Страхувам се да не попадне на лоши хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Страхувам се да не попадне на лоши хора
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 3311 пъти
Здравейте приятели, пише ви за съвет една майка. Синът ми е на 24г. и не иска повече да стои в България. Работи като пицар в пицария и взема 500лв. заплата, но не му стигат, защото живее самостоятелно и с всичко се справя сам. Сега вече е решил окончателно и иска да замине да си търси работа в Лондон. Проблема е в това, че не знае добре език и няма познати, които да го ориентират първоначално като отиде там и това много ме тревожи. Няма квартира, няма работа, за парите не се притеснявам, защото мога да му осигуря средства за първите два месеца, но после - накъде.
Страхувам се да не попадне на лоши хора и измамници, да не спи на улиците и прочие, майчини тревоги.

Замислям се дали да не платя на фирма, която организира обучение по английски език там. Чувала съм, че им осигурявали квартира и храна, поне на първо време. Притеснявам се, че има много лоши отзиви за тези фирми, че само вземали парите и после зарязвали хората на летището.

Моля ви ако някой знае нещо, споделете за да взема най правилното решение. Той ми е единствен син, много искам да му помогна, да е успял и щастлив, да се радва и да е доволен от живота си, но се страхувам да не сгреша и да го тласна към бездна. От Пловдив сме, а той е във Велико Търново. Поздрави на всички и благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: d6d7be1a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чакай малко, нека по реда си. Дали ще попадне на лоши хора е най-малкия проблем. Той отива в чужбина без работа, без квартира, без да знае езика, вероятно и диплома няма, няма и да учи и парите са на ваш гръб- какво ще прави там?

Нека първо тук завърши курс по английски, поне езика да знае, да може да прави нормални неща в ежедневието. В Англия и цените са различни (валутата естествено) и темперамента на хората, първо разучете нещата и после тръгвайте с надолу главата. По принцип съм за младите хора, подкрепям и идеята за чужбина, но да заминеш без да имаш идея с какво се забъркваш...

Англия е от страните, които винаги са ме влечели, Лондон специално е красив град. Но нещата не са такива, каквито ги мисли, трябва да знае просто. Там е невъзможно да намериш работа с нормално заплащане, ако нямаш диплома, чужденците ги прецакват, като ги наемат за ниска заплата- защо? - защото ние няма как да знаем, дали парите си струват. (както в България се случва на туко що завършилите- хващат се за без пари, заради стажа). Хората там са с по-дръпнато държание, това да ми го казвали познати, които живеят там. Като цяло нямало такива " Как си, брат, какво става"- следвано от репертоар, споделяне, смях... там отговаряш задължително " Добре съм" или ако не, не навлизаш в подробности, дори да те питат. И не е вярно, че отиваш и всичко е различно, същата помия , но по-класна, по-елитна.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fef33f5a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е въпрос на късмет, аз съм от 4г. в Кипър, дойдох при познат, не знаех нито език, нито имах работа, но нещата се наредиха още от началото дори и без да знаех езика им ме взеха на работа в заведение за бързо хранене... и така малко, по-малко свикнах с манталитета им, с работата, с езика и смених доста работи, но съм доволна, че пробах и не съжелявам.
Нека да опита, а ако не се развият нещата с работата и квартирата, поне да не съжелява, че не е опитал!
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7d46720ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вместо да се записва в частна фирма за език, може да се запише в който и да е колеж, където и цените са поносими и като обясни на учителката си, че си търси квартира тя ще му помогне да си намери. Ако съвсем остане без покрив над главата, да намери Салвейшън арми които са организация за бездомници и дават подслон и храна. А пък българи ще срещне навсякъде. Ако иска да ги намери, пак трябва да пита в колежа - там от отдела за английски за чужденци ще го напътят къде да ходи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: e12435b597
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сестра ми живее в Лондон от 3 години. В началото и беше адски трудно. Знаеше език горе долу, оправяше се някак. Там нещата стоят така- кандидатстваш за жълта карта /някакъв си ПИН -нещо като персонален код с който се регистрираш като самоосигуряващ се/. Незнам дали го обясних точно, но е нещо такова. Само ако имаш тази жълта карта можеш да работиш. Друг вариант няма, вече се страхуват да наемат работници без този ПИН. Първият път като се яви на интервю не я одобриха. Чака още месец, за да се яви отново. Дадоха и. От тогава чисти къщи. Парите стигат само за квартира, храна, пътни карти и дребни покупки.

За мъжете работа има само в строителството, но трябва да има някакви умения, за да го харесат. Иначе квартири има достатъчно. За единична стая се плащат около 55-60 паунда седмично, зависи в кой район живее. Общо взето не си струва много. Сестра ми тази вечер си прибира от Лондон, тъй като решихме, че и тук и там парите не стигат. Тук поне си е при роднини и приятели. Желая успех на сина ви!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker