Българите са дискриминирaни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Българите са дискриминирaни
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 9807 пъти
Здравейте!
Вие, които сте в чужбина най-добре можете да кажете, защо българинът е толкова дискриминиран и нехаресван от чужденците?

Има държави, които са по-зле от нас, но на тях не гледат по-този начин, както на нас. Все едно сме цигани, или някакви пропаднали същества. Природата ни тук е яко замърсена, сградите остарели, всяко едно нещо тук има нужда от подобряване и осъвременяване, но защо никой нищо не прави? На някои места се намират хубави, що годе прилични, съвременни сгради, но само около самата сграда е изчистено и направено хубаво... навсякъде другаде еее мизерия!!!

Има чужденци, които не са идвали тук, но не харесват българите... само като чуят, че си такъв и директно те отрязват. Каква е причината за това? Според мен причината е, че от 100000000 км. просто си личи, че българинът се срамува от това, което е. Те затова повечето българи прекаляват като приветстват чужденците, направо олио им капе от устата... ще кажете, че Господ ни идва на гости. Та... факт е, че не ни харесват като народ, както ние не харесваме циганите и турците.

Има ли страна, в която хората да не гледат толкова лошо на българите??? За Германия, Англия е ясно... цял свят знае един от двата езика или и двата, хората са с голямо самочувствие и са свикнали хората да говорят техния език. Ами другите страни, като Испания, Италия... и там ли им е толкова лошо мнението за нас??? И защо???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 62

преди: 12 години, 2 месеца
hash: a261c169f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Да говориш за дискреминация на българите в собствента им страна, населена с над 90% българи е СМЕШНО.

„Все едно сме цигани, или някакви пропаднали същества. “

Ти самата дискреминишаш циганите като ги наричаш „пропаднали същества“ по определение. Не ти хрумва, че сред тях може да има доста качествени, дори образовани и работливи хора, а такива предубеждения са семето на дискреминацията!

От 13 г. живея в чужбина и в България - в последните години 50 на 50. Омъжена съм за НЕбългарин и съм се интегрирала винаги в страните, в които съм живляла - знаела съм езика, живяла съм като тях и не съм пречила и не съм се излагала. С мъжа ми ни свързва любовта, но и вече общото семейство, роднини, приятели.

Хората действително имат лошо първоначално отношение към теб, защото си българин, но това се променя с времето. Съвсем естествено е да се страхуват от непознатото. Не правят много разлика между различните националности от Източна Европа и дискреминират... но това се променя с времето. Когато си се доказал те приемат като свои. И в България е така с чужденците. Живяла съм със съседно арменско семейство, родителите на другите деца им забраняваха в началото да играят с техните... арменците приличат на араби, имат груби черти на лицето, нямаше други арменци като тях - чуждоземци, които хората дискреминираха. Когато ги опознаха, станаха най-добрите приятели и най-желаните гости.

Какво искам да кажа - дискреминацията е нормална за хора от малцинствата в дадена страна, за емигрантите и другоземците, но от човека зависи, дали ще я преодолее.

И мъжът ми бива дискреминиран в България. Много хора се опитват да го измамят, да му вземат пари за нищо, но той е свикнал, защото е пътувал из целия свят и се оправя много добре. Много му харесва в България. В началото действително разбитите къщи и улици ти правят впечатление, но с годините виждаш, че нещата се подобряват и не са толкова зле. И дума не може да става, че чужденците дискреминирали българите в собствената им страна! То е невъзможно просто.

Вярно е, че българинът страда от комплекс за малоценност спрямо чужденците, но и е много гостоприемен човек. Когато обаче чужденецът остане за повече от 10 дни за почивка, хората започват да се отнасят нормално към него, да не им прави впечатление вече.

Някога Моисей е трябвало да води народа си 40 г. из пустинята, докато умре и последният, роден в робство. И с българите е така. Ще минат още към 20 г., за да останат само свободно родените хора, които живеят, работят, учат в един глобализиран свят, граждани са на ЕС не само по документ, а и по култура, манталитет, разбирания, начин на живот, ценности.

Българите сами се дискреминираме с поведението си, някои глупави традиции, предубеждения, опит да се измамим един друг, да не работим... Това са временни явления.

Днес мъжът ми е голям фен на България. Прекарваме половината си време там (тук), имаме много приятели и роднини. Какво най-много му харесва - природата и хората, които са бедни, но не са агресивни, не са престъпници, простутутки, крадци и убийци, както е очаквал заради пропагандата по западните медии. В ЮАР или Южна Америка, в Индия, Пакистан, Русия човек не може да живее на спокойствие и без страх, макар че са по-богати по БВП на глава. Българите просто сме търпеливи, спокойни, неагресивни, работливи, гостоприемни хора!

Много ни завиждат за страната ни, за начина ни на живот, за климата, свободата на децата ни, семейните ценности, кафетата, храната, собствените жилища!!!
Малцина са чужденците, на които не им е харесало у нас.

Дискреминация? Кой, както си го стори!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2be63c9a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

2.   Веднага ти давам пресен пример защо ни мразят и ни имат за сган:
преди 3 седмици трябваше да отида до БГ посолството в Берлин. Докато дойде приемното време (бях там половин час по-рано), отпред вече се бяхме събрали над 20 човека. От тях - 2-3 българи, всички други бяха цигани. Мазни, черни, мърляви цигани! Започнаха да прииждат още и още, с малки деца, бебета, баби, дядовци, като на панаир, никой не говореше на български, имаше и няколко турци. Идеше ми да потъна в земята от срам! Сега вече не се учудвам защо ме гледат накриво като разберат, че съм българин. Истината е, че тези мангали се представят за "българи" в чужбина и хората си създават впечатленията от тях. Как да ги виниш.... :( :(

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c025fb711b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами защото са "дискриминарни" затова.. :D
И понеже са си направили слава на много грамотни, интелигентни и цивилизовани хора.. :D :D :D

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f3d6c334a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Първите българи, които на тумби тръгнаха навън след Промяна, бяха цигани с намерение да проституират или просят или крадът в чужбина. Не успяхме да създадем поради тази причина добро впечатление. Все още организираните джебчии и просяци в Италия, Германия, Франция и Испания се представят за българи. След промяната на тумби заминаха и много други хора- сезонни работници, студенти, бизнесмени, чалга звезди, професори, лекари. Аз лично мога да ти кажа, че това как ще те възприемат зависи от средата, в която попаднеш. Аки идеш в публичен дом в Германия, ще срещнеш балгасрки проститутки, ако идеш в университета- ще срещнеш български професори. Има нещо вярно в думите ти, че сме дискриминирани. Примерно в Германия като ходих да си вадя разрешително за работа, имах големи проблеми. Отдела, които се занимаваше с българи, се занимаваше и с Африканските републики, а не с гражданите на европейския съюз. На луда ме направиха, и вмоя конкретен случай взех разрешително за работа по семейна линия, а по линия на това, че съм българка учила и работила в тяната държава- отказ. Защо толкова ни мразят ли- ами служителите в такива агентури гледат на нас като на източноевропейска сган, дошла да им взима работните места и да им се възползва от социалните облаги. Иначе в нормалния живот не забелязвам да съм дискриминирана (Естествено, работя и живея тук и съм се интегрирала отдавна. ) Хората, с които общувам, придобиват впечатление за България, че е една много красива страна с богати традиции и култура. Но това го правя АЗ. Харесва ми да изграждам позитивен образ на България. Колкото и време да живея тук, аз съм българка и искам хората да се отнасят с уважение към моята родина. Както виждаш, много зависи от самия човек, как ще представи родината си. Примерно в Германия турците са се установили още в 60 те години на миналия век. За тях има изграден имидж, а за нaс- не. Защото не сме толкова много. За това аз си мисля че ние, емигрантите които сме се интегрирали в съответните общества имаме възможност да моделираме представите на чужденците за България. И последно, ако мога да си позволя да дам съвет, защото имам чувството, че автора е по-малък от мен (Аз съм на 35. И то не че има значение, някои хора растат и стареят и си остават затворени в черупките от предразсъдъци кибици. )
Авторе, бъди отворен, широко скроен, толерантен, уважителен и честен. Тогава е по-вероятно да срещнеш такива хора, които да уважават и теб и родината ти. България е малка страна, българите също сме малко, и трябва да бъдем хем българи, хем космополити. Бъди ти този, който гради положителния образ на България!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c8cb47915c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 2 даде много правилен отговор. Аз имах абсолютно същото преживяване в БГ посолството в Холандия. Просто 9 от 10 "българи" са си необразовани цигани или етнически турци с Български паспорт, ама нямат нищо общо с България. Даже и Български не говорят, а за писане въобще не може и дума да става. Тази паплач отдавна е съсипала имиджа на Българите в Западна Европа.

Живял съм и в Сащ и там отношението е съвсем различно защото за там не им дават визи на такава измет.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3f62ae69f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Никога не съм бил в Европа, прекарах известно време в САЩ, където отношението към мен беше чудесно, американците бяха много мили и гостоприемни. Последно време започвам да мисля за чужбина, но четейки хората тук, слушайки разкази на приятели и познати, не знам, дори и да замина, едва ли ще е в Европа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 40e936680b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   В детската градина имах другарче, беше ми като сестриче, все заедно навсякъде. Един път баща и ни вози с кола извън града. По шосето минава една кола и баща и му извиква през прозореца " хей, циганино, накъде е пътя за.... " или нещо от сорта. Дотогава сигурно не съм била виждала циганин и мислех, че това си е просто една обидна дума. Питаме баща и защо обижда човека така, а той ни отговаря - "не го обиждам, той си е циганин и това за него не е обида. " Ако на мен някой ми извика "Хей, българко, кажи накъде е пътя за... еди къде си", мисля чу ще съм горда! Честно казано, чувствам се много, ама много горда, че съм от България. Може да е бедна страна в момента, но пък е много хубава страна. Има си лоши неща за които може много да говорим, но навсякъде има и лошо. Във всеки случай, горда съм със себе си и със произхода си.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5a25d3b3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Номер 1- като си живяла в чужбина и толкова езици си научила- припомни си и българския! Пише се дИскрИмИнИра! От дИскрИмИнация! Няма Е в тази дума и производните й!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b44fe8b600
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз живея в Англия от няколко години, с прекъсвания. В момента съм единствения чужденец, в екип от 15-20 души англичани, повечето са по-млади от мен / около 20-25г /. Почти всички говорят яко за мен зад гърба ми и следят всяко мое движение. Въпреки че работя почти за 2ма и се държа добре с тях, дискриминация има, макар и не толкова явна. ПРосто имат голямо самочувствие и ако не говориш перфектен английски, но дори и тогава за тях ти си - чужденецът! Труд, здрави нерви и да не ти пука е важното. Иначе тук за разлика от Холандия и Германия няма толкова много българи с по-тъмна кожа, така че не мислят че сме по-тъмни на цвят. Даже ме питат дали не съм италианец често хехе.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b94f85fcfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Ами ние сме дискриминирани и в собствената си страна. За съжаление нашите управляващи предпочитат да гладят по главата мазни, черни крадливи мангали. Прочетете в пресата за последните събития и си направете изводите... И защо после се чудим, че същите мазни, черни крадливи мангали наводниха Европа и съсипаха имиджа на България. И моля "толерантни" единици да не ми говорят глупости. Докато 99. 99 процента от въпросната пасмина единствено крадат, изнасилват и убиват за мен са долни мангали, които заслужават само концлагер.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0ecd84a25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Истината всъщност е че в чужбина 70% от хората не знаят къде е България, мнението им е базирано на това каквото ти имаш за хората от държавата Кирибати например, ако са чули за опарен от българин /циганин/ това им описва доста черно нещата.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d816cee547
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 2 е дал много точен отговор. Аз съм момиче на 18 и живея в Испания от 11 годишна. В училище не ме приеха много добре, бяха много студени към мен и в началото се подиграваха, естествено това е докато научиш езика и им запушиш устата веднъж завинаги. Приятели испанци нямам, манталитетът им е друг, от 2 години само имам прекрасни отношения с новия ми клас за което много се радвам. Тук наистина има много цигани и турци които с кражбите, побоищата, маниерите си и най-вече твърдението че са БЪЛГАРИ и че са от БЪЛГАРИЯ карат испанците да гледат на всички българи с лоши очи. Преди 3 години в класа ми имаше един турчин който си беше отишъл в България за малко и се беше оженил на 15г. и като разказва после на испанците и те и мене питаха да не би да съм омъжена и си мислеха че едва ли не това било нормално... като му кажех да си признае поне пред тях че е турчин отговорът беше: "Ти тъП ли си, сега ще ти покажа в пАСАпорта какво пише. " Вярно е че има и българи които правят мизерии понякога, но са сравнително по малко. Също така има и испанци които се държат добре и познавам много хора които са от много време тук и движат само със испанци, просто зависи на какви ще попаднеш.

cheRRy****

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: c025fb711b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Добре бе, драги зрители,
КАК НЯМА ДА СМЕ ДИСКРИМИНИРАНИ???

Аз щях да се учудя, ако беше различно! Погледнете по колко начина може да се напише думата "дискриминация" - неграмотно заглавие, ОЩЕ ПО-НЕГРАМОТНИ коментари!!!

Само аз ли съм единствената, дето го вижда това?
Дошли тука някакви, раздават тежките мнение за хората, заминали много преди тях, а всъщност какво ли ще е, ако отидете вие? С този блестящ правопис, правоговор и интелигентност - о, молим те, уроде, замини за чужбина да ни прославиш и ти.. :X

ТРАГЕДИЯ!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c025fb711b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ако трябва да съм пряка по твмата - в Чужбина ние сме като тукашните цигани.. В Лондон вече имаме НЕофициална забрана за даване права за работа!!! И защо е така, забележете, защо толкова хора отиват с ЯСНАТА нагласа, че в тая държава за тях са чакали, за тях са питали, само трябва да им предложат едно удобно кресло, хайвер и ягоди, а парите сами ще си текат.

Както прави българина в чужбина:
-Реве за всякакъв вид помощи, като същевременно лъже, че работи.
-Проси, защото го мързи.
-Краде, краде и пак КРАДЕ.

Как искате да е? Я си стойте в Дивотино и обсъждайте разни теми и битовизми, пък чужбина я оставете на тези, които ПОНЕ знаят как да пишат. Проститутките им били виновни.. :D Много ясно, те са виновни за всички световни проблеми и всъщност, ако техният секс е като вашето писане - хм, прави сте! :D

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 2ae7e1681c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте и от мен :)

Имам опит от 4 години работа в Англия, по бригади.
Във фермата, в която работя, преди 4 години са били 90% българи, сега има 10 на човека от 150 души.

От наблюденията ми, всички можем, но не искаме да се напънем. Само някои. Те нашите не искат да стиснат зъби, ами викат:"а, в Бг ще си взимам по 400-500 лв, за какво да си съсипвам здравето тука". Може би имат право, но аз познавам няколко души, които и в Бг стоят без работа. А могат момчетата, жалко.

Отношението си е индивидуално, ако се движите в групичка и се кикотите или говорите на високо, се смущават. Ако сте по единично, те преценяват индивидуално.

Гордея се, че съм българин, и никога не го крия. Добър историк съм и знам, че само пълен малоумник може да се срамува от това. Напротив, при всяка удобна ситуация им натривам носа, защото трябва да пазим чиста паметта на дедите.

Яд ме е, като кажат, че не можем да работим, че на 15 румънеца съм 1 българин, но все пак има :) Така и им викам, повечето в Бг бачкат кат мене, не като другите, които не си спазиха договора.

Дано някога стане така, защото можем, трябва ни малко воля и себеуважение, но най вече Господ Иисус Христос да е с нас и да ни помага

Поздрави

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6bea507549
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   В Америка не сме дискриминирани. За това не я харесвам тая Европа

 
  ...
преди: 12 години, 10 дни
hash: 935ecdb724
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Лошо отношение има, защото емигрирайки масово по другите държави какво прави българина?
1)Ако не е специалист - търси всякакви лесни начини за печалба(в това ли се състои живота? )
2)Отнема нискоквалифицирани работни места и местните негодуват(не сме ли същите към емигрантите в България? )
3)Не говори на нужното ниво или въобще езика им(не се ли подиграваме и ние на същото тук в България)
4)Ако в дадена страна има изградена система за помощи на нуждаещи се, българина иска само да получава наготово и да излъже закона, за да придобие(законно/незаконно)-(не го ли правим и тук в България) и т. н.
Значи, повредата е в нашия телевизор. Масово в миналото българите са работели доста съвестно, сега не е така. Всеки иска само да получава без да дава(сами се досещате, че това е невъзможно). Разбира се недобросъвестни е имало и в минали времена, но всички които са се уповавали на Бог и са спазвали законите му, не са си позволявали да не работят, така че хората са били бедни, но работливи - гладни не са били(какво му трябва повече на човек? ) Бог е казал - "задоволявай се с това, което имаш". Ако продължаваме да ламтим за "цивилизования" живот на запада, ще получаваме това, което заслужаваме(отритване).

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d9bee4612c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   На мен ми се иска на документите за самоличност да пише:български циганин, български турчин, българин и прочие. Така ше се научат да правят разлика според мен, ще видят разликата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 151e9a1fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Мога да ти кажа на 100% че италианците въобще не ни харесват тук там малки изключения

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3f1bbe3b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Здравейте, на "гордеещите се, че са българи " в чужбина, бих задала въпроса: Защо тогава не сте в България?
Ако беше преди векове и аз бих се гордяла, че съм българка.
А това с омразата към циганите е толкова остаряло и смешно: Вече по-голямата част от света е населена с чернокожо население.
В чужбина има дискриминация, но и в България тя явно не липсва.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 32179b2843
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ем, аз живея в Испания от 2 години и мога да ти кажа, че не всички обичат чужденците въпреки, че тука е преселено. Българите тука се водят като ;дд малко ми е странно, но като крадци, обирджий ;дд Има и такива, които се отнасят добре.. някои зле.. ама всички зависи от човека, ако си нормален никой няя вземе да те взима като мангал. ;дд

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 12e1be415d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Наскоро бях на почивка в Италия и ми направи впечатление, че само на нашата маса и то на 2 пъти в ресторанти не донесоха разядка (бяхме 4 момичета) - не знам защо, не бяхме облечени зле, нищо, но не ни донесоха. Предполагам по езика са ни усетили, че сме от Източна Европа и айде. Е това, ако не е дискриминация здраве му кажете.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 927ffc417f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   Аз съм родена в Италия за 25 години сам се прибирала 10 пъти и не искам колкото и да ме кара майка ми... баща ми е италянец и на него не му харесва булгарията.. там е мизерия, мрасотия гордея се че в личната ми карта пише италянка не българка!!! аиде сега съдете ме че не пиша грамотно както се съдите за всичко вие вместо да си помагате и да се защитавате аз чета само умните ви коментари и се смея и не ми е мъчно защото аз не съм българка... маика ми се засяга или реве от време на време вика че и липсва българия и ние с татко се чудим защо.... боох научете се да се защитавате взаимно да се защитавате и в чужбина... защото толкова българки завиждат на маика че е завършила тук университет и че се е омъжила за италянец че работи на висок пост а не като тях затворени по 24 часа да бадарят бабички... ако не друго съм се научила да пиша малко или много на кирилица само и само мама да е щастлива.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2d8dbf96b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

26.   До 25: Съгласен съм, че трябва да защитаваме повече България, трябва да я защитаваме най-вече от такива като теб, които я мразят. Ти мразиш родината на майка си, това я разплаква, а не друго.

Мржду другото, хайде да не говорим за мизерия, че в Италия има такива места...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 958f7eae28
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   До 25,

Не е ли иронично да бълваш толкова много злоба срещу българщината и в същото време да призоваваш да бъдем по единни? Проявяваш една от нашите отрицатени, но типично български черти, и си по-българка, отколкото предполагаш. Тъжно е само това, че си на 25 години, уж осъзнат и зрял човек, а разсъждаваш по такъв елементарен и както казваме ние, "комплексарски" начин. Повече от това, не заслужаваш да ти пиша. Хайде, със здраве, жабарче :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a6baa3fa22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Дискриминирани сме щото си го заслужаваме.
А по принцип шовинистичните настроения ескалират по причина всякаквите нашествия на хрантутници е Европа.
И аз не ща да плащам безумни данъци и да им пълня чофките, но...питал ме някой...
Между другото как българите дискриминират например ромите, а и др. етноси е добре известно на европейците о ги прави още по непопулярни.Тук в северна европа поне прави мн лошо впечатление отношението на българите към роми етцетера.Българина е експерт даси създаде лош имидж и квалифицира себе си като расист и пр.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2f1faad4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Мнението им е такова, поради простата причина че пресата нарочно оплюва България навсякъде. Те наистина имат причини за това, но всички те ме карат се чувствам още по горд че съм българин. Ходил съм в чужбина, но не го правя вече, защото нямам намерение да им слушам простотиите. Преди няколко години, ходих да работя в Германия, но ми дойде до гуша отношението им към нас и се прибрах обратно в България. Сега имам собствен бизнес и съм щастлив тука.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a6c1d4774a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Хей, нека и аз да се изкажа.
Пробелмът е тук, много преди Сирия и бежанската вълна.
Не ни харесват...
Защото, когато видят снимки от Бългрия, са все снимки на старци, ровещи по кофите, на разнебитени улици, на цигански махали, на мутри, на фолк певици, на застроеното ни черноморие и прочие. Сещата ли се? Все нещата, за който не обичаме да говорим, а трябва.

Дори е имал предавана, на което са показвани "Силиконовите Звезди От Балканите", което се е пускало преди 10 години, но още се помни. И преди да започнем с спора, дали чалгата е просташка или не, за чуждите държави е изключително ориенталска и странна.

За нас се знае, че сме корумпирани, че сме неподредени и че не можем да се организираме. Повечето корупционни скандали, в България биват забравяни след 3 дена, а в другите страни, просто биха изгонели сегащното си правителство. Известни сме, че сме мафиоти и крадци.

Ето за това ни гледат странно. Но и ние не сме много по различни, в отнощението си към чуждите граждани.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2f1faad4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

33.   Ако искаш да унищожиш врагът си, първо унищожи имиджа му и това щ го свали на колене. Точно това направиха враговете ни с България, или по-точно, опитаха се да го направят и до голяма степен доста успешно, но ние сме жилав народ и сме минали пез къде по големи цигании от тяхните. Преживели сме ги и ще преживеем и тази педерастчина. Господ е отредил на България да бъде и пребъде. В края на краищата, по закона на кармата, всеки получава това което дава, но умножено многократно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 84d46e8c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

36.   Всичко идва от негативния ПР спрямо хората от Източна Европа и в частност България. А хората, за съжаление сме склонни да вярваме на клишетата.
Когато с Европа се каже българин какво най-често си представят хората? Нискоквалифициран индивид дошъл да им вземе работното място, защото за разлика от тях е съгласен да работи за по-малко пари. Или по-зле, мургав индивид дошъл с едничката цел да им източва социалната система.
Обаче мигар същото не важи с пълна сила и обратното? Питай някой обикновен човек какво си представя като чуе американец? 200-килограмов индивид с развлачени дрехи, с нулева хигиена, тъпчещ се от сутрин до вечер с МакДоналс! Е, не всички американци са такива, нали? Ама клише, какво да правиш! Същото е и с българите в чужбина. Повечето хора дори не са виждали българин, обаче когато непрекъснато му промиват мозъка с твърдението, че "ония там примати от България ще дойдат да му вземат работа и ще му съсипят хубавата държава", ами той в един момент започва да го вярва! По този повод се сещам за една колкото смешна, толкова и тъжна случка. 90-те години в Италия. Баща ми е пратен в командировка, но е там само от няколко дни и не всичките му италиански колеги са разбрали, че е от България. Та докато върви по улицата с един от колегите си, онзи започва да се оплаква, че от как е паднала Берлинската страна в Италия се е напълнило с "някакви отвратителни индивиди от България, които нямат елементарна хигиена, просят, крадат и изобщо... пълен ужас! " Баща ми каза, че щял да потъне в земята от срам, но все пак разяснил на колегата си, че е от България. Онзи останал като зашеметен! В неговите представи всички българи си били мургави, с нулева хигиена, с никакво желание за работа... (сещаш се с кого се е срещал). Та ето това е само един пример, как негативната реклама подвежда хората и после ти трябват години докато ги убедиш, че си нормален човек и това, че си роден в България не означава, че си някакъв пропаднал тип отишъл да им съсипе държавата.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 303fc0022e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Защо българите са дискриминирани в чужбина ли - а защо първо не се запитате, защо българите търпят да са дискриминирани в собствената си държава?
Там е корена на проблема - дискриминиранация от инсититуции, политици, управляващи, от всеки сдобил се с поне мъничко власт... собствената ни Държава не застава зад нас - какво тогава да очакваме от чужденците? Докога българите ще търпят и ще си крият главите в пясъка, преструвайки се, че у дома всичко е наред? Когато една Държава функционира, застава зад гражданите си, където и да се намират и им дава усещане за защита и сигурност, то тогава и отношението към гражданите и се променя. Oт кого зависи да започне и нашата Държава да функционира?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: db7a9217f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Българите не са дискриминирани нито в чужбина, нито у дома. Ние сме комплексари, че ни дискриминират. Сякаш някой ни е длъжен за нещо.
А хората, които обвиняват другите, нищо никога не им е наред, защото никога не са си вземали живота в собствените си ръце. Т. Е готованковци.
Това е истината. Комплексари и готованковци!
А дайте ми сега 1чка, моля!

П. С Личен опит - никъде не са ми дискриминирали, нито в Европа нито в Азия. Живея в България и се радвам на живота си тук. Печеля достатъчно и имам много свободно време. Никога не са ме интересували нито Бойковци, нито бай тошовци. Най зле бях по времето на Петър Младенов, оттогава се осъзнах, че нито той ми е виновен, нито външния ни дълг. Сега се радвам на живота с приятелите ми от детството. Играем и пеем по поляните, пием по кръчмите и се излежаваме на Смокиня. Вие си приказвайте глупости, той живота си тече.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2f1faad4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Политиците в западните държави, за всичките си проблеми си измиват ръцете с източноевропейците. Чрез пресата настройват местните срещу тях, а в същото време, по не-косвен начин се опитват да привлекат повече млади хора от източна Европа(евтина, но образована работна ръка).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a6c1d4774a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   39 - Повечето, които заминаха, са всички други, но не и образовани.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 82ccce1db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   В чужбина мразят по-бедните когато им личи най-вече. На новите имигранти най им се чудят как в еднофамилна къща живеят 8 човека (1паралня, 1хладилник, 1баня с тоалетна, по 2ма в стая). Ако си по-непривлекателен и нямаш дрескод добър според средата си гаден. Не смятам, че в Бг е различно. Когато бях дете циганите най ги осмиваха за същото(къща поне 10 човека наблъскани вътре).
Не смятам, че е до мургавината. В Англия всички ирландски цигани са бели като скандинавци. Индийците и пакистанците както и тези от бангоадеш са по-скоро добре приети и уважавани, а са с визия подобна на нашите "мангали" които пак от там са дошли. Само че онези там имат ценз!

 
  ...

...
преди: 5 години, 27 дни
hash: 136446a088
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   ДО 1

Ок, аз дискриминирам, ама мене що ме дисктиминират?
За циганите има ред причини, да ги дискриминираме :)
За няс няма - ние сме мили и добрички.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 27 дни
hash: d8adc675b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Според мен българите ги дискриминират най-много в Англия (не сме само ние обаче). Англичаните са расисти, не уважават нищо друго освен себе си, изключително грозни са и имат самочувствие без толкова голямо покритие. Не съм живял там и нямам намерения. Дори в държави като Германия или Франция, човек по може да си намери работа. Имам един познат, който е завършил висше в Англия и не го взимат на работа.

 
  ...
преди: 5 години, 27 дни
hash: ad96641240
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   И на мен ми е любопитно това номер 43!
Та значи българинът не се притеснява да нарича негрите маймуни и печки. Няма спирка да вика циганите на сапун и да ги нарича мангали и крадливи боклуци (или да им вика като автора "някакви пропаднали същества"). Може да мрази турците, само защото са турци.
Oзове ли се обаче в позиция той да е слаб, да е част от малцинство и социално оа тхвърлен и някой да го третира като отрепка, изведнъж надава вой до небето и се сеща за човешките си права и какво е дискриминация.

 
  ...
преди: 5 години, 26 дни
hash: 136446a088
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   До 45

Don't feed the trolls!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 22 дни
hash: c9ce65b3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   Навсякъде може да е хубаво, но в родината си е най-добре. Германците гледат накриво чужденците, защото мечтата им да бъдат русокоси, синеоки арийци се стопява пред очите им. Вече започват да заприличват все повече на северо-африканска държава и това ги кара да се побъркват.

 
  ...

...
преди: 5 години, 20 дни
hash: c9ce65b3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

48.   Нас българите не ни обичали в Европа и ни дискриминирали. За какво да ни обичат? За това че огромната част от младото поколение са полу-образовани, слушат ориенталска музика ЧАЛГА, играят ориенталски кючек и говорят на висок глас където и да са -типична просташка черта.
За това че сте им се тръснали в държавата и се опитвате да им отнемете работните места и че заради вас им падат заплатите. За това ли да ви обичат?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ab1547c869
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Мен никога не са ме дискриминирали местните. От личния си опит в живота, бих казала, че само готованковците, мързеливите и некадърните реват, че ги дискриминират. Начин да се оправдаят пред себе си, че не могат да се интегрират. Масово не си правят труда дори езикът да научат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: acbe3a3dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Н 50, на същото мнение съм. На всичкото отгоре нагли! Помагахала съм на много българи за документи, да им превеждам разговори т. н.
Започнаха да ми мъкнат и други, в единственият ми почивен ден! Като откажа, не само, че не се съобразяват, а започват атаки в стил "много и порасна... " Наложи се веднъж буквално мъжът ми да търкаля по стъпалата един идиот, който смяташе за свое право да дойде до домът ми с хора, на които ТРЯБВАло да попълня документи, защото на следващият ден им бил часът. Това пак в моят почивен ден. Помагала съм безвъзмездно да вметна само. Това включва хора, които са тук (чужбина) по 10 г и не могат нито да пишат на местния език, нито няколко изречения правилно да вържат. Не помагам вече на никого!
И после били дискриминкрани...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 21994d5aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Номер 51, напълно разбирам за какво говориш. И при мен така са пристигали да им превеждам разни писма и документи, но това го позволих само броени пъти. Държавата, в която съм аз, предоставя възможност НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО да научиш езика и почти никой от българите, които познавам тук, не се е възползвал. Техен проблем е, че не си разбират писмата, не мой. Всеки да си бере грижата.
От номер 50

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 41cac99883
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   21 години съм на скандинавието. Черните маймуни от Африка са по-уважавани от българите. Мразят ни, защото подсъзнателно знаят, че сме по-силни от тях и можем да ги смажем. Проблема е, че сме силни по отделно, като отбор сме слаби, за това имаме и слаба държава. Във всички браншове сме по-добри от тях. А никой не иска да си по-добре от него.










Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bbef6c757d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   До 44. Типично по български. Не е живял в Англия, но има категорично мнение като чул нещо от някой... Е, затова сме на тоя хал. В Англия има 200 000 българи дали всички са дискриминирани.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c9a7780d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

55.   По-дискриминиран от колкото в родната София съм се чувствал само в Холандия, но в Словакия и Чехия хората се държаха много по-приятелски и човешки с мен от колкото великите уж нашенци в София.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c8321ff466
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

56.   имайте на впредвид че омразата на западът към българия
идва от факта че сме източни хора а те западни
има фундаментална омраза от западът към българия за това че сме по стари като народ от тях, че някои от техните държави са създадени от българи, че сме близки с русия. мразят кирилицата, мразят азия, мразят православието.
чак след тези неща, ни мразят и заради циганите и турците, които с български паспорт ходят навсякъде. ;;

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c9a7780d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   Мен никой в Чехия и Словакия не ме е мразил заради произхода ми, но това са бивши соц страни и са славянски. В Англия, Холандия, Белгия и Франция направо се заяждат като разберат, че си българин.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6617457072
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

58.   Колкото и да не искам да го пиша, с право си ни дискриминират хората, защото ние просто за нищо не ставаме. 80% от нас са едни крадливи, измамни бай Ганьовци, с които е най-добре да нямаш никакви взаимоотношения. Много показателно го е написала номер 51. Аз до съвсем скоро бях в абсолютно същата ситуация без даже да съм в чужбина. Хора, на които съм помагал много и които имах за близки приятели, веднага след като видяха, че вече няма за какво да ме използват, спряха да ме познават. Започнаха да се държат арогантно и високомерно. За някои даже разбрах впоследствие и то съвсем случайно, че са се опитвали целеносочено да ми правят различни мръсотии за собствена изгода. Дори не мога да си представя колко още неща има, които не знам.

 
  ...

1-50 от 62
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker