Дали да запазя бебето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Дали да запазя бебето?
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 3842 пъти
Здравейте. Моля за съвет колкото се може по бързо. Аз съм на 26 години. Живея и работя в Англия 2 години. Имам приятел Д. (така ще го нарека)от година и половина. Той е англичанин, женен, но все още няма развод, разделени са, защото той живее с мен. От една година обаче ми обещава развод и нищо не прави, оправдава се, че било много скъпо, но когато събере парите щтял да се разведе. Не знам дали да вярвам, защото когато се запознах с него, той дори не ми каза всичко това, а също така има и дете. Но проблемът сега е че аз съм бремена, в 5 седмица и не знам какво да правя, дали да му повярвам и да запазя детето или да се прибера в България и да направя аборт. Не знам дали ще преживея психически аборта, но също така ако той лъже животът ми ще е ад. Как да постъпя моля ви помогнете. Благодаря предварително и се извинявам, ако съм писала несвързано някъде, но просто не съм на себе си вече 4 дни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 25cd5751d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е твое и само твое решение. Не си някаква ученичка, достатачно си голяма, за да вземеш сама решението си. Ако обаче мислиш, че психически няма да се справиш... по-добре не го прави.
Освен това вече си закъсняла. Кога ще търсиш самолетен билет, кога ще ходиш в България, кога ще го абортираш?
И още - не знам как точно е в Англия, но в много западни държави, ако родителите не са женени, бащата няма право да признае детето без генетичен тест. Може детето ти да се окаже непризнато освен това, ако той се върне при жена си.
Не споделяш отношението му към бременността ти. Какво е казвал той, иска ли да раждаш детето?

Иначе, ако си работила легално и си се осигурявала ще имаш право на майчинство и социлани помощи след това. Майчинството в Англия е много малко, а детските градини са скъпи. Ако беше омъжена, можеше да разчиташ, че мъжът ти ще ти помага, докато си поотгледаш бебето.
Нямаш право на майчинство в България, между другото, което 410 дни би получавала 90% от работната си заплата и след това до 18 м. мин. раб. заплата. В Англия майчинството е 2-3 месеца, ако не се лъжа, но като самотна майка ще ти дадат соц. помощи, ако си работила и прибивавала легално. В противен случай могат и да си те качат на самолета.

Търси съвет при неправителствени женски организации. Честно казано не вярвам този човек да се разведе, а и да го стори - по-голямата част от дохода му ще ходи по жена му, а за теб и бебето няма да има много.
Ще трябва да се върнеш на работа много-много скоро. Ако не признае детето ти, ще живееш в позор.
Колкото до българските ти роднини - не им казвай, че човекът е женен и има деца.

Пак казвам - на години си, при които сам ТРЯБВА да вземеш решение. Това е САМО твое решение и читателите тук не може да го направят вместо теб.

Аз лично първо бих взимала драконовски мерки, за да не забременея, и второ бих абортирала веднага и нямаше да чакам 5 седмици. Но това си е моето мнение. Против абортите съм по принцип, но никога не бих родила дете от женен мъж. Но аз съм си аз, ти си си ти.
Всеки е различен, а в днешно време самотните майки не са осъжадни от обществото. В България например 70% от първородните деца са извънбрачни. Веднъж като се появи детето, ще се справиш. Въпросът е дали го искаш и дали имаш сили да минеш това изпитание.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4bc602949b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При така описаните обстоятелства аз бих направила аборт в България. Имаш време, но трябва да решаваш бързо. Никаква гаранция няма, че този човек ще се разведе. Но пък, ако наистина усещаш, че те обича - рискувай! Става много сложно обаче, защото той няма развод. Не е трябвало да постъпваш така безотговорно. Сега сядаш и претегляш плюсовете и минусите на аборта и на запазването на бебето, вслушваш се във вътрешния си глас и вземаш решение. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fbdb86ca87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз бих направила аборт. Та той те е излъгал в самото начало на връзката, направи си сметка дали можеш да му вярваш. Намери си стойностен мъж и тогава раждай деца.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 36d8cc5a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Излъгал я е, защото си е помислил, че тя ще се отдръпне от него. Не върви да й каже: Здрасти, аз съм женен, но си падам по теб, хайде да поизлезем, може да си допадне, нали? Авторке, можеш да отгледаш детето си и без него. Ти си решаваш. И абортът е решение. Идваш си, абортираш и приключваш за случая. И стига с това, че абортът е убийство и няма да го преживееш психически. То и като пръскаш хлебарките с Райд е убийство и то масово, ама кой го е грижа?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 23f5fbe3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Само ти може да си вземеш решението.Освен това поговори още един път сериозно с него.Ти за себе си какво мислиш-искаш ли да живееш с този човек или не.Аз мисля,че е постъпил нечестно като не ти е казал,че е женен ,а пък после нямал пари за развод.Че колко струва тоя развод ,да не е милиони.
Развод по взаимно съгласие струва около 300-400паунда.Това са пари,които може да изкара за 2 седмици.Иначе ,ако има съдебни дела е по-скъпо.

Виж тук:How much does divorce cost?

Arranging the paperwork to end a marriage is relatively inexpensive. You'll pay 340 to issue the divorce petition; between 5 and 7 for the affidavit; and a further 45 for the decree absolute. A solicitor can help you with the paperwork and many charge a flat fee of around 500 on top of the court costs.

If your case isn't straightforward and you need additional advice charges will increase. Simon Gledhill, head of family law at Napthens solicitors, explains: "If you need mediation expect the additional costs to be between 1,000 and 2,000, while if you go to court, your costs could be between 3,000 and 10,000 per person."

Виж и тук:http://www.direct.gov.uk/en/Governmentcitizensandrights/Divorceseparationandrelationshipbreakdown/Endingamarriageorcivilpartnership/Gettingadivorce/index.htm

Иначе стига да имаш желания може да запазиш детето,дано бащата да е здрав.Ще станеш сингъл мам,както много други англичанки.Ще взимаш майчинство 9 месеца,а като самотна майка ,че ще ти дават и още .Може да кандитатстваш и за каунсил хаус. Според мен тоя човек те мота и си я кара ей така ....Ами ти просто си се подвела.Ти го познаваш най-добре обаче-постави му срок.Ако ли пак увърта го изхвърли от къщата си.

Англичаните от ниската социална прослойка я карат малко като нашите цигани.Един имаше 5 деца от 3 различни жени,сигурно без брак.Една от класа на дъщеря ми пък,майка и -7 деца от 5 различни мъже.И много са така.Незнам тоя ако е такъв.....За какво въобще си го прибрала при теб-сигурно и го издържаш ,а той се прави на болен и не работи.
Помисли си добре.Аз не те съветвам да махаш детето,но като че ли и на него не може много да разчиташ.Има и временна приемна грижа в семейства, където може да гледат детето ако много я закъсаш.Социалните ще ти помогнат,също и от Women's Aid и Sure Start.Иначе аборт може и в Англия да направиш,безплатен е ,както и противозачатъчните хапчета и спиралите се слагат и се изписват и раздават безплатно,точно да да не се налага после да се прави аборт.
Помисли трезво и си вземи решение.....

Жани

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 23f5fbe3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И още нещо важно. Ако решиш да запазиш детето и не вписвай неговото име в акта за раждане на детето. Все едно, че не съществува. Това, че ти облекчи много нещата след това и няма да се налага да искаш писмено съгласие за разни неща свързани с детето... Той и без това май не изглежда много заинтересуван от него, ти нищо не споменаваш. Но просто бъди подозрителна и не се доверявай на празни приказки. Постави му срок да реши.

То ако става за въпрос не е трябвало и да го допускаш толкова близо до себе си, ама нали сега сме за свободната любов.... а пък и проблемите стават повече, защото нещата са нерегламентирани и хората са егоисти и лицемери, особено англичаните.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 25cd5751d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Жани, много полезни съвети даваш на авторката, само че забравяш, че ако тя роди това дете ще стане автоматично част от прослойката, за която говориш и е еквивалент на нашите роми, защото живее изцяло от социални помощи, в социални жилища. С наивността на авторката можем да очакваме още подобни дечица и още, и още и т. н. white trash ще се възпроизведе за n-пореден път на Острова.
Това за мен не е достойно съществуване и среда за едно дете, съжалявам.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 23f5fbe3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Към авторката-какво стана?
Говори ли с него.... какво реши?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 235b444b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката: Здравейте. Много благодаря за отговорите. Моето решение беше да не правя аборт и сега съжалявам за това, но е много късно, защото съм в 9/10 седмица. C всеки изминал ден осъзнавам, че той не е човекът за мен. Сега, когато спрях работа и съм по цял ден сама, защото той или е на работа или в някой бар или c неговото си дете, а аз се обвинявам, че съм тук сама и то надалеч от майка ми и роднините ми. Не си представях живота си така и не съм щастлива, знам, че трябваше да помисля по рано за тези неща, но наистина неочаквах, че толкова зле ще се чувствам тук. Сега не виждам изход, искам да се прибера вкъщи, но не мога да направя аборт, постоянно се ровя в интернет, бебето има сърце и оформено тяло вече, това ще си е точно убийство ако го направя. Толкова много ми се иска да не се беше случвало... :(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 267c67777f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Случило се е, защото така е трябвало да се случи. Дай боже, ще си имаш здраво и хубаво детенце:) Да не ти пука от хорското мнение. Само че според мен е много важно да се откъснеш от този човек колкото е възможно по-скоро. Може в момента да ти се струва най-трудното нещо на света (емоционално), но след време ще разбереш, че е било най-правилното решение. Той и без това едва ли ще ти помага много финансово, а емоционално ще си винаги нещастна и огорчена от това, че е при другото си семейство, че седи в кръчмата, а ти все ще чакаш нещо да се промени. Ако трябва си иди при майка ти в България, ако не можеш там да се издържаш сама, няма нищо срамно в това, един ден с детето можете пак да заминете за чужбина, ако това искаш. Възможности много. Успех!

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: cbf50d7a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Обичай си детето, за какво ти е мъж? !?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d298cb883c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Oт авторката: Към номер 10 и 11. Точно от това нещо много ме е страх, че детето ми няма да има баща. На мен не ми трябва мъж, по добре ще ми е да се прибера в България и да си живея там, но мисля, че всяко дете има нужда от баща, не е ли така, кажете ми, аз просто не искам моето дете да страда, искам да е щастливо и да не ме съди, един ден, че няма баща. Кажете ми какво мислите? Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 267c67777f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От 10: Ами според мен е по-добре да е без баща, отколкото с неподходящ такъв. А пък един ден, ако имаш късмет, може да срещнеш подходящ за теб мъж, който да го обича като свое, и да бъде много по-добър баща от някакъв безотговорник с друго семейство.

В момента мисли за себе си. Ако ти си щастлива, и детето ти ще е щастливо.

Но в крайна сметка ти си решаваш. Слушай сърцето си, а не непознати по форумите, колкото и да са доброжелателни, те няма да ти живеят живота, а ти. Успех:)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3d40606ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря 10!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker