Искам да се махна от България.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам да се махна от България..
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 34853 пъти
Здравейте ще ви разкажа моята история.. тя не е точно история, по скоро мнение..
Искам да се махна от тази ужасна страна България... родина ми е, но знам, че все пак махна ли се никога няма да искам да се върна..

Аз попринцип съм позитивен човек, по улицата винаги вървя весело, ако има нещо винаги помагам, веднъж една баба с алцхаймер се беше загубила и не помнеше къде живее, но по някакви спомени се сети и се оказа, че е лъвов мост.. качих я на такси, оставих пари да я закарат.. надявам се да се е оправила..

Отклоних се.. та аз съм младо момиче на 18 години.. и действителноста в Блъгария все повече ме плаши.. Хората са гладни, много хора нямат работа и съответно пари.. а много от тези хора живеят под наем, и плащат кредити.. много от тези хора нямат осигоровки, много хора взимат заплата 700лв, но ги осигоряват на 300 например или работят 8 часа, а ги осигоряват за 4.. Много от тези, хора няма да имат стаж за пенсия, много от тези хора няма да доживеят до пенсия... Лекарствата, храните, дрехите, горивата всичко поскъпва.. При минимална заплата 270лв.. може ли горивото да е почти 3лв. литъра.. Как да живея тук... страх ме е, че няма закони или поне не се спазват.. срещу голяма сума от пари, хора оттеглят обвиненията на убийците на ДЕЦАТА им.. Какво е това..

Онзи ден станах свидетел на случка бях с един приятел и се случи така, че се сби с още 3ма.. те бяха 3ма и го биеха, ритаха... а аз изтичах на едно кръстовище и помолих някой от спретиле коли да помогне (в повечето имаше мъжаги по 120 килограма.. ), да ги разделят, но те изчакаха зеления сигнал и потеглиха сякаш нищо не се случваше.. КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА ХОРА.. За щастие освен натъртвания нищо сериозно нямаше, но тези както бяха 3ма, момчето можеше да умре пред очите им, а никой нищо не направи. КАКВО ВИ СТАВА БЕ ХОРА... каква е тази пълна апатия, която имате към случващото се в тази страна.. кой така ви омота, че на нищо не обръщате внимание.. Как може да сте толкова безразлични.. нямам думи... Почувствах се найстина предадена.. хора от твоята кръв да не реагират изобщо. Не мислех, че има толкова жестоки хора.. Не искам да живея тук, и някой ден макар и да остана ще знам, че това е последното, което ми е оставало и съм направила всичко по-силите си да не бъда тук, но не съм успяла.. Както Гърците казваха : Тиха, да не събудим българите :))) Дано някой да се замисли..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 141

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 107cd5e8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

1.   Аз съм на 19 и броя месеците, които ми остават тук. Сигурна съм, че България ще ми липсва, но просто мечтите ми тук умират, няма какво да ме мотивира да уча, да се опитвам да се реализирам и да живея в тази страна.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: accc4b776e
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

2.   Съгласна съм на 100 % с теб.
И аз не искам да живея в българия / нарочно с малка буква/- такова гадно, потискащо и сиво място едва ли има другаде.

Никой не се интересува от мен освен майка ми, останалите се сещат за мен само когато мога да им свърша някаква услуга, след това забравят, че съществувам.

Нямам работа, днес пусках на две места автобиографията си, която е толкова скромна, че с никаква самочувствие не отивам на интервю за работа. Този път няма да ми се обадят изобщо, защото не мисля, че мога да се преборя с 800 души. Кандидаствах за продавачка, да не си помислите, че е за мис България.

Гърците правилно са го казали, докато те дигат шум, който се чува и във Вашингтон, то ние толкова сме тихи, че сякаш мъртъвци бродят по улиците на България. Не знам на къде да поема, не искам и ден да стоя в тази д-ва. Не ми се слушат реплики от рода на ''вие сте бъдещото на Б-я'' не знам какво ''борете се''... да се боря за какво???? Тук се борим само с/у вятърни мелници. По-трагични сме и от великата трагедия.

Ajna

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 98a087d604
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   По улиците вървят хора с едни нацупени лица, и ако си по усмихнат ти мятат един поглед тип "какъв е този ненормалник"
Всеки се е затворил в себе си, като кон с капаци и върви и не вижда никой освен себе си.. Кофти за страната ви, защото и аз мисля да се махам :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 82ef47aa38
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Хмм, какво да кажа. Че е лошо положението, дори това е слаба дума, то е просто трагично! Не разбирам само защо мразите родината си, заради това че имаме лоши управници и сме в етап на убийствен анархо-капитализъм? ! Просто на българинът му трябва повече воля и повече желание за да заработи изцяло и колективно за добруването на животът в родината ни. Трябва тази сегашната корумпирана система на управление да се свали, и да заживеем в нов етап на развитие. България се нуждае от тотален преврат и това го казвам постоянно, но няма будни хора, народът спи (поне по голямата част де). А докато спим и търпим, така ще е. Но България е една уникална страна въпреки всичко. Защото имаме уникална и сърцата девствена природа, имаме си толкова много забележителности, толкова богата и славна история.. Това са фактори с които трябва да се гордеем, и да не ги пренебрегваме само защото положението днес е трагично. Днес България е в пристъп на рушение и упадък. Интелигенцията ни бяга в чужбина и става роб на чуждите интереси. Оставяме държавата си на онези които целят нейното унищожение, а това е много грешно! И аз съм се замислял да замина за чужбина, но само за известно време докато направя малко пари, и след това отново ще се върна тук... защото все пак това е моята родина и тук искам да живея, тук искам да раснат децата ми, тук искам да умра!!
Лошо е днешното положение, но то няма да бъде все такова. Просто от нас зависи нашето бъдеще и това на децата ни!

Ако бяха живи сега нашите прадеди, убеден съм че отдавна щяха да направят бунт срещу тази лоша управа, и да въведат ред в тази страна!

Защото не е нормално да се прощава на убийци, изнасилвачи, и крадци. Не е нормално улиците да са бойни полета, и навсякъде да се разхождат престъпници, които трябва да са по затворите, а те са на свобода сред нас. Не са нормални тези неща, и няма кой да ме убеди в обратното! Не е нормално в другите държави минималната работна заплата да е от 1000 лева нагоре, а в България да е 270. Не е нормално минималната пенсия в другите европейски държави да е 500 лева, а в България да е 136. Нима ние сме по нисши хора.... че да ни третират по този начин, и да ни принуждават да живеем толкова бедно??? Не е нормално, стоките на основните храни в другите държави, да са в пъти по евтини отколкото тук в България, при положение че там имат много по високи доходи от нас. Това са все неща на които трябва да се обърне сериозно внимание!
Разбирам много добре примерът който си дала с побоя, и да, стигнахме до там че човек за човека е вълк вече. Може да те смачкат от бой пред очите на цяла тълпа хора, но никой няма да ти подаде ръка, нито да ти окаже някаква помощ. Един за друг станахме изроди и вместо да сме единни срещу душманите си, ние се изяждаме помежду си. За това е толкова лошо положението днес в родината ни. А трябва да се променим и старият възрожденски вик - "Свобода или смъртъ", да ни води напред. И да не забравяме фундаменталният Български закон - "Съединението прави силата"! Обединени сме силни, непобедими. Но разединени ставаме овче стадо, и всеки може да ни управлява и води, както си пожелае.
Не напразно аз обичам да казвам.. Народе??? Българино... БЪЛГАРООСЪЗНАЙ СЕ!!!


AEGUPS

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 139e14ffb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   6. "Там" не е по-добре от "Тук".
Когато твоето "там" стане "тук",
ти просто ще откриеш друго "там",
което пак ще изглежда по-добре от "тук".

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e402186602
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Ами давай, сега поне е лесно - няма посолства, опашки и унижения. Отиването е лесно, връщането също. Добре ще бъде да опознаеш света, да натрупаш опит, па ако не ти изнася - камшика и обратно. Не тръгвай без здрава мотивация - лесно ще се пречупиш, не тръгвай, без да знаеш прилично съотвтния език - ще попаднеш под зависимост от наши селски хитреци, закачваш си доверчивостта и самочувствието на закачалката - и напред. Вземи си парички за първо време, провери кое колко струва и съобщавай къде си на близките. Впрочем има директни сайтове за работа в чужбина, пробвай за някоя по-непретенциозна позиция, има бригади /не само студентски/, а ако ще ходиш при познати, нека да бъдат много сигурни, напоследък хората се променят и то не към добро. Отатък е друг свят, с други правила и закони, едно ще ти хареса, друго не. Доста съм по-голям от теб с две излизания - сега съжалявам, че не останах там и май пак ще стягам куфарите, всеки ден слушам колко сме добре и какви грандиозни успехи имаме... , ноооо гладният не вярва на сития, ежедневието си иска своето. Каквото и да решиш - успех!
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1000510db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

7.   Замисли се и ти!
В момента съм в Швеция (момиче на 15 съм) и така цялото ми семейство тръгна с настроението, че тук ще е по-добре по-спокойно. Е да, ама не! В България ми беше 100 пъти по-яко и хората са 100 пъти по-свестни. Чужденците са националисти и ако не си рус и синеок (поне в Швеция) си аут отвсякъде, отношението им е такова, каквото е нашето към циганите. Родителите ми си намериха работа, обаче парите пак не стигат (смисъл нямаш ли пари където и да живееш все няма да ти харесва). Съседите ни ни изолират и т. н. Има само едно момче, с което лично аз се разбирам... Почти всяка вечер се варгаля пиян по тротоарите.

Шведите големи хора- блахаха... Ела да ги видиш нощем наквасени как се таркалят по улиците и псуват... Аз в България такова чудо не съм виждала.

Престъпност си има и то доста повече отколкото в България. Затворите им са като хотели, сравнение с нашите. Има доста ненормалници. Кога си чула в България някой да избие 80 човека? В Норвегия така стана... Имаше един случай двама насилват 15 годишно момиче и то се самоубива. Виновниците не са намерени.
Бедни сме били- те в чужбина всички са супер богати, така ли мислиш? !?

Като цяло всички мислят, че в българите сме най-изстрадалите и нещастни хора на света... България много ми липсва, много! А на номер 2 мога да кажа, че се излагаш.

Жалко колко сме неблагодарни и загубени, ама тичкайте, постойте половин година и ще запеете друга песен.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9d3734f18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   В такова време живеем когато всеки си избира къде да живее. Думата РОДИНА за много не съществува. Сега хората първо отцеляват, после си избират идентичност. Мои приятели англичани си накупиха имоти в България, децата им научиха български като същи българчета и се радват на хубавото време там цяло лято, на свобода из градските паркове и плажове, удобно им е и някой ден ще се задомят там и ще си останат. Но те са добре там защото им стигат парите, понеже все още работят в Англия.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 288bc9cb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Момиче, не разбираш ли, че сами сме си виновни за цялата ситуация в страната и заради такива разсъждения като твоето, не ми се мисли за младото поколение.
М45

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 98a087d604
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

10.   Какви разсъждения.. Аз така виждам нещата и ще направя всичко възможно да имам хубав живот сред добри хора.. а не хиени като българите.. който като, че ли ако ти подадат ръка, ще им стане нещо.. Хора нямате право да сте толкова егоистични разбирате ли, по-лошо е за вас.. Не ви прави чест, някой ден и на вас ще ви се наложи някой да ви помогне, но тогава ще се случи същото и ще бъдете прескочени просто така.. Каква е тази горделивост, какво е това самочувствие.. Толкова съм малка, а вече ви съжалявам.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a064d9fcbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Аз 3 пъти съм живял и работил в чужбина и да ви кажа, там се оправям по-добре отколкото тук-в смисъл с живота. Сега ще тръгвам за 4 ти път и смятам вече в БГ да не работя, писна ми.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2572dc5a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Камъка си тежи на мястото!

Работя от 7 години в чужбина, първо в Италия, после в Англия. Като заминах, бях на 20 години.

Какво да ви кажа, работя си кротко, моля се много, вярващ християнин съм, помагам, колкото мога, понякога и отвръщат със
същото, друг път не.

Но едно мога да ви кажа, ако българите са вярващи християни, нямаше да сме до това дередже. А Бог съществува, и не ми трябва да го виждам, защото го чувствам в сърцето си. Когато сгреша, моля се, искам прошка от хората, макар и да е трудно. Помагам, не клеветя, не злословя, не се присмивам, макар че понякога не устоявам, но дано Бог и хората ми простят...

Мога да остана в Англия, взимам достатъчно, но ако остана, бъдещите ми деца ще се претопят, а това е грях спрямо паметта на дедите.

Където и да ходя, каквото и да правя, винаги ще гледам за благото на рода и родината си!

И дано Бог се смили и помага на всички ни!

Амин!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: b9c5d496dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

13.   Ами бягайте. Страхливци!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 89aa95a918
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

14.   13 ти явно не виждаш какво става тук... Нищо лично, просто и аз съм на мнението, че младите хора нямат място в България... Като започнем от обучението в университетите дето Академичната им база им е 10 учебника от 1960та година със скъсани корици и жълти страници ДО политици и боклуци, които взимат всичко и правят каквото си искат с държавата и населението. Сега чувам тоя боклук Бойко Борисов ще застроява Морската Градина във Варна, за да се покачило икономическото ниво на града, защото според думите му "ВАРНА ЩЕ СИ ОСТАНЕ САМО ЕДНО СЕЛО И НИЩО ПОВЕЧЕ". И затова през лятото всички туристи са тук и всички политици. Отклоних се малко съжалявам за което.

Колкото и да ми е гадно, че ще напусна семейството си и уж така наречените ми "приятели", ще се махна от тук колкото се може по-далеч. No1 13. Не те упреквам, ти може да си искаш да си останеш тук, защото си имаш хубава работа и добри пари, но 90 процента от населението мизерстват.

Ако питате мен преди 2 години в България се живееше повече от добре. Всички имаха пари, нямаше криза, животът си течеше с пълна сила и през ум не ми е минавало да ходя да уча или работя в чужбина, но сега обстоятелствата го налагат. 90 % убийци, боклуци и нещастници, другите 10 % се примиряват с всичко и си мислят, че живеят по- добре(говоря само за Средно Статистическия и Бедния българин)...

Това имам да кажа, Благодаря за вниманието :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c038290b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   До 14 - и какво ако застроят морската градина? Стига сте ревали, колко много градинки изчезват всеки ден, но не се вдига шум, защото това не става във "великата" Варна, а в някое малко градче!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 89aa95a918
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   15 незнам кой е във „великата” Варна всяко лято освен цяла България...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b3175f6839
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   До 15 - що за мал*умно изказване пък беше това???

Парковете не би трябвало да се застрояват, те трябва да са за всички.

Ела ти да видиш във Варна какво става последните години. Масово нахлуха руски и украински мутри и точно на тези "хора" се позволява да строят имоти в Морската градина.

Сега половината е застроена, по-хубавата част. Някакви дворци с двуметрови огради и кучета отпред, да не говорим че разни джипове си обикалят и ти свиркат и могат и да те сгазят докато ти си отишъл примерно да се разходиш.

Това не е нормално и варненци имат правото да протестират.

Според теб трябва да си мълчат и да позволяват на някакви индивиди като Борисов или Йорданов да взимат неприемливи решения за родния им град?

Другите градове като ги застрояват, нека жителите им и те да се оплакват.

Няма никакво значение дали градът е малък или голям. Един човек от село или малък град не струва по-малко от човек от Варна или София.

Просто трябва да си търсим правата и да не се страхуваме.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1af92ca6b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   .. мен ме отчайват хората тук-ако някой се развива, го оплюват, ако някой е учен, не го уважават, завиждат постоянно на всеки, за всичко, и се оплакват постоянно за щяло и нещяло. Страх ги е да кажат, че са добре и само говорят за лошите неща и няма добро настроение. Администрацията те посреща навъсено все едно кой знае каква работа ще вършиш, за едно листче -молба да не можеш да попиташ като ти се въсят отстрани, и малко като в лудницата или в злобницата---сори за думата, обаче много ми е странно... Хората по принцип когато живеят трябва да... не пречат и да не обиждат другите, но.. тук си позволяват и то доста!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 94afd3d207
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

19.   Влизам през Калотина, беше неделя и нямам бг пари. Картата ми беше блокирана от банката, защото някъде из Европа била сканирана. Трябват ми пари и заставам на ченджа да обменя 160 евро. Вътре 2-ма митничари и дилърката си разменят евра. Единият й даде 20, тя му върне 10 и така.... стоя 2-3 мин и никой не ме отразява, помислих че съм невидим, но се видях на стъклото. А за да ме видят и те се наложи да тропна... и тая като се завъртя, погледна ме с един такъв особен поглед /... " ти сега ли намери да ми тропаш, бе"? / отвори си устата и излая: "Ти не виждаш ли, че съм заета"? Викам си:"Започна се още от границата-добре дошъл в България"

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 139e14ffb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   №19, е аз затова винаги влизам през VIP-зоната на летище София, а не през разни помиярски дупки... Едни такива усмихнати служителки и наистина съм добре дошъл в България.
Съзнанието определя битието, приятелю...

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 03d007e115
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Номер 20, ако ми дадеш съвет как с кола се влиза през випа на летище София ще те послушам и следващия път ще мина оттам :):):).

 
  ... горе^
преди: 12 години, 27 дни
hash: babd59c982
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   "имаме уникална и сърцата девствена природа" Хахаха, значи никога не си ходил в Харватия, Румъния и Чехия. И те имат природа, и то много по-чиста и запазена от родната.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: babd59c982
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   17, повечето варненци не са родом от Варна, а от някое село.

 
  ...
преди: 12 години, 27 дни
hash: b0046367ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Искам и аз по повод на застрояването (Номер 15 и 17) да кажа нещо. Именно чрез застрояването на паркове става ясно колко е голяма бездната между двете Българии: мутренската България и България на обикновените хора. От София съм, живея в чужбина. Обичам Витоша и винаги като си дойда, тръгвам да се разхождам из планината. Нямате си напредстава как се застрои всичко по Витоша, пеша не можеш да преминеш от строежи! А ми бил НАЦИОНАЛЕН парк Витоша! Къде му е националното? До Симеоново цопнаха тъпата ИКЕА, дето и без това за нищо не струва в побългарения и вариант. А там преди имаше полянка, имаше овчари и овци, щъркели, кокичета, минзухари... плаче ми се! Отделно напостроиха някакви хотели, дето седят празни. (Демек някакви мутри пак изпраха пари. ) Освен това има такива райони по склоновете на Витоша около Бистрица, които са застроени само със суперлуксозни вили, с караулки и камери. Е мен ме е страх да минавам от там, имам чувството, че някои ще ме застреля! Кажете ми, как да се чувствам добре в родната ми Витоша и България? Няма как, защото всичко опошлия и се мутренизира. Ta незаконното застрояване не е само проблем на Варна, но и на София и на цяла България!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 27 дни
hash: a7aa2e51ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Някои от коментарите са много яки-повечето. Много се смях на 19-не за друго, ами че вече се е замислил човека дали пък не е станал невидим, ама добре, че си видял отражението:D

 
  ...

...
преди: 12 години, 23 дни
hash: 13d59d3197
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

26.   Именно младите трябва да промените България.

Но и вие може би сте като тези, които описвате - страхливци и индивидуалисти. Не можете да се свържете и обедините и да постигнете нещо заедно.

ВИЕ трябва да ПОСТРОИТЕ бъдещето. Но какво ли ви обяснявам.. повечето от вас са малки душички - дай им да ядат, да се еб. т и да ходят на диско и кафе с приятели. И после защо нищо не ставало. Защото вие сте ВИНОВНИ.

А вие трябва да се образовате, да се стремите към високи достижения, които да ви дадат възможност да промените обществото към добро. Не да плюете, не да се изразявате нихилистично или просташки.

 
  ...
преди: 12 години, 23 дни
hash: 13d59d3197
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   18, това, че учените хора се оплюват и прочие е някакъв мит. Не знам откъде е тръгнал, но наистина е доста вреден мит.

Аз самият съм бил "зубър" в даскало и съм страдал от този си имидж, но не хвърлям вината на цялото българско общество. Ако това е, което имаш предвид (понеже виждам, че доста тийнейджъри пишат тук).

 
  ... горе^
преди: 12 години, 23 дни
hash: 773f983825
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   26, не са виновни младите, те растат и се сблъскват в 1 действителност, която не ги устройва. Трябва да си заминат поколения / поне до 65-70 набор /, за да започнат да се оправят нещата. Ако си след набор 70, отвори си 1 пепси - изборът на новото поколение, ако си преди ще мизерстваш до старини

 
  ...
преди: 12 години, 14 дни
hash: c0064fd5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Съгласна съм с автора и с номер 1 и 3.. на мен ми устава около месец и нещо и отлитам с нетърпение.. тук нищо не ме задържа а манталитета ни ме убива така сме заради това, което гледаме по новините.
а до номер 5, всеки гледа на нещата различно, аз никога няма да сажелявам, че сум напуснала бг

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6b43f17b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

30.   Мен ме чакат още 4 дълги години. Записах се да уча висше. Дано след като завърша и успея да се реализирам в чужбина че не искам никога да се връщам.

Колкото до държавата, тя е народът. Държавата е отражението на хората. А хората в България са егоисти. Всеки мисли само за себе си и собствените си интереси. Всеки гледа да източи и малкото щастие от другия. Може би това им е в кръвта на повечето... може би нещастието на другите ги кара да се чувстват добре..

Вървейки из улиците, постоянно виждам стотици души... уви един на сто ще да е с усмивка. Останалите вървят както каза някой по-горе, като тела без души.

Срам ме е да се нарека българин. Може би не съм и единствен. Може би и за това искам да оставя своето.. за да ида при чуждото. Може би това което сме виждали по телевизията и из интернет ни приканва да зарежем всичко останало и да се хвърлим в търсенето на нещо по-добро, по-хубаво...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8b9e90a34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Аз също искам да се живея в Украйна, но не знам как? Аз съм си украинец!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5ffcf29cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Мен не ме срам да се нарека българин, но искам да живея и работя в Украйна! Уви нямам такъв шанс!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5ffcf29cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Наскоро бях в Украйна - Харков (град домакин на ЕП по футбол)... Обсатновката бе страхотна...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 15c2775c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Искам само да ви кажа, хора опичайте си акъла.
Аз съм около 3 години и половина в чужбина, та да ви кажа, това да си хванеш такъмите и да изоставиш всичко което познаваш не винаги е много лесно.

Незнам какво да напиша точно но бих казал че, ако сте млади и сами ( без прителка-приятел ) е по-добре за вас. А пък ако имате и неможете да идете заедно не е много добре. Защото сте на разтояние и се се мислите и се ви става много тежко, така и аз направих и я доведох ама краиния изход небеше много добър. Както и да е.
Има и нещо друго в така наречената Чужбина, хората там Българите конкретно си завиждат много ( не всички ) така че трябва да се внимава. Другото нещо е че малко или много се почва от начало, в смисъл приятели, работа, език, квартира, не е много! Но имаш ли воля и желание става (може би бавно ама става). До някаде и израстваш психически и се променяш малко или много.
Искам да пожелая все пак успех на всички в това начинание и да не си мислят че България е най-зле, може и да е зле ама със сигурност не НАЙ-зле.
Може би неви помогнах много.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 00ce0dea78
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   номер 36 е прав много, особено за ниско квалифицираните емигранти. Виж, лекарите, информатиците, инжинерите, разните икономисти, нямат тези проблеми - знаят си и език, и им дават веднага позволително за работа.
Моя близка бъхти 5 години вече в Англия. Иска много да се върне, но не може, защото никога не е работила по специалността си, а кой работодател ще наеме човек, който от 5 години е пакетирал свинско месо на поточна линия. Най-лошото е, че затъпяваш и губиш социалните си способности, после връщането в България става невъзможно и заради срама от неуспеха. Повечето тръгват с големи надежди, псуват и с години преди това са защитавали тезата на автора, но какво става, ако такъв човек реши да се върне?
... и това е причината повечето емигранти да предпочитат да кретат в чужбина, отколкото да се върнат.
Свободни сме, хора, заминавайте, където искате, но не правете грешката да тръбите предварително. Отидете, вижте, дали ще се справите, какъв ще ви е късмета, после разкажете у дома реалните си преживявания.
Успех

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 15c2775c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Ами пак съм аз номер 36.
Та да ви кажа много хора съм посрещнал надъхани и още повече съм изяращал.
Но също така и много хора са доволни. Предполагам навсякаде е различно.
Но като си в чужбина си постоянно зает с работа или търсене на такава. За мойте наборчета 89-та да кажа че нема да има толкова диско и кафенца като в Бг.
На мене ми се цживее ама тука малкко по застоял живота зад граница.
Успех в начинанията.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a228452a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

39.   Учим децата си да се махат. Станахме на 40, не можахме ние, силите ни ги изсмукаха в лъжи. Децата са млади и силни, ако искат да остават, но няма да ги погледнем тогава. Учим ги да се махат, учим ги да станат хора, да забравят сивотата, да забравят мизерията, сухия къшей, скъсаните чорапи, изтритите п и мътъродметки на евтините безформени обуща, да забравят наведената главица ходещите мътъвци по улуците. Учим ги. На всяка цена. И да не мислят занас, ний сме мъртавци. Наще сили вече ги взеха, нас ни излъгаха и стояхме. Стояхме за жълтата стотинка, за скъсания джоб. Стояхме. Прости бяхме. Колко елементарно ни излъгаха - ши въ упрайм хахахахх.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 41ec1e0684
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

40.   Хора не се махайте от България, ще се прецакате яко. Е, зависи си по принцип, но ние дойдохме в Испания преди 2 години и живееме ебати умрелия живот. Не си прецаквайте бъдещето, може да е всякаква България, но поне няма да имате трудностите, които ще срещнете в чужбина. Майка ми вече 2 години е тук, а все още езика не е научила. В България имахме всичко, което желаехме, но тя се запозна с един човек и дойдохме тук, защото много го обичала. Сега има дете от него, а нищо не е същото. Тука също няма работа, парите не стигат. Представяте ли си го? ! Заряза си работата, прекъсна ми училището.. и за кво? Да ли ще сте в България или чужбина е едно и също. Пък да не говорим колко много расисти има.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 98a76898da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Все едно аз съм писал коментар 39. Просто не мога да добавя нищо. Имам 3 деца - всеки ден им казвам, че ако не успея да ги изведа аз, трябва задължително да се махнат като пораснат още малко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cb0a97839a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Един малък офтопик: Мисля, че за да започнат някакви по-сериозни промени в българското общество трябва да изчакаме да си отидат всички хора, които са били пълнолетни през комунизма. Нещо подобно на Моисей, който е водил евреите 40 години в пустинята докато всички родени в робство умрат.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0850ff753d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   Не бих отишъл в чужбина, защото знам какъв ужас е там. Тук може да е мизерия и престъпност, но в чужбина си никой и се счупваш от бачкане - само работиш и спиш, което не е живот. Предпочитам да взимам ниска заплата и да живея скромно, но емоционално и да се чувствам сред свои. Всеки си преценява сам, но вече масово много българи се връщат от чужбина и тук се устройват по-добре.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e2743951fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

46.   ако тия неща в България те учудват значи си нормална, за повечето не правят впечатление. И не е така вярно че в чужбина работиш от сутрин до вечер и после пак така. Аз съм от 4 години в Германия, не взимам много но съм добре. 1500 евро и ми е осигурена квартирата. Работя от 08 до 16 часа с час почивка и неделя също почивам. Зависи как се уредиш, с времето става по лесно, прсто някои хора като мен немогат да траят мизерията и нищетата, има и други такива които им стигат по 200 лева на месец, на ден по един хляб и купичка мляко, само и само да стоят и да спят по цял ден, е не това не е живот за мен, рабрах го след като реших че университет не ми трябва преди 4 години и дойдох тук, ще е още по лесно като взема паспорта. А до автора на темата, ако имаш желание да заминаваш за някъде в чужбина да работиш пиши ми да се свържем, мога да ти помогна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27a652ad6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   А то пък тук понеже си някой. И понеже има истинско приятелство в БГ. Всеки ти е приятел докато ти вземе заем и после се покрива или за по бира.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27a652ad6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

48.   Ама аз в БГ не съм сред свои. Просташкия БГ манталитет не го понасям.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 57898bd580
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

49.   до 46
... искам да се съглася с тебе, живеех 10години в гр. София, изкарвах над 3000 лева на месец, но след като имах информация че в БГ предстоят мизерия и яко глад и безработица, взех че и аз се ометох навън... и се ометох за 8 дни, без да го мисля много много... мъж съм, но преди да напусна, бях минал веднъж 3те месеца / тези които са били като мен, знаят за какво иде реч / и за 4г. понеже дадох шанс на шанса да ме намери, станах милионер в долари, не се шегувам!!! от Тенерифе къдео бях избягал минах през Маями, та до Марбея, Испания и сега си живея супер, даже и жената за която все ревах че нямам, ме намери и дете си имам... до човека който иска да се маха от БГ... обмисли го, но не в детайли, понеже който рискува печели, който не рискува, както 46 спомена, стои на хляб и кисело мляко и чака Бате ББ и бате Серго и Доган Ага да го оправи... не губи времето, не губи годините си, понеже, тях никой с нищо не може да ти ги плати!!! а изгубиш ли годините, край с тебе... всичко е до години!!!
успех, всеки човек си има своя късмет и само напред... аз също подкрепям тезата че Бг е едно сиво и мрачно място, с страхотна природа и забележителности... обиколих света и знам за какво иде реч...
п. п. сиво е положението... защото страната изостана много от света в всяко нещо...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 00ce0dea78
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

50.   До 49 - много фантазираш.
Когато Маями се намира в Испания, тогава ти ще напуснеш малкото бг. селце, от което сигурно пишеш. Стягай се, не си избивай комплексите тук!
На читателите мога да напиша - мили хора, не чакайте някой да ви оправи и спрете да се изживявате като жертви. Животът е такъв, какъвто си го направите. Ако ще на Марс да отидете, който е кадърен ще успее, който не - ще потъне
49 - хвани и действително емигрирай някъде, после поне да не пишеш глупости по интернет или като пишеш - ползвай КАРТА НА СВЕТА поне и не черпи знание от ТВто, излагаш се!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cf25b3c19a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

53.   Човек трябва да отива там, където смята, че ще се чувства щастлив. Светът е на всички ни и това, че има граници не би трябвало да ни спира. Бъди гражданин на света, а не на определена държава. Успех от мен и не се отказвай. Прави това, което ти носи удовлетворение :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c025f1f07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   И аз искам да се махам от Бългаия, ужасно е и ми писна вече! А съм момиче на 13, знам че съм много малка, аз съм нормално момиче! Само като видя дори един човек който се подиграва на невиннен човек ми се иска аз да му кажа нещата и да му посегна. Много пъти съм го правила и сега вече спряха боите с невинните хора! Скоро едно момче на 16 години обиди моя братовчедка на 15 години, и аз му казах да внимава с момичетата защото.. И сега момчето спря да обижда момичетата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 13d59d3197
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   54,

ти да не мислиш, че извън България момичетата и момчетата на твоята възраст не се обиждат и не се лигавят едни с други? :) Гледала ли си разни американски тийнейджърски филми?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 13d59d3197
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

56.   Иначе като чета коментарите тука имам чувството, че в България е дошъл Апокалипсиса :) Не знам за вас, аз отивам на купон със свестни хора. В България :)

 
  ...

1-50 от 141
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker