Цените в Испания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Цените в Испания
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 13045 пъти
Искам да попитам българи, които живеят в Испания и четът този сайт могат ли да ме ориентират по колко вървят квартирите в покрайнините на Мадрид и също и във Виалба. Колко на месец горе-долу излиза карта за автобус и с колко евро на месец за храна може да живее един студент. Моля да не ме критикувате ако въпросите ми изглеждат тъпи за някой но дъщеря ми ще учи там един семестър и се притеснявам ще успея ли да я издържам. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 426ae008f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Ми бате, Виалба е зона Б3 - цени на месечната карта - 78,40 евро , за младежи - 49,30 евро. Картата включва метро, автобуси, влакове. За Мадрид (зона А) цените са - 52,20 евро , за младежи - 33,50 евро.
Тарифата за младежи е до юни , в годината , когато се навършват 23 години.
Цените на апартаментите под наем зависят най-вече от това , колко е изпаднал квартала. В моя квартал - vicalvaro цените започват от около 450 евро за апартамент към 50/60 квадратни метра. В този квартал е и университета "Rey Juan Carlos"
За цените във Виалба, не знам. Ако мацката не учи там няма смисъл.
Съветвам те да търсите в интернет апартамент , нает от студенти близо до унверситета. Така ще си делят наема, ще упражнява езика, ще има и добри социални контакти. Не на последно място с млади хора се живее по-леко, няма да си следят тоалетната хартия например.
Добра новина е че храната е относително евтина и много качествена.
Супермаркетите не си позволяват да продават боклуци.
Примери за храната не се сещам, предполагам със 100 евро ще успее.
Пиле на грил е 3,50 например.
Цигари - започват от 3,55 кутията.
Имаш ли още въпроси - питай :)
Ето линк на един голям испански сайт за недвижими имоти-
http://www.idealista.com/

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 946b2cfc3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам за Виалба, но в Мадрид (не живея там) цените на една квартира и то малка при това са от 450 евро на горе и това е 1 месец. (има и по-евтини, но трябва да се търси) Имай и в предвид и, че със сигурност ще ти искат за няколко месеца напред. Което може да качи цената за първите месеци до и над 1000 евро. За автобусните карти, не съм много запознат, но и те са към 30/35/40 евро сигурно. За храна за един човек едно 300 до 500 евро макс би трябвало да стигнат. Зависи колко яде. Примерно ако яде само пици (полу-фабрикат), по 3 на ден излизат по 9 евро на ден само за ядене, без напидки и т. н., но ако си готви и прочие ще е супер.
Относно цените на ток/вода/.... за това само мога да те посъветвам да търсиш малко жилище. Разликата е огромна.
Пример:

Живяхме (все още живеем в това жилище), аз, майка ми и баща ми (баща ми е през повечето време на път, шофьор на камион е) и за едно тримесечие парното излезна 600 евро (а дори и не сме го ползвали толкова), водата беше едно 100/200 евро, тока и той стотина евро и т. н.

Но не се плаши толкова, просто сме уцелили прекалено голям апартамент. Предното жилище беше с 3 спални, хол, кухня, баня с тоалетна и едно малко дворче с врата за гараж (тоест, може да го ползваш за гараж). На месец беше 300 евро, тока беше около 30 до 50/60 евро, водата и тя максимум там някъде а относно до утоплението, ползвахме газови печки.

В крайна сметка, в Мадрид си е скъпо. Но както казах, трябва да се търси. Има и евтини жилища. Успех. :)


П. П. След като свърших да пиша, ти прочетох мнението наново и бях пропуснал "покрайнините". Но предполагам квартирите и тем подобни са пак горе-долу на същите цени. Всичко е в търсенето.

П. П. 2. Надали, пак ще се появя тук.

--- Марио

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8fb29cd067
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравейте, ще се опитам да ви бъда полезна доколкото ми е възможно. Цените на стаи, в момента / паднаха от известно време поради кризата / под наем в Мадрид и околностите са приблизително еднакви, като имам в предвид стаи или легла под наем в жилища - общи квартири при българи, при останалите националности е доста по-скъпо. Като казвам, че цените са еднакви, е самата истина. Освен това, колкото по-далеч от центъра на Мадрид е квартирата, толкова по-скъпо е месечното абоно за транспорт. Което е излишно оскъпяване на месечните разходи. Но, зависи и къде точно е университета.
Стаите варират от 150 €, 180 € за стаи които са малки, но поносими за живеене - което е обичайно тук, почти винаги има една такава стая в жилище, към 6 до 7 кв. м. Варират до към 300 € обичайно - тези стаи са обикновено долу-горе големи, като средните по големина стаи / към 9, 10 кв. м. са около 200 €, 250 € на месец и са с най-голямо предлагане обикновено. Стаите понякога може да се предлагат със самостоятелна баня, което повишава цената съответно, но обикновенно не надхвърля 300 €. Може да се наеме и легло от стая със съквартирант/ка, но цените не падат под 150 € до 130 € обикновенно. Също може да се наеме легло в хол, където спи човек през нощта, но през деня и вечер хола се ползва от всички обитатели на жилището - цената може да варира между 80 € до 100 €.
Месечното абоно, което включва ползване на автобус, метро и ренфе / влакове подобни на метро, но са за по-далечни и по-близки места със спирки, които са по-отдалечени една от друга, отколкото на метрото / са с различни цени според зоната и възрастта. Зона ''А'' : за възрастни - около 52 €, за младежи до 26 годишна възраст около 34 €. Зоните се оскъпяват приблизително с около 6 € до 8 € при всяка следваща. Зона ''А'' включва и зоната със съответните университети, макар, че има университе и извън Мадрид, в по-малките градчета-квартали на Мадрид където са съответно зоните ''Б1'', ''Б2'', а може би и в зона ''Б3''. А реда на зоните са : ''А'' ; ''Б1'' ; ''Б2'' ; ''Б3'' ; ''Ц1'' ; ''Ц2'' ; ''Ц3'' ; ''Е1'' ; ''Е2'' ; ''Е3''.
За храна на един човек биха му били достатъчни месечно около 80 € - 100 € до 150 €, зависи как ще се разполага човек и дали ще готви или ще е на суха храна. За телефон - ако е с карта, която се зарежда е по-скъпо и може далеч да мине 30 € месечно, ако не внимава. На договор в случая не би могло тъй като телефоните на договор са със 18 - месечен срок и ако не се спази, съответно има неустойка със доста сериозна сума. Има много частни телефонни залички, наричани локуторио с ползване на интернет също, от където е изгодно да се обади човек извън или във Испания и да му излезе доста изгодно на човек, особено ако звъни на постоянен телефонен пост, а не на мобилен телефон.
Интернет обикновено има почти във всички български квартири, а понякога и Българска телевизия, но може да се търси стая в квартира където има такъв - Интернет. Обикновено месечния абонамент се дели според ползващия брой хора интернет в квартирата. Цената за един месец е около 42 €, 45 € с данъка. А броя хора ползващи интернет може да е от 2 до 4 човека обикновено, а може и повече хора - не съм сигурна за това обаче.
Друго като месечен разход? ... Да. Разходите за ток, вода, газ понякога е включен в цената на квартирата, но обикновено се плаща като дойдат фактурите - на 2 месеца, делейки сумата според живущите, като през зимата сумата е по-голяма заради ползване на отопление евентуално. Обикновенно всичко е около 40 € до 45 € месечно, като през зимата може да се увеличи над 2 пъти може би.
За излизания и почерпки - тоест социален живот, което може да се случи, е малко разтегливо понятие... Това може да се прецени допълнително и не е от особено жизненоважно значение, по кафе или безалкохолно може да се изпие винаги и не е особено скъпо, към 1, 30 € до 1, 50 € в по-обикновените места, включително Макдоналдс - кафето и около 2 € безалкохолното. По бира е на цена почти същата - около 2 €.
Ами, дано не съм пропуснала нещо съществено от жизнено важните разходи на тоя етап в Мадрид.
За сведение само, живея в Мадрид от почти 9 години.
А иначе квартира може да се намери чрез българския вестник на емигрантите в Испания ''Нова дума''. Може да потърсите уеб страницата им в интернет. Продават до на възлови места като големи станции на метро и ренфе, по будки за вестници и по българските магазини / тези с български хранителни продукти - където обаче е доста по-скъпо от в България, но пък е нормално /.
Дано да съм била достатъчно полезна! А ако още нещо искате да ме попитате - пишете! За съжаление, не е възможна лична връзка до колкото разбрах, така че ще да е чрез този сайт.
Успехи!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8fb29cd067
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Простете, обърках се за младежката възраст за месечно абоно за транспорт в Мадрид. Не е до 26 години, а до 23 годишна възраст. Скоро я удължиха до 23 години. Просто до 26 години са неща в други сфери и затова се обърках. Успехи!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 967ef21b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Благодаря на всички за кометарите. Бяхте ми много полезни. Намерихме стая при българи за 200 евро като са включени и разходите. Малко се обърках защото тя пътува с автобус до Мадрид и там вече е с метро. Каза ми че абонамента за транспорт ще е към 75 евро а тук го пишете доста по нисък. Тя е на 21 години-значи влиза в младежи. Ще има ли облекчение за картата за транспорта студентската книжка която университета ще и даде? Тя учи в
университет

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker