците според всички класации се определят като щастливи хора, докато нашите като нещастни в по-голямата си част. Нещо да ти говори - освен, че си от нация на нещастници! Това, че ти познаваш утрепките на едно чуждо общество не значи, че всички са такива. Аз пък познавам доста свестни чужденци за разлика от много "наши". Сега ако им се обадя ще направят всичко за мен. Колко от "нашите" ще направят същото за теб?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: a2f1639b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   От 33 до 38.

Работя с клиенти в Лондон и веднага ти отговарям на всички така грижливо зададени въпроси :

" 33, а ние какви сме българите? "

Все още сме народ. В западните общества такова понятие няма.

"Знаеш ли какви сме ние за тези, които изброяваш? "

Да знам. От 1500 клиента с които общувам за повече от час на ден, със всеки, винаги като кажа че съм от България, всеки един от тях казва " О! Имам приятел българин.... колеги сме в работа /университет... тн"
Т. е. ние сме приятели на всички..

"Знаеш ли колко им пука за теб? "

На тях не им пука за никого изначално. Имам клиенти, две семейства, които вече 4 години не се познават, а живеят на една и съща улица. Почти едни срещу други.

"Да ти кажа или сам ще се сетиш? "

Ти не можеш да ми кажеш, защото по изразяването си личи, че понятие нямаш каква е ситуацията на запад. Бил съм в 40държави по целия свят, почти всички в Европа. Живял и работил съм в Англия, Франция и Китай, както и за американски фирми задочно. Учил съм в Тайланд, Швеция и Англия Знам какво говоря и няма как да ми промениш мнението.

"Да, но много от чужденците според всички класации се определят като щастливи хора, докато нашите като нещастни в по-голямата си част. "

Англичаните масово са алкохолици, до 5 сутринта лазят и повръщат по тротоарите. Сигурно от щастие го правят. Не може да не си ги виждал на Слънчака. Скандинавците са с най голям брой на самоубийства в света. Холандците нямат деца на по 40год и не се друсат изобщо. Италианците напълниха Лондон и вземаха работата на източно европейците по строежите, ресторантите и чистенето на къщи. Испанците имат нечувана безработица.
Щастливи са френските селяни, които закусват, обядват и вечерят с вино.
А немците... ти репликата "изпаднал германец" чувал ли си я? Скоро пак ще дойде този момент. Я ми кажи една немска шега, на щастлив германец?

Колкото, че нашите са нещастни. Така е. Бяхме обрани. И продължават да ни обират. И то точно ей тия, по които ти се прехласваш. Ако човек има повече духовни ценности това не му пречи да е щастлив. А българите са духовни хора. От най духовните на планетата. Ако Виденовата зима се случи в Англия например, ще има масови самоубийства. А ние минаваме през огън и пак ни има, ако ще и в чужбина.

"Нещо да ти говори - освен, че си от нация на нещастници! Това, че ти познаваш утрепките на едно чуждо общество не значи, че всички са такива. "

Пак казвам, работя с клиенти. От всички хора на планетата най добре познавам американците и тяхното мислене, тъй като работих 12 години в американски фирми, от София. ВСИЧКИ англосаксонци са утрепки, ако трябва да ползвам твоите думи. Англичаните, особено са супер добри в прикриването на безграничното си лицемерие. Те приятели нямат. Тук приятелства се виждат само между имигрантите. Англичаните заедно излизат да се напиват само, че иначе ги гледат с лошо око, като са сами в пъба. Нищо повече.

"Аз пък познавам доста свестни чужденци за разлика от много "наши". Сега ако им се обадя ще направят всичко за мен. Колко от "нашите" ще направят същото за теб? "

Много малко чужденци (западно европейци) са правили нещо за мен. Нещо може би се бъркаш? Пробвал ли се да им се обадиш? Давай, пробвай се! Че аз имам един единствен англичанин "приятел", който се кани да излезе с мен на бира вече 2 години. Имам някои приятели в Швеция, Франция и Белгия, но те са на пръстите ми на едната ръка и са по скоро "приятели за маса". Другите и толкова не могат.

Колкото до българските ми приятели. На тях дължа живота си. И то не еднократно.

Предполагам изхождаш от факта че в България вече "обществото " се разтури по западен образец, а очакванията към него останаха. Нещо на което ти си жертва, тъй като не си живял по времето когато ние също имахме общество. Силно и стабилно.
Ако наистина беше живял на запад щеше да знаеш вече, че "ще направят всичко за мен" е доста наивно твърдение. Това твърдение между другото ми намирисва леко на клише от соца...

И още нещо за финал. Там където има правила и закони, няма култура. Законите се създават и прилагат за хора, които не са културни. Ако искаш буквално го разбирай.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: fc5cbc81af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Абсолютно съгласна с н 33
Каталуния е прелест❤️
Шотландия is not bad at all

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 68f7ff06b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   33 от 38, не съм мъж, а жена. Учила, живяла и работила именно в Англия. Интересно как си там пък БГ било хубаво... Кой знае в кой длонопробен квартал живееш. Защо не си стоиш тук? Да те експлоатират нашите шефчета. Защо не хвана към Северна Корея или Русия? Казвам, че ще ми помогнат чужденците именно, защото ми се е налагало, а нашите т. нар. приятели са ти приятели за маса. В момента, в който станеш от масата си им темата на разговор... Били сме народ хаха Не сме народ, а мърша - е казал Славейков още навремето и за съжаление още е актуално. Дори не, ми пука много за хората какви са там, важното ми е, че живях спокойно и трудът ми се уважаваме. Ела си, защото аз тръгвам. Не за Англия, само заради климата. Бг даже и климата не ок, не харесвам студените зими и мрачните хора... Мога още да пиша, но виждам, че няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Значи такива крайни мнение като на 33/39 говорят за недоволство, разочарование или патология. Има ги и на другата крайност - такива, които обиждат България постоянно. Да, Англия е една от най-мизерните и скапани държави, Италия, Испания и Германия също. Но това не са единствените чужбини в Европа.

От родолюбие се върнах, но истината е, че в София имам 0 приятели, а в чужбина толкова лесно ги създадох. За една година направих някъде дузина приятели. В София живея ден за ден, само работя и спя, защото няма с кого да изляза на концерт, кино, никъде! А там постоянно имаше с кой да изляза на по бира или просто така.

Но, да, аз не бях в Западно Европейска страна, а в бивша соц. И приятелите ми бяха украинци, унгарци, румънци, турци и португалци.

Странно, но никога сърби и гърци - те като чуят, че си българин и започват с номерата и интригите. Или поне моят опит е такъв, кофти хора са и сърби и гърци. Имаше и една откачена северно-македонка, ами то това не се търпи. Много просто същество! И с две българки излизах, много тъпи парчета. Сега с тях трите ли само да общувам като сме от един народ? ! От италианците и испанците като цяло също имам лоши впечатления, с изключение на Андалусийците и хората от Южна Италия, те се държаха доста топло с мен. За французите, холандците, англичаните и немците не искам да говоря - ужасни хора. Американците са повърхностни. Уж сте приятели, но усещаш, че те държат на разстояние малко. Като цяло избягвах българи не нарочно, а защото постоянно мърмореха против местните и освен това няма логика да общуваш с някого само защото е българин, при условие, че ако бяхме в България нямаше да ме погледнат.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Не се прехласвам, всяка страна има и плюсове и минуси.
Просто ми се иска да не бяхме принудени да сме слагани в кутия на която и да е страна, в която сме родени и чиито паспорт имаме. Толкова е редукционно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 часа
hash: 6ba0edc50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Най-големите мръсотии и интриги на работа са ми ги правили българи тук в България, а в чужбина само франсета, но най-вече гърци и сърби... считай! Затова пък турците в чужбина, чехи и словаци никога не са ми правили мръсно.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 29 дни
hash: 723b5da2d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Миличка 41, аз съм 33

По добре спри да пишеш, да.
В Лондон всички квартали са долнопробни. То това ми беше мисълта Ако търсиш да ме изкараш неуспешен пропадняк, който мрънка. Ами не съм. Печеля прилично за града (upper middle class ). Офиса ми е на Блекфрайърс и бизнеса си е мой.
Купил съм си апартамент в България и имам две къщи. Възнамерявам да се прибера този октомври, а може даже и през май. Не че не съм си в България по 3месеца на година.
И спокойно, ако се тревожиш че ще работя за мутрите. Аз не работя за шефове от доста време насам. Нито в БГ, нито никъде другаде..

И понеже ти пожела да почнем да си мерим ония работи. Я кажи ти като живя в Англия и дори учи тук, как така не работиш и живееш тук? И как така (най-вероятно) още работиш за някакви цървули в БГ? Климата викаш не ти понася? Мхмммм...

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: b2de61303a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   33, въпросите ми бяха реторични, ама как да го разбереш... Прави каквото искаш, ходи където искаш. Не ми пука за теб, темата беше друга. На теб ли да разказвам живота си? Сигурно хаха. Хайде със здраве и всяка жаба да си знае мястото. И дали да пиша или не аз си решавам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker