Живот на социални помощи в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Живот на социални помощи в чужбина
преди: 27 дни, 4 часа, прочетена 464 пъти
Здравейте, всячески се опитвам да Имам добро образование и работя неуморно, но за малко пари. Колкото и да търся работа никъде не ме искат, само в кол центровете, но там е абсолютен тормоз. Явно за да изкарваш добри пари всичко е до познанства или просто късмет. Кандидатствах и в чужбина, там пък работата за българи е ограничена до тежък физически труд обикновено или медицина и инженерство. Аз не съм учил нито едно от двете. Чудя се колко време трябва да поработя в повечето Западни Държави, за да получа уседналост и да имам право на социални помощи? Писна ми да се напъвам, а да не става нищо.

Докато следвах в Нидерландия аз си скъсвах д-то от учене и бях под стрес, а моята съквартирантка си живееше като кралица с около 2000 евро помощи. Спеше до обяд, по цял ден слушаше музика или излизаше с приятели, имаше пари за храна и от време на време да излиза. А най-важното - имаше лукса да има свободно време и свобода. Така й минаваха дните, тя е от мюсулманското малцинство в държавата, но май е родена там и за нейно щастие има поданство. Чудех се кой е луд да работи там като с 2000 евро можеш да живееш толкова добре. Да, под наем беше, но много хора там така или иначе са под наем.

За мен това, че по никакъв начин не успявам да се откъсна от това да живея от заплата до заплата е знак, че може би живот на социала в чужбина би бил определено по-добър. Сега работя за 1500 лева чисто в София и то с чужд език, който не е английски. Писна ми да си съсипвам здравето за нищо, но в България социалните помощи са нищожни. Някой живял ли е на социала в чужбина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 26 дни, 7 часа
hash: 3309011930
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   На социални в чужбина можеш да живееш, ако имаш гражданство или си бежанец. Мисля, че не е достатъчно, че си гражданин на друга държава членка на ЕС. Поне в Германия е така
Наистина ми се струва странно, че вземаш само 1500 лв в София с чужд език, но разбира се зависи на какво ниво го владееш. Работата за хора с чужд език в София започва от 2000 след приспадане на осигуровките, но при всички случаи е най-добре да се изнесеш от нашата "мила Родина" - люлка на безнадеждието.

 
  ...
преди: 26 дни, 6 часа
hash: d5bc10c554
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Просто нямаш ценни имения, за които хората да са готови да платят много пари. И аз съм с висше образование магистър в чужбина и вадя над средната за страната, но хората ценят лекарите и плащат подобаващо. В коя област специализираш?

 
  ...
преди: 26 дни, 3 часа
hash: 210aaa79f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   1, баща ми от 2 години лешпери на помощи точно в Германия.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 1 час
hash: ba564ce4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   2 завърших икономика. То почти всеки тогава завършваше това и наистина без връзки си за никъде. Единствените ми избори са да отида да поработя нещо и като взема гражданство да съм на социални помощи или да се оженя за пари. За второто трябва да имаш много късмет.

 
  ...
преди: 26 дни, 14 мин.
hash: cbb0055466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Когато прочета "люлка на безнадеждието", повтарям на "безнадеждието", ми става ясно, че на такъв тип злорадство относно страната ни не трябва да се обръща внимание, не защото тя е лишена от проблеми, а защото неграмотните люде, които не могат да напишат или измислят нещо, което да върши работа на всички, всъщност само толкова могат да напишат и измислят.... пълно "безнадеждие"... :D

 
  ...


...
преди: 25 дни, 7 часа
hash: 3c2d40ee36
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Темата ми се струва поредната провокация. Като си следвала в Нидерландия, защо след завършването не си намери работа там по специалността, а се прибра тук в кочината?
Социални помощи също не дават току-така, трябва да отговаряш на 1000 изисквания, не е нужно да имаш гражданство за тях, но определено са ти голяма спънка за получаване на гражданство от съответната държава, защото търтеи не щат.
Аз съм в друга държава близко до Нидерландия, била съм и в тази държава и имам близка приятелка устроила се там, нито при мен, нито при нея 2000 евро стигат, ще си на ръба на мизерията, затова мисля че темата е провокация.
Тези на социалните помощи днеска са “добре”, сменят от едната кълка на другата, утре ровят по кофите в бг или въртят далавери, направо живот мечта.
Ж25

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 2 часа
hash: 0c6302fde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абе стига с нова гражданснво и помощи, няма общо. Проект е само в Германия това. Работите, учене и развивайте други умения.

 
  ...
преди: 24 дни, 21 часа
hash: ba564ce4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   7 не знам колко са малко, но мацката арабка беше с ноктопластика и не се лишаваше от нищо.

 
  ...
преди: 24 дни, 10 часа
hash: f7e4a773ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   20 години живея в Нидерландия и съм поданик имам паспорт нидерландски тоест. Живял съм на помощи и е пълна мизерия. Предпочитам тежкия физически труд. Няма такова нещо като 2000 евро социални помощи за един човек. Оная твоя съквартирантка те е излъгала. За един човек са максимум 1500 евро към днешна дата в зависимост от ситуацията ти. Като разплатиш всички сметки и храна я ти останат 300 евро я не. С тези пари не можеш да притежаваш автомобил, не можеш да пътуваш, като излезеш няколко пъти в града, понеже е адски скъпо тука всичко тези пари заминават. После ще седиш по цял ден заключен у вас, до като стигнеш до следващите помощи и накрая до психиатрия. Ако и пушиш няма да ти останат и 300 евро. Няма да имаш и никакъв социален живот. Всички приятелства са интереси. Какви интереси може да има някой от скъсан прошляк на социал? Освен, което ако нямаш паспорт трябва да си изкарваш 50 процента от помощите и ще имаш право само на половината помощи. Но те чака хем бачкане хем мизерия. Социала хората са го измисли за временно закърпване на положението до като си намериш друга работа, ако нямаш право на обезщетение за безработица, а не за стандарт на живот. Проблема по-скоро е в теб, защото хем не си учил за инженер и лекар, хем те мързи да бачкаш физически труд, хем в колцентърите където не ти искат дипломи професия за да седиш на стол по цял ден било тормоз за теб. В Нидерландия въобще няма да оцелееш момче. Живота острани изглежда лесен, ама реално хич не е лесен. Жена ми бачка като хаускипинг и за 5 часа има 60 стаи да оправи от до. Има дни, в които и се налага всеки ден да ходи по 24 км с колелото в дъжд до работа и обратно до в къщи. Има дни, в които излиза в 8:00 и се прибира в 22:00, понеже след работа ходи на училище да учи език. Но няма да все така. Има амбиции да стане супервайзер, ще си вземи книжка и кола и ще излезе от калта. Но за да излезеш от калта първо трябва да минеш през нея.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 23 часа
hash: 8b64c22440
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   "Социални помощи също не дават току-така, трябва да отговаряш на 1000 изисквания" - Половината махала в Сливен е на помощи в Герюания, Франция и Холандия... Изислвания може и 10000 да са, ама са сравнително елементарни.

 
  ...

...
преди: 23 дни, 21 часа
hash: ba564ce4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   10 не знам в кой град си, но тя имаше активен социален живот. Често ходеше на партита. Последен модел телефон, прически, по цял ден слушане на музика.

 
  ...
преди: 23 дни, 18 часа
hash: f7e4a773ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Към 11 от 10


Половината махала от Сливен е по витрините в Холандия, Белгия и Германия, а не на помощи. Не си мисли, че западняците са балъци и ще ти дадът да бъркаш в кацата с мед без да си заслужил. Според Нидерландския закон, за емигранти от членка на ЕС направили молба за социални помощи, ако на заработват минимум половината от тях, ги чака забрана да пребивават в страната, и ако не напуснат доброволно ги чака депорт и черен печат. Някой яко ви лъже, че на запад парите растат по дърветата.


Към 12 В един от най-големите градове съм. Хората на социал техния активен социален живот се състои на чоплене на семки на гости при някой друг като тях на социал, клюки и плетене на интриги. Много от тях са или закоравели наркомани, или имат някакви психически отклонения. Никой човек с работа и положение няма да се занимава с дъното на обществото. В момента има една много зла министърка на емиграцията от партията на Херд Вилдерс дето ще направи Нидерландия мисия невъзможна за бъдещи бежанци и хора решили да дойдат само да смучат на готово. Дори за бъдещи гастарбайтери тепърва ще става тука много трудно за емиграция. Нидерландия не иска вече емигранти. Дори наскоро разбрах, че е орязала субсидиите за бежанските центрове.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 6 часа
hash: ba564ce4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   13 ако за теб смисъла на живота е тъпата работа добре. Но тези на помощи се плодят дори повече от теб.

 
  ...
преди: 23 дни, 8 мин.
hash: f7e4a773ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От 13 до 14

Мен не ме мисли. И аз се размножил. И смисъла на живота ми е семейството, а работата е начин да им осигуря един по-добър живот от този на помощи. А за теб смисъл на животът ти, ако е по цял ден да слушаш музика и да пълниш тоалетната, дори няма да можеш и да се размножиш. Никоя жена не иска мъж на социални помощи, и никой мъж не иска жена социални помощи, която най-голямата и амбиция е да пълни тоалетната и по цял ден да слуша музика.

 
  ...
преди: 20 дни, 12 часа
hash: ba564ce4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15 Абе има араби на социал, които имат 3-5 деца.

 
  ... горе^

...
преди: 20 дни, 7 часа
hash: 226d7c5d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   11 до 13 - СЕЛСКИИИИ! Нервиш ме, МНОГО, с тоя назидателен тон, разбираш ли! Изобщо не си в час, за това какво става.

Пишат ги по 200 души в една фирма, плащат си "някакви осигуровки" половин година, после спират да плащат другата половин година, фирмата фалира, нашите имат "година стаж", увисват на врата на държавата за 6 месеца, вадят фалшивия ТЕЛК, удължават им безработицата, почват да им превеждат и обезщетение, че са болни, а и нещо друго - Сигурно си спомняш, как на всяка гара, пред, всяка църка, парк и голяма магазин имаше рояк от циганчета да просят? Еми сега НЯМА! Те пак изкарват пари, ама сега са "ученици", които не знаят ни местния език, не зная английски, пишат ги със СОП, учат дистанционно от вкъщи, като през няколко седмици идва социалния да ги види, дали изобщо са в държавата и получават хе стипендия, хем помощи, за да е по-леко на родителите. И черешката на тората е, че масово взимат и. обезщетение от родния НОИ.

Онзи месец хванаха едни баш от Сливен (затова казвх сливен), дето за 6-7 години източили 57 милиона паунда от британския социал! ОНЕЯ СА ОТКРАДНАЛИ 150 000 000 лева! И хич не са единствената група. През тях минавали. хиляди души. И не мепитай откъде знам, но тая. група дори не е и третата по големина.

"В момента има една много зла министърка на емиграцията от партията на Херд Вилдерс дето ще направи Нидерландия мисия невъзможна за бъдещи бежанци и хора решили да дойдат само да смучат на готово. "
Чакай, чакай! Ама как така! Нали сам каза "Не си мисли, че западняците са балъци и ще ти дадът да бъркаш в кацата с мед без да си заслужил".

 
  ...
преди: 20 дни, 7 часа
hash: 06e4294ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Австрия, август месец на 2024-та. Заглавие във вестник Дер Штандарт - "4600 евро минимален доход за многодетно семейство: реален проблем или дебат на завистта? "

Септември месец - FPÖ, с техните нацистки корени печелят властта. СлуаЕнос? Не мислея!

В момента не работя, защото правя квалификация. С дигитална професия съм, без да се зоря(обичам IT и инженерството, но началниците са смърт за мене), заплатата ми беше за последно повече от 60 хил. евро годишно. Издръжката по време на квалификацията ми е близо 1900 (наем 550 за двустаен), и то без да съм кандидатствал за всички допълнителни социални пакети, да не ги наричам помощи, защото потъвам от срам - да ти помагат с наем, ток и там какво още.

Имаше един германец, Арно Дюбел, човекът си отпразнува преди време 30 години на борсата.

А за всички зли НПО и родомразки езици ще кажа, че покрай подгряването на изборите в Австрия се извади статистика за това кои чужди граждани взимат помощи в страната, като трайно безработни и трайно безработни.... иии???? НЕ! Не познахте - Българите от 10-15 реда в статистиката ИЗОБЩО ги НЯМАШЕ, имаше всякакви югославци, всякакви араби, руснаци имаше даже, но българите НЕ бяха в статистиката.

Та, има всякакво на тоя свят, но не си е работа да висиш на социални... още повече, че и затвора може да посетиш, защото се правят одити от време на време...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker