Самолетен полет с прекачване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Самолетен полет с прекачване
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 22329 пъти
Здравейте! Искам да отправя един въпрос към хората с опит със самолетните пътешествия. В момента търся билет за лятото от София до Мадрид.

Намерих една изгодна оферта обаче полета е с прекачване. Нещото което ме притеснява е времето което имам за трансфер от единия полет за другия а то е само 1 час... Исках да попитам на първо място, когато се пътува с прекачване, нужно ли е да си чакаш багажа и после отново да го чекираш? И вторият ми въпрос е, в случай че не трябва да се притесняваш за багажа и да го чакаш, 1 час достатъчен ли е да се прекачиш от първия полет на втория? Ще бъда благодарна ако някои ми даде информация :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9b63dcca80
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Здрасти, не е нужно да чакаш багажа си при прекачване. Той автоматично ще бъде пренасочен и няма да излезне на лентата за багаж.

Един час е повече от достатачен за прекачването. Ако се прекачваш в страна от Шенген, няма да има и паспортен контрол. Иначе, дори можеш за 1 час да напазаруваш подаръци, да пиеш кафе и т. н. Споко...


Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0df75b2b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-напред да ти кажа - щом така са ти продали билета, значи е пресметнато така, че да имаш достатъчно време. Освен ако ти не си си купувала два отделни билета единично, тогава вече ти трябва да се грижиш да имаш достатъчно време.

Дали трябва да си чакаш багажа или се прехвърля автоматично: Зависи, възможни са и двата варианта. На мен лично досега не ми се е случвало да трябва да го чакам, и мисля, че това е "нормалното" в днешно време. Предполагам, че трябва да го чакаш само ако двата полета са на различни авиокомпании. При всички случаи като се чекираш в София ще ти кажат дали багажа ти е чекнат до крайната цел или до междинната. Ако не кажат - питай непременно, но обикновено казват и без да ги питаш.

Ако не трябва да си чакаш багажа, 1 час е повече от достатъчно време. Аз съм хващал следващия полет и с 10 минути разлика между двата. (Така стана, защото първия полет закъсня, не че е било по разписание така. ) Ако не се занимаваш с багаж, на практика с пристигането се озоваваш пак на гейтовете за излитане, не се редиш по никакви опашки, нито багаж, нито секюрити, така че няма за какво да губиш време.

Ако нямаш опит по летища е МНОГО важно да си отваряш очите на 4 при слизането от самолета да не хванеш нормалния път, който води към изхода! Винаги на пристигащите гейтове по някое време пътищата се разделят, едниния води към лентите с багажа и от там към изхода на летището, другия е за прекачващи и води обратно към гейтовете за излитане. Винаги има големи табели, на едното пише "Baggage claim / Exit" или подобно, на другото "Connecting flights / Transfer flights" или от тоя род.

Ако се окаже, че все пак трябва да си чакаш багажа, тогава тръгваш по нормалния път, който е за излизане, намираш си лентата с багажа, вземаш го, след това гледаш за табели посока Check-in, чекваш се отново, от там отиваш към секюрито, редиш се на опашката, минаваш през скенера и от там към гейта за следващия полет. При това положение 1 час може да ти дойде нанагорно, възможно е да се направи, но трябва предния полет да кацне абсолютно навреме и да не се бавят много с багажа, защото обикновено чекина за следващия полет приключва 40-45 мин преди излитане. Хванеш ли чекина, нататък нямаш проблем.

Но пак казвам, това е само за информация да знаеш, иначе щом изобщо са ти продали билет с такава връзка, всичко е наред. От теб се иска само да уцелиш верния път за Connecting flights и да не хванеш къра към изхода, щото тогава ще падне обикаляне.

А, и още нещо - ако първия полет има закъснение, което често се случва, слушай внимателно какво говорят стюардесите, защото още по време на полета казват дали всички връзки се хващат без проблем, и ако не, какво е решението. Ако закъснението е голямо (половин час или повече), понякога още на самолета докарват автобус, който те отвежда директно към следващия самолет, изобщо не влизаш в летището. Трябва само да знаеш дали води към твоя полет и дали да се качаш на него или не. Така че ако имаш неясноти - питай! Питай по 5 пъти ако трябва, да не те е срам, на тях това им е работата. Иначе е неприятно да си изпуснеш самолета на майна си в непозната държава...

Хайде приятен полет :-)

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f6e6d5d418
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Виж офертите във Wizzair, има много изгодни билети и повечето са без прекачване.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0df75b2b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пропуснах да кажа, ако багажът се прехвърля автоматично, тогава от София ще те чекнат директно и за следващия полет, съответно ще ти дадат две бордни карти (респ. по 2 на човек, ако сте повече). Ако ти дадат само една - питай защо и какво е положението с багажа в такъв случай.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6cdbf040bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не, не трябва да се тревожиш за багажа. Не се чекира втори път. Незнам къде ти е прикачването. Може да има часова разлика както при моя полет и всъщност трябваше да бягам за да го хвана. Другото е, че навръщане времето беше гадно, с буреносни облаци и трябваше да кацнем на друго летище, при което забрави да хванеш другия полет. Да ти кажа доста стресова е работата с тия полети, особено ако летиш за първи до тази дестинация.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0df75b2b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5, на билети, разписания и навсякъде часовете на излитане и кацане винаги са в местно време, така че ако пише, че пристигаш в 16:00 и излиташ в 17:00 разликата е точно един час, без значение това в коя часова зона се пада.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: eefcba595c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм авторката. В моя случай летя от Мадрид до София с прекачването само с една авиокомпания... Значи да не се притеснявам изобщо за багажа.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9b63dcca80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, не се притеснявай за багажа, притеснявай се за важните неща в живота си. Имай в себе си неща от първа необходимост - козметика (в опаковки в под 100 мл., да не надвишават май 500 мл. като сбор), медикаменти, четка и пазата за зъби - всичко в прозрачен специален плик, който се затваря. Продават ги в Пощата на летище София.

Пази си задължително отрязакът за багажа - ако се загуби все пак, ще те обезщетят подобаващо. Не слагай документи и важни неща в багажа!!!

Ако се прекачваш на летище Милано, знай че там се губи действително багаж, но до сега на мои познати са им го намирали все пак и са им го пращали. Ако ти пратят багажа със закъснение ти връщат парите, които си изхарчила за неща от първа необходимост - пази касова бележка, пази ОТРЯЗАКА ЗА БАГАЖ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Като си вземеш багажа, НЕ ОТЛЕПЯЙ зелената лепенка, докато не напуснеш летището. Важно е за митницата.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0df75b2b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Да, това за течностите наистина е важно - най-добре всякакви течности, които не ти трябват по време на полета, не ги вземай в ръчни багаж, сложи ги в куфара. Пасти за зъби, парфюми, кремове, шампоани, балсами, всичко в куфара. По прицип имаш право на определен брой, в определени разфасовки, в определени пликчета, както казва номер 8, но ще си спесиш най-малкото време, ако просто сложиш всичко в куфара.

Другото за багжа подкрепям.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2d05384fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За багажа не се тормози те си го прекачват. Но иначе 1 час е малко забързано. Аз така пътувах и малко бях под напрежение. Но дори да има малко закъснение обикновено чакат хората, които са с прекачване. Предния път чакахме 20 минути да се качат всички. А ако багажа ти е ръчен ще трябва да се чекираш пак и тогава ако има големи опашки пропускат първо тези, които бързат за даден полет. Приятен полет.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0654c0bce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Препоръчвам ти предварително да се ориентираш в сектора на който слизаш и сектора, на който се качваш след час. Летището в Мадрид е голямо и се пътува или с електричка или с автобус от сектор до сектор - безплатно.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9d862b2db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Като се чекираш на летище София, кажи им да ти чекират багажа до крайната дестинация и няма да се тревожиш за него до там.

Дали 1 час е достатъчно време за прекачване зависи от много фактори, но по принцип е абсолютно достатъчно за пътувания в рамките на ЕС. Единствената уговорка е че самолета излита по разписание, а не както доста често се случва от летище София с закъснение.

Ако по каквито и да е причини имаш малко време да стигнеш до изхода за твоя полет, свържи се с първия летищен служител който видиш и те ще те прекарат по-бързо през разните проверки и ще те отведат до правилния изход.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5a8c21d974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Един час по принцип е достатъчен, но последния път, при прекачването ме накараха да мина повторен секюрити чек (полет София - Будапеща - Стокхолм, с вече фалиралата Малев). Но дори в този случай, бях на изходния гейт около 30 минути след кацането.
Два пъти съм успявал да се прекача за под десет минути, заради закъснели полети, така че не би трябвало да е проблем.
Летете спокойно и се наслаждавайте на полетите :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: eefcba595c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Пак е авторката. До сега съм пътувала доста пъти от Мадрид до София и обратно така че съм запозната какво може да се носи в багажа и какво не е позволено. Много ви благодаря за съдеиствието! Ще ви информирам дали всичко е минало нормално и дали е имало препядствия. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 974aeeb4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако има повече престой между двата полета , може ли да се излиза от аерогарата ?
Благодаря !

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 93f719fe02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Да, може. Но след това отново трябва да минеш през security.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cd10b595cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Може ли да ви попитам нещо? Пътувам от София за Бордо с прекачване в Париж, но слизам на едното - Charles de Gaulle и се качвам за Бордо от Orly... времето ми е 3 часа и половина.. не разбирам дали аз сама трябва да стигна от едното летище до другото или има организиран транспорт за всички пътуващи с този билет.. отделно, трябва ли да чакам багажа си или директно отива в Бордо... много съм зле и купих билета отдавна, вече не мога да го върна, защото трябва да пътувам скоро! Моля, помогнете ми!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 656e51998f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   някои правил ли е прекачване на летище Ататюрк в Истанбул и има ли проблем, тъй като почти всички полети от София до Анталия са с едно прекачване в Истанбул на летище Ататюрк

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 511abef0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ако летя с престой 45МИН, но със същия самолет /поне така предполагам/, може ли да не слизам от самолета-от София с Austrian airlines до Виена и после до Будапеща или съм длъжен да сляза?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b4ec91593e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   19 - Не, не можеш да си в самолета, дори и да е същия.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e1925bacc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравейте,

Ще летя от София до Полша с прекачване през Истанбул. летище Ататюрк. От авиокомпанията ме увериха, че няма проблем да пътувам само с лична карта, но пак се притеснявам.
Някой от вас пътувал ли е с прекачване от там?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6ab0a0bfa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Здравейте, ще пътувам от София до Гьотеборг с прекачване в Мюнхен. Компанията е Луфтханза. Имам 2 часа между двата полета. Летя с прекачване за първи път. Някакви съвети?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6ab0a0bfa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Здравейте, ще летя от София до Гьотеброг с прекачване в Мюнхен. Компанията е Луфтханза. Имам 2 часа между полетите. Достатъчно ли е? Някакви съвети? Не съм пътувала с прекачване, а и ми е слаб английския език.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 82dc1c277c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Здравейте, презстойми полет с престой на летище Фиумичино в Рим 14 часа имам ли право да напускам летището и дали има смисъл .Престоя ми е от 19ч- 9.ч сутринта

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 509020538c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Ако си гражданин на страна от ЕС, то да, имаш това право. Дали има смисъл - ами честно казано, не много. Може, да запазиш реторант с някоя среща от интернет и да се запознаете, после да пиеш 1-2 в някой бар, ама е наложително, да си в 6:30 отново на летището и да не лъхаш на пивоварна. Повечето хора, просот ще останат на летището. Ако нямаш голям багаж, може да потърсиш място, да си оставиш ръчния и да му удариш една дрямка. Не е най-приятното нещо на света, ама какво да се прави..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker