Защо с туристическа агенция е по-евтино? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121395)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо с туристическа агенция е по-евтино?
преди: 2 месеца, 26 дни, прочетена 652 пъти
Гледам екскурзии до Будапеща и Виена за 3 нощувки или 5 дена с автобус за по 500 и нещо 600 лева. Само хотелите за мен със закуска ми излизат 615 лева в Букинг. Знам, че Airbnb ще е по-евтино, но там не се знае на какви хазяи ще попаднеш и като пътуващ сам малко си е страшничко. А и не включват закуска в цената разбира се и трябва сам да си готвя. Отделно с автобус на туристическата агенция пак излиза по-евтино от колкото да ползвам влакове или автобуси на място.

За Скандинавия още по-евтино излиза с туристическа агенция, защото там само влакът между Копенхаген и Швеция е около 40 лева. Колкото и евтини хотели да намирам със самостоятелни стаи, ако имат закуска не мога да докарам същата цена. Дали ТА получават големи отстъпки от хотелите? Аз не обичам да ставам рано, но май ще се запиша на такава, но понеже 5 дни и 3 нощувки са нищо ще остана още 5 дни в някой доста евтин хотел БЕЗ закуска. Поне ще съм видял дворци и други туриститечски неща с екскурзовод говорещ на български, а самостоятелните дни ще се смесвам с местните повече, за да усетя атмосферата по-добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 798f9561bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ако си сама, тогава 100% е по-добре с агенция - ще си с други хора, организирано.
Ние винаги си ги организираме сами, но това е защото сме 4ма и искам сам да си изберам хотела.
Приятно пътуване!

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 0b89eb1225
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Да, получават отстъпки. Едно е да искаш една стая, друго е да искаш 50. При повече стаи може да искаш сериозна отстъпка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: aeeb3c716b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Независимо сам или в група с туроператор винаги излиза по-скъпо от едно добре проучено и организирано самостоятелно пътуване. Винаги. Който ви твърди обратното, или е скрит глашатай на туристическите агенции, или е мързелив "куфар", свикнал да го тътрузят на каишка насам-натам.

Туроператорите може и да ползват минимална отстъпка от цената на различни услуги, но да не забравяме, че това са компании, които работят за печалба, съответно слагат си надценки, които надвишават отстъпките, често в пъти.

Авторе, три нощувки в Будапеща с автобус го закърпих за 400 лева с под 2 минути търсене. Ако се поровя още 5 минути, със сигурност ще сваля с поне още 50 лева. Ама ти като си ларж, давай си парите на агенциите и не забравяй после да минеш и да се похвалиш колко ти е харесала закуската в хотела, състояща се от едно кроасанче, нокът масълце и лъжичка мед.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 1d13d1a701
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Изобщо не е по-евтино с туристическа агенция. Особено със самолет. Има сумати допълнителни такси, които агенцията не включва.
За семейство е по-добре човек да си избере B&B. Смятала съм подробно с входове излиза всеки път с поне 1000-2000лв надолу.
Не търсиш отстъпки правилно. Освен това с агенция невинаги ще посетиш местата, които искаш. Усещането не е така истинско.
Аз и съпругът ми владеем английски на ниво C2 и никога не уреждаме нещата с агенция. Пътуваме с дете-с агенция съм пресмятала, че е много скъпо. Освен това тя определя хотели, които невинаги са добри и печели от надценка на самолетните билети.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 6f087c6687
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   До 3 Пииич... кротни се малко. Говориш каот някой, дето е мега турбо ядоса и има проблеми. АКо това са ти ядовете в живота, жив и здрава, ама пак не е хубаво. Търси психолог.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 11be7aa8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   3 да, ама летя със самолет нали? А аз не искам да летя със самолет за Будапеща дето може да се отиде за един ден с автобус. Сутринта тръгвам в 7 от София и вечерта съм там вече. А един автобус е 100 лева до там. 400 лева ти били 3 нощувки, ама като сложа автобуса до там и от там - 100 лева.

Не смятам, че за толкова - хем е вредно за природата, хем софийското летище е просто ужасно, и изобщо не обичам големи летика като софийското, за виенското и будапещенското да не говорим.


За самостоятелно пътуващ определено с агенция е по-евтино и по-сигурно. Досега никога не съм пътувал с агенция, но след като за 2 нощувки в Атина се изръсих с 400 и нещо лева само за самолетните билети няма да правя тази грешка отново.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 1506cdc2f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Много хора си мислят, че с агенция е по-скъпо, но това невинаги е така. За летни почивки в чужбина В АКТИВНИЯ СЕЗОН, просто няма начин да намериш хем евтин самолетен билет, хем изгоден хотел. Наскоро пробвах за Испания за Септември 7 нощувки и като теглих чертата, полет и хотел ми излезе със 100лв по евтино отколкото с агенция, обаче, агенцията ти дава трансфер плюс екстра багаж. Агенциите получават континент в хотелите и самолетите за целия туристически сезон на изгодна цена, ПРЕДПЛАЩАТ ги и после тяхна грижа дали ще ги запълнят. Това ПРЕДПОЛАГА по-изгодно пакетни цени.

За градски екскурзии обаче този номер не върви и тогава можеш по-изгодно сам да намериш оферти. Така че зависи от случая.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 11be7aa8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пак от 6 автора - всъщност за Дания и Швеция с агенция може би е по-евтино, защото там ако сам регистрирам и сложа закуски и транспорт сумата скача и общо взето е по-добре да се ползва агенция, защото включва трансферите от/до летищата, самолетните билети, нощувките със закуски и автобуса между Дания и Швеция.

Но за Централна Европа въпреки, че автобусния билет от София до Будапеща може и да е цели 100 лева (по-скъп от самолетния! ) с агенция може би няма да е по-евтино, защото аз всъщност НЕ искам да виждам Виена, а тя е включена във всички екскурзии там. Искам да видя само Будапеща и един друг, по-малък град в Австрия. Виена не ми харесва и там минавам само транзит. В този случай само ще си губя пари и време да нощувам и да ме развеждат във Виена като 3 пъти съм бил в нея и тя не ми е интересна. Щом 3 пъти не те грабне един град няма смисъл да му даваш 4-ти шанс. А не искам да летя на такива не толкова далечни дестинации, защото много мразя да минавам през скенери, да не мога да взимам течности на самолета и цялата суетня и висене по летища. Да, часовете до Будапеща са много, но са предимно по прави магистрали. Само не знам дали нощен преход е за предпочитане, за да не хабя един цял ден в пътуване.

За Букурещ също няма смисъл с агенция, защото може човек да го разгледа за 1 цял ден, тоест 2 нощувки и билетите за влака са много евтини, за разлика от самолетните с които се минах за Атина. Просто трябва два дни да са само за пътуване до Букурещ и връщане съответно, което не ми е проблем на мен лично.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 3c4aa31d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Пътувам често сама из Европа. Пътувала съм с всякакъв транспорт. Никога не ми е било по-евтино да си организирам екскурзията с агенция. Виждаш в началото 400лв, после установяваш че има още 200-300 за еди-какво си, още 200-300 за нещо друго и това за 3-4 дни, като пак ти трябват и джобни някакви. За цени конкретно не мога да говоря, защото до Будапеща ходих веднъж преди ковида, а от тогава всичко навсякъде поскъпна.
Това, което мога да кажа е, че винаги отсядам в самостоятелни места - студио, апартамент, къща, бунгало, каравана или каквото и да е. Но да няма други хора около мен. Рядко ми се е случвало мястото да не отговаря на снимки и описание и дори когато се е случвало, не е било нищо толкова страшно. Веднъж попаднах в много мръсно студио, мисля че в Испания. Спомням си че изкарах сигурно към два часа да си го изчистя да става за живеене. Веднъж зимата попаднах на едностаен апартамент, който трябваше явно да успява да се отоплява с един климатик, което не се получаваше, но пак избутах, не беше критично. И понякога има някакви недоразумения като обявено наличие на ютия, а тя е изгоряла уж при предишните наематели или пък печката, която пише че има, се оказва котлон и микровълнова. Но предвид че отиваш да си обикаляш навън, къде отсядаш не прави толкова силно впечатление, установих с времето. Аз просто съм с куче в повечето случаи и заради това искам да няма много хора по коридорите да го разлайват.
Когато си сам, можеш много повече да се запознаеш с местата, които посещаваш. С хората, с техните възприятия, традиции. Много по-интересно е. Понякога попадаш в ситуации, които не са съвсем приятни, но би трябвало да намериш изход. При организираните екскурзии нямаш този допир с хората и губиш много голяма част от изживяването. Гледаш някакви забележителности, разказват ти за тях и продължаваш към следващия обект.
Често пъти губиш и като ходиш с приятели, защото сте си затворена група от хора. Най-много да попитате нещо някой, да ви отговори и си продължавате по пътя. Докато като съм сама, се случва често да завържем много добър контакт с някой, да побъбрим за какво ли не, да ми разкаже някакви любопитни неща за града или държавата, за своя народ, да ме насочи към нещо, което не е туристическа атракция уж, но си заслужава да се види.
Дори ако случайно цената ми излезе по-скъпа при самостоятелно пътуване пак бих го избрала. От доста време вече не сравнявам с организирани екскурзии.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 11be7aa8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   9 и аз така предпочитам, но се разочаровах като бях сам в Германия и Гърция, конкретно в Мюнхен и Атина май никой толкова не излиза от зоната си да говори с туристите, даже май им е все едно. Докато в по-малки, не толкова туристически места и държави като Словакия сякаш местните повече се интересуваха да общуват с мен.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 11be7aa8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   9 също така аз не обичам да резервирам хотели и да купувам билети. А и да летя сам на самолет е ужасно. Винаги е по-добре с компания и група да се лети. Липсват ми ученическите екскурзии, където друг организира нещата. Затова смятам да пробвар с агенция. Сам само на близки дестинации и то с автобус, влак или кола.

 
  ...
преди: 29 дни, 47 мин.
hash: e74d5c6c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Е бях в Румъния съвсем сам и определено е по-хубаво с агенция. Да не се занимаваш с резервации, билети на влакове, автобуси или самолети. Даваш едни пари и друг върши неприятната работа. И друг ще се занимава да говори с чужбински рецепционисти незнаещи добре или не обичащи да говорят на английски и мръщещи се.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 18 часа
hash: f86294aba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Н 12, разкажи малко за Румъния впечатления.

 
  ...
преди: 27 дни, 8 часа
hash: e74d5c6c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13 интересен стар град, но на места е по-неподдържано от колкото в София, карат като луди и хората са си диви балканци. Малко е странно, като алтернативна версия на България.

 
  ...
преди: 18 дни, 6 часа
hash: 9f27f6dfb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не е по-евтино, по-скъпо е.

 
  ... горе^

...
преди: 17 дни, 8 часа
hash: e74d5c6c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15 и така да е, поне не се нервиш да се занимаваш с резервации и да се ядосваш дали ще хванеш правилния влак, автобус до хотела и т. н. защото всичко ти е резервирано и уредено от агенцията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker