Емиграция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Емиграция
преди: 2 месеца, 9 дни, прочетена 951 пъти
Здравейте,

Аз съм младо момиче (началото на 20-те) и за пръв път пиша тук. Пускам темата с уговорката, че е просто с цел информация, споделяне на житейски опит от хора, които имат такъв, гледни точки, перспективи, съвети и мнения. От много време в главата ми се върти да емигрирам от България. За протокола - живея в София, имам прилична работа с възможност за развитие с обучения в сферата и постоянство, работя за чужда компания и полагам немалко усилия, средства и време за личностното ми развитие, както и кариерното. Харесвам София, семейството ми живее в друг град и ги посещавам поне веднъж в месеца, харесвам работата си и се смятам за млад и интелигентен човек, който е амбициозен и с много потенциал, който зависи от мен да развия. Говоря български (майчин език ми е), английски на професионално и много високо ниво, уча руски и испански сама онлайн. Не пуша, не пия и не употребявам всякакви забранени субстанции, рядко ме избива да съм парти животно, като изляза ли веднъж за няколко часа, после имам нужда от няколко дни сама и да се презаредя. С две думи - по-интровертна съм, нямам много приятели, по-скоро бих ги нарекла добри познати, с които мога да изляза от време на време, но в София предимно разчитам на себе си и прекарвам време сама с интересите и хобитата ми. В България забелязвам много неща, които не ми харесват и бих искала да променя, но се чувствам безсилна. Същевременно искам да опитам да живея на друго място, искам да се докосна до друга култура, език, ценности, привички. И да, мога да пътувам до дадена държава, но това не е същото като да живея там за постоянно. И сега идва големият въпрос към хората, които вече са взели това решение - как избрахте държавата? За мен не е важно на кой континент е, а работата ми ще е изцяло дистанционна и мога да работя от всеки край на света. Мога да споделя моите държави към които имам интерес и тези, към които нямам интерес, и се надявам на насока от по-опитните и минали през това, а аз ще се информирам подробно за всяка една от предложените опции.

Англия - има Брекзит и по-трудно ще получа документи, плюсовете е, че е по-интернационална, минусите - че е по-скъпо за живот, в началото докато си стъпя на краката вероятно ще имам съквартиранти, не гледат с добро око на българите.

Нидерландия - Амстердам много ме влече, но ме притеснява намирането на жилище, склонна съм да науча нидерландски, също ме притеснява, че не гледат с добро око на българите.

Русия - войната в момента, а и бедността в повечето райони, Москва е огромен град и не знам как ще се интегрирам. Нямат лошо мнение за българите, финансово ще мога да се справя. Конкуренцията на пазара на труда е голяма.

Малта/Италия - Малта в момента не е най-безопасната и това го знам от моя позната малтийка, която живееше за кратко в България, религиозни са. Италия - много български роми, които крадат там, трудна интеграция.

Сърбия - не знам дали там стандарта ми ще е по-различен, ходила съм, хареса ми, бих научила сръбски, не са в ЕС.

Кои държави не ме влекат в Европа, ама въобще - Австрия, Германия, Белгия, Испания, Португалия, Швейцария, Полша, Украйна, Унгария. Скандинавските са под въпрос.

Австралия - има много отровни животинки, трудна емиграция откъм документи.

САЩ и Канада - трудна емиграция откъм документи, в САЩ ме притеснява наличието на много оръжия и цялостно културата им, въпреки че са много интернационални. Канада - също. Големи разстояния, трябва да си шофьор с кола.

Япония - харесва ми културата, японския е труден език, не знам как ще се приспособя като изглеждам като типичната славянка със славянски черти. Не знам как стои процеса с цените и заплатите.

ОАЕ - Дубай, има развитие за професионалисти в моята сфера, интернационално, проблема е, че е мюсюлманска страна, а аз съм краен атеист, не ми харесва и че славянките там масово практикуват една друга професия.

Африка - нямам познания за държавите там, има и по-развити като Южна Африка и Тунис. Ако някой има информация бих се радвала да сподели.

Латинска Америка - тук ми е слабото място. Перу ми е мечта, знам че на места имат проблем с безопасността, също здравеопазването им (освен частното) не е на високо ниво. Има много бедни райони, както и проблем с наркотиците и трафика им по границите. Но Лима е сравнително развит град, през последните няколко години там се подобряват нещата и държавата също. Уча испански и харесвам културата им. Живота не е скъп, особено ако изкарваш заплата в долари, и то доста добра. Живо ме влече културата им, хората, природата, музиката, историята, езика и всичко останало. В столицата има немалко чужденци, т. нар. експати.

Аржентина - заглеждам Буенос Айрес предимно, още не съм се информирала супер добре.

Критериите ми са - сравнително безопасно (да, и в Перу, и в България могат да ме джобят в автобуса или на центъра), има изнасилвания, убийства и наркотици във всяка държава, само че Европа стана ад заради всякакви мюсюлмани и араби, но нека държавата да не е тип Венецуела, Белиз, Пакистан или Индия. Както и място, където жените ходят покрити отгоре до долу с абая и хиджаб, нямат никакви права и не могат да излязат навън без мъж. Да има някакви други чужденци там - в Либерия например колко има? Не, не говоря за българи. Предпочитам да срещам други култури, но сравнено с Аржентина, Конго да речем не е апетитна дестинация да емиграция.

Та така, ще завърша с един цитат на Радой Ралин “Когато си отидат отвратените, остават отвратителните. ” и се надявам на вашите коментари.

П. С. Оставането в България също е опция, но само в София.

:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 8 дни
hash: b1cfad31ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Здравей :),

На база опита, който имам до момента и и перспективите които се създават и/или унижожават, благодарение на нашите мили мошеници и "прегръщача на баби" управляващите бих те посъветвал да емигрираш.
Аз бях като теб амбициозен и нямах търпение да завърша гимназия и да се впусна в приключението на живота в България. Това бе моя грандиозна грешна и страхотна глупост.
На мен са ми предлагали добри позиции в туризма, но отказах.
Рано или късно разбираш как е настроен механизма на работа тук и осъзнаваш, че се чувстваш безсилен да постинеш това което много искаш и това много те срива духом. Сега съм на 34 години и се опитвам по всякакъв възможен начин да се измъкна оттук.
Държавните механизми се контролират от престъпници и са удобни единствено и само за тях и техни сподвижници.
Тези, които искат да успеяъ с възможности, без нелегални похвати/действия биват обречени на провал.
Не си съсипвай живота тук а помисли за едно по - светло бъдеще. Ако има надежда за нашата държава, то вероятно тя ще настъпи след 100 - 200 години след като дойдат поколения с по - различно мислене от Нас.
Съвета ми е това. Възможностите отвъд са огромни и обнадеждаващи а там ценят добрия труд и отдаденост.
Разбира се трябва да научиш родния им език.
Аз разсъждавах като теб, ще остана тук, много хора се опитаха да ме разубедят, но аз не ги послушах.
В момента горчиво съжалявам.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 3fb1b999ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Много си зелена още. С каква заплата си? Стандарта в България е един, в други държави друг, затова и заплатите са други. Не е толкова просто да работиш за бг работодател, отидеш ли другаде си данъчно задължено лице на друга държава, могат и да те привикат как се издържа да докажеш доходи. Здравна застраховка с българската здравна карта забрави. Като отидеш някъде квартира ти дават срещу трудов договор и гаранции. Виж фирмата ти дали има офис някъде по света.
Иначе, че си по затворена добре, защото в чужбина дискотеки през седмицата за работещи като в България няма.
Едно е да си на 1 000 км. друго на 10 000, отдалеченост от летище куп фактори има, не са толкова "розови " нещата както си мислиш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 7491515f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   За държавите извън Европа просто забрави. То и в Европа вече няма смисъл. Ти нямаш причина да напускаш България, даже и временно. Стой си у дома. Бях по Скандинавието няколко години, защото ми признаха образованието, не съжалявам, но се върнах и тук ми е супер!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: ff7026df29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Де да имаше повече момичета като теб! :) Интересно ми е къде се срещат момичета като авторката, аз все попадам на ку*ви.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 9a2973a5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако ще емигрираш - избери страна, където има много работа по специалността ти. Дистанционната работа няма да е вечна, фирмата, за която работиш в момента - също, следователно рано или късно ще трябва да търсиш друга работа.
Също така - имай предвид, че си млада - следователно ще се ожениш, ще имаш деца, те ще тръгнат на училище и вече ще е трудно да се местиш.

Южна Америка и Африка не са континенти за емигриране. Австралия и Нова Зенландия - са прекалено далеч. Азия е чужда за европейците. Остава ти Северна Америка и Европа. Тъй като говориш английски - аз бих ти препоръчал Северна Америка, като по-добрия вариант за млади хора е САЩ. Климата е по-хубав, хората са по-дружелюбни, доходите са по-високи.

Недостатък е, че са далеч и - както каза - трудно е с документите. Освен това - българите сме по-малко.

Аз самия живея в САЩ от 1998-а.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 3a965e7e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Съгласна съм с номер 1. Бях пълна отличничка в училище и в университета, също с много амбиции. Сега съм на 37. През годините видях как на работа по институции и университети се назначиха мои съученици и състуденти, които едва сричаха благодарение на дебели връзки(родители, лели, чичовци и т. н. ). Някои говореха къде ще ги назначат още докато учехме. Най-добрите (не визирам само себе си) работим обикновена работа без особени перспективи с извънредно работно време и едва си гледаме децата. Добрите ученици не успяват в България и то не защото са смотани, а защото са избутвани от връзкари, където хубавите и смислени работни места се предават на поколения. Затова се чудех защо някои преподаватели в университета бяха толкова слаби като знания, после ми се изясни, назначават ги без конкурси и квалификации. С очите си видях такива измами, защото са роднини на ректор или декан. Същото е с прокурори и всякакви калинки на държавана работа. Тази държава никога няма да се оправи. Жена на 37 съм, с много квалификации и езици. Съжалявам, че не имигрирах, обмислям го за след време. Детето ми е добро, възпитано и учи, няма да го оставя тук. Никога не съм се чувствала комфортно в България, където винаги надделява връзкарщината, простотията, лошотията и такива като мен се чувстват не на място. Била съм на стажове в чужбина, чувствах се прекрасно и бях оценена.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 81d342657a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Напълно подкрепям мнението на Номер 1. Тук ако не си парашутист шансовете са нищожни. Авторке, работата в международните фирми е единствената останала като добро място за работа в тази страна. Дерзай да се измъкнеш. Нека не забравяме, че колкото и заплата да взимаш както не си родом от София да си вземеш жилище там е почти невъзможно вече. Силно се съмнявам да изкарваш над 5к. В тези фирми тези заплати са за малко избрани хора. Предполагам вече си забелязала, тези хора не работят колкото теб, ходят на почивки редовно. Международните фирми компенсират с добри и регулирани условия, хубав офис, тиймбилдинг и другите глупости за наивници, но е в пъти по-добре от някое ЕТ.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: a017d1e31f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Каква ти е професията всъщност? Мисля че най-разумното решение е да си направиш списък с градовете, в които има перспектива за твоята длъжност, както и на база официалният език. Щом учиш и испански, например Барселона не е ли добър вариант? Градът в мултикултурен, с бизнес среда, сега, не споделяш ти в коя точно сфера си и дали е подходящ града съвсем не мога да кажа на база догадки. Но щом учиш испански, на мен това ми изглежда като удачен вариант. И защо си изключила половината Европа от списъка си?

Другите континенти изглеждат като нереалистичен вариант (нещата много са се променили отпреди 20 години). Например за Австралия имаше някаква точкова система, и ти трябва начален капитал, за да заминеш, който е една внушителна сума (не помня колко точно беше), но сумата е петцифрена. Като добавим самолетни билети и прочие, на теб ти трябват по много мои груби сметки едни поне 100 000 лв, за да заминеш. То май горе долу същото е и за САЩ и Канада. Не може да отидеш без нищо, и без да имаш готови пари за няколко месеца наеми и депозити. Рискуваш да отидеш на улицата, освен ако нямаш роднини там или наистина близки хора, които да ти помогнат. За Англия е горе долу същото положение (а и там вече може да идеш само с работна виза, и то с предварително намерена работа) като добавим че и времето е кофти, пак е мега тъп вариант. Визите ти за всички тези дестинации са скъпи, и ще трябва да си ги подновяваш на няколко години.

Реално вариантите ти са Европа. Освен ако няма някаква информация, която на нас не си споделила и имаш роднина някъде в САЩ или нещо, го виждам като необмислено решение, и то с големи рискове за загуба на огромни средства. Мисля че и скандинавските страни хич не са лош вариант, но ще трябва да вземеш решение и да се спреш на една страна, която има поприще за теб, твоята професия, да научиш предварително езика и да действаш. Английският добре го знаеш, може би третият език, който владееш трябва да бъде избран на база официален език за страната, в която искаш да имигрираш. И ако това не е Испания, аз лично бих го зарязала, и бих почнала да уча датски (примерно), ако се спра на Дания (пример).
Та обобщено, моят съвет е да се спреш на нещо по-реалистично. Иначе всичко е възможно говорейки в дългосрочна перспектива. Може пък например да се установиш в Дания, да срещнеш след време канадец, и после да идете да си живеете в Канада. Като си в Европа, реално срещаш хора от всякакви националности. Но няма как отраз всичко да ти се случи без никакви средства да достигнеш стандарт на някоя нюйоркчанка например. Все пак идваш от България, и трябва да си плануваш нещата малко по-реалистично, за да не загубиш средствата си. Най-неразумното би било да разпилееш спестяванията си в самолетни билети и визи до някакви далечни места

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 30b37e1526
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   7 Какви са тези комплекси, каква е връзката родом от София и покупка на жилище. Никаква, да не би да има софийско жителство. Цяла България от села и паланки си купиха жилище в София кой с кредит, кой продал нещо, богати хора от страната масово си купиха жилища в София кеш дори.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: ab6dadac4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   20 години в Нидерландия. Не съм я избирал предварително, така се получи. Дойдох тука когато бях на 19г. Живея в най-северната част където са повече местни холандци. Амстердам е най-неподходящия град. Престъпноста е в десетки пъти повече от София. Туристически град. Седем дена в седмицата е пълно с друсани туристи. Всички идват заради дрогата и витрините. Изключително забързано ежедневие, зверски трафик, но ти работиш достанционно и си интроверт. Какво ще правиш в този голям град? Особенно за само момиче хич не е добра идея. Пълно е с чернилки, които са изключително гадна напаст. На мой познат някакъв негър беше хванал жена му за газът в една дискотека, а моя познат го намушка в кракът с нош и стана меле. В училището където учи жена ми, някаква чернилка беше хванал жена ми за ръката, и му се размина сега само с предупреждение. Проблема с жилището ти е най-малкия повярвай ми. Не си струва. Въздуха в Нидерландия е тежък заради ниското надморско равнище. Трудно се наспива човек. Права си, че тука на българите не се гледа с добро око. Третират ни като хора втора ръка. Ако все пак ще идваш в Нидерландия се откажи от Амстердам, на север е много по-спокойно. Аз дойдох заради мизерията на времето в бг. Ако имах хубава работа в България никога нямаше да си помисля за чужбина. Съвета ми е да си стоиш в България, това е страхотна страна, имаме прекрасен език и най-хубавата природа. Намери си мъж българин и му роди поне три български юнака. С жена ми вече имаме план за завръщане към родна майка България.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: ac588a94ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   10 върнете се, върнете се, максимум до година пак ще ви засербят краката. Природата ни е красива, по-красива от Холандската определено, но чааак най-красива, много си се изхвърлил.

Авторката обаче я влечат много странни страни в Европа. Не харесва Унгария и Австрия, пък харесва Нидерландия. ЗА Германия ясно, тя е пълна кочина и грозна страна.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 81d342657a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   До 9 от 7. Ами в крайна сметка до края на живота ли ще живее под наем при положение, че вече наемодателите искат по 2 депозита и почти всеки месец скачат цените? Нали ще трябва да мисли за устройване? Това което говориш работи ако имаш побутване от близък. В момента едно нормално жилище за живеене в сравнително нормален квартал на града е между 200 и 300 хил. евро. Как това се изплаща с 3-4 хил. лева заплата ако нямаш побутване? Ще ти кажа, никакък! Преди да пишеш глупости помисли и проучи обстановката. В момента е много зле положението в София с недвижимите имоти иначе си прав, преди по-лесно и достъпно беше в София да си вземеш жилище, но сега не. В София ежедневно се изсипват чужденци и хора от провинцията защото общо взето държавата ни фалирва, а тези хора трябва някъде да работят.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: e25ca2de91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Присъединявам се към 1, 6 и 7. В България, ако си честен и работлив, доста трудно можеш да постигнеш нещо. Международните компании наистина са голяма възможност, но в тях също е пълно с парашутисти. Особено висшият мениджмънт е съставен на 99% от такива. До средно ниво или малко под върха можеш да се издигнеш. По-нагоре обаче е изключително трудно. В същото време виждате как връзкари се промотират мълниеносно.
Българските фирми пък направо ги забравете. На подобни места никакъв шанс нито за развитие, нито за каквото и да било. Работих близо 3 години в българска компания и то от сравнително най-читавите. Единствената причина, че не затъпях там е, защото отделях време да се обучавам сам и да чета материали с професионална насоченост. Пълна загуба на време. За мен е най-добре хора, които сега завършват и родителите им могат да си позволят да ги изпратят в чужбина, изобщо да не се замислят. Аз също исках да го направя, но моите родители нямаха тази възможност.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 81d342657a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От 7 до 13. Даже си оптимист, че до висш мениджмънт обикновен човек може да стигне, че и служебни скъпи коли да кара и прочее. Това не е за простосмъртните като нас работяги. Ти го каза, трудът се цени до толкова да те ползват до дупка да покриваш нереално норми и като поискаш повишение се почва назландисване. И в същото време гледаш хора почнали след теб в рамките на 2-3 месеца ги повишават на по-високи позиции от теб, по-добро заплащане, а ти седиш на едно място с години. Българските фирми са кауза пердута със затихващи функции защото големите корпорации пускат корени навсякъде.

Забелязвам даже, че сме от една Судра с теб. И моите родители нямаха възможност да ме издържат в чужбина и затова завърших в БГ. В БГ като образование според мен си заслужава единствено и само медицината защото ти отваря врати и зад граница. Аз съм изключително разочарован от обстановката в БГ, която е меко казано подтискаща ако не си връзкар. Хората, които са се усетили и имат финансова възможност имат фонд чужбина за децата си. Познавам такива родители, които от около 10тие и нагоре събират пари с такъв фонд за децата си като завършат средно да ги пратят извън граница защото както се сещате и те са като нас от судрата и нямат връзки. В Линкедин най-много може да ги срещнете парашутистите как от нищожна позиция стигат ръководни в рамките на 1-2 години. Това е тъжната гледка в БГ и аз съм вдигнал ръце. Тук няма да се оправят нещата, а даймата ще се влошават защото въпросните парашутисти са некомпетентни и скоро и такива като нас ще свършат защото ножицата се е разтегнала до край.

 
  ...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: 6b5e871f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Бях в Англия (няколко години преди брекзит и пак беше зле) и ти препоръчвам да не си губиш времето там, от година на година става все по-зле... в Нидерландия сигурно е почти същото... в момента се чудя в коя друга страна бих могла да опитам... но осъзнах, че няма нищо лошо и в България да се развиваш, защото и тука има условия... Напоследък се замислям за богатите страни в Азия... (Сингапур, Китай, Израел и тн). А в Европа може би Швейцария, Италия...

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 81d342657a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 15 от 7 и 14, след Брекзит във Великобритания е почти невъзможно да се отиде вече ако не си бил преди там. Просто процеса за виза е убийствен. В Нидерландия има огромен проблем с наемите и на българи трудно се навиват да дадат жилище под наем. Повечето българи живеят с няколко съквартиранти. По мои наблюдения сякаш никъде не си заслужава в Европа вече да се имигрира. Все си мисля за Унгария и Словакия, но нямам поглед там как е. Ако някой живее там ще ми е любопитно да сподели информация. В Европа сякаш Швейцария е най-благоприятно, но трябва да изкарваш колосални суми пари за да издържаш, не знам колко си заслужава и задължително немски на добро ниво. Относно Азия, бях по работа в Сингапур и не ми хареса. Климатът е ужасен, пълно е с индийци по международните офиси, които дават мило и драго да живеят и работят в Сингапур. Малко се получава като при нас българите, които се местим в Германия да живеем, при индийците е същото само че в Сингапур. Китай според мен не си заслужава защото трябва да научиш езика, там почти никой не знае английски. Политиката на държавата е да не се гледа с добро око на западняците. Израел с този конфликт в момента категорично отпада и израелците не харесват християните и най-вероятно ще имаш религиозен конфликт там.

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 часа
hash: 12224a2ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Емиграцията си заслужава само в страните от Скандинавието или Швейцария, защото само там стандартът е висок и се живее наистина добре. Аз лично се преместих тук преди 5 години и още в началото стандартът ми скочи с 8-9 пъти, а дори работех нискоквалифицирана работа в началото. После научих езика и записах висше.
Цялата информация как се емигрира в дадената държава, я има онлайн на английски. Нали знаеш английски на много високо ниво, защо не си потърсила досега?
Малко оставам с впечатление, че не знаеш какво правиш и къде си тръгнала, ама искаш нещо там да се случи. За Канада например не ти трябва виза - така е за граждани
на ЕС. А ти грам не си се поинтересувала.
Само хората, които не са успели да се интегрират, плюят колко не става в чужбина и хвалят България.
Ж25

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 часа
hash: 81d342657a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 17 в коя държава си?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 565836b77e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Който вярва, че всичко е с връзки, така се устройва живота и си остава на ниски позиции. Не понасям такива отношения, уча постоянно и в България бях на топ позиция, сега съм в чужбина и пак съм на висока позиция. Нито ме е подбутвал някой, нито имах родители да ме подкрепят завърших кварталтото училище, дори не съм кандиданствала след седми клас, защото "зад търба" ми нямаше никой, завърших посредствен университет, но не спрях да уча, когато нещата зависеха от мен. Боли ме много, че не съм завършила престижна езикова гимназия, но нямах подкрепа, уроци, та аз дори ходех с едни и същи дрехи, та камоли някой да му пука за образованието ми. Успеха ми беше около 5. 50 винаги. Осми клас завърших с една четворка по химия и всичко друго беше шестици. Четях постоянно, въпреки, че е друго да годиш на уроци и да посещаваш престижно учебно заведение. Но на интервютата, осъзнах, че магистратурата ми от престижен университет, няколко квалификации след това, елегатнта визия и поведение ме изтреляха много напред, естествено бруталтия опит от детството ми да оцеляват, защото нямаше кой дори да ме прегърне.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: a7115197f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Има разлика между "отивам в чужда държава " и "махам се от България"
Ако бягаш от България, значи си обречена на невежество.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: ac588a94ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Отиди в Дубай да те направят арабска принцеса като Шехерезада.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: ac588a94ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторке първо имаш много лош вкус за страни. Това настрана, но ми звучи като същият човек, който от години пуска теми къде да емигрирал. Всеки път нова порция от възможно варианти. Гледам и до Африка и Дубай го докара. Защо не пробваш в Тимбукту или Мавритания? Там белите много ги обичат! :)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker