Америка или Европа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Америка или Европа?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 12336 пъти
Здравейте!

Искам да ви попитам какво е вашето мнение за работа и живот в Европа. До каква степен биваме европейци и до каква степен мислите икономиката на Европа като развита? Аз съм млад човек, който не иска да емигрира/ имигрира, но знаете обстоятелствата принуждават. Как виждате борбата в България с клонящи везни към евро интеграция и стандарти сравнена с тотален игнор към Европа и директно преплуване на океана? Кое според вас е по-нормалното решение за един средностатистически българин?

Без особено положение в обществото, без супер връзки и без да е максималист. Просто търси да живее нормално и спокойно без да тревожи как да свърже двата края. И нека не забравяме, че българина е с особена връзка към родината и семейството си.

Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5549d09c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   „Кое според вас е по-нормалното решение за един средностатистически българин? “

По-нормалното решение за един средностатистически българин е да живее в България, да работи и да си плаща данъците, да има 1. 5 деца и да има недвижима собственост, да взима средностатистически пари и да живее средностатистически - чети за средностатистическия българин в бюлетините на НСИ. Близо 8 милиона такива има.

„Просто търси да живее нормално и спокойно без да тревожи как да свърже двата края. “

Ще те разочаровам - 90% от населението в Европа и Америка има същия проблем, 70% от населението на света пък се чуди, как да намери вода за пиене, други 50% гладуват, милиони са жертва на войни, СПИН и болести като тиф, тетаност, хепатит, турбеколоза.

Ти имаш късмета да се родиш в една от 60-те най-развити страни в света, в която има сравнително ниски нива на престъпност, няма война и глад, както и епидемии. Гражданин си на ЕС и си свободен в крайна сметка да търсиш решението на проблема за свързването на двата края в поне още 26 страни.

„Европа или Америка“?

Определено в случая - Европа. То за САЩ или Канада не вярвам дори туристическа виза да ти дадат (с право, нали няма да си турист), а в Южна Америка не вярвам да искаш да ходиш.

Днес имаш избор да живееш и работиш в целия ЕС. Много страни все още имат някакви ограничения, но се преодоляват, ако имаш договор с работодател. Ако си ниско квалифициран и нямаш образование и стаж, ще те разочаровам - навсякъде ще си на ръба и ще имаш проблеми, но определено за ниско квалифицираните е по-добър живота на Запад, ако си намерят работа, разбира се.

ЕС е единственият ти шанс, била съм и в САЩ и съм живяла в три страни (освен България) в ЕС, мога да кажа, че ЕС определено може да предложи здравеопазване и начин на добър живот и перспектива. В САЩ разликата между бедни и богати е огромна, средностатистическият американец няма достъп до нормално образование и не ми харесва начинът им на живот за постоянно (като турситка съм била само оточнявам).

Успех

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9518d32952
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми за какво е учил 'българина'? Това е много важен фактор, не забравяй! Е, сподели... чакаме.
VVW

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 05415b5833
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Съгласна съм и с двата коментара и много Ви благодаря! Днес така доволно попрочетох за ЕС и се позамислих преди да пусна темата, тъй като доскоро бях на бряг Америка. Ноооо като че ли с диплома от престижен з анашите стандарти университет, с акрадетирани специалности бакалавър и магистър с малко късмет за стаж по специалността и дай боже шанс за развитие в професионалната сфера, бъдеще в ЕС е доста по-изпълнимо или достижимо. Може би го подценявам, защото ме е страх дали ще се задържим, Шенген, еврото да не падне..все пак в несигурен свят живеем. Правим си преценка на риска :) Но определено поне е огромен + съюза и безвизовите посещения. Сериозно се замислям :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7a7c7e88e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, "в несигурен свят живеем" ти чуваш ли се кво говориш? Днес поне в Европа живеем в най-сигурното време, откакто съществува човечеството. Да се беше родила около 1920-1930 година, да те питам тогава в колко сигурно време щеше да живееш...

Според мен изобщо не си наясно с реалностите и какво искаш. Шенген и еврото са ти последния проблем.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1f74749338
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   В Европа определено. Вече сме в европейският съюз пътуването и настаняването в друга държава никога не е било по-лесно

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 81857090e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   За какво са се борили Ботев, Левски и милионите българи, загинали в освободителните битки? За да живеем един ден в свободна страна. Какво повече ти трябва? Свободен си. Ако искаш може да направиш магазин, може и фризьорски салон или какъвто и да е бизнес, да станеш автомонтьор или каквото щеш. Във САЩ е абсолютно същото. Всичко си зависи от теб. Ако не успееш в България, няма да успееш и в САЩ и обратното също важи.

Ако си оправен човек където и да си ще постигнеш успех.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b91c8eb0f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Където и да отидеш - от себе си и от проблемите си няма да избягаш. Запомни добре това!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6c1b2e500e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Към номер 1. Първо, средно статистическия българин не може да си живее нормален живот с 500 лева заплата. Ти ако ми обясниш как с тези 500 лева можеш да живееш средно статистически живот, с удоволствие искам да чуя.

Второ, ти явно много ги разбираш чужбините. Щом толкова ги разбираш, провери какъв е процента на безработица за млади хора и какъв е в Америка. Аз съм американски гражданин и знам мои състуденти от Европа ще си скъсаъ гащите да бъдат в Америка.

На авторката, отивай в Америка и не се замисляй. Който си мисли, че Европа е по-добре, да си го мисли.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7a7c7e88e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

9.   Номер 8, и на тебе са ти промили мозъка янките... Сега остава и ти да мислиш, че Европа е държава и еврото й е валута, и тогава ще се вписваш съвсем в картинката...

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5549d09c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Oт номер 1 до 8

А аз съм марсиянска гражданка и ти казвам - при нас безработица няма.

Кубрат забрави да допълни, че въпросната държава има за столица е Торонто, според някои хора в САЩ.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6c1b2e500e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 8 до Кубрат. Това за промиването на мозъка съм го чувал и преди. Единственото което може да ми промие мозъка е един по добър живот. Само мога да кажа, че когато дойдох в Америка бях без пукнат лев и това което съм постигнал досега, никъде другаде по света не можех да го постигна. Всеки си има собствено мнение. Моето е от опит, а не от промиване на мозъка. А това, че американците били тъпи, ами мислите ли че щяха да стигнат до най-голямата икономическа сила с глупави хора. Аз съм си българин и се гордея с това, но също съм благодарен на това което Америка ми е дала. Момичето попита къде да емигрира, аз си казах мнението. Да провери каква е безработицата за млади хора в Европа. Да не говорим, че в вашата "Европа" все още мислят България за някакви хуни от Балканите.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 34d93d3ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Номер 12, аз не казвам, че не говориш от опит, но това не противоречи на промиването на мозъка. Напротив, двете неща в комбинация са идеалната предпоставка да се превърнеш в перфектния робот - убеден, че прави и знае всичко от собствен опит и убеждение, но всъщност бива леко "подбутван" в "правилната" посока.

Защо си толкова сигурен, че това, което си постигнал, нямаше да го постигнеш в Европа? Много силно ме съмнява. Просто си видял един развой на нещата, той ти харесва, и сега си убеден, че е единствения правилен/възможен.

И аз емигрирах без пукнат лев, и съм постигнал доста само и единствено със собствени усилия. Предполагам, че не по-малко от тебе, но не ти знам ситуацията и няма да споря, а и не е целта да си мерим чорапите. Разбира се, че Америка ти е дала много, и на мен ми е дала страната, в която се намирам, но то се изразява в наблюдения, опит, среда, а не в конкретни възможности. Където и да ходиш, от себе си и от проблемите си не можеш да избягаш.

За безработицата няма да говорим, може в твоя бранш и твоята среда да няма такава, но като цяло Америка в момента е сблъсква с най-голямата безработица от войната насам. И лека полека почват да осъзнават защо някои неща в Европа са така, както са, а до много скоро се присмиваха точно за същите работи...

Не знам за какво мислят България в Европа, но факт е, че съм от единия край на Европа до другия за два часа със самолет, мога сутринта да реша, че ми се пие кафе в София и вечерта да се върна обратно, и по пътя ми искат само лична карта и нищо друго. И няма нужда да се обяснявам на тъпи дебели митничари защо имам лапптоп и как може да имам криптирани файлове на него.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 762a2003d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Аз подкрепям номер 8!

Девет години живях, учих и работих легално в САЩ, а последните три в Холандия. Образован съм и вече имам солиден професионален опит в моята област. В момента работя за компания лидер в своята индустрия и добре познато име на всички - получавам прилична заплата. И аз се заблуждавах дълго време, че Западна Европа предлага по добри възможности за живот, но в крайна сметка се оказа, че начинът на живот и възможностите са много по-добри в САЩ. Колкото и да ни е криво, в Западна Европа не ни гледат с добро око по редица обективни и субективни причини. Аз съм решил за себе си, че до няколко месеца ще се върна обратно в САЩ.

САЩ обаче не е за всеки. Вярно е, че са работохолици и ако този тип атмосфера не ти допада, няма да ти хареса. За сметка на това заплащането и данъчното облагане са много по-добри в Америка. Вярно е, че Европейците имат по-дълги годишни отпуски, но си плащат здраво за това под формата на високи данъци. Също е вярно, че здравното осигоряване е по-добро в Европа, но качеството на самото здравеопазване е много по-високо в САЩ, но и доста по-скъпо. Изключително важно е да имаш медицинска осигоровка. Друг важен фактор е, че САЩ е доста по-далеч от България и това може да натежи.

Тази тема може да се обсъжда до припадане, но съветът ми към авторката е да пробва САЩ, но само ако успее да го направи легално, защото нелегалният начин е ад.

Западна Европа също предлага добри възможности ако правим сравнение с България, но възможностите в САЩ са над всички.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6c1b2e500e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   От номер 8. Номер 15 наистина нацели десятката. Аз отидох в САЩ със зелена карта и документите никога не са били проблем за мен, така че от гледна точка на статута Европа е много по-лесно.

До Кубрат. Може би моя начин на разглеждане на нещата е концентриран много на финансите. От тази гледна точка със сигурност е по-добре. Верно е, че Америка си има проблеми, но няма смисъл да ги сравняваме с Еврозоната. Само ще спомена Гърция, Испания, Италия, Португалия и ако разбираш малко от икономика няма да спориш повече от чиста икономическа гледна точка. Искам само да ти кажа, че за работата която работя сега, е много по-трудно да те наемят в Европа и по-малко плащат. И спокойно, от Ню-Йорк не ми е толкова далече София. Нямам никакав проблем да си пия кафето в София, когато поискам. Да хванеш влака София-Варна е по-далече.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 34d93d3ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Номер 16, какво значи си концентриран върху финанси - върху твоите лични (заплащане), или върху глобалното състояние на икономиките? Като заплащане мога спокойно да си представя, че там за някои неща плащат повече от в Европа. Много зависи в кой бранш работиш, като гледам се движиш някъде из банковото дело - за него е нормално в Америка да е по-добре. В моя бранш в Европа плащат не по-зле от Америка, а в определни страни като Швейцария например плащат МНОГО повече. Чак се замислям от време на време да поработя там.

Че еврозоната в момента е в криза, разбира се че не споря, никъде не съм казвал друго. Според мен кризата е по-скоро политическа и властова, но има голям риск да се превърне в реална финансова криза, така че съответните хора да си опичат акъла. Америка за сметка на това има съвсем други проблеми, които в Европа ги няма. Прочети малко европейски вестници (по възможност не британски) да видиш там какво пише - мога да си представя, че при вас нещата не ги пише точно така.

Но в крайна сметка тебе като човек тия работи не те вълнуват. Дори да си изкарваш хляба с тях, като се прибереш вкъщи пак не те вълнуват. Вълнува те качеството на живот, колко може да купиш с парите, които имаш (не толкова колко са самите пари в абсолютна стойност - иначе казано те интересува PPP-то, а не номинала), вълнува те колко щастлив се чувстваш. Аз не бих се чувствал щастлив с 15 дни отпуска в годината...

И впрочем не ме разбирай погрешно, не искам да плюя Щатите и да казвам колко е яко в Европа. Просто се подразних на категоричното ти изказване "В Америка е най-готино, точка. " Нищо на тоя свят не е черно и бяло.

Кубрат

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6c1b2e500e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Кубрат, добре се изказа. Няма смисъл да си обясняваме къде е по-добре. Зависи от отделния случай. Тук момичето попита къде да емигрира. Важно нещо да се спомене е, че в Европа е много по-лесно с документите, но на мен лично ми се струва, че потенциала в Америка е по-голям. Да се опита да види за нейната професия къде има повече възможности и също къде има познати да и помогнат в началото. Всеки си има мнение и начин по който иска да живее, тя да си определи нейния. Мисля, че са споменати достатъчно неща досега които може да използва да си изгради собствено мнение.

И наистина ако искаш да имаш дълги отпуски, Америка няма да е мястото за живеене.

Номер 8

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 48d8e71b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Към номер 8.. сигурен ли си, че освен Америка другаде нямаше да имаш възможност за подобна реализация и в Европа? Изброил си 3-4 страни, които "уж" са в криза.. а аз сега да ти изброя няколко в, които може би и бият Америка откъм заплати, сигурност, здравеопазнване и т. н Америката ти... Дания, Швеция, Швейцария, Белгия, Холандия, Финландия.. и там където се намирам сега Норвегия :).. недей на сляпо да ми хвалиш Америка.. знаем всички защо са толкова напред с икономиката.. 2 причини стигат да изброя!

1 - водят постоянно войни за петро - пари

2 - всяка година печатат милиарди :)... айде лек ви ден

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 752adf566f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Номер 19, ако ми кажеш дали на 23 години можеш да правиш 6-цифрена сума ми се обади. И също искам да те питам какви са данъците в тези държави?

Здравеопазването в Америка е номер 1, просто ако нямаш застраховка е доста скъпо.

Причините защо Америка е толкова напред с икономиката са много за изброяване. Ако ставаше с печатане на пари България щеше да е ненадмината.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2fcfa13eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Здравейте!
Столицата на Канада е Отава :)

Махай се от България, колкото се може по-бързо. Светът е голям.

От 20 години не живея в България и не съжалявам. Не е лесно, но с много труд и малко късмет....

Мерси и на добър час.

Боби

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 34d93d3ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   21, кой е казал, че столицата на Канада не е Отава? !

Ако 20 години не си живял в БГ, откъде знаеш, че не съжаляваш? С много труд и малко късмет, навсякъде стават работите...

Кубрат

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 05d75b5b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Здравейте, и аз искам да емигрирам. Ине от България, ами от Италия! От 5 години живея и работя в Рим. Легално. Но трябва също да добавя че не е лесно в Европа, особено в Италия, защото са доста бавни от бюрократична гледна точка. Не знам в момента в USA, но тук много хора искат да емигрират(италианци). Аз съм с безсрочен трудов договор, но нямам никакъв прогрес, тоест развитие, хем работя за една мултинационална компания. Навремето изкарах TOEFL за второ висше, но не заминах, предпочетох да остана в Европа....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 85ff4dd955
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   В Европа има голяма дискриминация. Казвам го от личен опит. С висше образование съм / магистратура /, с 18 години професионален опит... Е такова чудо няма.... Правят ми въртели за всяко нещо, независимо, че в Германия има нови правила за българските висшисти. И не само на мен.... Просто гледат по всякакъв начин да ни мачкат! Но пък и нищо друго не ни остава, освен да се борим за правата си и да се доказваме! В България няма хляб, хората са роби, има неработещи закони ( т. е. нарочно направени така, че да бъдат заобикаляни и на практика ефективността им да е нулева ) и от това да се възползват крадливите политици, магистрати и всички останали престъпници и мафиоти. За законите в България също говоря от личен опит. Младите хора не могат да получат нито качествено образование - изпитите се купуват, нито пък нормална реализация след това. Тези, които се хвалят, че живеят ''добре'' в България, явно имат ''по-занижени критерии''. Аз лично не мога да оцелявам със заплата от 500 лв. Здравеопазване на практика няма - има здравнозатриване... Просто се чудя има ли смисъл да описвам цялата родна картинка? !? ! Aми НЯМА. Щом го докарахме, хора на възраст, като мен, да бъдат ПРИНУЖДАВАНИ да емигрират, то какво повече има да се говори? !!! Излишно е разни псевдородолюбци или пък '' промити мозъци'' непрекъснато да разубеждават хората да не емигрират. Разберете го най-накрая и престанете да ни навирате ту Левски, ту Ботев (kоито, ако знаеха какво се случва в момента в милата ни ''татковина'' - сигурно щяха да се обърнат в гроба), ту каква славна история е имала България по времето на хан Аспарух или на Симеон ( във всеки случай не Сакскобурготски ). Стига с тая клакьорщина, моля!!! Хората живеят от доходи, а не минали спомени, пък били и те славни! .... Нека всеки, който е решил да емигрира да се ПОДГОТВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. Задължително трябва да научи възможно най-добре ЕЗИКА на съответната държава, в която е решил да отиде, хора, които да му подадат ръка поне в началото, по възможност да има повечко средства, докато се закрепи и всеобхватна и достоверна информация / имам в предвид да не е само от разни форуми/. И да се запаси с търпение, с много воля, хъс и упоритост. Трудно е, но не е невъзможно. На авторката ще ? пожелая успех! Повече възможности има в USA. Спорове на тая тема, / според мен поне / са излишни.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 219c5e8fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Европа или Америка? Аз лично бих предпочел САЩ(Предполагам че под Америка нямаш на предвид Мексико). Не съм работил или живял в никоя европейска държава но познавам и съм срещал такива при които голяма част от тях направо си мечтаят да се приберат в БГ и само по доброто заплащане там ги задаржа. В Европа повечето хора ни мислят за цигани и гледат на нас с недоверие, а за да живееш добре трябва да имаш хубаво образование а повечето емигранти там го немат(сорри ако греша но това са ми личните наблюдения). Доколкото в САЩ нещата не са така.

Разбира се че си има и отрицателни страни но мисля че полужителните са повече. Като за начало на никой не му пука че си БГ, там са събрани от всички краища на света. Като цяло хората там са приветливи(стига да разпознаваш лицемерните защото и такива се намират доста), също има доста възможности и единственото нещо което ти е нужно за да имаш добър живот е желание да работиш.

Прочетох в горните коментари където се говореше че навсякаде е безпаричие и безработица. Можеби е така но нашето безпаричие е различно от тяхното. Ако питаш един българин защо мислиш че финансовото ти полужение е зле той би ти казал(примерно)"Работя за 400лева, наемът ми трябва да бъде 200-300лв, за храна са ми нужни 300 лв сметките ми понякога прескачат 200лв, поддръжкатами на колата и бензина са скъпи може би още 100-150лв, като изляза няколко пати в месеца оставям 200лв, но тъй като уравнението ми не се получава живея при родителите ми храната и сметките ги плащат нашите аз помагам с каквото мога, кола немам защото и пари немам, стоя си вкъщи защото не ми стигат парите също".

Ако питаш същото американец и той ще ти каже "полужението е зле нема пари, работя за 3000$, Искам да си купя каща за 400-500 000, искам да карам кола за 100 000$, искам да се храня само по ресторанти, да ходя на почивки, да пръскам маса пари по клубовете, но аз работя за без пари и затова и затова ми се налага да живея в малък тристаен апартамент да карам кола за 20 000, да се храня вкащи и отвреме навреме наван като изляза на клуб да не давам повече от 100-200$ за да може накрая на седмицата да ми остават 500-1000$. Това е разликата между нашето и чуждото безпаричие;)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9b56344092
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Кубрат, (22) тук не съм съгласна с коментара.
Да, с труд и постоянство всичко се постига, но не и в България особено провинцията.

Аз съм за САЩ, живея тук над 10 години и не съжалявам. Всеки път когато се връщам в България ми става мъчно, тъжно най - вече, че възрастните хора не живеят живота, който заслужават.
Прекрасна страна с лоши управници. Всичко е според случая и късмета. Европа или САЩ?
Късмет
Мама Тани

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5cf4198a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Европа

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 70ccf16162
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   От две години съм в САЩ и ще ти кажа какво аз мисля: в Европа никъде не съм живял, в САЩ съм бил в Чикаго, Ню Йорк и Мичигън като сега съм в последния изброен. Печелиш пари, работиш здраво, ядеш замразена пица, преобличаш се в колата и си миеш зъбите там. Социален живот и контакти с други хора почти нямаш, излизаш и пиеш 1 път седмично по едно голямо и в къщи пред компютъра. Както казах нямаш време за връзки, секс има, но за една вечери според мен чисто безсмислен... На 25 години съм, не съм възрастен, но въпреки това не виждам смисъла. А, забравих, и че шефовете са ти в повечето случаи евреи-използвачи и те цакат с парите...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 27a5d9364a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   28, живял съм в много държави от Западна Европа - завърших в Австрия, после работих последователно в Германия, Холандия. Днес съм се прибрал в България, живея на по-висок стандарт, отколкото преди и дори мога да си позволя собствено жилище.
Брат ми е във Великобритания и живее като скот. Прави си сметката и не си губи времето на Запад - Европа или Америка. В България животът си е по-сладък, кой каквото и да ми казва. Имам туристическа виза за САЩ до 2022 г. и само веднъж отидох.
Не ми хареса особено за живот, но е интересна дистинация, особено за европейците, защото Еврото продължава да е силно и ни идва евтино.
Тази година май ще направя една екскурзия до Лас Вегас, ще вземем една кола под наем и ще караме, но да остана там да живея - никога!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 428bc72ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Естествено, че Европа! Може би не в България, но все пак в Европа. Говоря за ценности, приятелю. Далеч по-важни неща от парите. В САЩ изобилстват подигравките с характери, липсата на морал, странните приумици на народ, обсебен от идеята за власт. Не искам да ставаш повърхностен човек, да загубиш топлината на характера, която е заложена в теб като европеец. Замисли се. Признавам си, че съм момиче, което те съветва от емоционална гледна точка и може би това изобщо няма да повлияе на решението ти. Но моля те, дори да отидеш в САЩ, запази себе си! Надявам се, че разбра посланието. Късмет!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8e5c519dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   "Made in China", това е Америка!

Били работохолици???
Няй-големият виц!
Че ти вземат душата корпорациите, да!

И какво можеш да постигнеш в Америка?
Айде, моля Ви!
Целият свят е с краката нагоре, за какви зони ми говорите, за каква политика!

Всеки си има съдба и ако автора иска да замине, нека замине!
Както казва Калоянчев в един филм, земята е кръгла, и да я обиколим, пак у нас ще си дойдем!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8e5c519dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   "Здравеопазването в Америка е номер 1, просто ако нямаш застраховка е доста скъпо. " някой го казва?!

За какво ми говорите?
За скъпите болници и милионоо болни, диабет, рак, депресии, най-дебелите хора в света имали добро медицинско обслужване.
Добро е дотолкова, доколкото да изсмучат касата, както у нас докторите/уви/ започнаха.

На мен не ми трябва здравеопазване, трябва ми ЗДРАВЕ, нормален живот, а не данъци, пълни с писма пощенски кутии, трафици, подлизурство, извиване на ръце и так дале.

Ако някои българи постигат нещо, къща, която и след 30 години не е тяхна, кола, която ги кара до работа и обратно, .... какво им остава друго, да се хвалят!
Тия, дето наистина са направили нещо стойностно, не са го направили само за себе си.

И те не са в тоя форум!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8e5c519dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Е, № 25, що не ми звъннеш да си поговорим за Америка, ако си в Чикаго, дано те срещна, че да видим, колко хора работят за $3 000.
Е, ама наитина сте големи фукльовци!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 8e5c519dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   За № 28,

Браво, това е истината!
Мичиган е спокойно място, но за американеца.

Иначе Ню Буфало ми напомня нашия пясък на морето, но само това, другото е ... тъжна история!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1a83009e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   мисля, че съм още малка, но съм ужасно амбицирана относно живота си, защото знам какво е едвам да свързваш двата края! Наистина сериозно се замислям за заминаване в чужбина, по-специално в САЩ! Наистина е възможно да съм повлияна от филми и др. Но моля ви, кажете ми дали ще успея там! Аз не искам купища пари, искам спокоен живот, финансова сигурност и нормални взаимоотношения с хората! В момента уча в икономическо училище, със специалност икономика и мениджмънт! Ще успея ли там, колко време ще чакам за виза, трудно ли се получава гражданство и колко време ми е нужно, за да се обособя като средностатистическа бълга, живееща и работеща в Америка? :) Благодаря!
Пейтън

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8c165072a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   АВСТРАЛИЯ... Висок стандарт, качествен живот(баланс между работа и свободно време, добра здравна с-ма, климат, храна, възможност за развитие), английски език и влияние.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7fe9112953
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Моето мнение най добре за Българите и Европейците е да се реализират в САЩ легално с работна виза или зелена карта. Достатъчно е да знаете само английски писмено и говоримо, иначе ще бъдете принудени да се върнете.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a88f7e2a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Напълно съм съгласен с номер 37 реализацията в САЩ е решението най вече за българите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6dfa11e1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Здравейте, искам и аз да се включа по тая тема. Живея в Швейцария последните 2 години. Така и не можах да свикна с тази страна. Всичко е тихо, кротко, уредено. Може би някой от село ще се чувства добре тук, но аз съм от лудницата София. Липсва ми нощният живот, шумът и дивите хора. Искам да се махна от тази пенсионерска страна и да се преместя на нормално място за млад човек.
Знам, че страни като Испания, Италия, Гърция са в криза, но ако събера от тук пари и завъртя бизнес в някоя по-бедна страна, не е ли по-добрият вариант, отколкото да работя за пенсионери?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c068b56f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Живял съм в много държави в Европа, но купона е в Испания-живота там ти предлага безкраен купон, множество контакти с хора които са супер весели и знаят как да живеят-нищо общо със скандинавците:))))))мн добро и БЕЗПЛАТНО здравеопазване!!! Обучението също е на ниво!! Стоиностен културен живот, прекрасна живописна природа и плажове! Най-дългата мрежа от магистрали и високоскоростни влакове в Европа!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 616a7b2b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Здравей!

Живял съм в девет страни (6 год. в САЩ) и добре съм бил навсякъде. Така че "маркетингът вече е направен за тебе". Ще ти спестя много дългите обяснения.

Европа!

Имаш по-големи шансове за всичко. Гражданин си на Европа. Усмисли какво означава това и какви права, свободи и предимства ти дава!

Ако пък имаш БГ комплекси по някакви си причини, кажи: Аз съм Eurogypsy - от мотивационна гледна точка, върши същата работа. Успехи!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7586a38ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Здравейте!

Според мен най доброто място за живеене е там където се чувстваш добре.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 181ce7e13e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Поредната българска простотия се забелязва у някои от коментиращите. Дрисльо живее примерно в САЩ и обяснява авторитетно каква уникално велика и добра за живеене държава е! Друг едва крета в Испания (страните са примерни) и се убива да спори (по-скоро със себе си) каква яка държава е! И всичко това само заради българския комплекс за малоценност - никога да не признаваме, че сме се прецакали с избора си!
Съвет - гледай престъпност, достъп до социални придобивки, ниво на стандарт по световните стандарти (а не на бай Хуй от Разград, който бере домати в южна Италия). Заплатите навсякъде в карен размер (вкл. косвено, което за българина е лоша дума) са еднакви.
Успех - не задавайте такива въпроси по форумите, че избиват... да не казвам какво

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8ae71ee9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Това българина е уникално животинче, глупаво и просто, все бяга от истината, родени в кал а се стремят все към забогатяване. Алчни животни. За това ще бъхтите, защото не се виждате какви сте жалки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ae4aa82054
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Всички велики българи са се борили, за да сме свободни - да, но нямаме средства и пари, за да променим нещо. Нямаме бъдеще в тази държава, заради всичките политици и цялата мръсотия, в която сме затънали. Как може да казвате, че няма значение дали ще си в Америка или в България? В Америка и може би ПОЧТИ във всяка друга държава всеки от нас би имал по-голям успех и по-добро бъдеще. По-добър живот и по-добри средства. Тук ние не сме важни. Тук единствените, които са важни са тъпите ни президенти и глави на страната. Тоест лайната, които ни влачат надолу с тях. Тази държава е адски жалка. Всеки само гледа как да вземе пари и как да прецака някой. Никой не гледа как да помогне на някой и да промени нещо. ЖАЛКА РАБОТА! ЖАЛКИ ХОРА.
Бих отишла в друга държава и не бих се върнала тук! Няма нищо хубаво освен природата в тази държава.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0f450a93ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Има и по-лоши страни от БГ. Прави ми впечатление все още доста хора се отопляват зимата.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2bc04ba78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   45, че като толкова не ти харесва и искаш да емигрираш - еми, емигрирай, някой да те е спрял? Аман от такива оплакващи се мрънкала като теб, на които все политиците, президентите, кметовете и т. н. им били виновни!
Аз точно от чужбина пък искам да избягат, и се връщам скоро в България, защото това, което ти описваш, и от което ти се оплакваш в чужбина също го има, но умножено по ХИЛЯДА! Но това ти трудно ще го разбереш, защото в чужбина едва ли ще работиш нещо различно от емигрантска работа, и съответно няма и да разбереш къде и каква точно е корупцията в чужбина.
Но ако толкова искаш - опитай, може и да не съжаляваш, особено ако единственото важно нещо за теб е да имаш сравнително пълен хладилник и да може да си караш колата всекидневно. Защото парите, които изкарва българинът, работещ емигрантска работа стигат за същото, за което и в България изброените от мен по-пълен хладилник и по-често каране на кола.
Да, заобикалящата те среда е по-добра, архитектурата е по-красива, почти никога не може да видиш дупки по пътищата и др., но всичко това теб персонално спира да те касае и да ти прави впечатление максимум на 2-та година. А нещата, които са огромни минуси в чужбина (носталгия, дискриминация, езикова бариера и т. н. ) може и никога да не преодолееш, така че внимавай какво си пожелаваш, че да не вземе да ти се случи. ;)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 52ad1ecdb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Истина е,че в България е хубаво:
-искаш да се напиеш-50 или 60 лева и си ти.Бутилка уиски,4 коли и Галена до зори;
-искаш да пиеш кафе-1.50 и седиш 2-3 часа на Витошка;
-яде ти се-10-15 лева и си ти;
Да,факт и до тук!!!!!
Закостенели сме,света се развива,прогресира неимоверно бързо.
В България работиш,работиш и теглиш кредити.ЗА??????
Сметки за парно,вода и ремонт на 15-ина годишния Опел

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4a9a92d78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   1. България - знаеш езика отлично, хората са сравнително свестни като се има предвид какви идиоти са тези от Северна, Западна и Централна Европа.
2. Канада, САЩ, Латинска Америка, Австралия - много по-сърдечни от Европейците. Европейците ни мразят.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: aa523bd5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   Точно Галена, чалгата и простотията са едно от нещата, които изгониха много хора от България. За голяма част от сънародниците ни основната цел в живота е петък и събота да се н*****т от пиене в някоя мръсна дупка под звуците на мазна чалга. Ако може и да се сбият - още по-добре. Благодарен съм на Господ, че ме запази да не се превърна в нещо подобно, въпреки, че за доста дълъг период от време средата ми беше точно такава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f4d12ee642
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   В една пиклива Братислава за апартамент да купиш - 2000 евро на квадратен метър. В Минеаполис, който е много по-голям - 2 милиона някъде, с по-висока заплата е 1100 евро на квадрат за жилище. Вярно, храната е по-скъпа, но бива ли постоянно да живееш под наем?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f4d12ee642
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   С течение на времето и след живот няколко години като студент в Холандия, после в Чехия и Полша смятам, че Европа не е моето място. САЩ, Авастралия, Източна Азия и дори Латинска Америка повече ми харесват като манталитет и култура.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker