Писмо от Франция до България - как става - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Писмо от Франция до България - как става
преди: 13 дни, 21 часа, прочетена 261 пъти
Здравейте! Лятото заминавам за Ница за известен период от време и искам докато съм там да изпратя едно писмо то България. Може би ви звучи старомодно, но за мен по този начин бих докоснала човека, на когото го изпращам, защото не сме в добри отношения, това е отделен въпрос. Именно заради това искам да бъда абсолютно сигурна, че човекът ще получи писмото. Някой пращал ли е писма от Франция до България, препоръчано писмо или как е най-добрия вариант да съм сигурна, че е получено, отделно пликовете като са на френски у нас как ще ги разберат, изобщо тези неща са ми неясни и знам, че има време, но се интересувам предварително. Другото ми питане е ако се изпрати препоръчано писмо, ако получателят не си е вкъщи или се окаже, че има грешка в адреса какво се случва? Някой уведомява ли ме? Просто който е запознат да разкаже. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 дни, 17 часа
hash: 1c6bc9ddf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не се излагай. Писма се изпращат по един и същ начин навсякъде по света. Слагаш писмото в плик, залепваш марка и пускаш в кутията. В други държави съм срещал пощенски марки и на места извън пощенските станции. Ще потърсиш поща наблизо, където си отседнала. Адресът трябва да е на английски език, защото това е международния език за пощите.

 
  ...
преди: 13 дни, 16 часа
hash: 9ac991c9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не се ли усещаш, че обиждаш пощенските служители??? Ние четем и на френски, и на английски, че и на китайски... от елементарно възпитание човек трябва да знае как се пуска писмо...

 
  ...
преди: 13 дни, 16 часа
hash: a0d910ef64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз живея в САЩ, но ще ти дам съвет.
Иди в пощата и питай. Обикновено за препоръчано писмо се плаща малко повече. В България няма да има проблем да разберат адреса, а по печата на плика ще разберат, че трябва да поискат подпис от получателя.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 15 часа
hash: 1c6bc9ddf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Според мен, ти си много наивна и глупава. Моето мнение е, че е по-добре да не ходиш във Франция, а да се върнеш на село. Мястото ти е там.

 
  ...
преди: 13 дни, 13 часа
hash: a83150a506
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 4 е прав. Дано е щастлив в самотния си живот, в който никой няма нужда и потребност от него! Ние простите и наивни хора ще се срамим като не разбираме - да питаме.
А такива закостенели паразити като него ще бъдат забравани много бързо...

 
  ...


...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: beff63e292
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Пишеш писмото, слагаш го в плик, надписваш адреса четливо на латиница, много е важно да не забравиш пощенския код и го носиш в пощата. След това има два варианта, купуваш марка, залепяш я в горния десен ъгъл и пускаш писмото в кутията или отиваш на гише и какзваш, че искаш да го изпратиш препоръчано. Взимат писмото, май се и претегляше (не съм пращала писма от доста години и не помня) и ти казват колко ще струва, плащаш си, те слагат печат вместо марка, а на теб ти дават едно листче с номер (с този номер можеш да следиш в сайта на пощите до къде е стигнало писмото, примерно тази сутрин е пристигнало в еди си кой сортировачен център или е било дадено на пощальона и т. н. ). Това е, нищо сложно. Освен това има и куриерски фирми, които също изпращат писма, DHL, UPS и т. н., като нашите Спийди, Еконт и т. н. Там действаш като с препоръчаното писмо, но могат да те накарат да попълниш бланка с адреса на получателя и изпращача и евентуално да запечаташ плика пред тях. Лесно е, единствено трябва да се разходиш до пощата или до офиса на куриерската фирма (ако редовно пращаш неща, куриерът може да дойде и до вас да вземе писмото, но в София го правят предимно за фирми, които пращат много неща и то всеки ден).

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 1 час
hash: 6724366a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Четвърти, защо да е наивна и глупава?
Много добре е написана и структурирана темата, въпросите са адекватни за човек който няма опит с пощенските услуги.
Никой с нищо не е обадила, по-скоро вие сте елементарни.

 
  ...
преди: 12 дни, 18 часа
hash: e2b97f7324
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Като го пуснеш препоръчано ще стигне почти сигурно. Макар, че ако пощите им са достъпни отвън е по-добре да не е препоръчано, за да го пуснат в кутията му и да получи истинско писмо. А не някаква хартийка "Елате в пощата за пратка" - губи се ефектът. Пощаджиите разпознават латиницата, не се притеснявай. А докато е във Франция, най-важното е отдолу на адреса да пише Bulgaria. Гледат накъде да го насочат.

 
  ...
преди: 12 дни, 16 часа
hash: 4b384aa0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Пощенските служители получават писма и пратки от цял свят Бъди сигурна че няма да си първата. Писмото си има номер подобен на баркод, по който можеш да го проследиш. А ако човекът го няма до няколко посещения писмото се връща до подателя. Защо не го изпратиш по DHL, като толкова те притесняват пощите? . Ще се оръсиш 50 евро, ама нали човекът ти е скъп.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 13 часа
hash: 6b05c72ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   DHL е фернска частна пощенска компания която има клонове и в България. Става лесно да пратиш на дадения човек и писмо и кило хубав шоколад заедно с писмото, много българи прщат кило шоколад на бабите си в България, куриер ще иде да занесе пратката на човека на вратата.

 
  ...

...
преди: 11 дни, 20 часа
hash: 2a42493b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Благодаря за отговорите, номер 9, само да попитам, защо да трябва получателят да ходи в пощата, при препоръчаното не идва ли пощальон до вратата и човекът взима писмото и се подписва? Аз поне така знам. От новото поколение съм, не съм изпращала писма и питам с подробности, въпреки, че някой ме нападна :) Искам наистина да го получи и да се изненада, това е целта човекът изобщо да не очаква, че ще му изпратя.

 
  ...
преди: 11 дни, 18 часа
hash: e2b97f7324
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11, по твоята логика може да дадеш съвет да се обади по телефона и да каже каквото мисли да пише. Не е ли "същото", а?

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 1 час
hash: 4b384aa0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12. Зависи за кое населено място става въпрос. В големите градове има пощальони. В селата няма. Нашият офис е в едно село и всеки ден някой ходи до пощата да провери дали е пристигнало нещо за нас. А нашите докуенти са само с препоръчана поща.

 
  ...
преди: 6 дни, 5 часа
hash: 1baa016da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Това че искаш да изпратиш писмо е прекрасно и много романтично! Както са ти казвали, прати го препоръчано, струва към 4 евро. Горе в ляво напиши твоя адрес като посочиш, че ти си подателят(най добре на френски, ако не на английски) По средата на плика долу пишеш с големи букви Bulgaria и после града на латиница. Всичко по-натам може и на български. Така аз съм пращал писма и са пристигали, също и не препоръчано. Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 18 часа, 15 мин.
hash: e2b97f7324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15, Държавата е най-отдолу, след града, а не преди него. Май нямаш понятие как се оформя адрес на получател. Име-улица-град-държава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker