Шансове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Шансове
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3438 пъти
Здравейте, много се извинявам ако вече има такава тема, но просто не разполагам с излишно време за търсене и ще се радвам на адекватни отговори. Ще се изразя възможно най-ясно, причината за решението ми е очевидна.

Момиче съм, на 18, без средно образование все още, изучавам интензивно английски език. Какви са ми шансовете за емиграция в САЩ, Канада или Австралия и какви са всички възможни начини за осъществяването на това?

Освен зелена карта, някакви младежки програми или нещо подобно, бих желала да ми разясните. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: f2b5aae04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз мога само да коментирам за Америка защото там живея. Най-добре е да си пускаш документите за зелена карта всяка година, защото ако я уцелиш си на практика американка. Другия начин да станеш американка е чрез брак. Много правят фиктивен брак за да вземат зелена карта. А ако не можеш да вземеш зелена карта, то тогава можеж да вземеш работна виза, но в днешни времена, това е много трудно. Щом казваш, че си на 18, най-добре е да отидеш да учиш в някой университет и ще изкараш там поне 4 години, а за тези 4 години са много време да се ориентираш в обстановката и също ще се срещнеш с много различни хора. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: faa98fbae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм в Австралия криза има на всякаде не си струва откажи се, аз мисля да се върна

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 18bc74a8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   аз съм на 21 и още не съм наясно с тея неща ти на 18.. и мислиш за чужбини :/.. в момента съм извън Бг както преди 3 години, когато бачках в Чехия.. и да ти кажа гледай най- добре да си намериш нещо в България, а не в чужбина! .. много от хората се връщат вкъщи разочаровани.. някой заради парите, други заради хората трети заради културните различния.. порасни малко учи езици пък после ако все още си мераклия за гурбет си действай.. само дето не бързай, че бързата работа.. срам за майстора. :)

само едно ще кажа много хора си мислят, че "Там е по- добре от тук ", но се лъжат.. айде лека вечер ти си знаеш се пак

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9f6c76484e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "просто не разполагам с излишно време за търсене"
"бих желала да ми разясните"

А с време да напишеш историята разполагаш? И ние също сме длъжни да разполагаме с време за твоите проблеми и да ти "разясняваме", след като ти самата нямаш времето?

Ем сори, при тая нагласа няма да ти кажа нищо.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e94f486b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   След като се отнася за бъдещето ти, ще намериш време, което няма да е използвано излишно. При това не е трудно да намериш информация за САЩ и Канада, за Австралия не съм търсила и не знам, но едва ли ще има някаква пречка да намериш това, което искаш.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 858496627d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Чакайте, бе хора. Какво ви става? Вместо да губите време в писане на конско можеше просто да ми кажете каквото знаете! Няма да ти кажа, щото еди какво си! Ама моля ти се, ти сериозно ли? Ето затова искам да се махна, защото всички сте такива, българина си е българин ако ще и на Марс да е! Колкото до времето, само аз си знам колко бързо съм начаткала темата и защо нямам време да ровя, какво значение има това за вас все пак?? Ще си останете заядливо племе това е ясно. А колкото до номер 3, каза друга простотия тук пък какво общо имат годините? И мисля за чужбините, понеже вече съм била и със сигурност ми харесва повече! Има причини да не искам да оставам тук. Не отговаряте на въпроса ми, ами си натяквате мнението за различно нещо, че и накриво. Нямам думи... Тук нормално мислещи хора останаха ли?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 858496627d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката е права, хора които са живяли навън забелязват негативните черти на българина, жалко, че вие не можете да го осъзнаете :) Отворете си очите

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fa916b43f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, така като си пишеш сама коментари в своя полза (номер 7 и 8) изобщо не звучиш по-убедително! Напротив, излагаш се и ставаш все по-смешна. С това окончателно ме убеди, а сигурно и другите читатели, че да ти се обяснява каквото и да било е тотална загуба на време.

Да заминеш в чужбина, особено на 18 години, не е като да отидеш на море за 2 седмици. Това е кардинална стъпка, която ще преобърне живота ти наопаки и той ще поеме в коренно различна посока. Ако за това нямаш време да се информираш обстойно и СОБСТВЕНОРЪЧНО, а не от слухове и оттук-оттам, за кое имаш време тогава? За лафче в Скайп? Или за фермите във Фейсбук? Кое е това, с което си толкова заета, и което е по-важно от заминаването ти? Ако наистина, ама НАИСТИНА искаш да заминеш някъде, това ще ти е задача номер 1 в продължение на месеци и години, ще занимава съзнанието ти непрекъснато и нищо друго няма да има значение.

Тия, които ти пишем тука, сме минали през целия тоя път, знаем за какво става дума, и виждаме, че с твоята нагласа няма да стигнеш и до границата даже. Затова преценяваме, че няма смисъл да си чупим клавиатурите да ти обясняваме каквото и да е. Ако беше показала повече заинтересованост, вместо "Нямам време за собственото си бъдеще", щеше да получиш повече информация.

Между другото ти пак получи информация, при това много ценна. Това, което ти казах по-горе, е основна предпоставка да постигнеш каквото и да било в живота си, без значение в България или в чужбина.

Що се отнася до "българина си е българин ако ще и на Марс да е", това е абсолютно вярно, и защо си мислиш, че като отидеш другаде ще си по-малко българка? А впрочем основно качество на българина, е че все чака наготово някой друг да му свърши работата, че даже и си мисли, че някой е ДЛЪЖЕН да му я свърши, и на всичко отгоре целия свят му е крив, когато трябва сам да си размърда задника. Ето - ти си олицетворение на това.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 35905bf559
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   хАХА Абе Кубрате кой е казал, че отричам, че пиша коментарите? Мнение номер 6 е мое и то си го пише! И за твое сведение аз съм в чужбина в момента и аз си имам някаква представа, но за Европа! И аз съм свидетелка на хората около мен и на себе си, които минаваме по този път, както ти казваш. А защо нямам време и какво правя това си е лично моя работа не мислиш ли? Трябва ли да ти обяснявам неща от личния си живот за да получа една керлива обща информация? Не звуча убедително? А това, че по цял ден се опитвам да уча усърдно за да имам възможно най-високите оценки в дипломата си за средно образование убедително ли е? А това, че по цяла вечер до 4 сутринта блъскам като идиот и ставам след само 3 часа сън за да успея да събера нещо за да мога да замина достатъчно ли е убедително? А дали това, че имам само 1 почивна вечер в седмицата ти се нрави??

Разправяй си после, че не се интересувам достатъчно или каквито и да си ги мислиш там, факт е, че само аз си знам какво ми е и нямаш право да недоволстваш, а камоли без всякакви знания да си мислиш, че нехая или че ме мързи!! Въобще не съм длъжна да ви обяснявам причините поради които нямам време, ама ме изкарахте извън релси! Между другото забележи колко е часа в момента! АмАН! Не ми казвай ти на мен какво е да заминеш в чужбина, защото аз вече знам, от 3 годишна съм тук! Въпросът беше за конкретните държави, толкова ли е сложно да обясниш без да протестираш?? Дори вече нямам желание да получавам каквито и да било обяснения, тя стана от мухата слон, благодарение на такива като теб! Ще потърся компетентно мнение на друго място от по-отзивчиви хора.


"А с време да напишеш историята разполагаш? И ние също сме длъжни да разполагаме с време за твоите проблеми и да ти "разясняваме", след като ти самата нямаш времето? "

Относно.. това беше най-тъпото мнение което някога съм чела. А време за да напишеш най-просташкото конско имаше? След като това е сайт, където хората трябва да помагат, да дават съвети при проблемите на другите и именно това е целта на сайта, не виждам минимална скапана логика в глупавия ти пост! Виж какво, Кубрате като мислиш, че нямаш времето за моите проблеми да не се беше забърквал да се заяждаш и да си беше гледал в паничката. Най-мразя да се говорят куп излишни приказки, вместо да се пишат конретни неща по съответния въпрос. Ти сам показа, че имаш достатъчно време за губене в празни приказки, а в момента падам на твоето ниво като се мъча да ти покажа, колко си неправ всъщност!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fa916b43f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке да, номер 6 е от тебе, ама и номер 7 е от тебе, това не виждам да си го "признала" някъде, а и като си говориш в 3-то лице малко бие на шизофрения.

"Най-мразя да се говорят куп излишни приказки, вместо да се пишат конретни неща по съответния въпрос. " -- Да, и ти точно това направи, изписа един куп глупости, понеже нямаш грам време за собствения си проблем. Не съм казал, че аз нямам време да ти отговоря, ако искам - ще намеря, но казах, че умишлено няма да ти отговоря.

И не, не си длъжна да ни информираш с какво си прекарваш времето и защо няма време, но и ние не сме длъжни да те информираме защо не искаме да ти отговорим, не мислиш ли? Това, че си заета с учене е похвално (наистина, без да се заяждам), но по никакъв начин не значи, че някой друг трябва да ти върши твоята работа. И аз днеска съм с 3 часа сън, спокойно, и аз съм имал периоди с по 1 почивен ден (първият такъв беше в 7 клас) или даже без никакъв почивен ден. Не си само ти голямата мъченица - който е постигнал нещо, се е потил за него, така че продължавай в същия дух и ще стане нещо от тебе. Но не се оплаквай и не мрънкай, защото в крайна сметка за себе си го правиш, не за другите, а и е смешно да се правиш на онеправдана.

Като не искаш да ти казвам какво е да заминеш в чужбина, тогава за какво е темата изобщо? А, да ти кажа - това да си израснал от 3-годишен в чужбина е едно, това да ЗАМИНЕШ в друга държава самостоятелно без мама и тати, е съвсем друго.

Кубрат

 
  ...

...
преди: 12 години, 25 дни
hash: cd8a5d3d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До '' заетата '' авторка: Колкото по-малко си квалифицирана, толкова са ти по-малки шансовете и обратното. Но човек никога не знае! Опитай щом ти е мерак. Но трябва да си наясно, че с такова негативно отношение към околните, които не са склонни да ти играят по свирката - далече няма да стигнеш. Простащината не се толерира никъде по света, нито в САЩ, нито в Канада, нито пък в Австралия... Та като пишеш, че работиш по цяла нощ ме навеждаш на едни мисли... Що не си опиташ късмета и по една друга линия? Току виж, че станало!? ! Хем по-бързо, хем с по-малко зор!? - както ти обичаш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker