Образование в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96820)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22769)
 Секс и интимност (11246)
 Тинейджърски (20205)
 Семейство (4851)
 Здраве (7813)
 Спорт и красота (4070)
 На работното място (2160)
 Образование (5926)
 В чужбина (1297)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1503)
 Други (13142)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от В чужбина

Образование в Англия
преди: 8 години, 10 дни, прочетена 9527 пъти
Здравейте, в момента съм 12 клас. Искам да попитам:При кандидатстване в Англия гледат ли се дипломите за средно образование т. е. - гледат ли каква ти е оценката или само гледат дали имаш диплома? Другото нещо което искам да попитам е как се плащат толкова високи такси в университетите, гледах някои университети и всички бяха с такси около 10 000 паунда на година. защото родителите ми дори и да теглят заем те пак няма да могат да го изплатят за една година, а бакалавъра е за 3/4 години. Това прави около 40 000 паунда за цялото обучение. Това е всичко което искам да питам. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да пише. Благодаря ви предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 дни
hash: 515e275e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Естествено, че гледат оценката от дипломата, навсякъде е така. И да, там са скъпи университетите, ако не ви е по джоба - не следвай там. И тук можеш да следваш, ще ти излезе в пъти по-евтино, а след това ако искаш можеш да работиш в чужбина. В България заплатите са ниски, в страни като Англия заплатите са стабилни и хората могат да си позволят да учат в престижни университети. Учи тук! Това те съветвам аз... после прави каквото искаш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 75f8cda9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Здравей! За дипломата не съм запозната, но мога да попитам, защото приятелят ми учи в Англия. Тегли се студентски кредит там, който покрива семестриалната такса. Всички са на кредит там, трябва да проучиш въпроса.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: bf24d47132
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Гледат се оценки, хорариум от часове по различните предмети, препоръки и мотивационното писмо най-вече. Иначе англия стана скъпа държава - не че преди беше евтино, но доскоро таксите бяха около 3000 паунда на година, а сега са по около 9000 паунда. На твое място бих проверила шотландия - чувала съм, че там е безплетно - виж глазгоу, единбург, абърдийн и т. н. Също така германия и скандинавските с програми на английски.
За англия, ако нямате парите за мен не си струва - това са около 30 000 паунда само за следването, а наеми, живот, транспорт дори не влиза в сметката - а и според мен не е хубаво да почваш живота си на червено - демек с огромна сума като заем, който после доста време ще връщаш :)
Ана

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: 7aa0892073
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Разбира се, че гледат дипломата, а и не само нея. Общо взето трябва да си отличник за те приемат в чужбина. Имаш тестове за взимане английски език и явяване на изпит за IELTS или TOEFL. Англииски и математика трябва да ги знаеш като а, б, в. За парите не се притеснявай, може да кандидатсваш за стипендии, които ще са ти предостатични да си пратиш таксите, че и да живееш с тях. Виж в нета има доста материал, но общо взето, ако искаш да те приемат трябва да учиш сериозно, наистина сериозно.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 82b5117a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Не знам как стои работата с кандидатстването, но страшно много се интересувам и ще следя темата. Обаче съм наясно защо са такива таксите за обучение. Минималната заплата за около час работа е 5 паунда, но доколкото съм наясно често не се плаща минимална. Нека все пак сметнем колко излиза заплата при нормални условия годишно. Да речем - 6 паунда на час, 8 часова работа, 5 дни в седмицата (около 22 дни в месеца).

6*8=46 паунда на ден
46*5=230 (за 1 работна седмица) //седмиците са около 4//
230*4= 920 на месец
Годишно 920*12= 11 040 (но студентите често са сервитьори-бармани и получават солидни бакшиши така, че е - нещо)

Като се има предвид, че един голям процент от живущите си събират пари в банка, за да платят университета на детето си ми се струва нормално. По нашите стандарти таксата е- уау, заплатата е - уау, но по нашите стандарти ще е и късмет, ако накрая на месеца ти останат 30 лева свободно.

П. С. - Сметките са доста груби, затова се извинявам за евентуални грешки, наистина не съм се занимавала да мисля и да смятам толкова, така че... мда.
И.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 31da74b456
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   За семестриалните такси най-често се тегли кредит, който се изплаща след като започнеш да работиш. И то доколкото съм чела след като годишният ти доход е 21 000 годишно. Значи ще ти трябват пари за месечна издръжка само. Не че са малко.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: d909489f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Благодаря за всички коментари досега. номер 2, може ли да ми направиш една услуга и да попиташ приятеля си който учи в Англия дали са му гледали оценките от дипломата при кандидатстване или просто гледат дали имаш диплома, а също колко взема един общ работник на час? Много ще съм ти благодарен, ако ми свършиш тази услуга. :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: d909489f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   номер 2, не разбрах защо трябва да знам и математика като за 6: гледат оценката по математика от дипломата или има изпит и по математика освен по английски?

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: d909489f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   отгоре не е номер 2, а номер 4. Моя грешка простете

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 824e90fd27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Всички, които са взели отношение не са наясно. Таксите за по-добрите университети са по 9 хил паунда годишно. Английска банка отпуска парите в пълен размер. Връщат се като се запобне работа. заемът е практически безлихвен. Отнася се само за бакалавърска степен- 3 г в англия и 4 г в Шотландия. магистратурата е 1 г и си я поемаш сам. В Шотландия опрощават и целите такси, но тая година дадоха много малко оферти за българи. Имаш право да попадеш документи за 5 университета, добър тон е да са по една и съща специалност - един вид знаеш какво искаш. кандидатстваш само за 1 специалност в даден университет - например компютърни науки. не можеш да изредиш всичките, както ние правим тук. Системата за подаване на документи е UCAS, напиши в гугъл и ще го намериш. Всичко става по интернет. подаване на документи, отговори, оферти, потвърждаване на приема, уреждане на заем, на общежитие и т. н. Има фирми, които са консултанти по тези въпроси - около 500 лв излиза 1 цяла календарна година да се занимават с теб и твоите кандидатури. необходими дакументи са академична справка с успеха до момента по всички предмети, която включва изучавания хорариум часове, мотивационно писмо, което сам пишеш, помагат от консултанската фирма, но никой няма да ти го напише, документ за владеене на език - един от IELTS, TOELF, CAE - rима брошури, ако посетиш "Образование без граници" или пак при консултаттите. Ако искаш да правиш всичко сам - пиши са всеки от университетите, които желаеш, да отговорят какви са изискванията за българи. те отговарят винаги. Изпита по език има формат, желателно е да преминеш обучение по формата, после се плаща за всяко явяване. Малко закъсняваш във времето. Скорът за Оксбридж е вероятно до края на септември или най-късно до 15 окт, а за останалите - около 15 януари. Имай предвид, че много трудно дават оферта под 5. 50 диплома, а за Шотландия - направо 6. 00. Аксбридж са отделно - те имат и лично интервю с всеки на място. по някои дисциплини искат още есе, портфолио или каквото там - медийните специалности, архитектура, арт и т. н. Това е най-общо. Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d909489f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   благодаря ти много за информацията. Ами ако имам диплома с общ успех около 5. 00, а на TOEFL изкарам максималния брой точки, няма ли да ме приемат?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 824e90fd27
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   TOEFL е само знание за езика. Не е задължително да изкараш максимален брой точки. Мисля, че от 100 нагоре е супер. Обаче има значение какво искаш да учиш и какви са ти оценките по основните дисциплини, свързани с тоза, което ще учиш. Напр. за компютърни науки, това евентуално е математика. Ще трябва да избереш математика като втора матура. Ако искаш медии и реклама, или менижмънт и бизнес, например, ще ти поискат задължително втората ти матура да е по английски език. Оценката ще е от значение. Има универтитети, които искат, например, за компютърни науки задължително матури по математика и по английски, а тъй като матурата по български език тук е задължителна, ще се наложи да се явиш на трета, по желание, а това се заявява още през месец март. Като цяло избери каквото там искаш, разгледай университетите в Quardian по твоята специалнот - каква им е класацията по рейтинг, избери 5 от тях и им пиши какво ще ти поискат. Като получиш отговора, ще знаеш как да процедираш. Изпита по език е задължителен, но оценката е над определена стойност, а не да е макс. По-добре високите ти оценки да са в дипломата и по матурите. Успех! И побързай да отскочиш до "Интеграл". Впрочем "Образование без граници" мина тия дни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6d60250fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Колко дезинформирани хора има, не е истина. Чули сте от някой, че в Англия е скъпо и дай да повтаряме като папагали. А дали наистина е така? Да, скъпо е, но и заплатите са високи. Смея да твърдя, че ако си от провинцията и си студент в София, ще ти е по-трудно да се издържаш сам с работа, отколкото ако си в Англия и работиш. Естествено, Лондон прави изключение, защото е най-скъпия град за живеене в Европа, но във всеки друг град, не би трябвало да имаш проблеми, ако владееш английски на добро ниво.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker